חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

תרגילים לשמירה על בריאות המפרקים

סדרת תרגילים ידידותיים עם גומיית טרה בנד תעזור לכם לשמור על בריאות המפרקים ולהפחית כאבים.
לילך ארז · לילך ארז, BPT, פיזיותרפיסטית מוסמכת
  • פרסום 15.12.2016
  • עדכון 31.10.2024
  • 4 דקות קריאה
בריאות המפרקים

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    תרגול מפחית משמעותית תסמיני כאב ומשפר תפקוד בקרב הסובלים מבעיות מפרקים

  2. 2

    התוצאות טובות בכל סוגי הפעילות הגופנית: תרגילי התנגדות כמו תרגילי גומייה, תרגול אירובי כמו הליכה, תרגילים בנשיאת משקל כמו סקווט ועוד

  3. 3

    לא קיים "מרשם" אחיד למינון התרגילים ומומלץ להתאים תכנית אישית לכל אדם על ידי איש מקצוע כמו פיזיותרפיסט או מדריך מוסמך

הערה: מדובר על תרגילי התנגדות המתייחסים גם ליציבה נכונה ולשיווי משקל. למרות שההסברים מאוד ברורים, מומלץ לבצע את התרגילים תוך הדרכה מקצועית. במידה והתרגול מעורר תסמינים לא נעימים כגון כאב או סחרחורת יש להפסיקו מיד.

מתיחה צידית

מטרת התרגיל: הפחתת כאבי גב תחתון תוך מתיחה של שרירי בטן, גב, אגן וחגורת כתף. התרגיל מתייחס גם לשיפור היציבה.

עמידת מוצא: זקופה, בטן אסופה כאילו סוגרים ריצ'רץ', רגליים כרוחב אגן, ברכיים ישרות לא נעולות וכתפיים רפויות ומשוחררות.

יש לאחוז את הגומייה היטב בשני קצותיה, להרים ידיים למעלה תוך תחושה של "צמיחה לגובה" ולהרחיק מעט את הידיים זו מזו. יש להטות את הגו ימינה – להישאר במנח כ-10 שניות ולחזור למרכז, לאחר מכן שמאלה – להישאר במנח כ-10 שניות ולחזור למרכז.

מומלץ לשאוף כ-3 שאיפות עמוקות ואיטיות במהלך המתיחה ולמלא את בית החזה בצד המוארך במהלך התרגיל.

דגשים: לא להקשית את הגב אחורנית.

במידה וקיימת תחושת עייפות בזרועות, ניתן לנער קלות את הידיים לאחר התרגיל.

קירוב שכמות בישיבה

מטרת התרגיל: חיזוק חגורת כתף ומתיחה של שרירי בית החזה לצורך שיפור נפחי נשימה ושמירה על יציבה זקופה.

עמידת מוצא: יש לשבת זקוף, להניח כפות רגליים על הרצפה כרוחב אגן, ולאחוז בגומייה היטב בשני קצותיה. יש להרים את הגומייה בשתי הידיים תוך הרחקת הקצוות זו מזו וקירוב השכמות (הצמדת שכמות זו לזו). חשוב להרפות את הכתפיים כלפי מטה. יש להישאר במנח זה כ-5 שניות ולשחרר לאט.

מומלץ לחזור על התרגיל כ-5 חזרות ולהקפיד על נשימות בזמן המתיחה. במידה וקיימת תחושת עייפות בזרועות, ניתן לנער קלות את הידיים לאחר התרגיל.

מתיחת שרירי הירך האחוריים בישיבה

מטרת התרגיל: מתיחה של שרירי הירך האחוריים במטרה להפחית כאבי גב תחתון וכאבי ברכיים.

עמידת מוצא: ישיבה זקופה על כיסא רגיל ויציב וכפות רגליים מונחות על הרצפה כרוחב אגן. חשוב לא להישען אחורה לכיוון משענת הכיסא.

יש לאחוז את הגומייה היטב בשני קצותיה וללפף אותה סביב כף הרגל (ימין או שמאל). יש ליצור תנועת Flex (כף רגל לכיוון הפנים) וליישר את הברך תוך שמירה על מנח ישיבה ישר ולהחזיק כ-5 שניות. יש לחוש תחושת מתיחה קלה בלבד ולא כאב בחלק האחורי בירך ואילו בחלק הקדמי יש לחוש את כיווץ השריר הקדמי (שריר הארבע ראשי).

מספר החזרות: 5 חזרות בכל רגל.

יש לשחרר את הרגל אט אט בסיום התרגיל.

מתיחת שרירי הירך האחוריים בעמידה

הערה חשובה: התרגיל המצורף מאתגר גם את מערכת שיווי המשקל כך שאם אתם מרגישים לא יציבים, בצעו את התרגיל בהשגחה.

מומלץ לעמוד עם הגב לפינה באחד החדרים. פאות הפינה יעניקו תמיכה צידית והפינה עצמה תעניק תמיכה אחורית.

מטרת התרגיל: מתיחה של שרירי הירך האחוריים במטרה להפחית כאבי גב תחתון וכאבי ברכיים.

עמידת מוצא: עמידה זקופה ורגליים כרוחב אגן. יש לאחוז את הגומייה היטב בשני קצותיה וללפף את הגומייה סביב כף רגל אחת (ימין או שמאל). יש ליצור תנועת Flex (כף רגל לכיוון הפנים), להרים מעט מאוד את הרגל כלפי מעלה וליישר את הברך תוך שמירה על מנח עמידה ישר ולהחזיק כ-5 שניות.

מספר החזרות: 5 חזרות בכל רגל.

דגשים: יש לשמור על מנח גו ארוך וישר ולחוש תחושת מתיחה אחורית בלבד ולא כאב בחלק האחורי בירך ואילו בחלק הקדמי יש לחוש כיווץ של השריר הקדמי – שריר הארבע ראשי.

המידע בכתבה שלעיל מהווה המלצות מניעה בלבד ואינו מהווה חוות דעת רפואית או תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. בכל מקרה של בעיה רפואית יש להיוועץ בגורם רפואי מוסמך לצורך אבחון והתאמת טיפול.

הכותבת הינה פיזיותרפיסטית מוסמכת לשיקום אורטופדי ונוירולוגי, וכן מרצה ומפתחת מערכי הדרכה במכללות ובתי ספר.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    אלספה MAX נוזל אלספה MAX נוזל

    אלספה MAX נוזל

    נוזל בטעם לימון המכיל 1750 מ"ג אומגה 3 בכפית
     185.50
    טראומיל טבליות טראומיל טבליות

    טראומיל טבליות

    להרגשה טובה במצב של כאבי שרירים, כאבי מפרקים, חבלות ועקיצות
    מוצר זה נמכר רק בבתי המרקחת
    60 קפליות
    סידן ציטראט 60 סידן ציטראט 60

    סידן ציטראט

    קפליות המכילות סידן ציטראט בתוספת ויטמין D
     87.60
    טראומיל ג'ל טראומיל ג'ל

    טראומיל ג'ל

    לעיסוי ומריחה, להרגשה טובה במצב של כאבי שרירים, כאבי מפרקים, חבלות ועקיצות
    מוצר זה נמכר רק בבתי המרקחת
    כתבה
    טיפוח כפות הרגליים

    טיפוח כפות הרגליים – מדוע הוא חשוב ואיך כדאי לבצע אותו?

    למה חשוב לרחוץ היטב את כפות הרגליים ולמה חשוב לייבש אותן היטב, מדוע מומלץ לרכך את העור הגס שמתהווה ולטפל בסדקים בעור ובציפורניים וכיצד בוחרים נעליים שיעזרו לשמור על בריאותן?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    טיפים לחיטוב הגוף

    טיפים לחיטוב הגוף

    חיטוב הגוף מתייחס ליחס בין מסת השריר למסת השומן בגופנו. כלומר, ככל שמסת השריר תהינה גבוה יותר, קווי המתאר של השרירים יבלטו החוצה, מסת הגוף הרזה תגדל ומסת השומן תקטן. סיבה מרכזית בגינה רבים מאיתנו יכנסו לחדר הכושר היא – חיטוב הגוף. אומנם אין הדבר מספיק, יש לשלב אורח חיים תזונתי מתאים לצד תוכנית אימונים מוקפדת. הכנו לכם 10 טיפים שיעזרו בביצוע תהליך חיטוב מוצלח.
    דניאל בן חפר
    דניאל בן חפר ·דיאטנית קלינית וספורט M.Sc RD ומאמנת כושר
    כתבה
    השמנה וחסרים תזונתיים בילדים

    מה הקשר בין השמנה וחסרים תזונתיים בילדים?

    ילדים ובני נוער הסובלים מהשמנת יתר צורכים תזונה עשירה בפחמימות ובשומנים וסובלים מחסרים בוויטמינים ובמינרלים. מחקרים מצאו כי הם נמצאים בסיכון לחלות במחלות שונות
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    כאבי שרירים

    המדריך המלא על כאבי שרירים

    כאב שרירים (מיאלגיה) הוא מצב שלא נותן מנוחה לאנשים רבים ומגוונים. למה הוא מופיע ואיך נפטרים ממנו בדרכים קונבנציונליות ובעזרת טיפולים משלימים ותכשירים? מדריך
    נועה ברקוביץ
    נועה ברקוביץ ·דיאטנית קלינית RD M.Sc. המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות