חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

אימון כוח לנשים – האם זה מומלץ?

נשים רבות פונות לביצוע פעילויות ספורט ארוביות וחוששות מביצוע אימוני כוח, שמא יהיו שריריות, נפוחות ואף יצטיירו בעיני חלק כ-"גבריות". האם לחשיבה זו יש ביסוס מדעי? האם מומלץ לנשים לבצע אימוני כוח? ואם כן – כיצד לעשות זאת נכון? כיצד מומלץ לשלב את התזונה עם האימונים? ומהם היתרונות הצפויים?
דניאל בן חפר
דניאל בן חפר · דיאטנית קלינית וספורט M.Sc RD ומאמנת כושר
  • פרסום 20.02.2022
  • עדכון 04.12.2024
  • 5 דקות קריאה
אימון כוח לנשים

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    מבחינה ביולוגית, נשים יהיו בעלות מסת שריר נמוכה מגברים, זאת הודות לרמות הטסטוסטרון (הורמון המין הגברי) הנמוכות

  2. 2

    כחלק מאורח חיים בריא מומלץ לכל אישה למצוא אימון כוח המתאים לה, אותו תוכל לבצע באופן קבוע בשגרת חייה. אימוני כוח תורמים לעלייה במסת השריר, שיפור ושימור הרכב הגוף, העלאת מצב הרוח ותחושת הביטחון

  3. 3

    הרגלי תזונה נכונים המשולבים ומותאמים לתוכנית אימוני הכוח יעזרו לך לרדת במסת השומן, תוך שמירה ואף עליה במסת שריר. הקפדה על מאזן קלורי נכון וכמות מספקת של חלבון הן הבסיס להצלחה שלך

נתחיל מהשאלה המרכזית המעסיקה נשים רבות, האם אימוני כוח יגרמו למראה גוף שרירי, נפוח ומגושם? בקצרה, התשובה היא – לא! רוב הנשים אינן רוצות מבנה גוף שרירי אלא מעדיפות מראה גוף חטוב ואתלטי, וזהו המראה שניתן להשיג על ידי התמדה ועבודה קשה באימוני כוח. יתר על כך, עלייה במסת שריר אינה מתרחשת בין רגע, זהו תהליך המצריך עבודה קשה באימונים, זמן, מסירות ומאמץ תזונתי לאורך כל הדרך, להגדלת מסת השריר וליצירת המראה החטוב והאתלטי.

חשוב לדעת כי באופן טבעי אישה איננה יכולה לעלות מסת שריר באופן הזהה לגבר, עקב שוני ביולוגי, הורמונלי. הורמון המין הגבריטסטוסטרון, מיוצר אצל גברים באשכים ובכמות מועטה אצל נשים בשחלות. בגוף האדם טסטוסטרון מהווה הורמון אנבולי, כלומר מעודד תהלכי בנייה וגדילה. לכן, גברים יהיו בעלי יכולת ליצור ביתר תהליכי היפרטרופיה שרירים (עלייה בנפח תאי השריר), באופן המשמעותי יותר מהנשים כתגובה לאימוני כוח. יחד עם זאת, גם נשים וגם גברים יכולים להשתפר ולהתחזק בעקבות ביצוע אימוני כוח באופן עקבי.

האם מומלץ לנשים לבצע אימוני כוח?

התשובה היא ללא ספק – כן! יתרונות אימוני כוח (התנגדות) לנשים הם רבים! כולנו נרוויח משיפור כוחנו הפיזי, במשימות יומיומיות כמו: נשיאת שקיות מהסופר, עליה במדרגות, ריצה לאוטובוס. משימות אלה יהיו קלות יותר והסיכוי לתחלואה ופציעות יקטן משמעותית. כמו כן, מחקרים מראים יתרונות שאינם גופנים, כמו – שיפור מצב רוח, עלייה בחשק מיני, שיפור ביטחון עצמי ועוד. אז אכן כולנו צריכות להיות חזקות יותר!

מהם היתרונות הבולטים לביצוע אימוני כוח לנשים?

  1. משפרים את הרכב הגוף אימוני כוח מגבירים את מסת השריר, ובכך משפרים את היחס בין מסת השריר למסת השומן בגוף. מסת השריר יורדת באופן טבעי עם העלייה בגיל, ביצוע אימונים באופן עקבי יכול להאט את מגמת ירידה זו ואף לעלות את מסת השריר הכוללת בגופך אפילו בגיל מבוגר.
  2. ירידה בהיקפים ויצירת מראה גוף חטוב ואתלטי – רקמת שריר צפופה יותר מרקמת השומן באופן משמעותי, כך שבחלל, רקמת השומן תופסת בערך פי 5 יותר נפח (מקום) לאותו משקל של רקמת שריר. לכן, ככל שמסת השריר תהיה גבוה יותר נראה מחוטבים יותר ורזים יותר לאותו משקל.
  3. משפרים את היציבה, שיווי המשקל ומקטינים את הסיכוי להיפצע חיזוק מסת הגוף הכוללת על ידי ביצוע תרגילים מורכבים (תרגילים המערבים שני מפרקים לפחות בזמן התנועה) מראים שיפור גם בשרירים קטנים ופנימיים, אשר ישפרו את היציבה ושיווי המשקל. אנו נעמוד זקופים יותר, שריר המרכז ובפרט שרירי הבטן יתחזקו ויפחיתו את הסיכון לפציעות וכאבי גב. 
  4. נלחמים באובדן הטבעי של מסת העצם ומקטינים את הסיכון לאוסטאופורוזיס ירידה במסת העצם מתרחשת באופן מואץ בקרב נשים בגיל המעבר, עקב ירידה ברמות הורמון האסטרוגן (הורמון המין הנשי) המגן על העצם. אימון כוח (התנגדות) מהווה אימון אולטימטיבי לשמירה על מסת העצם, כיוון שחושף את רקמת העצם לעומסים מכאניים גבוהים, העולים על עומסים שאנו חווים בפעילויות היום יום. אותה חשיפה לעומס מכאני יחד עם צריכת סידן וויטמין D ברמה אופטימלית שומרת על העצם מפני דלדול, מקטינה ודוחה את הסיכוי להופעת מחלת אוסטאופורוזיס.
  5. הפחתת סיכון לסרטן השד עודף משקל או השמנת יתר גורמים ליצור אסטרוגן נוסף העלול להגביר את הסיכון לסרטן השד. על פי ה-NHS, הוצע כי פעילות גופנית סדירה ושמירה על אורח חיים בריא יכול להפחית את הסיכון לסרטן השד כמעט בשליש. ישנה חשיבות גבוהה לשמירה על משקל גוף תקין, במיוחד בקרב נשים שעברו את גיל המעבר.

הרגלי תזונה?

  1. מאזן קלורי לרוב, על מנת לרדת במשקל נצטרך ליצור גרעון קלורי שלילי, כלומר להכניס פחות קלוריות מסך הקלוריות אשר אנו מוציאים. לכן, אם מטרתך היא ירידה במשקל, תוך שימור (ואף חיזוק) מסת השריר ישנה חשיבות להתאמת המאזן הקלורי. מומלץ להתייעץ עם תזונאי.ת קליני.ת המתמחה בספורט, אשר יתאימו את המאזן הקלורי לתוכנית האימונים שנבנתה ויבטיחו ירידה הדרגתית ובטוחה במשקל.
  2. חלבון צריכת חלבונים בכמות מספקת הכרחית לבריאותנו הכללית, וכאשר נרצה להתחטב ולעלות מסת שריר צרכי החלבון אף יגדלו. מומלץ לצרוך חלבון ממקורות תזונתיים כמו: בשר (עוף/הודו/בקר), דגים (טונה/סלומון/דגים לבנים), ביצים, מוצרי חלב (קוטג'/גבינה לבנה/צפתית), סויה, קטניות (עדשים כתומות, ירקות/ שעועית) וטחינה. 

כאמור, עדיף לצרוך חלבון ממזון מלא, אך עבור נשים עסוקות מאוד, בררניות אכילה או נשים המחפשות להגדיל את צריכת החלבון מבלי לעלות יותר מדי את הסך הקלורי, ניתן לשקול ולהיעזר באבקת חלבון. מחקרים מראים כי שייק חלבון ותוספי חלבון יכולים להיות מועילים ולהוות פתרון פרקטי במצבים בהם קיים קושי להגיע לצריכה חלבונית מספקת מתזונה בלבד.

כל הכתבות שלנו מבוססות על מחקרים מקצועיים ונכתבות על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    נוסטרול 900 נוסטרול 900

    נוסטרול 900

    להורדת כולסטרול LDL בדם*
    פיטוסטרולים, 900 מ"ג
     108.83 145.10
    25% הנחה
    גאמיס מגנזיום ציטראט

    גאמיס מגנזיום ציטראט

    אשכולות במרקם ג'לי בטעם פטל
     60.45 80.60
    70 גרם
    25% הנחה
    פלקסיטול משחה לכף הרגל 70 פלקסיטול משחה לכף הרגל 70

    פלקסיטול משחה לכף הרגל

    מזין, מרכך ומשקם עור יבש, קשה וסדוק בכף הרגל
     45.30 60.40
    25% הנחה
    טראומיל ג'ל טראומיל ג'ל

    טראומיל ג'ל

    לעיסוי ומריחה, להרגשה טובה במצב של כאבי שרירים, כאבי מפרקים, חבלות ועקיצות
    מוצר זה נמכר רק בבתי המרקחת
    כתבה
    חוסרים בויטמינים ומינרלים

    7 חוסרים נפוצים בויטמינים ומינרלים בעולם המודרני

    העולם המערבי צורך בעיקר אוכל מעובד ומתועש שמתאים לקצב החיים המהיר שבו אנחנו חיים. באורך החיים המודרני לפעמים מאתגר לשמור על תזונה מאוזנת ומגוונת, לכן ריכזנו עבורכם את החוסרים הנפוצים ביותר והמזונות שיעזרו לכם להשלים את החסר, לבריאות.
    דתיה יער ·דיאטנית קלינית
    כתבה
    מניעה והתמודדות עם גב תפוס

    דרך הגב – מניעה והתמודדות עם גב תפוס

    זוכרים שפעם היינו צריכים לצאת למשא חיפושים במספר חנויות כדי למצוא זוג נעליים? שפעם היינו צריכים לסחוב לבד את הקניות מהסופר? שפעם היינו צריכים ללכת לספרייה בשביל לקרוא ספר? את מספר הצעדים הרב החליפו היום מספר קליקים פשוטים שהופכים אותנו לעצלנים יותר ופעילים פחות. בהתאמה, שכיחותן של תלונות על כאבי גב וגב תפוס עולה גם היא בשנים האחרונות עד לכדי עשרות אחוזים מהאוכלוסייה המדווחים על גב תפוס וגב תחתון תפוס. אז מה הקשר בין השניים?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    טיפים לשינה טובה ואיכותית

    איך לישון טוב – טיפים לשינה טובה ואיכותית

    כשהעייפות הופכת לשגרה ואתן כל הזמן מחפשות איפה מכונת הקפה הקרובה, כדאי לבדוק את הרגלי השינה שלכן. אספנו מספר טיפים שיעזרו לכן לישון טוב ושישדרגו את איכות החיים
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    פטריה בנרתיק

    פטריה בנרתיק: כל מה שחשוב לדעת על התופעה

    כ-75% מהנשים סובלות מפטריה בנרתיק. מהם התסמינים, ממה היא נגרמת, כיצד מאבחנים ומה צריך לעשות כדי שזה יפסיק?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות