חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

אטופיק דרמטיטיס: כיצד ניתן להקל על הסימפטומים אצל ילדים?

מהי המחלה שנקראת אטופיק דרמטיטיס, מהם הסימנים למחלה, כיצד היא פוגעת ומפריעה לילדים ואיך מטפלים?
ברי גולדברג · רוקח, אלטמן
  • פרסום 05.08.2018
  • עדכון 27.02.2025
  • 3 דקות קריאה
אטופיק דרמטיטיס

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    אטופיק דרמטיטיס, אסתמה של העור, היא מחלת עור לא נעימה, מלווה בגרד, שתוקפת ילדים החל מהשנה הראשונה לחיים

  2. 2

    אין למחלה טיפול, לרוב היא חולפת מעצמה לאחר גיל 5, אולם ניתן להקל על הסבל באמצעים שונים, כמו קיצור משך המקלחת, לבישת בגדים מבדים טבעיים ושימוש בשמנים וקרמים

  3. 3

    הקרם החדש של אלטמן "פלקסיטול קרם מרגיע לעור מגורה", מכיל שיבולת שועל וצמחים מרגיעים נוספים ומפחית את הגרד תוך 15 דקות

נפתח במילים מרגיעות: אטופיק דרמטיטיס היא מחלה שמתחילה בילדות אך נעלמת, בדרך כלל, ככל שילד מתבגר.

ויש לנו גם בשורה: פלקסיטול קרם מרגיע לעור מגורה הוא מוצר חדש בסדרת המוצרים שלנו לבריאות העור, והוא עשוי לעזור לילדים מעל גיל 3 שסובלים מעור מגורה.

אטופיק דרמטיטיס, המכונה גם אסתמה של העור, היא מחלה לא נעימה, בלשון המעטה, ששכיחותה עולה בעשורים האחרונים. זו מחלה דלקתית שמתאפיינת בגלים: מתלקחת, מטרידה, שוככת וחוזר חלילה. לאטופיק דרמטיטיס ישנם מאפיינים גנטיים והיא שייכת לקבוצת המחלות האטופיות הכוללות אסתמה, קדחת השחת (נזלת אלרגית), אלרגיה למזון או לעקיצות ועוד.

המחלה מופיעה בדרך כלל בשנה הראשונה לחיים והביטוי העיקרי שלה הוא גרד, אי שקט, עצבנות, קושי לישון. התסמינים המציקים הללו יכולים להפריע לשגרת החיים של ילדים ואף להשפיע על ההתפתחות הקוגניטיבית, להפרעות בריכוז ולהפרעות שינה. לתחושת הגרד מתלווה בדרך כלל פריחה בצורת כתמים אדומים שלעתים אף מכוסים בקשקשת. בשנה הראשונה לחיים הפריחה מופיעה בעיקר בראש, מאחורי הברכיים ובמרפקים. לאחר גיל שנתיים הפריחה עלולה להופיע במקומות נוספים, כמו על העורף, בסביבת הישבן, על השוקיים ועוד.

מה גורם לאטופיק דרמטיטיס?

האמת היא, שהסיבות למחלה עדיין אין ברורות, למרות המחקרים הרבים שנערכו ונערכים בנושא. ההשערה המקובלת היא שמדובר בשילוב של נטייה גנטית ופגם בפעילות המערכת החיסונית.

מה שכן ידוע הוא, שישנם גורמים חיצוניים שעלולים לעורר התלקחות או להחמיר אותה. בהם: מתח, אוויר יבש – אצל רבים המחלה מתלקחת דווקא בחורף שבו האוויר יבש יותר, חשיפה לחומרים שמגרים את העור, כמו חומרי בישום וניקוי, חומרי צבע, ואלרגיה – למשל לפרווה של בעלי חיים, למזון מסוים ועוד.

סיבה נוספת ושכיחה: רחצה מוגזמת, אמבטיות או מקלחות ארוכות, מים חמים מדי ושימוש בסבונים שמגרים את העור.

כיצד ניתן להקל על אטופיק דרמטיטיס?

כאמור, מאחר שלא לגמרי ברור מה גורם למחלה, לא ניתן לרפא אותה. אולם חשוב להדגיש, כי במרבית המקרים היא חולפת מעצמה לאחר גיל 5. עד שזה יקרה, ישנן כמה פעולות שניתן לעשות כדי להקל על הילדים:

  • לקצר את זמן המקלחת ולהימנע משימוש בסבונים שמגרים את העור. לבחור את אלה שהינם עדינים במיוחד וללא חומרי בישום.
  • לשמן את העור: ישנם תכשירים, קרמים שונים ושמנים, המיועדים למריחה על העור של ילדים, להוספה למי הרחצה.
  • רבים ממליצים להשתמש בשיבולת שועל: יש תכשירים שמכילים מיצוי של הצמח, אחרים מציעים להוסיף שיבולת שועל (קוואקר) למי האמבטיה או להשרות שיבולת שועל במים, לספוג את המים בחיתול בד ולהניח על העור.

זו הסיבה שלקרם החדש שלנו "פלקסיטול קרם מרגיע לעור מגורה", הוספנו שיבולת שועל, שיח ערבה קנדי ומנטול כחלק מתערובת מאוזנת של צמחים שמרגיעים את העור.

  • להלביש את הילד בבגדים מחומרים טבעיים בלבד.
  • לשמן את העור: ישנם תכשירים, קרמים שונים ושמנים, המיועדים למריחה על העור של ילדים, או להוספה למי הרחצה. הקרם החדש של אלטמן: "פלקסיטול קרם מרגיע לעור מגורה", מפחית את הגרד תוך 15 דקות.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    40 דובונים
    יומי פרוביוטיקה 40

    יומי פרוביוטיקה

    תוסף תזונה עם חיידקים פרוביוטיים
    כשר חלבי
     70.50
    ביוסיל - HNS ביוסיל - HNS

    ביוסיל - HNS

    כמוסות המכילות ® ch-OSAרכיב פטנטי לטיפוח
     245.00
    210 כמוסות רכות
    אלספה אומגה 3 210 אלספה אומגה 3 210

    אלספה

    כמוסות המכילות 300 מ"ג אומגה 3 בכל כמוסה
     200.60
    גאמיס BEAUTY

    גאמיס BEAUTY

    שילוב ויטמינים ומינרלים עם אבץ וביוטין, אשכולות במרקם ג'לי בטעם פטל
     70.50
    כתבה
    טיפים לתזונה לסוכרתיים

    תזונה לסוכרתיים – טיפים מהמומחים

    אובחנתם עם סוכרת ואתם רוצים לדעת מה התזונה הנכונה לסוכרתיים? האם צריך לחתוך בפחמימות, איזה סוג שומן כדאי לאכול, ומה בכלל ההשפעה של התזונה? כל המידע בכתבה.
    טלי נחום
    טלי נחום ·דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
    כתבה
    קסרדין צמח מרפא לעור

    כל מה שכדאי לדעת על קסרדין – צמח המרפא לעור שיחזיר לו את הלחות

    טיפוח העור נחשב לעניין קוסמטי, ואולם לשמירה על העור ולמניעת יובש ישנה חשיבות רבה יותר מאשר מראה ואסתטיקה. העור הוא האבר הגדול ביותר בגוף ויש לו תפקידים רבים וחשובים בהגנה על הגוף ועל הבריאות.
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    אורח חיים בריא

    אורח חיים בריא – איך מכניסים את זה לחיי היום יום שלנו?

    החלטתם שממחר מתחילים עוד דיאטה? מבטיחים לעצמכם שהיום בערב תצאו לריצה? כדי לעשות שינוי אמיתי צריך לאמץ אורח חיים בריא המקדם את הבריאות הגופנית והנפשית שלנו
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    גירודים בגוף

    גירודים בגוף? כל הסיבות ואיך מטפלים

    גירודים בגוף הם חלק מהחיים, אבל לעתים הם עלולים להיות ביטוי למחלה או לאלרגיה. מהן הסיבת השכיחות לגרד, כיצד ניתן לטפל לבד ואיך הקרם החדש מסדרת פלקסיטול יעזור לכם?
    ברי גולדברג ·רוקח, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות