חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

קשקשים או קשקשת: כל הגורמים, תסמינים ודרכי טיפול

קשקשים מופיעים אצל כולנו כחלק מהתחדשות התאים הטבעית. ישנם מספר גורמים שיכולים לגרום להחרפת המצב באופן שיגרום לריבוי קשקשת שתפריע אסטטית ולפעמים גם בריאותית.
אורטל ברובין-חן
  • פרסום 26.05.2024
  • עדכון 04.12.2024
  • 4 דקות קריאה
hair care

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    קשקשים הם שלב טבעי בהתחדשות של תאי העור והקרקפת. לרוב כמות תאי העור המתים הנדחקים החוצה והחדשים דומה ואז לא נראה או נרגיש בקשקשים. כשמופיעים קשקשים רבים, בולטים לעין בכמותם, יתכן שמשהו השתבש. לא ידוע במדויק מה מקור התופעה

  2. 2

    הקשקשת יכולה להעיד על מגוון רחב של מצבים: יובש או שומניות מרובה, שימוש בתכשירים לא מתאימים, סבוריאה, פסוריאזיס או הימצאות פטריות בכמות גבוהה מהרגיל

  3. 3

    התחלתם שימוש בתכשיר ועם הזמן הוא איבד מיעילותו? עברו לתכשיר אחר לתקופה, כשתחזרו לתכשיר הראשון, בסבירות גבוהה מאוד, הוא יחזור להיות שוב יעיל

מה הם קשקשים ואיך הם נוצרים?

כחלק מהתחדשות העור והקרקפת, תאים ותיקים שסיימו את תפקידם מתים, נדחקים החוצה מהאפידרמיס ומוחלפים על ידי תאים חדשים. הופעת קשקשת מרובה מפריעה ברוב הפעמים בעיקר בהיבט האסטטי אבל לעיתים מדובר גם על מצב בריאותי שיש לאבחן אצל רופא.ת עור. הקשקשים, מלבד באזור הקרקפת, עשויים להופיע גם באזור הגבות, הפנים והגוף. ברוב המקרים, קשקשת היא תופעה עורית נפוצה שלא דורשת התערבות רפואית. במקרה של קשקשת חריפה שלא חולפת, האבחון הראשוני יתבצע על ידי התבוננות של רופא.ת העור והתרשמות. במידת הצורך, הרופא.ה יוכלו גם לקחת ביופסיה לאבחון מדויק יותר של הקשקשת.

למה זה קורה לנו?

לקשקשת, או כמו שנוהגים לקרוא למצב בפשטות קשקשים, עשויים להוביל גורמים התנהגותיים כמו: שימוש עודף בקרמים ותכשירים טבעיים או לא טבעיים על הקרקפת באופן ש"חונק" אותה, איסוף השיער באופן הדוק מדי, חבישת כובע שעות ממושכות לאורך היום והלילה, בפרט תוך כדי פעילות גופנית, ויבוש השיער במכשירים שמגיעים לטמפרטורות גבוהות לעיתים קרובות.

אם אתם סובלים מקשקשת ונוהגים להשתמש בטכניקות המוזכרות פה, כדאי בשלב ראשון לנסות לשנות הרגלים. נסו לחפוף את השיער בתכיפות של יום כן יום לא ולא באופן יומי או מרוחק מאוד בין חפיפה לחפיפה. להמעיט בשימוש בתכשירי שיער על הקרקפת. ככלל רוב התכשירים מיועדים למריחה על הקצוות והשיער עצמו ולא ישירות על הקרקפת. לפעמים סוג השמפו והמרכך עשויים לגרום להופעת או החמרת הופעת הקשקשים על הקרקפת. כדאי להימנע מאיסוף הדוק של השיער באופן יומי ולהקפיד על אוורור הקרקפת מחבישת כובעים שעות ארוכות. בין שבועיים לחודש של שינויי ההרגלים אמורים להספיק כדי להבין אם יש הטבה או שזהו לא מקור הבעיה.

מה הפתרון הטבעי לבעיה?

בטיפול טבעי בקשקשת ניתן להשתמש בשמפו טבעי, שלרוב יכיל שמנים אתריים כמו רוזמרין, לבנדר, עץ התה, תכשירים למריחה המכילים ויטמין E, אכיניצאה, קלנדולה ואחרים. אפשר להשתמש במברשת סיליקון עם זיזים עדינים, דמוית קיפוד לעיסוי עדין של הקרקפת בזמן החפיפה בשמפו. חשוב להניע את המברשת לאט ובעדינות כדי להימנע מתלישת שורשי השיער וגירוי יתר של הקרקפת. שימוש עדין יכול לסייע בסילוק התאים המתים והמרצת דם לקרקפת, מה שגם מסייע בצמיחת שיער. בטיפול פנימי בקשקשת, נתמקד לרוב בהפחתת סטרס, שנחשב לגורם שמחריף קשקשת, למשל בעזרת חליטות מרגיעות כמו קמומיל, לבנדר, פסיפלורה ובצמחים אדפטוגנים כמו וייתניה. נוכל להשתמש בתוספי תזונה שמשרים רוגע כמו קומפלקס B, אומגה 3 ועוד. בנוסף, ניתן לעשות התאמה של תזונה מחזקת מערכת חיסון ונוגדת דלקת. מומלץ לפנות לאשת מקצוע להתאמת תפריט.

לפעמים זה גם מצב רפואי

מצבים רפואיים שעשויים לגרום לקשקשת הם בין היתר: אטופיק דרמטיטיס, סבוריאה דלקתית או שאינה דלקתית, פסוריאזיס. בנוסף, אצל הסובלים מיצור עודף של קשקשים נהוג למצוא נוכחות גבוהה יותר של חיידקים ופטריות, בפרט פטריות פיטרוספורום. מדובר בפטריות שאינן פתולוגיות ונמצאות באופן טבעי על עורנו אך אצל סובלים מקשקשת נמצא כמות גבוהה במיוחד שלהן. אם הרופא.ה יחשבו שיש צורך בטיפול, השלב הראשון לרוב יהיה שימוש בשמפו רפואי. חלק מסוגי השמפו המיועדים לטיפול בקשקשת מכילים זפת. אפשרות נוספת היא שימוש בתכשירים נוזליים המכילים סטרואידים, נגזרות של קורטיזון. השימוש בסטרואידים מומלץ על ידי רוב הרופאים לזמן קצר ככל הניתן מכיוון שבשימוש ארוך עשוי להזיק לקרקפת. במידה והקשקשים מופיעים גם עם זיהום, יתכן ויהיה צורך גם בטיפול אנטיביוטי. לקשקשים שמקורם פסוריאזיס יציעו טיפול בפוטותרפיה, משחות ואפילו טיפול ביולוגי במידת הצורך.

באלטמן תחת סדרת פלקסיטול ניתן למצוא 2 תכשירים שעשויים לסייע. הראשון הוא שמפו וקונדישינר מרגיע לקרקפת מגורה עם קשקשים והשני סרום מרגיע לקרקפת מגורה. השמפו מכיל רכיבים כמו אוריאה ושיבולת שועל המקדמים קרקפת בריאה, מרגיעים גרד ומפחיתים קשקשת ובנוסף מעניק לחות לקרקפת שחשובה במקרים של קרקפת יבשה. הסרום מכיל תמצית של מנטול, צמח הערבה הקנדי ושיבולת שועל שמקלים במקרה של גרד בקרקפת, נותנים לחות ובעלי תכונות מרגיעות תוך דקות

לסיכום

קשקשת היא תופעה עורית נפוצה שבדרך כלל אינה מזיקה וניתן לטפל בה בקלות. במקרים קשים, חשוב לפנות לרופא.ה.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    ברזל פלוס ברזל פלוס

    ברזל פלוס

    טבליות המכילות ברזל קל לעיכול, חומצה פולית, ויטמין B12 וויטמין C
     84.68 112.90
    25% הנחה
    שמפו וקונדישנר מרגיע לקרקפת מגורה עם קשקשים

    שמפו וקונדישנר מרגיע לקרקפת מגורה עם קשקשים

    נוסחה ייעודית לקרקפת יבשה, מגורה ורגישה להסרה ומניעת קשקשים.
     52.13 69.50
    25% הנחה
    מולטי ויטמין לנשים בהריון 60 מולטי ויטמין לנשים בהריון 60

    מולטי ויטמין לנשים בהריון

    ויטמינים ומינרלים לנשים לפני-בהריון-אחרי
     86.93 115.90
    25% הנחה
    פלקסיטול סרום מרגיע לקרקפת מגורה

    פלקסיטול סרום מרגיע לקרקפת מגורה

    מקל ומרגיע קרקפת מגורה ויבשה תוך דקות
    המוצר אזל מהמלאי
    כתבה
    כאבים בעצמות

    "כואב לי כל הגוף": הכל על כאבים בעצמות

    כאבי עצמות מתבטאים באי נוחות גדולה ובתחושה שכל הגוף כואב. מדוע זה קורה ומהם הטיפולים הטבעיים המרכזיים להתמודדות עם כאבי עצמות בכל הגוף? כל מה שחשוב לדעת
    המחלקה המדעית, אלטמן
    וידאו
    מיה אלחלל מומחית לאריכות חיים בריאה play

    מיה אלחלל מומחית לאריכות חיים בריאה

    מיה תספר לנו על מהפך של “wellness” שעשתה בחייה, מה היא למדה ומה היא יכולה ללמד אותנו. היא תסביר לנו גם מהם פפטידים? אל תדאגו, זה רק נשמע מסובך, בשביל זה יש לנו את מיה.
    כתבה
    מגנזיום סוכרוזומלי

    למה מגנזיום חשוב לבריאות שלנו?

    מגנזיום הוא מינרל חיוני המשתתף בכ-300 תהליכים ביולוגיים בגוף האדם, כולל תפקוד השרירים והעצבים, ויסות לחץ הדם, ויסות רמות הסוכר (גלוקוז) ובריאות העצם. רוב המגנזיום נמצא בעצמות שלנו (כ-50%-60%), כ-1% בדם והשאר בתאי הגוף השונים [1]. חסר במגנזיום שכיח באוכלוסייה בישראל, אומנם לא מדובר בחסר קליני חריף אבל בהחלט כזה שעלול לגרום לתסמינים שונים הפוגעים באיכות החיים.
    נגה לוי ·סטודנטית למדעי התזונה B.Sc באוניברסיטה העברית ונועה ברקוביץ, דיאטנית M.Sc. RD, המחלקה המדעית אלטמן
    כתבה
    קרם פנים ועפעפיים

    קרם פנים ועפעפיים – לעור שצריך יחס מיוחד

    רבים מעידים על עצמם כ"סובלים" מעור רגיש ומגורה, ומספרים שהם נאלצים לחיות בשלום לצד תסמינים כמו יובש, גרד אדמומיות, קילופים או עקצוץ וצריבה בתגובה לשימוש במוצרי טיפוח מסוימים או בתקופות של התפרצות מחלת עור קיימת. ככל ששכבת העור באזור מסוים תהיה דקה יותר, כך גדל הסיכון לרגישות באותו אזור. עובדה זו מציבה את אזור הפנים בכלל והעפעפיים בפרט בסיכון גדול במיוחד, בשל עוביו הדק של העור באזור זה של כ- 0.5 מ"מ בלבד בממוצע.
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות