חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

מלון מר

הצמח אמנם הגיע אלינו מארצות רחוקות אך סגולותיו כה חשובות ונדרשות כאן בארצנו. במסורות רבות נהנים מסגולותיו ופירותיו הייחודיים מסקרנים בצורתם.
יעל דונגי
יעל דונגי · הרבליסטית קלינית MIHA, Cl.H
  • פרסום 23.06.2021
  • עדכון 04.12.2024
  • 3 דקות קריאה
מלון מר

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    מלון מר הוא צמח עשיר בנוגדי חמצון ולכן השפעתו על מצבים של סוכרת ויתר לחץ דם יכולה להיות משמעותית

  2. 2

    צריכה יומיומית של נוגדי חמצון היא חיונית מאוד לכל בני האדם והיא תורמת לשמירה על בריאות המערכות השונות בגוף

  3. 3

    עלי הצמח מותרים לשימוש בישראל על פי משרד הבריאות ומוגדרים כתוסף תזונה

מלון מר – נעים להכיר

המלון המר הוא מטפס חד-שנתי ממשפחת הדלועיים אשר גדל בארצות טרופיות ויכול להגיע לגובה של 2-5 מטרים. פירותיו הבשרניים תלויים ממנו וצורתם כשל מלפפונים "דרקוניים". כשהפרי מבשיל הוא מחליף את צבעו מירוק לצהוב-כתום ובתוכו זרעים גדולים בצבעי חום-אדום המסודרים בשתי שורות.

ואיך הוא משתלב במטבח?

טעמם של פירות יחודיים אלה הוא מר מאוד ושימושם בעולם הקולינרי, בתרבויות מסויימות, הוא די מפתיע בשל כך. בתאילנד ובהודו הפרי נקרא “Karela”, בפיליפינים שמו הוא “Ampalaya” ובוויאטנמית הוא קרוי “Moup-dang”. ברוב המקרים משתמשים בו בעודו הוא בוסרי ומבשלים את הפרי הירוק. במקומות רבים באסיה נוהגים למלא את הפירות בבשר ולבשל בתוך מרק. ישנן מנות המשלבות את הפירות בפשטות כמו למשל הקפצה וערבוב עם ביצה מקושקשת או עוף. ישנן כמה שיטות להפחית את הטעם המר, ביניהן: להשרות במים ולשטוף היטב, לשפשף את הקליפה עם מלח, להשרות ביוגורט ועוד.

מנקודת המבט של רפואת הצמחים

הצמח מכיל ויטמינים: B1, B2, B3 ו- C ועשיר בחלבונים, אשלגן, מגנזיום זרחן וסידן. פרי הבוסר מכיל בנוסף גם ויטמין A. מלבד אלה, המלון המר מכיל חומרים נוספים התורמים לפעילותו הרפואית: פוליסכרידים, סטרולים, שלל חומצות אורגניות ותרכובות נוספות.

הפרי, העלים והזרעים הם חלקי הצמח המשמשים לרפואה, יש להם השפעה נוגדת חמצון ובכך הם מסייעים בהפחתת רדיקלים חופשיים. ממחקרים עולה כי פעילותו הנוגדת חמצון של המלון המר, קשורה בסוגים שונים של פוליסכרידים הנמצאים בצמח.

אז יש פרי המתאים לסוכרתיים?

ראשית חשוב לציין כי המחקרים העוסקים בנושא, מתייחסים להשפעתו של מלון מר על חולי סוכרת סוג 2. עם זאת, נראו גם השפעות על אנשים טרום-סוכרתיים והסובלים מתסמונת מטבולית. מניחים כי השפעתו יעילה בעיקר אחרי שימוש ממושך ופחות יעילה לטווח הקצר.

ממחקרים שנעשו עד כה, עולה כי לצמח ישנה יכולת השפעה על סוכרת בכמה מישורים: הפחתת ספיגה של סוכר הגלוקוז מהמעי, עלייה של הפרשת אינסולין מהלבלב והגברת ספיגה של סוכר הגלוקוז ברקמות. כל אלה הופכים את המלון המר לצמח בעל פוטנציאל גבוה מאוד במצבים של רמות גבוהות של סוכר בדם.

המלון הגיע עד לסין

ככל הנראה, הראשונים בגידול הצמח היו ההודים והסיניים וישנן עדויות רבות שנים לגידולו ולשימוש בו לרפואה. בסין, אזכורו מופיע כבר בשנת 1370 לספירה.

על פי הפילוסופיה הסינית, למלון מר ישנה איכות קרה ומרה. הטעם המר מביא לתנועה בגוף ומסייע במצבים של תקיעות במערכות השונות. על פי כן, הסינים מטפלים בעזרתו במצבים של חום ורעילות, למשל: עצירות, רמות גבוהות של כולסטרול ושומנים, יתר לחץ דם, פסוריאזיס ועוד.

באילו מקרים מומלץ לצרוך מלון מר? 

  • סוכרת
  • רמות גבוהות של שומנים וכולסטרול בדם
  • טפילי מעיים
  • יתר לחץ דם
  • עצירות

השימוש בצמח אינו מתאים לנשים בהיריון, נשים מניקות וילדים.

כל הכתבות שלנו מבוססות על מחקרים מקצועיים ונכתבות על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ויטמיני C ו- D בתוספת אבץ ויטמיני C ו- D בתוספת אבץ

    ויטמין D+C+אבץ

    כמוסות המכילות ויטמין C, ויטמין D ואבץ
     99.70
    קרנמיקס BASIC קרנמיקס BASIC

    קרנמיקס BASIC

    כמוסות המכילות תמצית חמוציות פטנטית וויטמין C
     123.90
    ביוטין ג'לי בינס

    ביוטין ג'לי בינס

    סוכריות ג'לי ללעיסה בטעם תות
     80.60
    חומץ תפוחים חומץ תפוחים

    חומץ תפוחים

    כמוסות המכילות 450 מ״ג חומץ תפוחים בתוספת כרום ותמצית ג׳ימנמה
     120.90
    כתבה
    בחילות בהיריון

    בחילות בהיריון? כך תתמודדי

    ארוחות קטנות, ויטמין B6, ג'ינג'ר, חליטות תה. כל הדברים שיסייעו לך להתגבר על מכת הבחילות של תחילת ההיריון. ולא לשכוח – סביר להניח שעוד כמה שבועות זה כבר מאחוריך
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    תזונה וזיכרון

    תזונה וזיכרון

    אוכלוסיית העולם הולכת ומזדקנת, וההערכה הרווחת היא שעד שנת 2050 יהיו בעולם לפחות שני מיליארד בני אדם מעל גיל 60, ומתוכם כ- 131 מיליון יסבלו מרידה בזיכרון. הירידה בזיכרון וביכולות הקוגניטיביות מתקדמת עם הגיל, כאשר מחצית מהסובלים מירידה קוגניטיבית קלה ידרדרו לדמנציה תוך 5 שנים[1]. בשנים האחרונות נאספות ראיות מדעיות התומכות בקשר שבין צריכת רכיבי תזונה מסוימים לבין האטת הירידה בזיכרון וביכולות הקוגניטיביות, והמובילים שבהם מפורטים בכתבה.
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    כתבה
    ויטמינים בהיריון

    ויטמינים בהיריון: על מה חשוב שתקפידי?

    ויטמין B12, חומצה פולית, ויטמין D, ברזל, יוד, סידן ואומגה 3 – אלה הוויטמינים, המינרלים וחומצות השומן שחשובים לך בהיריון, כדי לשמור על הבריאות שלך וכדי להשפיע על ההתפתחות של התינוק שלך. מה עוד חשוב שתדעי?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    נרוקסן לחץ נפשי

    איזה לחץ! איך להתמודד עם לחץ נפשי?

    הוא מוגדר כאחת המגיפות השקטות של העולם המודרני, שבו שפע האירועים, המטלות וקצב החיים הם לא פחות ממסחררים. לחץ נפשי: מדוע הוא נגרם, מה קורה לנו כשהוא מופיע ואיך נטפל בו בצורה היעילה ביותר?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות