חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

מלון מר

הצמח אמנם הגיע אלינו מארצות רחוקות אך סגולותיו כה חשובות ונדרשות כאן בארצנו. במסורות רבות נהנים מסגולותיו ופירותיו הייחודיים מסקרנים בצורתם.
יעל דונגי
יעל דונגי · הרבליסטית קלינית MIHA, Cl.H
  • פרסום 23.06.2021
  • עדכון 04.12.2024
  • 3 דקות קריאה
מלון מר

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    מלון מר הוא צמח עשיר בנוגדי חמצון ולכן השפעתו על מצבים של סוכרת ויתר לחץ דם יכולה להיות משמעותית

  2. 2

    צריכה יומיומית של נוגדי חמצון היא חיונית מאוד לכל בני האדם והיא תורמת לשמירה על בריאות המערכות השונות בגוף

  3. 3

    עלי הצמח מותרים לשימוש בישראל על פי משרד הבריאות ומוגדרים כתוסף תזונה

מלון מר – נעים להכיר

המלון המר הוא מטפס חד-שנתי ממשפחת הדלועיים אשר גדל בארצות טרופיות ויכול להגיע לגובה של 2-5 מטרים. פירותיו הבשרניים תלויים ממנו וצורתם כשל מלפפונים "דרקוניים". כשהפרי מבשיל הוא מחליף את צבעו מירוק לצהוב-כתום ובתוכו זרעים גדולים בצבעי חום-אדום המסודרים בשתי שורות.

ואיך הוא משתלב במטבח?

טעמם של פירות יחודיים אלה הוא מר מאוד ושימושם בעולם הקולינרי, בתרבויות מסויימות, הוא די מפתיע בשל כך. בתאילנד ובהודו הפרי נקרא “Karela”, בפיליפינים שמו הוא “Ampalaya” ובוויאטנמית הוא קרוי “Moup-dang”. ברוב המקרים משתמשים בו בעודו הוא בוסרי ומבשלים את הפרי הירוק. במקומות רבים באסיה נוהגים למלא את הפירות בבשר ולבשל בתוך מרק. ישנן מנות המשלבות את הפירות בפשטות כמו למשל הקפצה וערבוב עם ביצה מקושקשת או עוף. ישנן כמה שיטות להפחית את הטעם המר, ביניהן: להשרות במים ולשטוף היטב, לשפשף את הקליפה עם מלח, להשרות ביוגורט ועוד.

מנקודת המבט של רפואת הצמחים

הצמח מכיל ויטמינים: B1, B2, B3 ו- C ועשיר בחלבונים, אשלגן, מגנזיום זרחן וסידן. פרי הבוסר מכיל בנוסף גם ויטמין A. מלבד אלה, המלון המר מכיל חומרים נוספים התורמים לפעילותו הרפואית: פוליסכרידים, סטרולים, שלל חומצות אורגניות ותרכובות נוספות.

הפרי, העלים והזרעים הם חלקי הצמח המשמשים לרפואה, יש להם השפעה נוגדת חמצון ובכך הם מסייעים בהפחתת רדיקלים חופשיים. ממחקרים עולה כי פעילותו הנוגדת חמצון של המלון המר, קשורה בסוגים שונים של פוליסכרידים הנמצאים בצמח.

אז יש פרי המתאים לסוכרתיים?

ראשית חשוב לציין כי המחקרים העוסקים בנושא, מתייחסים להשפעתו של מלון מר על חולי סוכרת סוג 2. עם זאת, נראו גם השפעות על אנשים טרום-סוכרתיים והסובלים מתסמונת מטבולית. מניחים כי השפעתו יעילה בעיקר אחרי שימוש ממושך ופחות יעילה לטווח הקצר.

ממחקרים שנעשו עד כה, עולה כי לצמח ישנה יכולת השפעה על סוכרת בכמה מישורים: הפחתת ספיגה של סוכר הגלוקוז מהמעי, עלייה של הפרשת אינסולין מהלבלב והגברת ספיגה של סוכר הגלוקוז ברקמות. כל אלה הופכים את המלון המר לצמח בעל פוטנציאל גבוה מאוד במצבים של רמות גבוהות של סוכר בדם.

המלון הגיע עד לסין

ככל הנראה, הראשונים בגידול הצמח היו ההודים והסיניים וישנן עדויות רבות שנים לגידולו ולשימוש בו לרפואה. בסין, אזכורו מופיע כבר בשנת 1370 לספירה.

על פי הפילוסופיה הסינית, למלון מר ישנה איכות קרה ומרה. הטעם המר מביא לתנועה בגוף ומסייע במצבים של תקיעות במערכות השונות. על פי כן, הסינים מטפלים בעזרתו במצבים של חום ורעילות, למשל: עצירות, רמות גבוהות של כולסטרול ושומנים, יתר לחץ דם, פסוריאזיס ועוד.

באילו מקרים מומלץ לצרוך מלון מר? 

  • סוכרת
  • רמות גבוהות של שומנים וכולסטרול בדם
  • טפילי מעיים
  • יתר לחץ דם
  • עצירות

השימוש בצמח אינו מתאים לנשים בהיריון, נשים מניקות וילדים.

כל הכתבות שלנו מבוססות על מחקרים מקצועיים ונכתבות על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    אבץ למציצה אבץ למציצה

    אבץ למציצה

    קפליות למציצה המכילות אבץ וויטמין C בטעם לימון
     80.60
    100 טבליות
    סופרלס 100 סופרלס 100

    סופרלס

    טבליות המכילות שילוב צמחים ומיצויי צמחים בתוספת ברומלאין לפעילות סדירה
     75.50
    MSM רליף MSM רליף

    MSM רליף

    מ"ג 1125 MSM
     166.30
    קיוליק

    קיוליק

    קפליות המכילות תמצית שום מ Aged Garlic Extract TM
     151.20
    כתבה
    אילו מינרלים חשוב לצרוך

    מדוע ואילו מינרלים חשוב לצרוך?

    ברזל, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ - הם מינרלים בעלי השפעה על מערכות שונות בגוף. מה עלול לקרות בגלל חוסר שלהם וכיצד ניתן לקבל אותם בתזונה ומתי כדאי להיעזר בתוסף מזון?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    להתמודד עם סוכרת

    סוכרת: האם ניתן להתמודד באופן טבעי?

    הטיפול הרפואי המקובל במחלת הסוכרת הינו בתרופות לאיזון רמת הסוכר. האם וכיצד ניתן להקל על ההתמודדות עם המחלה באמצעות שינוי תזונתי ושימוש בצמחי מרפא?
    מיכל שיין ·דיאטנית קלינית, והילה כהן M.Med.Sc
    כתבה
    מתי לוקחים פרוביוטיקה

    כדאי לדעת: מתי לוקחים פרוביוטיקה?

    אומרים לכם שחשוב לקחת אותה עם אנטיביוטיקה, שהיא טובה לכאבי בטן, לדלקות בנרתיק, לבעיות מעיים, וזו רק רשימה חלקית... למה כדאי לקחת פרוביוטיקה, איך היא פועלת בגוף, למה היא חיונית במצבים בריאותיים שונים ומתי לוקחים פרוביוטיקה?
    נועה ברקוביץ
    נועה ברקוביץ ·דיאטנית קלינית RD M.Sc. המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    פוליפנולים מזון על

    פוליפנולים – הסוד של "מזונות העל"

    בעבר היה נהוג להשתמש במילים פשוטות כדי לתאר מזון; משביע, טעים, מזין וכד'. בשנים האחרונות כולם מחפשים את הערך המוסף, ה"בונוס", מה עוד אפשר לקבל ממזון מעבר לשובע, טעם או השלמת התזונה. תופעה זו הולידה את המונח "סופר פוד", או "מזונות על", מזונות שלכאורה טומנים בחובם סוד בריאותי נסתר. לאחד מה"סודות" האלה יש שם – קוראים לו פוליפנולים.
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות