חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

כל מה שכדאי לדעת על כלורלה

מהי כלורלה, כיצד התגלתה, היכן היא גדלה, מדוע היפנים (וגם האמריקנים) משוגעים עליה, וגם - מהן הסגולות התזונתיות שלה ומהן הסגולות הבריאותיות ובאילו מצבים היא עשויה להועיל?
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 26.01.2020
  • עדכון 04.12.2024
  • 5 דקות קריאה
כלורלה

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    כלורלה היא אצה ירקרקה חד תאית ומקרוסקופית, שנחשבת להיט ביפן, מגודלת בעיקר בטיוואן ומשמשת כתוסף תזונה פופולרי בארצות הברית

  2. 2

    כלורלה מכילה כמויות גדולות של חלבון, ברזל, ויטמינים ומינרלים שונים, סיבים תזונתיים וחומצות אמינו

  3. 3

    כלורלה קשה לעיכול, על כן מייצרים ממנה תוסף מזון שמתאים לשימוש ולהקלה במגוון של מצבים: חוסר ברזל, כולסטרול גבוה ועוד. חולי פיברומיאלגיה מדווחים על שיפור במצבם בעקבות שימוש בכלורלה

אומרים שהעתיד של האנושות הוא בים, שיגיע היום בו התזונה שלנו, ולא רק היא, תתבסס על אצות, וכך גם תעשיית התרופות והקוסמטיקה. שיש מתחת למים משאבים מעולים שעדיין לא הבנו כיצד לנצל אותם.

כנראה שבעשור האחרון אנחנו מתחילים להבין: נהנים מאצת נורי ולא רק בסושי, משתמשים בספירולינה כתוסף תזונה, מבשלים קטניות עם אצת קומבו כדי להקל על הפרעות עיכול ועוד.

לאחרונה תופסת את מקומה במשפחה חברה חדשה: כלורלה, שמה.

מהי כלורלה?

כלורה היא אצה חד תאית מיקרוסקופית, שגדלה במים מתוקים ונחשבת פופולרית באסיה, במיוחד ביפן ובטיוואן, בהן מייחסים לה סגולות מרפא ומשתמשים בה במסגרת רפואה עממית ואלטרנטיבית. חשיבותה נובעת בעיקר בזכות ההרכב הייחודי ומגוון הרכיבים תזונתיים שהיא מכילה.

כלורלה מכילה רמות גבוהות של כלורופיל, של חלבון ושל ברזל, כמו כן, יש בה שפע של ויטמינים ובמיוחד ויטמין  C ו-ויטמין  B12. נוסף על כך, יש בה גם בטא-קרוטן, 19 סוגים של חומצות אמינו וכמויות גדולות של סיבים תזונתיים. מלבד היותה מקור מצוין לחלבון ולברזל ריבוי הוויטמינים והמינרלים שיש בה הופך אותה לנוגד חמצון משמעותי.

כלורלה התגלתה בשנת 1890 על ידי מיקרוביולוג הולנדי בשם מרטינוס וילם ביירינק. השם כלורלה נגזר מהמילה היוונית chloros שמשמעותה "ירוק" ומהסיומת הלטינית ella שמשמעותה "קטן". ביירינק גילה במחקריו כי כלורלה יכולה להתרבות במהירות, אפילו להכפיל את עצמה, באמצעות ספיגה של אור השמש ביחד עם מים, פחמן דו-חמצני וכמות קטנה של מינרלים. כלומר, בתהליך של פוטוסינטזה.

מבחינה היסטורית, כלורלה הופקה ונצרכה לראשונה באסיה, בעיקר ביפן –  בה היא נחשבת למזון על ונחקרת במכון מחקר ייחודי וייעודי, שהוקם שם בשנת 1957, ומתמקד בכלורלה.

כיום ידועים 3 זנים של האצה: כלורלה וולגאריס, כלורלה לופופורה וכלורלה סורוקיניאנה. כלורלה וולגאריס הוא הזן הפופולרי ביותר, ושנחשב לקל ביותר לגידול. עיקר גידולה של כלורלה מתבצע כיום בטייוואן.

כצפוי, כלורלה הפכה לכוכבת על בארה"ב, ומעובדת כיום כתוסף תזונה בצורת טבליות ותמציות נוזליות. אמנם מוצרים שונים מכילים כמויות שונות, ותכולת הרכיבים התזונתיים שונה ממוצר למותר גם בגלל תנאי הגידול המסוימים בכל חוות גידול, אבל במרבית המוצרים נמצא כי תוסף תזונה המתבסס על אצות מיובשות יכול להכי עד 88% חלבון, עד 38% פחמימות ועד 75% שומן.

מדוע כדאי להשתמש בכלורלה?

החל משנות ה-50 של המאה הקודמת נערכו אינספור מחקרים אודות כלורלה. השערה היתה כי בזכות תכולת החלבון הגבוהה שיש בכלורלה, ניתן יהיה להפיק ממנה מזון שיסייע במחסור שעלול להתהוות בגלל הגידול המואץ באוכלוסיית העולם. אלא שאז התגלתה בעיה: כלורלה היא אצה קשה לעיכול במצב הטבעי, בגלל כמויות הסיבים התזונתיים שהיא מכילה, ובעיקר בגלל סוג מסוים של סיב תזונתי שנקרא תאית (צלולוזה). למרות האכזבה, הודות למחקרים אלה התברר כי שפע הרכיבים התזונתיים שיש בכלורלה, כאמור, הופך אותה לחומר מוצא פוטנציאלי לתוספי תזונה, ובעתיד אולי גם לתרופות.

מספר מחקרים הראו כי כלורלה עשויה להיות יעילה בטיפול בסוגים מסוימים של סרטן, בהפחתה של כולסטרול גבוה ושל יתר לחץ דם (לחץ דם גבוה), וכן שהשימוש בה יעיל לסובלים מפיברומיאלגיה, מגביר את פעילות המערכת החיסונית ותורם להוצאה של רעלים מהגוף.

יש שממליצים על נטילת כלורלה למניעת אנמיה בהיריון, בזכות תכולת הברזל הגבוהה שיש באצה.

יכולתה של כלורלה להילחם בתאי סרטן הוכחה במספר מחקרים מדעיים, אף כי המנגנונים המדויקים אינם ידועים. מדענים שונים הביעו השערה כי כלורלה מעוררת את פעילותם של תאי T ושל מאקרופגים – שמהווים חלק מפעילותה של מערכת החיסון ולכן משפרת את יכולתה של מערכת החיסון להילחם במזהמים כגון נגיפים, חיידקים וכימיקלים שונים.

במספר מחקרים הודגם כי נטילת טבליות כלורלה בתוספת תמצית נוזלית של כלורלה עשויה לשפר את התגובה של חולים עם סוג מסוים של סרטן במוח לטיפולים כימותרפיים ולהקרנות וכן נצפה כי שימוש בכלורלה מעכב תאים סרטניים ומעלה את כושר הישרדותם של החולים במחלה זו.

מחקר אחר הדגים כי נטילת כלורלה במינון מסוים למשך 12 שבועות מסייע בריפוי דלקת כבד מסוג הפטיטיס C אם כי אינו מפחית את רמות הנגיף שגורם למחלה בדמם של המאובחנים בה.

ישנם גם מספר מחקרים שמוכיחים כי נטילת כלורלה במשך 4 שבועות מפחיתה את רמת הכולסטרול הכללי בדם, אם כי תוסף התזונה אינו משנה או מפחית את רמת הכולסטרול ה"רע " (LDL) או מגדיל את רמת הכולסטרול ה"טוב" ( HDL).


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    אלספה MAX נוזל אלספה MAX נוזל

    אלספה MAX נוזל

    נוזל בטעם לימון המכיל 1750 מ"ג אומגה 3 בכפית
     139.13 185.50
    25% הנחה
    GSE זרעי אשכוליות תמצית GSE זרעי אשכוליות תמצית

    GSE זרעי אשכוליות תמצית

    תמצית נוזלית המכילה מיצוי זרעי אשכוליות
     117.15 156.20
    120 קפליות
    25% הנחה
    מגנזיום ציטראט 120 מגנזיום ציטראט 120

    מגנזיום ציטראט

    קפליות המכילות מגנזיום ציטראט 200 מ״ג
     124.73 166.30
    25% הנחה
    חילבה חילבה

    חילבה

    כמוסות המכילות תמצית חילבה מרוכזת
     151.20 201.60
    כתבה
    מותר ואסור לאכול בהיריון

    מה אסור לאכול בהיריון ומה מותר?

    עכשיו את אוכלת בשביל שניים, מבחינת ערכים תזונתיים שחיוניים לך ולעובר שלך, ולא, חלילה, מבחינת הכמויות. אז על מה כדאי להקפיד וממה את חייבת להישמר?
    נועה ברקוביץ
    נועה ברקוביץ ·דיאטנית קלינית RD M.Sc. המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    תרופות סבתא לכאבי בטן

    תרופות סבתא לכאבי בטן – יש דבר כזה?

    אי נוחות במערכת העיכול, כאבי בטן, מעי רגיש, נפיחות וגזים הם תסמינים מוכרים אותם חווה כל אדם מדי פעם. חלקם מופיעים גם אם לא אכלנו דבר וחלק מהתופעות העיכוליות האלה נמשכות לתקופות ממושכות, מציקות ומפריעות לתפקודינו היום-יומי. מה שמעניין לדעת זה שבגינה, באדנית ובארון התבלינים מסתתרות "תרופות סבתא" להקלה על כאבי בטן ובעיות עיכול. סקרנים להכיר את הפתרונות הטבעיים? המשיכו לקרוא
    שרון צור
    שרון צור ·נטורופת ND, RNa מרצה, מטפל, מומחה לפטריות מרפא
    כתבה
    תרופות סבתא לשיעול

    שיעול יבש – תרופות סבתא לשיעול שיקלו עליכם

    מהו שיעול יבש, מדוע הוא מתרחש, אילו תופעות וכאבים עלולים להיגרם בגלל שיעול יבש, אילו תרופות יעילות כנגדו ומהן תרופות סבתא לשיעול יבש שעשויות להקל על המטרד?
    נועה ברקוביץ
    נועה ברקוביץ ·דיאטנית קלינית RD M.Sc. המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    איך למנוע ולטפל באקנה

    אקנה: כיצד מונעים וכיצד מטפלים בפצעונים?

    מהן הסיבות לאקנה, אילו טיפולים יכולים לסייע בשיקום העור וכיצד שינויי תזונה ותוספי תזונה עשויים למנוע את הפצעון הבא?
    אריאלה אמרוסי ·בעלת המכון אריאלה ביוטי, מומחית בטיפולי אקנה ואנטי אייג'ינג
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות