חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

גוג'י ברי – פוד או סופר פוד?

ליסיום ברברום או בשמו המוכר יותר גוג'י ברי, הוא אחד מהסופר-פודס היותר מוכרים ויציבים שישנם בעשור האחרון (בעיקר) בארץ ובעולם, עם עשרות מחקרים שנערכו עליו. מה הופך אותו לכזה? הרי בסופו של מדובר בפרי. כל התשובות בכתבה.
גילי פז · דיאטנית קלינית, מטפלת בנשים עם אנדומטריוזיס ואדנומיוזיס
  • פרסום 10.08.2023
  • עדכון 02.12.2024
  • 4 דקות קריאה
סופר פוד גוג'י ברי

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    מדובר בפרי עם המון יתרונות תזונתיים שעוזרים לחזק את מערכות החיסון והעיכול

  2. 2

    נמצא בשימוש רחב בתזונה, קוסמטיקה ותוספי תזונה

  3. 3

    שייך למשפחת הסולניים ולכן עם מעי רגיש, יש לצרוך במתינות

אחת לכמה שנים ישנו סופר פוד חדש שמככב על מדפי הסופרים וחנויות הטבע. מה זה סופר פוד? מאכל שמכיל בתוכו הרבה ממה שמומלץ לצרוך בתזונה – ויטמינים, מינרלים ותכונות שמחזקות את מערכת החיסון.

גוג'י ברי ויתרונותיו הבריאותיים

גוג'י ברי נמצא בשימוש הרפואה הסינית באופנים שונים כבר מאות שנים, וידוע שמיליארד סינים לא טועים
בפועל, מדובר בפרי קטן בעל צבע מושך וטעם מתקתק-חמצמץ-חרפרף, שיחסית נגיש בחנויות טבע ואף במשתלות. אמנם על טעם וריח אין להתווכח ועדיין, אם מאכל איננו טעים, כל היתרונות שלו אינם רלוונטיים, כיוון שהוא לא ייאכל.

בדומה לפירות רבים, גוג'י ברי מכיל סיבים מסיסיים, מינרלים כגון ברזל, אבץ, מגנזיום ועוד וויטמינים, עם דגש על ויטמין C. הייחוד של פירות יער בכלל ושל גוג'י ברי בפרט, הוא שבנוסף הוא מכיל גם רב סוכרים, חומצות אמינו, חומצות שומן בלתי רווי והתרכובות הייחודיות שלו, שהינן בעיקר פיטוכימיקלים (פיטו=צבע, כלומר חומרים שנותנים לו את צבעו העז) מקושרות להרבה מילים שמתחילות במילה אנטי: אנטי דלקתיות, אנטי-אייג'ינג, אנטי-חמצוני, וחיזוק מערכת החיסון.

חומצות השומן בגוג'י ברי מעלות את הרגישות שלו ואת הנטייה להתעפש במהירות מה שמצריך שמירה שלו בקירור, במיוחד בחום הישראלי. הפרי הפך להיות כל כך פופולרי שמשלבים אותו בכל מקום אפשרי, אפילו במשקאות חריפים כגון בירה ויין, והוא משתלב גם באפייה, ואף במוצרי חלב ובשר. אחד היתרונות שלו, הוא שניתן לצרוך אותו קפוא, טרי או מיובש ואף לשתות אותו כחליטה או כמיץ. ברפואה הסינית וכיום גם ברפואה המערבית, גם טוחנים את הפרי המיובש ומשלבים אותו כתוסף תזונה.

כאמור, בשל התכונות הרבות שקיימות בפרי הקטן, נעשו עליו מחקרים רבים בעולם המערבי. במחקרים מסוימים עלה כי צריכת גוג'י ברי, על צורותיו השונות, במיוחד כמיץ מרוכז או כתוסף, למשך פרק זמן שנע בין שבועיים לשלושה חודשים (תלוי במחקר), השפיעה לטובה על: מצב הרוח הכללי והורדת רמות הסוכר והשומנים בדם, מה שעשוי לסייע בטיפול במחלות לב וסוכרת סוג 2. מחקרים קטנים הראו שיפור בתהליך ירידה במשקל.

בעבר הפרי היה מיובא לארץ מסין או מאירופה, שם הפך להיות פופולרי גם כן. בשנים האחרונות החלו לגדל אותו בארץ וכעת ניתן לקנות את הפירות או את שיח הגוג'י ברי ולגדלו בבית. באופן זה ניתן לדעת מה המקור של השיח ולהפחית את כמות הריסוס שעשוי להיות על הפרי המיובא.

עד כה, נשמע שממש כדאי לשלב את הגוג'י ברי בתזונה היומיומית נכון? הפרי הוא חלק ממשפחת הסולניים בדומה לחציל, עגבנייה ותפוח אדמה. ישנם מחקרים המראים שאכילת מאכלים ממשפחה זו יגרמו לכאבי בטן, נפיחות, ואף כאבי מפרקים. כמובן שזה סובייקטיבי ומשתנה בין אחד לשנייה. לאלו שחשים חוסר נוחות בעקבות אכילת הפרי, מומלץ שלא לאכלו. כמו כן, נערכו מספר מחקרים קטנים על כך שעשויה להיות התנגשות בגוף בין מאכלים ממשפחת הסולניים עם תרופות, בעיקר מדללי דם, שעלולה להוביל לאלרגיה ואף לדימומים, כך שההמלצה למי שנוטלים תרופות, היא להתייעץ עם דיאטנ.ית להתאמת התזונה.

חשוב לזכור שכאשר מתבוננים על תזונה, מתייחסים למכלול הרכיבים התזונתיים אשר מרכיבים את סדר היום. כל מאכל, רצוי לצרוך במתינות, על אחת כמה וכמה כאשר המאכל נמכר גם כתוסף תזונה. במידה שיש רצון לצרוך אותו כתוסף תזונה, רצוי להתייעץ עם איש/אשת מקצוע בנושא על מנת לצרוך את המינון הנכון עבורך. כמו כן, אם יש נטייה למעי רגיש, תת קרישיות, דלקות מפרקים ומחלות מעי דלקתיות, מומלץ להיוועץ באיש/אשת מקצוע לגבי אכילת הפרי.

המחקרים מראים שמומלץ לשלב גוג'י ברי בתזונת היומיומית בצורה כזו או אחרת, במיוחד אם הוא בא כתחליף למאכל מעובד. עם זאת, חשוב לשלב מאכלים שונים ומגוונים תוך שמירה על תזונה מיטיבה, מאשר להסתמך על רכיב אחד בתזונה שישמור לנו על הבריאות, טעים ומזין ככל שיהיה.

כל הכתבות שלנו מבוססות על מחקרים מקצועיים ונכתבות על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    200 טבליות למציצה
    25% הנחה
    B12 פלוס מארז זוג

    B12 פלוס מארז זוג

    טבליות למציצה המכילות ויטמין B12
    1200 מק"ג וחומצה פולית
     126.98 169.30
    25% הנחה
    גינקו GO

    גינקו GO

    תמצית עלי גינקו בילובה 120 מ"ג
     105.83 141.10
    60 כמוסות
    25% הנחה
    פרוביוטיק Basic 60 פרוביוטיק Basic 60

    פרוביוטיק Basic

    זני פרוביוטיקה לשימוש יומיומי
     105.83 141.10
    25% הנחה
    קיוליק

    קיוליק

    קפליות המכילות תמצית שום מ Aged Garlic Extract TM
     113.40 151.20
    כתבה
    כאבי גב תחתון

    סובלים מכאבי גב תחתון? אתם לא לבד

    אם גם לכם מוכרת התחושה של כאבי גב תחתון, זה משום שזו אחת הסיבות המובילות בעולם לכאבים, מוגבלויות בתנועה, ירידה בתפקוד ואף אובדן ימי עבודה המהווים נטל כלכלי גדול על אוכלוסיית העולם. שכיחותם של כאבים בגב התחתון הולכת ועולה בשנים האחרונות וכ- 62% מהסובלים עלולים לסבול מהכאבים בתקופה העולה על שנה, ועל כן החשיבות הגדולה שבזיהוי המצב, טיפול יעיל ומניעת הישנותו.
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    צמחים לחורף

    פתרונות צמחיים שיעזרו לכם לעבור את החורף

    לפני שאתם רצים לחנות טבע לחפש את המוצר הבא, או לקנות תערובת צמחים לתה, מומלץ ללמוד על צמחי המרפא לחורף שיחממו אתכם וילחמו בשבילכם בנזלת.
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    אלרגיה

    אלרגיה – איך מתמודדים עמה?

    אלרגיה היא תגובה של הגוף לחומרים שונים, שיכולה להתבטא במערכת הנשימה העליונה ובאברים אחרים בגוף, בדרגות חומרה שונות. האם תכשירים הומיאופתיים עשויים לעזור?
    דוד גבאי ·רוקח, B.Ph, אלטמן, וד"ר שרון גבריאל, דיאטנית קלינית, M.Sc,RD, יועצת אלטמן
    כתבה
    גלי חום בגיל המעבר

    גלי חום בגיל המעבר: כל השיטות שיעזרו להתמודד עם התופעה

    גלי חום הם אחד הסימנים הראשונים והעיקריים לגיל המעבר. מדוע וכיצד הם מתרחשים, האם כל אישה עלולה לסבול מהם ואיך מתמודדים עם התופעה המציקה?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות