חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

גוג'י ברי – פוד או סופר פוד?

ליסיום ברברום או בשמו המוכר יותר גוג'י ברי, הוא אחד מהסופר-פודס היותר מוכרים ויציבים שישנם בעשור האחרון (בעיקר) בארץ ובעולם, עם עשרות מחקרים שנערכו עליו. מה הופך אותו לכזה? הרי בסופו של מדובר בפרי. כל התשובות בכתבה.
גילי פז · דיאטנית קלינית, מטפלת בנשים עם אנדומטריוזיס ואדנומיוזיס
  • פרסום 10.08.2023
  • עדכון 02.12.2024
  • 4 דקות קריאה
סופר פוד גוג'י ברי

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    מדובר בפרי עם המון יתרונות תזונתיים שעוזרים לחזק את מערכות החיסון והעיכול

  2. 2

    נמצא בשימוש רחב בתזונה, קוסמטיקה ותוספי תזונה

  3. 3

    שייך למשפחת הסולניים ולכן עם מעי רגיש, יש לצרוך במתינות

אחת לכמה שנים ישנו סופר פוד חדש שמככב על מדפי הסופרים וחנויות הטבע. מה זה סופר פוד? מאכל שמכיל בתוכו הרבה ממה שמומלץ לצרוך בתזונה – ויטמינים, מינרלים ותכונות שמחזקות את מערכת החיסון.

גוג'י ברי ויתרונותיו הבריאותיים

גוג'י ברי נמצא בשימוש הרפואה הסינית באופנים שונים כבר מאות שנים, וידוע שמיליארד סינים לא טועים
בפועל, מדובר בפרי קטן בעל צבע מושך וטעם מתקתק-חמצמץ-חרפרף, שיחסית נגיש בחנויות טבע ואף במשתלות. אמנם על טעם וריח אין להתווכח ועדיין, אם מאכל איננו טעים, כל היתרונות שלו אינם רלוונטיים, כיוון שהוא לא ייאכל.

בדומה לפירות רבים, גוג'י ברי מכיל סיבים מסיסיים, מינרלים כגון ברזל, אבץ, מגנזיום ועוד וויטמינים, עם דגש על ויטמין C. הייחוד של פירות יער בכלל ושל גוג'י ברי בפרט, הוא שבנוסף הוא מכיל גם רב סוכרים, חומצות אמינו, חומצות שומן בלתי רווי והתרכובות הייחודיות שלו, שהינן בעיקר פיטוכימיקלים (פיטו=צבע, כלומר חומרים שנותנים לו את צבעו העז) מקושרות להרבה מילים שמתחילות במילה אנטי: אנטי דלקתיות, אנטי-אייג'ינג, אנטי-חמצוני, וחיזוק מערכת החיסון.

חומצות השומן בגוג'י ברי מעלות את הרגישות שלו ואת הנטייה להתעפש במהירות מה שמצריך שמירה שלו בקירור, במיוחד בחום הישראלי. הפרי הפך להיות כל כך פופולרי שמשלבים אותו בכל מקום אפשרי, אפילו במשקאות חריפים כגון בירה ויין, והוא משתלב גם באפייה, ואף במוצרי חלב ובשר. אחד היתרונות שלו, הוא שניתן לצרוך אותו קפוא, טרי או מיובש ואף לשתות אותו כחליטה או כמיץ. ברפואה הסינית וכיום גם ברפואה המערבית, גם טוחנים את הפרי המיובש ומשלבים אותו כתוסף תזונה.

כאמור, בשל התכונות הרבות שקיימות בפרי הקטן, נעשו עליו מחקרים רבים בעולם המערבי. במחקרים מסוימים עלה כי צריכת גוג'י ברי, על צורותיו השונות, במיוחד כמיץ מרוכז או כתוסף, למשך פרק זמן שנע בין שבועיים לשלושה חודשים (תלוי במחקר), השפיעה לטובה על: מצב הרוח הכללי והורדת רמות הסוכר והשומנים בדם, מה שעשוי לסייע בטיפול במחלות לב וסוכרת סוג 2. מחקרים קטנים הראו שיפור בתהליך ירידה במשקל.

בעבר הפרי היה מיובא לארץ מסין או מאירופה, שם הפך להיות פופולרי גם כן. בשנים האחרונות החלו לגדל אותו בארץ וכעת ניתן לקנות את הפירות או את שיח הגוג'י ברי ולגדלו בבית. באופן זה ניתן לדעת מה המקור של השיח ולהפחית את כמות הריסוס שעשוי להיות על הפרי המיובא.

עד כה, נשמע שממש כדאי לשלב את הגוג'י ברי בתזונה היומיומית נכון? הפרי הוא חלק ממשפחת הסולניים בדומה לחציל, עגבנייה ותפוח אדמה. ישנם מחקרים המראים שאכילת מאכלים ממשפחה זו יגרמו לכאבי בטן, נפיחות, ואף כאבי מפרקים. כמובן שזה סובייקטיבי ומשתנה בין אחד לשנייה. לאלו שחשים חוסר נוחות בעקבות אכילת הפרי, מומלץ שלא לאכלו. כמו כן, נערכו מספר מחקרים קטנים על כך שעשויה להיות התנגשות בגוף בין מאכלים ממשפחת הסולניים עם תרופות, בעיקר מדללי דם, שעלולה להוביל לאלרגיה ואף לדימומים, כך שההמלצה למי שנוטלים תרופות, היא להתייעץ עם דיאטנ.ית להתאמת התזונה.

חשוב לזכור שכאשר מתבוננים על תזונה, מתייחסים למכלול הרכיבים התזונתיים אשר מרכיבים את סדר היום. כל מאכל, רצוי לצרוך במתינות, על אחת כמה וכמה כאשר המאכל נמכר גם כתוסף תזונה. במידה שיש רצון לצרוך אותו כתוסף תזונה, רצוי להתייעץ עם איש/אשת מקצוע בנושא על מנת לצרוך את המינון הנכון עבורך. כמו כן, אם יש נטייה למעי רגיש, תת קרישיות, דלקות מפרקים ומחלות מעי דלקתיות, מומלץ להיוועץ באיש/אשת מקצוע לגבי אכילת הפרי.

המחקרים מראים שמומלץ לשלב גוג'י ברי בתזונת היומיומית בצורה כזו או אחרת, במיוחד אם הוא בא כתחליף למאכל מעובד. עם זאת, חשוב לשלב מאכלים שונים ומגוונים תוך שמירה על תזונה מיטיבה, מאשר להסתמך על רכיב אחד בתזונה שישמור לנו על הבריאות, טעים ומזין ככל שיהיה.

כל הכתבות שלנו מבוססות על מחקרים מקצועיים ונכתבות על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25 כמוסות
    25% הנחה
    פרוביוטיק Basic 25 פרוביוטיק Basic 25

    פרוביוטיק Basic

    זני פרוביוטיקה לשימוש יומיומי
     52.88 70.50
    100 טבליות
    25% הנחה
    סופרלס 100 סופרלס 100

    סופרלס

    טבליות המכילות שילוב צמחים ומיצויי צמחים בתוספת ברומלאין לפעילות סדירה
     56.63 75.50
    70 גרם
    25% הנחה
    פלקסיטול קרם ידיים 70 גרם

    פלקסיטול קרם ידיים לעור יבש מאוד

    קרם טיפולי לעור יבש, סדוק ומגורה
    המוצר אזל מהמלאי
    25% הנחה
    פרינאום פרוטקט פרינאום פרוטקט

    פרינאום פרוטקט

    תרסיס לסיוע בטיפול והקלת הכאב בעקבות תפרי לידה
     113.40 151.20
    כתבה
    חוסר תיאבון

    חוסר תיאבון

    תיאבון מוגדר כתשוקת האכילה, תחושתו והרגשתו של האדם בהיותו רעב. התיאבון הוא מנגנון פיזיולוגי שמטרתו הבטחת מזון, ועל כן, מהווה מימד חשוב בבחינת בריאות האדם. אובדן תיאבון יכול לנבוע ממגוון סיבות – חלקן פיזיות, חלקן פסיכולוגיות, חלקן יהיו זמניות וחלקן ממושכות. מהן הסיבות השכיחות לחוסר תיאבון? מתי כדי לפנות לרופא.ה? ומה ניתן לעשות בכדי לעודד תיאבון?
    דניאל בן חפר
    דניאל בן חפר ·דיאטנית קלינית וספורט M.Sc RD ומאמנת כושר
    כתבה
    פסיפלורה

    פסיפלורה

    "שעונית נאכלת" המוכרת בשמה - פסיפלורה היא צמח מטפס בעל פירות סגולים מרהיבים ופרחים מרהיבים המקשט גינות רבות. פירותיו המתוקים - חמצמצים בעלי ערך תזונתי עשיר ומזין. מעבר לקינוח טעים הוא מרגיע ומחזק את הגוף והנפש.
    שרון צור
    שרון צור ·נטורופת ND, RNa מרצה, מטפל, מומחה לפטריות מרפא
    כתבה
    נקע בקרסול

    נקע בקרסול: כיצד הוא נגרם ואיך מטפלים בו?

    נחיתה לא טובה, נפילה, דריכה על משטח לא יציב: נקע בקרסול הוא פציעת הספורט הכי שכיחה שיש. תכשיר חדש שהושק בישראל עשוי לזרז את ההחלמה ולהקל את הכאב.
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    אשחר שחור

    אשחר שחור

    למרות שמקורו של האשחר השחור בארצות הברית, כנראה שפגשתם את בן דודו הקרוב בטיול ליד הבית. פירותיו עסיסיים ומפתים אבל מי שיתפתה לנגוס ויבלע את הזרעים יבלה לא מעט בשירותים.
    אורטל ברובין-חן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות