חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

גוג'י ברי – פוד או סופר פוד?

ליסיום ברברום או בשמו המוכר יותר גוג'י ברי, הוא אחד מהסופר-פודס היותר מוכרים ויציבים שישנם בעשור האחרון (בעיקר) בארץ ובעולם, עם עשרות מחקרים שנערכו עליו. מה הופך אותו לכזה? הרי בסופו של מדובר בפרי. כל התשובות בכתבה.
גילי פז · דיאטנית קלינית, מטפלת בנשים עם אנדומטריוזיס ואדנומיוזיס
  • פרסום 10.08.2023
  • עדכון 02.12.2024
  • 4 דקות קריאה
סופר פוד גוג'י ברי

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    מדובר בפרי עם המון יתרונות תזונתיים שעוזרים לחזק את מערכות החיסון והעיכול

  2. 2

    נמצא בשימוש רחב בתזונה, קוסמטיקה ותוספי תזונה

  3. 3

    שייך למשפחת הסולניים ולכן עם מעי רגיש, יש לצרוך במתינות

אחת לכמה שנים ישנו סופר פוד חדש שמככב על מדפי הסופרים וחנויות הטבע. מה זה סופר פוד? מאכל שמכיל בתוכו הרבה ממה שמומלץ לצרוך בתזונה – ויטמינים, מינרלים ותכונות שמחזקות את מערכת החיסון.

גוג'י ברי ויתרונותיו הבריאותיים

גוג'י ברי נמצא בשימוש הרפואה הסינית באופנים שונים כבר מאות שנים, וידוע שמיליארד סינים לא טועים
בפועל, מדובר בפרי קטן בעל צבע מושך וטעם מתקתק-חמצמץ-חרפרף, שיחסית נגיש בחנויות טבע ואף במשתלות. אמנם על טעם וריח אין להתווכח ועדיין, אם מאכל איננו טעים, כל היתרונות שלו אינם רלוונטיים, כיוון שהוא לא ייאכל.

בדומה לפירות רבים, גוג'י ברי מכיל סיבים מסיסיים, מינרלים כגון ברזל, אבץ, מגנזיום ועוד וויטמינים, עם דגש על ויטמין C. הייחוד של פירות יער בכלל ושל גוג'י ברי בפרט, הוא שבנוסף הוא מכיל גם רב סוכרים, חומצות אמינו, חומצות שומן בלתי רווי והתרכובות הייחודיות שלו, שהינן בעיקר פיטוכימיקלים (פיטו=צבע, כלומר חומרים שנותנים לו את צבעו העז) מקושרות להרבה מילים שמתחילות במילה אנטי: אנטי דלקתיות, אנטי-אייג'ינג, אנטי-חמצוני, וחיזוק מערכת החיסון.

חומצות השומן בגוג'י ברי מעלות את הרגישות שלו ואת הנטייה להתעפש במהירות מה שמצריך שמירה שלו בקירור, במיוחד בחום הישראלי. הפרי הפך להיות כל כך פופולרי שמשלבים אותו בכל מקום אפשרי, אפילו במשקאות חריפים כגון בירה ויין, והוא משתלב גם באפייה, ואף במוצרי חלב ובשר. אחד היתרונות שלו, הוא שניתן לצרוך אותו קפוא, טרי או מיובש ואף לשתות אותו כחליטה או כמיץ. ברפואה הסינית וכיום גם ברפואה המערבית, גם טוחנים את הפרי המיובש ומשלבים אותו כתוסף תזונה.

כאמור, בשל התכונות הרבות שקיימות בפרי הקטן, נעשו עליו מחקרים רבים בעולם המערבי. במחקרים מסוימים עלה כי צריכת גוג'י ברי, על צורותיו השונות, במיוחד כמיץ מרוכז או כתוסף, למשך פרק זמן שנע בין שבועיים לשלושה חודשים (תלוי במחקר), השפיעה לטובה על: מצב הרוח הכללי והורדת רמות הסוכר והשומנים בדם, מה שעשוי לסייע בטיפול במחלות לב וסוכרת סוג 2. מחקרים קטנים הראו שיפור בתהליך ירידה במשקל.

בעבר הפרי היה מיובא לארץ מסין או מאירופה, שם הפך להיות פופולרי גם כן. בשנים האחרונות החלו לגדל אותו בארץ וכעת ניתן לקנות את הפירות או את שיח הגוג'י ברי ולגדלו בבית. באופן זה ניתן לדעת מה המקור של השיח ולהפחית את כמות הריסוס שעשוי להיות על הפרי המיובא.

עד כה, נשמע שממש כדאי לשלב את הגוג'י ברי בתזונה היומיומית נכון? הפרי הוא חלק ממשפחת הסולניים בדומה לחציל, עגבנייה ותפוח אדמה. ישנם מחקרים המראים שאכילת מאכלים ממשפחה זו יגרמו לכאבי בטן, נפיחות, ואף כאבי מפרקים. כמובן שזה סובייקטיבי ומשתנה בין אחד לשנייה. לאלו שחשים חוסר נוחות בעקבות אכילת הפרי, מומלץ שלא לאכלו. כמו כן, נערכו מספר מחקרים קטנים על כך שעשויה להיות התנגשות בגוף בין מאכלים ממשפחת הסולניים עם תרופות, בעיקר מדללי דם, שעלולה להוביל לאלרגיה ואף לדימומים, כך שההמלצה למי שנוטלים תרופות, היא להתייעץ עם דיאטנ.ית להתאמת התזונה.

חשוב לזכור שכאשר מתבוננים על תזונה, מתייחסים למכלול הרכיבים התזונתיים אשר מרכיבים את סדר היום. כל מאכל, רצוי לצרוך במתינות, על אחת כמה וכמה כאשר המאכל נמכר גם כתוסף תזונה. במידה שיש רצון לצרוך אותו כתוסף תזונה, רצוי להתייעץ עם איש/אשת מקצוע בנושא על מנת לצרוך את המינון הנכון עבורך. כמו כן, אם יש נטייה למעי רגיש, תת קרישיות, דלקות מפרקים ומחלות מעי דלקתיות, מומלץ להיוועץ באיש/אשת מקצוע לגבי אכילת הפרי.

המחקרים מראים שמומלץ לשלב גוג'י ברי בתזונת היומיומית בצורה כזו או אחרת, במיוחד אם הוא בא כתחליף למאכל מעובד. עם זאת, חשוב לשלב מאכלים שונים ומגוונים תוך שמירה על תזונה מיטיבה, מאשר להסתמך על רכיב אחד בתזונה שישמור לנו על הבריאות, טעים ומזין ככל שיהיה.

כל הכתבות שלנו מבוססות על מחקרים מקצועיים ונכתבות על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    גאמיס מגנזיום ציטראט

    גאמיס מגנזיום ציטראט

    אשכולות במרקם ג'לי בטעם פטל
     60.45 80.60
    220 טבליות
    25% הנחה
    סופרלס 220 סופרלס 220

    סופרלס

    טבליות המכילות שילוב צמחים ומיצויי צמחים בתוספת ברומלאין לפעילות סדירה
    המוצר אזל מהמלאי
    40% הנחה
    יומי פרוביוטיקה ויטמין C ואבץ

    יומי פרוביוטיקה + ויטמין C ואבץ

    תוסף תזונה עם חיידקים פרוביוטיים
    בתוספת ויטמין C ואבץ
    כשר חלבי
     24.12 40.20
    25% הנחה
    גינקו בילובה גינקו בילובה

    גינקו בילובה

    תמצית עלי גינקו בילובה 40 מ"ג
     128.48 171.30
    כתבה
    שבוע 40 להיריון

    שבוע 40 להיריון

    מזל טוב! התינוק הגיע לעולם, ואת כבר מאוהבת. עכשיו עומדת לפנייך ההחלטה: להניק או לא להניק. אם החלטת להניק, חשוב מאוד שתקפידי על תזונה נכונה, בתוספת של 400 קלוריות ליום, על מנוחה, ככל שמתאפשר, ועל רוגע נפשי. והעיקר - תיהני מכל רגע איתו, זכית בדבר הכי טוב בעולם!
    פרופ' אייל שיינר ·רופא נשים מומחה, בי"ח סורוקה ולימור בן חיים, דיאטנית קלינית, קופ"ח כללית
    כתבה
    שזיף סיני

    שיזף סיני | Ziziphus jujuba | Da Zao

    שיזף סיני הוא פרי מתוק ועשיר ברכיבים תזונתיים רבים. מזה שנים רבות שהוא משמש ברפואה סינית לטיפול בעייפות והפרעות שינה, אך מה הן הסגולות שמייחסים לו מחקרים מודרניים? האם במחקרים קליניים הוא אכן נמצא יעיל לטיפול באותן בעיות? ואיך כדאי לצרוך את הפירות כדי ליהנות מהיתרונות של שיזף סיני? אספנו עבורכם את כל התשובות.
    ג׳סיקה ברזילאי לנד ·נטורופתית והרבליסטית קלינית, N.D, Cl.H, חברה בעמותת עילם, העמותה הישראלית לצמחי מרפא
    כתבה
    שבוע 35 להיריון

    שבוע 35 להיריון

    את מתקרבת בצעדי ענק לשבועות ההיריון האחרונים. כיצד תזהי ירידת מים וכיצד תזהי צירים המצדיקים יציאה לבית היולדות? לפנייך מספר טיפים שיעזרו לך לזהות לידה קרבה. העובר שלך כבר שוקל 2,500 ק"ג, ותופס את רוב חלל הרחם וייתכן שאת מרגישה ירידה בתנועות. ומה מצב ה- B12 שלך? השבוע יש לך גם מספר טיפים לשמירה על מאגרי ה- B12 בגופך
    פרופ' אייל שיינר ·רופא נשים מומחה, בי"ח סורוקה ולימור בן חיים, דיאטנית קלינית, קופ"ח כללית
    כתבה
    שמן קנאביס יתרונות

    שמן קנאביס: מה זה שמן קנאביס ומה הם היתרונות שלו?

    בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית בשימוש ובמחקר צמח הקנאביס והוא עשה את המעבר מהשוליים ללב השיח הציבורי. יש לכך מספר סיבות אשר הבולטות שבהן הן גילויים רבים ומפתיעים באשר לסגולותיו הרפואיות, שינויי חקיקה אשר הגדילו את הגישה אליו, עלייה במספרם של רישיונות השימוש בו ושגשוגן של חברות המפתחות מוצרי קנאביס איכותיים תחת תנאיי יצור קפדניים. שני מוצרי הקנאביס הבולטים ביותר הם תפרחות הקנאביס אשר נצרכות בעישון או באידוי ושמן הקנאביס אשר נצרך דרך הפה במתן תת לשוני
    אילת לוי ·רוקחת אחראית ורכזת תחום היענות תרופתית בשירותי בריאות כללית, מחוז ת"א
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות