חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

תה מאצ'ה: היפני שכובש את המערב

בתרבות היפנית הוא זוכה לכבוד כבר מאות שנים, ולמרות שבמערב גילו אותו רק בעשורים האחרונים, הסגולות שלו הולכות לפניו: הוא עשיר בנוגדי חמצון, הוא מזין ועוזר להרגעה… הכירו את תה המאצ’ה, ובינתיים, תרתיחו מים
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 24.10.2017
  • עדכון 01.05.2025
  • 4 דקות קריאה
תה מאצ’ה

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    לתה המאצ'ה יתרונות בריאותיים רבים בזכות הכמות הרבה של נוגדי חמצון וחומצות אמינו שהוא מכיל

  2. 2

    מחקרים מראים ששתיית תה מאצ'ה מסייעת להרגעה, להפחתת הכולסטרול הרע ולזירוז חילוף החומרים

  3. 3

    אבקת המאצ'ה משמשת גם במאכלים שונים, דוגמת עוגות, מאפים, שייקים ותבלינים, ואף כצבע מאכל ירוק טבעי

חזק, חלש, מתוק או מר – לא משנה איך אתם מעדיפים את התה שלכם, על התה הזה לא תרצו לפסוח. תה המאצ'ה היפני, שמככב בטקסי התה היפניים המסורתיים כבר מאות שנים, הוא הרבה יותר מתה ירוק רגיל: יש לו יתרונות בריאותיים רבים (אבקת המאצ'ה מכילה כמות גדולה של נוגדי חמצון, EGCG), הוא מסייע לשמר את רמות האנרגיה לזמן ארוך, הוא מרגיע ואפשר לשלב אותו בשלל מאכלים.

תה מאצ'ה: הסוד הוא בגידול ובשיטת הטחינה

תה המאצ'ה הוא אבקה דקיקה המופקת מהעלים המובחרים ביותר של השיח הירוק קמליה סיננסיס (Camellia Sinensis) , הגדל במספר אזורים ביפן. תהליך יצירת המאצ'ה קפדני ואורך כמספר שבועות, ובמהלכו העלים מכוסים מפני חשיפה לשמש ישירה על מנת שיקבלו את הגוון הירוק העמוק המזוהה עם התוצר הסופי ואת המתיקות הייחודית שלה אחראיות חומצות האמינו. על מנת להגיע לתוצר איכותי, בוחרים את העלים הטובים, הצעירים והרעננים ביותר ומפרידים אותם מהשורש והגבעולים. לאחר שנקטפו העלים ויובשו, מגיע שלב הטחינה: בעזרת אבני ריחיים נטחנים העלים בטחינה עדינה, עד שמתקבלת אבקה דקיקה וירקרקה. הטחינה מסייעת לשימור הרכיבים התזונתיים שקיימים בעלים הללו ומאפשרת ספיגה טובה של נוגדי החמצון הקיימים בהם, בניגוד לחליטה, שהורסת את חלקם.

ועכשיו, התה: במהלך טקס התה המסורתי מחממים מים לטמפרטורה קבועה ומדויקת של 65 מעלות, מוסיפים את האבקה ומקציפים בעזרת מטרפה עשויה במבוק מיוחד ליצירת קצף עדין.

למה מאצ'ה? 

יתרונותיו של תה המאצ'ה נובעים מהעובדה שהאבקה מופקת מהעלה כולו, אין חולקין על כך שלתה היפני הזה יש יתרונות בריאותיים רבים, חלקם אף נבדקו ואוששו במחקרים. קבלו אותם:

הוא מרגיע:

חומצת האמינו ל-תיאנין (L-Theanine), הידועה ביכולת שלה לסייע להרפיית מתח ולהרגעה, לשמירה על ערנות ולהעלאת הריכוז, מצויה באבקת המאצ'ה בשפע, לכן אין פלא שתה המאצ'ה הוא המשקה המועדף על נזירי הזן בתרגולי המדיטציה.

מעניק אנרגיה הנשמרת לאורך זמן:

חומצת האמינו ל-תיאנין, המשתחררת בעלה בשלב שבו הוא מכוסה ומוצלל, אחראית גם ליכולת של תה המאצ'ה לשמר לאורך זמן את רמות האנרגיה הגבוהות שהוא מעניק. תה המאצ'ה מכיל קפאין, ולמרות שמידת הקפאין שקיימת בכוס מאצ'ה קטנה מזו הקיימת בכוס קפה, ייהנה צורך המאצ'ה מאנרגיה שתישאר בגופו לאורך זמן רב יותר. איך זה קורה? בזכות הל-תיאנין – חומצת האמינו הזו גורמת להאטה בשחרור הקפאין לדם ובכך משמרת את השפעתו לזמן רב יותר. ובכל מקרה – ותרו על שתיית מאצ'ה לפני השינה…

מפחית את רמות הכולסטרול הרע:

מחקר יפני מצא שצריכת מאצ'ה לאורך זמן מורידה משמעותית את רמות הגלוקוז, הטריגליצרידים והכולסטרול הכולל, ובכך מפחיתה את הסיכוי למחלות לב ונזקים בכבד ובכליות.

מזרז את חילוף החומרים:

אותו EGCG, נוגד החמצון שמצוי בכמות גדולה במאצ'ה, אחראי גם לזירוז חמצון של השומן בגוף, שכמובן גם מעודד הרזיה. שתיית כוס וחצי עד שתי כוסות של מאצ'ה תגביר את חילוף החומרים בגוף בכ-4% למשך היממה הקרובה.

אבקת מאצ'ה: לא רק בתה 

אז נכון, השימוש המסורתי של אבקת המאצ'ה הוא להכנת תה, אבל עם הזמן לקחו טבחים ושפים את האבקה הזו למחוזות אחרים ורבים. אפשר לשלב אותה בעוגות, שייקים, מרקים, ממרחים וסלטים, אפשר להשתמש בה לתיבול, ולשלב אותה עם, מלח, פפריקה ושום, ואפילו להוסיף לביצים ובשר. בנוסף תוספת מאצ'ה למזונות יצבע את המאכל בצבע ירוק.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    טראומיל ג'ל טראומיל ג'ל

    טראומיל ג'ל

    לעיסוי ומריחה, להרגשה טובה במצב של כאבי שרירים, כאבי מפרקים, חבלות ועקיצות
    מוצר זה נמכר רק בבתי המרקחת
    קרנמיקס BASIC קרנמיקס BASIC

    קרנמיקס BASIC

    כמוסות המכילות תמצית חמוציות פטנטית וויטמין C
     123.90
    40 דובונים
    יומי פרוביוטיקה 40

    יומי פרוביוטיקה

    תוסף תזונה עם חיידקים פרוביוטיים
    כשר חלבי
     70.50
    חומץ תפוחים חומץ תפוחים

    חומץ תפוחים

    כמוסות המכילות 450 מ״ג חומץ תפוחים בתוספת כרום ותמצית ג׳ימנמה
     120.90
    כתבה
    קטניות מה לאכול בחורף

    מה כדאי לאכול בחורף?

    מהם מזונות מחממים, מדוע ירקות שורש וירקות כתומים חיוניים דווקא בחורף והאם הסבתות צדקו בנוגע למרק עוף? כל מה שצריך לדעת על תזונה חמה בעונה הקרה
    כתבה
    הקלה על מפרקים כואבים

    מה כדאי לאכול ועל מה כדאי לוותר כדי להקל על מפרקים כואבים?

    האם התזונה שלנו יכולה להפחית דלקות וכאבים? מסתבר שכן. הכירו את המזונות שגם ילחמו בדלקת וגם ישמרו על המפרקים שלכם בריאים יותר
    שרית בנימין
    שרית בנימין ·דיאטנית קלינית B.Sc
    וידאו
    ד”ר מרינה לנדאו, רופאת עור מובילה, על סודות השיער שלנו play

    גליה תורן חן בשיחה עם ד”ר מרינה לנדאו רופאת עור

    מה מאיץ את הזדקנות העור? האם ניתן להאט את קצב ההזדקנות? ד”ר מרינה לנדאו, אחת מרופאות העור המובילות בישראל, פה להסביר לנו בדיוק איך לשמור על העור שלנו צעיר, רענן וזוהר.
    כתבה
    טיפוח כפות רגליים סוכרתיות

    כיצד מטפחים כפות רגליים סוכרתיות?

    חולי סוכרת מועדים לבעיות בכפות הרגליים. מניעת יובש בכפות הרגליים, ניקיון וטיפול נכונים עשויים למנוע צרות. כיצד עושים זאת ומתי יש לשקול פנייה לרופא?
    ברי גולדברג ·רוקח, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות