חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

תה מאצ'ה: היפני שכובש את המערב

בתרבות היפנית הוא זוכה לכבוד כבר מאות שנים, ולמרות שבמערב גילו אותו רק בעשורים האחרונים, הסגולות שלו הולכות לפניו: הוא עשיר בנוגדי חמצון, הוא מזין ועוזר להרגעה… הכירו את תה המאצ’ה, ובינתיים, תרתיחו מים
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 24.10.2017
  • עדכון 01.05.2025
  • 4 דקות קריאה
תה מאצ’ה

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    לתה המאצ'ה יתרונות בריאותיים רבים בזכות הכמות הרבה של נוגדי חמצון וחומצות אמינו שהוא מכיל

  2. 2

    מחקרים מראים ששתיית תה מאצ'ה מסייעת להרגעה, להפחתת הכולסטרול הרע ולזירוז חילוף החומרים

  3. 3

    אבקת המאצ'ה משמשת גם במאכלים שונים, דוגמת עוגות, מאפים, שייקים ותבלינים, ואף כצבע מאכל ירוק טבעי

חזק, חלש, מתוק או מר – לא משנה איך אתם מעדיפים את התה שלכם, על התה הזה לא תרצו לפסוח. תה המאצ'ה היפני, שמככב בטקסי התה היפניים המסורתיים כבר מאות שנים, הוא הרבה יותר מתה ירוק רגיל: יש לו יתרונות בריאותיים רבים (אבקת המאצ'ה מכילה כמות גדולה של נוגדי חמצון, EGCG), הוא מסייע לשמר את רמות האנרגיה לזמן ארוך, הוא מרגיע ואפשר לשלב אותו בשלל מאכלים.

תה מאצ'ה: הסוד הוא בגידול ובשיטת הטחינה

תה המאצ'ה הוא אבקה דקיקה המופקת מהעלים המובחרים ביותר של השיח הירוק קמליה סיננסיס (Camellia Sinensis) , הגדל במספר אזורים ביפן. תהליך יצירת המאצ'ה קפדני ואורך כמספר שבועות, ובמהלכו העלים מכוסים מפני חשיפה לשמש ישירה על מנת שיקבלו את הגוון הירוק העמוק המזוהה עם התוצר הסופי ואת המתיקות הייחודית שלה אחראיות חומצות האמינו. על מנת להגיע לתוצר איכותי, בוחרים את העלים הטובים, הצעירים והרעננים ביותר ומפרידים אותם מהשורש והגבעולים. לאחר שנקטפו העלים ויובשו, מגיע שלב הטחינה: בעזרת אבני ריחיים נטחנים העלים בטחינה עדינה, עד שמתקבלת אבקה דקיקה וירקרקה. הטחינה מסייעת לשימור הרכיבים התזונתיים שקיימים בעלים הללו ומאפשרת ספיגה טובה של נוגדי החמצון הקיימים בהם, בניגוד לחליטה, שהורסת את חלקם.

ועכשיו, התה: במהלך טקס התה המסורתי מחממים מים לטמפרטורה קבועה ומדויקת של 65 מעלות, מוסיפים את האבקה ומקציפים בעזרת מטרפה עשויה במבוק מיוחד ליצירת קצף עדין.

למה מאצ'ה? 

יתרונותיו של תה המאצ'ה נובעים מהעובדה שהאבקה מופקת מהעלה כולו, אין חולקין על כך שלתה היפני הזה יש יתרונות בריאותיים רבים, חלקם אף נבדקו ואוששו במחקרים. קבלו אותם:

הוא מרגיע:

חומצת האמינו ל-תיאנין (L-Theanine), הידועה ביכולת שלה לסייע להרפיית מתח ולהרגעה, לשמירה על ערנות ולהעלאת הריכוז, מצויה באבקת המאצ'ה בשפע, לכן אין פלא שתה המאצ'ה הוא המשקה המועדף על נזירי הזן בתרגולי המדיטציה.

מעניק אנרגיה הנשמרת לאורך זמן:

חומצת האמינו ל-תיאנין, המשתחררת בעלה בשלב שבו הוא מכוסה ומוצלל, אחראית גם ליכולת של תה המאצ'ה לשמר לאורך זמן את רמות האנרגיה הגבוהות שהוא מעניק. תה המאצ'ה מכיל קפאין, ולמרות שמידת הקפאין שקיימת בכוס מאצ'ה קטנה מזו הקיימת בכוס קפה, ייהנה צורך המאצ'ה מאנרגיה שתישאר בגופו לאורך זמן רב יותר. איך זה קורה? בזכות הל-תיאנין – חומצת האמינו הזו גורמת להאטה בשחרור הקפאין לדם ובכך משמרת את השפעתו לזמן רב יותר. ובכל מקרה – ותרו על שתיית מאצ'ה לפני השינה…

מפחית את רמות הכולסטרול הרע:

מחקר יפני מצא שצריכת מאצ'ה לאורך זמן מורידה משמעותית את רמות הגלוקוז, הטריגליצרידים והכולסטרול הכולל, ובכך מפחיתה את הסיכוי למחלות לב ונזקים בכבד ובכליות.

מזרז את חילוף החומרים:

אותו EGCG, נוגד החמצון שמצוי בכמות גדולה במאצ'ה, אחראי גם לזירוז חמצון של השומן בגוף, שכמובן גם מעודד הרזיה. שתיית כוס וחצי עד שתי כוסות של מאצ'ה תגביר את חילוף החומרים בגוף בכ-4% למשך היממה הקרובה.

אבקת מאצ'ה: לא רק בתה 

אז נכון, השימוש המסורתי של אבקת המאצ'ה הוא להכנת תה, אבל עם הזמן לקחו טבחים ושפים את האבקה הזו למחוזות אחרים ורבים. אפשר לשלב אותה בעוגות, שייקים, מרקים, ממרחים וסלטים, אפשר להשתמש בה לתיבול, ולשלב אותה עם, מלח, פפריקה ושום, ואפילו להוסיף לביצים ובשר. בנוסף תוספת מאצ'ה למזונות יצבע את המאכל בצבע ירוק.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    60 כמוסות
    פרוביוטיק intense 60 פרוביוטיק intense 60

    פרוביוטיק intense

    פרוביוטיקה אינטנסיבית לשימוש יומיומי
     231.90
    Energy Complex

    אנרג'י קומפלקס

    4סוגי תמציות ג'ינסנג בשילוב תמצית מאקה
     156.20
    אלספה סופר אלספה סופר

    אלספה סופר

    כמוסות המכילות 600 מ"ג אומגה 3 בכל כמוסה
     239.90
    קיוליק

    קיוליק

    קפליות המכילות תמצית שום מ Aged Garlic Extract TM
     151.20
    כתבה
    שבוע 16 להיריון

    שבוע 16 להיריון

    זה הזמן לקבוע תור לבדיקת ה"תבחין המשולש", בדיקת דם פשוטה הבוחנת סיכון לבעיות כרומוזומליות, ובעיקר תסמונת דאון. בגופו של העובר שלך כבר מתפקדות מערכות רבות. הדרישה של הגוף שלך לנוזלים עולה, נפח הדם שלך גדל, מי השפיר מתחלפים והתייבשות עלולה להוביל לצירים מוקדמים, לכן, עלייך לשתות הרבה ולצמצם בצריכת קפאין
    פרופ' אייל שיינר ·רופא נשים מומחה, בי"ח סורוקה ולימור בן חיים, דיאטנית קלינית, קופ"ח כללית
    כתבה
    כל מה שחשוב על סידן

    נכנס לעצמות: כל מה שחשוב לדעת על סידן (קלציום)

    אם אתם רוצים עצמות חזקות, שיניים יפות וציפורניים שלא תתביישו לשלוף – כדאי שתתחילו לוודא שאתם צורכים מספיק סידן. למה הסידן כל כך חשוב, על מה הוא משפיע ואיך הכי יעיל לצרוך אותו?
    עינת ששון ·MSc, מנהלת מדעית והסברה
    כתבה
    פרוביוטיקה לא רק לשלשולים

    פרוביוטיקה לא רק לשלשולים

    החורף מתקרב ומביא אתו את עונת המחלות והאנטיביוטיקה. למרות ההבנה הרפואית שיש להמעיט בנטילת תרופות אלה, מטעמים ידועים, השימוש באנטיביוטיקה עדיין בלתי נמנע במצבים רבים. ובמיוחד כשמדובר במבוגרים ובילדים
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    סמבוק שחור

    סמבוק שחור (Sambucus Nigra)

    ברחבי היערות באירופה גדל עץ יפיפה הנישא עם פרחים לבנבנים ריחניים ופירות סגולים חמצמצים בשם סמבוק שחור. מימי קדם מיוחסים לסמבוק השחור יכולות מיסטיות ובריאותיות שונות. האם הוא יכול להגן עלינו? מה הסגולות הבריאותיות שלו?
    שרון צור
    שרון צור ·נטורופת ND, RNa מרצה, מטפל, מומחה לפטריות מרפא
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות