דווקא כשנדמה שהכל כבר נחקר, נוסה ודובר, ושדבר כבר לא יכול להתחדש, צצים בעולם הרפואה המונעת חידושים מרעננים ומפתיעים. כמו הכורכום: תבלין פופולרי שנחשב לאחד מתוספי התזונה המדוברים ביותר בשנים האחרונות.
קבלו 7 עובדות על התבלין הצהוב הכי בריא שיש
סגולות הכורכום
- כורכום הינו תבלין צהוב המופק משורש הצמח Curcuma Longa. הוא נפוץ מאוד כתבלין וכצמח מרפא באסיה. משמש כבר אלפי שנים ברפואת ה”איור-ודה” – שיטת טיפול שמקורה בהודו וברפואה הסינית המסורתית. בדומה לאוכלוסיות אחרות, כגון אומגה 3 אצל האסקימואים והיין האדום בצרפת, נראה כי גם להודים ישנו רכיב תזונתי חשוב אשר במקרה שלהם מפחית את שיעור המחלות הדלקתיות.
- כורכומינואידים הם חומרים פעילים שקיימים באופן טבעי בשורש הכורכום. בזכות החומרים הפעילים, על פי הערכות שונות שוק הכורכום העולמי יגיע ל-94.3 מיליון דולר עד שנת 2022 וימשיך להיות הרכיב המוביל בתחום המחלות הדלקתיות.
- עד היום פורסמו יותר מ-4,000 מחקרים על ההשפעות הבריאותיות של הכורכומינואידים הנוגעים להשפעתם על המוח, על אלצהיימר, על דיכאון, על מחלות מעיים דלקתיות, על דלקות מפרקים, דלקת עיניים כרונית על רקע אלרגיה ועוד.
- לעומת התזונה המערבית שנחשבת לעשירה ברכיבים מקדמי דלקת, התזונה האסייתית עשירה בחומרים פעילים מפחיתי דלקת. בין השאר, בזכות השימוש בנפוץ בתבלין הצהוב, הכורכום.
ועוד קצת עובדות
- כמות החומר הפעיל (כורכומנאידים) בכפית כורכום נעה בין 150-250 מ”ג .כדי להגיע להשפעה טיפולית של התבלין, כזו שבה השתמשו באותם מחקרים, יש לצרוך בין 500-3,000 מ”ג תבלין ליום
- כדי ליהנות מהשפעתם המטיבה של הכורכומינואידים ההמלצה היא להיעזר בטבליות המכילות מיצוי של החומרים הפעילים. טבליה אחת של מיצוי שווה לכ-6 כפיות תבלין כורכום. כמו כן, נמצא שהספיגה של הכורכומינואידים דרך המעי לדם משתפרת פי 20 כאשר הוא נלקח בשילוב מיצוי המופק מפלפל שחור
- מבחינת בטיחות הכורכומינואידים, שמסייעים בין היתר לדילול הדם, מומלץ לשקול את הפסקת הנטילה לפני כניסה לניתוח ולהתייעץ ברופא גם כשנוטלים במקביל תרופות לדילול הדם