חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

על הטכנולוגיה הסוכרוזומלית שמעתם? הדור הבא של תוספי התזונה

הטכנולוגיה הסוכרוזומלית היא גישה מהפכנית לאספקת רכיבים מזינים והיא צוברת במהירות אחיזה בקהילה הרפואית. כל המידע על הטכנולוגיה הסוכרוזומלית בהמשך הכתבה.
נגה לוי · סטודנטית למדעי התזונה B.Sc באוניברסיטה העברית ונועה ברקוביץ, דיאטנית M.Sc. RD, המחלקה המדעית אלטמן
  • פרסום 02.05.2023
  • עדכון 31.10.2024
  • 4 דקות קריאה
טכנולוגיה-סוכרוזומלית

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    טכנולוגיה סוכרוזומלית - טכנולוגיה מתקדמת בעלת מבנה ייחודי הדומה בחלקו למבנה קרומי התא בגופינו ועטוף בשכבת ייחודית, מבנה סוכרוזום מאפשר ספיגה טובה ויעילה של רכיב התזונה שהוא נושא

  2. 2

    טכנולוגיה סוכרוזומלית בעלת אחוזי ספיגה גבוהים מה שמאפשר הפחתה בתופעות הלוואי הנלוות פעמים רבות לנטילת תוספי תזונה

  3. 3

    הטכנולוגיה הסוכרוזומלית כבר נמצאת בשימוש ומראה תוצאות מרשימות בטיפול בחסרים תזונתיים במחקרים קליניים ובפרקטיקה

תזונה המספקת לגוף את כל הוויטמינים והמינרלים להם הוא זקוק הכרחית לבריאות טובה. מה קורה כשהתזונה לא עונה על כל הצרכים שלנו? עלולים להתפתח חסרים תזונתיים בוויטמינים ומינרלים וזה מסכן במחלות כרוניות שונות דוגמת אנמיה ומחלות לב וכלי דם. אספקת ויטמינים ומינרלים באמצעות תוספי תזונה היא היבט משמעותי ברפואה המודרנית, כשהשלמת חסרים תזונתיים עשויה לשפר את הבריאות על ידי כך שהכמות המומלצת של ויטמינים ומינרלים תסופק לגוף. 

עם זאת, לשיטות קונבנציונליות של שימוש בתוספי תזונה יש מגבלות שעלולות להקשות על הטיפול, כגון זמינות ביולוגית ירודה (כמות התוסף שיצליח בסופו של דבר להגיע לזרם הדם), ספיגה איטית במערכת העיכול ותופעות לוואי אפשריות. הטכנולוגיה הסוכרוזומלית היא גישה מהפכנית לאספקת רכיבים מזינים המבקשת להתגבר על מגבלות אלו, והיא צוברת במהירות אחיזה בקהילה הרפואית. 

מה זה טכנולוגיה סוכרוזומלית?

הטכנולוגיה כוללת שימוש במבנים כדוריים קטנים הנקראים סוכרוזומים. בתוך מבנה הסוכרוזומים נמצא המינרל, הוויטמין או רכיב תזונה אחר העטוף בשכבה כפולה של פוספוליפידים (מבנה שומני), המחקה את המבנה הטבעי של קרומי התא. זה מאפשר לסוכרוזומים לעבור בקלות דרך קרומי התא ולהיקלט על ידי התאים, בתא משתחרר תוכן הסוכרוזום בצורה מבוקרת וממוקדת.

השכבה החיצונית בטכנולוגיה הסוכרוזומלית נקראת "סוכרוז אסטר". למרות השם, הסוכרוזום אינו מכיל סוכר שנספג בגוף אלא בעל תכונות טכנולוגיות בלבד, ולכן אין חשש לצריכתו בקרב אנשים הנמנעים מצריכת סוכר.

מה היתרונות של השימוש בטכנולוגית הסוכרוזום?

לשימוש בסוכרוזומים יש מספר יתרונות על פני תוספים שונים:

  1. לסוכרוזומים יש זמינות ביולוגית גבוהה, כלומר אחוז גדול יותר מהרכיבים התזונתיים שהם מכילים נספגים בגוף בהשוואה לשיטות אחרות. הסיבה לכך היא שסוכרוזומים דומים במבנה לקרומי התא של הגופינו, ולכן הם מזוהים ונקלטים ביתר קלות על ידי התאים. זמינות ביולוגית מוגברת זו מאפשרת שימוש במינונים נמוכים יותר של רכיבים מזינים, מה שיכול להפחית את הסיכון לתופעות לוואי.
  2. לסוכרוזומים יש קינטיקה של ספיגה מהירה, כלומר הם נספגים על ידי תאים במהירות וביעילות. הסיבה לכך היא ששכבת הפוספוליפידים הכפולה של הסוכרוזומים מאפשרת להם לעבור דרך קרומי התא בקלות רבה יותר מאשר שיטות אחרות. ספיגה מהירה זו יכולה להיות חשובה במיוחד במצבים בהם נדרשת עלייה מהירה כמו למשל בטיפול בחסרים תזונתיים חריפים.
  3. לסוכרוזומים מבנה המקנה להם רמה גבוהה של יציבות במסלול מערכת העיכול ובכך מגן על תכולתם עד הגעתם לאתר הספיגה מבלי שיתפרקו בדרך לפני שהגיעו ליעד. היציבות של מבנה הסוכרוזום מאפשרת להשתמש בסוכרוזומים כדי לספק מגוון רחב של תוספי תזונה, כולל ויטמינים, מינרלים ותרכובות ביו-אקטיביות אחרות.

טכנולוגיה סוכרוזומלית – מהלכה למעשה 

שימוש שניתן למצוא כיום בטכנולוגיה זו הוא בטיפול באנמיה מחוסר ברזל על ידי נטילת ברזל סוכרוזומלי.

אנמיה מחוסר ברזל היא מצב שכיח המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם ומטופלת בדרך כלל באמצעות תוספי ברזל. עם זאת, תוספי ברזל הם לרוב בעלי זמינות ביולוגית ירודה ועלולים לגרום לתופעות לוואי כגון עצירות ואי נוחות במערכת העיכול. הטכנולוגיה הסוכרוזומלית מציעה אלטרנטיבה לאספקת ברזל, כאשר מחקרים מראים כי לברזל בסוכרוזום יש זמינות ביולוגית גבוהה יותר וסבילות טובה יותר בהשוואה לתוספי ברזל הקיימים ואפילו מחקרים קליניים הצליחו להוכיח יעילות דומה לטיפול בעירוי ברזל.

לטכנולוגיה הסוכרוזומלית פוטנציאל לשנות את הדרך בה אנו מטפלים בחסרים תזונתיים ובמצבים רפואיים אחרים. יש ביכולתה לספק דרך יעילה ואפקטיבית יותר להעביר רכיבים מזינים לגוף. ככל שיימשך המחקר בתחום זה, סביר להניח שהטכנולוגיה הסוכרוזומלית תהפוך לכלי חשוב יותר ויותר ברפואה המודרנית.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    75 כמוסות
    25% הנחה
    מגנזיום UP 75 מגנזיום UP 75

    מגנזיום UP

    כמוסות המכילות מגנזיום 450 מ"ג בתוספת אשלגן
     83.10 110.80
    25% הנחה
    ברזל רך ברזל רך

    ברזל רך

    כמוסות המכילות 30 מ"ג ברזל קל לעיכול
     71.78 95.70
    120 קפליות
    25% הנחה
    סידן ציטראט 120 סידן ציטראט 120

    סידן ציטראט

    קפליות המכילות סידן ציטראט בתוספת ויטמין D
     109.58 146.10
    25% הנחה
    ברזל פלוס ברזל פלוס

    ברזל פלוס

    טבליות המכילות ברזל קל לעיכול, חומצה פולית, ויטמין B12 וויטמין C
     84.68 112.90
    כתבה
    איך בוחרים פרוביוטיקה

    לוקחת אנטיביוטיקה? זה הזמן לקחת פרוביוטיקה

    לא אחת אנחנו מקבלים המלצה ליטול פרוביוטיקה כדי לשפר את מצב הבריאות לאחר נטילת אנטיביוטיקה. אמנם זוהי המלצה טובה ומדויקת שהוכחה במחקרים, אבל מה בדיוק הקשר?
    דתיה יער ·דיאטנית קלינית
    כתבה
    מזונות עשירים בברזל

    צמחונית? כך תשיגי ברזל מהצומח ותשמרי על הברזל שלך

    בחרת להיות צמחונית? מצוין! וזה ממש לא אומר שאת צריכה לסבול מחוסר בברזל. קבלי: איך להיות צמחונית ולקבל את כל הברזל מהצומח שאת צריכה ואיזה תוסף ברזל הכי מתאים לך
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    שבוע 19 להיריון

    תזונה נכונה בהיריון

    מה כדאי לך לאכול וממה מומלץ להימנע, כמה קלוריות ביום גופך צריך, מהו המשקל שאת צפויה לעלות ואיך מתמודדים עם הבחילות בשליש הראשון?
    ד"ר שרון גבריאל ·דיאטנית קלינית RD
    כתבה
    עייפות יתר

    ישנים הרבה ועדיין עייפים? הסיבות לעייפות יתר

    אם אתם הולכים לישון עייפים וקמים עייפים, חשים ירידה בתפקוד היומיומי, וכל מה שאתם חושבים עליו הוא הרגע שבו אתם והכרית תיפגשו שוב… הגיע הזמן לבדוק אם מדובר בעייפות יתר, למה אתם סובלים ממנה ואיך אפשר לטפל בה
    המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות