חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

למה מגנזיום חשוב לבריאות שלנו?

מגנזיום הוא מינרל חיוני המשתתף בכ-300 תהליכים ביולוגיים בגוף האדם, כולל תפקוד השרירים והעצבים, ויסות לחץ הדם, ויסות רמות הסוכר (גלוקוז) ובריאות העצם. רוב המגנזיום נמצא בעצמות שלנו (כ-50%-60%), כ-1% בדם והשאר בתאי הגוף השונים [1]. חסר במגנזיום שכיח באוכלוסייה בישראל, אומנם לא מדובר בחסר קליני חריף אבל בהחלט כזה שעלול לגרום לתסמינים שונים הפוגעים באיכות החיים.
נגה לוי · סטודנטית למדעי התזונה B.Sc באוניברסיטה העברית ונועה ברקוביץ, דיאטנית M.Sc. RD, המחלקה המדעית אלטמן
  • פרסום 23.05.2023
  • עדכון 29.10.2024
  • 5 דקות קריאה
מגנזיום סוכרוזומלי

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקודי הגוף השונים, חסר בו שכיח ועלול להתבטא בתסמינים שונים ומגוונים

  2. 2

    מגנזיום סוכרוזומלי מיוצר בטכנולוגיה מתקדמת המאפשרת ספיגה טובה ויעילה של המגנזיום והפחתה בתופעות הלוואי הנלוות לנטילת מגנזיום כמו בחילה ושלשולים

  3. 3

    הטכנולוגיה הסוכרוזומלית כבר נמצאת בשימוש ומראה תוצאות מרשימות בטיפול בחסרים תזונתיים במחקרים קליניים

איפה הוא באוכל?

את מינרל המגנזיום אנחנו יכולים לקבל ממגוון מזונות וניתן לצרוך אותו באמצעות תזונה ממקורות כמו: שיבולת שועל, פולי סויה, אורז מלא, טחינה גולמית מלאה, תרד, חלב, כוסמת, שעועית לבנה, בורגול, אפונה ,חומוס, אגוזים, זרעים וגרעינים למיניהם. המינרל נמצא גם במים מינרליים שמהווים מקור לצריכה התזונתית שלא נמצא במי הברז שרבים מאיתנו שותים. מה הסיבה לכך? התפלת המים בישראל! בישראל רוב מי המים שמגיעים אלינו לברזים בבית מותפלים ובתהליך ההתפלה יש איבוד של המינרלים ביניהם מגנזיום. אגב, אותם מים מותפלים משמשים גם להשקיית הגידולים כך שגם המזון שלנו מכיל פחות מגנזיום ממה שהכיל בעבר.

מהם הסימנים שיכולים להעיד שחסר לנו מגנזיום?

מחסור במגנזיום יכול להתבטא פעמים רבות בהתכווצויות שרירים, עייפות, חולשה, עצירות, כאבי ראש, חוסר תיאבון ולחץ דם גבוה. בנוסף לכל אלו, מחסור בו עלול להעלות את הסיכון לתנגודת לאינסולין, ליתר לחץ דם וסיכון מוגבר למחלות לב (2), דיכאון, חרדה והפרעות נוירולוגיות.

למרות הימצאות המינרל במזונות שונים ישנן סיבות שונות ומגוונות המובילות למחסור בו בגוף, כגון איבוד מגנזיום בזיעה, מצבי מתח ולחץ, תזונה דלה במגנזיום, תרופות משתנות, צריכת אלכוהול תכופה ומצבים רפואיים כמו מחלת קרוהן והפרעות כלייתיות. מכיוון שהדם מכיל רק 1% מהמגנזיום בגוף, פעמים רבות קשה לקבוע מחסור בו בבדיקות דם אלא אם כן החסר חמור וכבר מלווה באחד מן התסמינים.

בעקבות מעורבותו וחשיבותו הרבה בתהליכים השונים בגוף, יש עניין גובר במציאת דרכים יעילות להשלמת צריכת מגנזיום ובמניעת חסרים, ואחד החידושים הבולטים בתחום זה הוא טכנולוגיה סוכרוזומלית.

מה זה טכנולוגיה סוכרוזומלית? 

הטכנולוגיה כוללת שימוש במבנים כדוריים קטנים הנקראים ליפוזומים (מבנה שומני) העטופים בשכבה חיצונית נוספת שנקראת סוכרוז-אסטר, לקבלת מבנה סופי שנקרא סוכרוזום. למעשה, רכיב התזונה (במקרה שלנו מינרל המגנזיום) עטוף בשכבה כפולה של פוספוליפידים. שכבת הפוספוליפידים מחקה את המבנה הטבעי של קרומי התא וגם היא עטופה בשכבה נוספת, חיצונית שמטרתה לייצב את הקומפלקס כדי לשפר ספיגה ולהפחית תופעות לוואי במערכת העיכול.

דמיינו כדור שוקולד שעטוף בסוכריות: המגנזיום יושב בתוך הכדור, השוקולד שעוטף אותו הוא הליפוזום והסוכריות שמצפות את הכדור הן השכבה החיצונית שמקנה לו את השם "סוכרוזום", בעצם כל המבנה הטכנולוגי המורכב הזה נקרא סוכרוזום.

הטכנולוגיה הסוכרוזומלית מאפשרת לעבור בקלות ולהיקלט ע"י תאי המעי, משם לעבור אל זרם הדם או דרך מערכת הלימפה עד הגעה אל הכבד שם יתפרק ותוכן הסוכרוזום (המגנזיום שבפנים) יצא בצורה מבוקרת וממוקדת. 

איך הכול מתחבר? מגנזיום סוכרוזומלי! 

מגנזיום סוכרוזומלי הוא סוג של מגנזיום המשתמש בטכנולוגיה חדשנית זו כדי לשפר את הספיגה והזמינות הביולוגית שלו. מגנזיום זה מוקף במעטפת שומנית המגנה עליו מפני הסביבה של מערכת העיכול ומאפשרת את ספיגתו בצורה יעילה יותר. במחקר שבוצע ב-2018 התוצאות העידו כי כמות המגנזיום שנספג לדם דרך המעי במתן מגנזיום סוכרוזמלי הייתה גדולה פי 2 מאשר במתן תוספי המגנזיום השונים הקיימים בשוק (3)

מה היתרונות של השימוש במגנזיום סוכרוזומלי?

לשימוש במגנזיום סוכרוזומלי יש מספר יתרונות על פני תוספים שונים:

  1. למגנזיום הסכרוזומלי יש זמינות ביולוגית גבוהה, כלומר אחוז גדול יותר מהמגנזיום שהוא מכיל נספג בגוף בהשוואה לטכנולוגיות אחרות. הסיבה לכך היא שהסוכרוזום המכיל את המגנזיום דומה במבנה לקרומי התא של גופינו ולכן מזוהה ונקלט ביתר קלות על ידי התאים. זמינות ביולוגית מוגברת זו מאפשרת שימוש במינונים נמוכים יותר של מגנזיום, מה שיכול להפחית את הסיכון לתופעות לוואי.
  2. למגנזיום סוכרוזומלי יש קינטיקה של ספיגה מהירה, כלומר הוא נספג על ידי תאים במהירות וביעילות. הסיבה לכך היא ששכבת הפוספוליפידים הכפולה העוטפת אותו מאפשרת לו לעבור דרך קרומי התא בקלות רבה יותר מאשר טכנולוגיות אחרות.
  3. למגנזיום הסוכרוזומלי רמה גבוהה של יציבות במסלול מערכת העיכול ובעזרתה התכולה שלו מוגנת עד הגעתו לאתר הספיגה במעי מבלי שיתפרק בדרך, לפני שהגיע ליעד. 

אצלנו באלטמן תוכלו למצוא מגנזיום סוכרוזומלי: "מגנזיום ULTRA MAG" אבקה המכילה מגנזיום פטנטי בטכנולוגיה סוכרוזומלית. המוצר מגיע בסטיקים וכל סטיק מכיל 187.5 מ"ג מגנזיום אלמנטלי פעיל. ההמלצה היא נטילת 2-1 סטיקים ביום. זו אבקה טעימה ששמים ישירות על הלשון ללא צורך במים. מגנזיום ULTRA MAG זה מוצר מתקדם עם הטכנולוגיה החדשנית לנטילת תוסף מגנזיום.  

כל הכתבות שלנו מבוססות על מחקרים מקצועיים ונכתבות על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    פולאט 400 פולאט 400

    פולאט 400

    טבליות המכילות מתיל פולאט 400 מק״ג
     45.30 60.40
    25% הנחה
    סידן מגנזיום אבץ סידן מגנזיום אבץ

    סידן מגנזיום אבץ

    קפליות המכילות סידן, מגנזיום ואבץ בתוספת ויטמין D
     65.70 87.60
    25% הנחה
    קרנמיקס MAX קרנמיקס MAX

    קרנמיקס MAX

    כמוסות המכילות תמצית חמוציות פטנטית, ויטמין C וצמחים
     123.98 165.30
    25% הנחה
    מגנזיום Balance

    מגנזיום Balance

    450 מ"ג מגנזיום בתוספת אשווגנדה KSM-66, ולריאן וויטמין B6
     83.10 110.80
    כתבה
    סוגי לידות

    לידה טבעית או ניתוח קיסרי? הכירי את כל סוגי הלידות

    עם אפידורל או בלי, בבית או בחדר לידה והאם ניתן ללדת במים? יש כמה סוגי לידות שכל יולדת יכולה לפגוש – חלקן מתוכננות וחלקן משנות כיוון מאילוצים שבמקום. כדאי שתנסי להבין איזו לידה מתאימה לך ושווה לדעת למה לצפות מכל לידה. המיילדת ורד דלאל מסבירה וממליצה
    ורד דלאל ·מיילדת בכירה, מומחית ללידות טבעיות, מלווה, מייעצת ומדריכה נשים בשלבי ההיריון והלידה
    כתבה
    כאבי שרירים

    המדריך המלא על כאבי שרירים

    כאב שרירים (מיאלגיה) הוא מצב שלא נותן מנוחה לאנשים רבים ומגוונים. למה הוא מופיע ואיך נפטרים ממנו בדרכים קונבנציונליות ובעזרת טיפולים משלימים ותכשירים? מדריך
    נועה ברקוביץ
    נועה ברקוביץ ·דיאטנית קלינית RD M.Sc. המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    פרוביוטיקה מינונים ושימושים

    הכול אודות הפרוביוטיקה: מינון, שימושים ומתי כדאי לקחת

    החלטתם להתחיל לצרוך פרוביוטיקה, אבל אתם לא יודעים באיזה תוסף כדאי לבחור? רוצים לדעת מה משמעות שמות זני החיידקים שעל האריזה, כמה זנים חשוב שתכיל הפרוביוטיקה שבחרתם, כמה כדאי לקחת, והאם יש לפרוביוטיקה מינון יתר? קבלו סקירה קצרה של כל מה שחשוב לדעת על מינון לפרוביוטיקה
    נועה ברקוביץ
    נועה ברקוביץ ·דיאטנית קלינית RD M.Sc. המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    סיבות לחסר במגנזיום

    מגנזיום – הסיבות לחוסר במגנזיום ותוסף מומלץ

    למה אנשים רבים סובלים מחוסר במגנזיום, ממה הוא נובע ולאילו תופעות הוא גורם? וגם: איזה תוסף מגנזיום מומלץ להשלמת החסרים? האם יש לתוסף מגנזיום תופעות לוואי? כל מה שצריך לדעת על חוסר מגנזיום.
    נועה ברקוביץ
    נועה ברקוביץ ·דיאטנית קלינית RD M.Sc. המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות