חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

לקחת לשריר: מגנזיום לספורטאים

הידעתם שמגנזיום מופרש מן הגוף החוצה דרך הזיעה, ושבמצב של חוסר מגנזיום שרירים נוטים להתכווץ ולהיתפס? למה חשוב מגנזיום לספורטאים ואיך תוודאו שאתם לא סובלים מחוסר?
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 03.12.2019
  • עדכון 04.12.2024
  • 4 דקות קריאה
מגנזיום לספורטאים

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    ספורטאים נוטים לאבד מגנזיום בזיעה, בעיקר בפעילות גופנית מאומצת, לכן חשיבותו הרבה של המגנזיום לספורטאים

  2. 2

    חוסר במגנזיום אצל ספורטאים עלול לפגוע בכוח השריר, בביצועים וביכולת ההתאוששות אחרי אימון

  3. 3

    המגנזיום משתתף בתהליכי ההרפיה של השרירים, לכן התכווצויות שרירים הן אחד הסימנים לחוסר מגנזיום

עוסקים בפעילות גופנית מאומצת? אתם כנראה מאבדים הרבה מגנזיום. בין שאתם עוסקים בריצה, באימוני סיבולת או בגינון – בעת פעילות גופנית מאומצת הגוף גם משתמש בכמויות גדולות של מגנזיום כדי להפיק יותר אנרגיה, וגם מאבד כמות לא מבוטלת של מגנזיום דרך הזיעה. לכן החשיבות הגדולה של מגנזיום לספורטאים ולעוסקים בספורט.

מגנזיום הוא אחד המינרלים החשובים בגוף האדם, והוא אחראי על מאות תהליכים שמתרחשים בו, ביניהם סינתזת חלבונים, ייצור ואחסון של אנרגיה תאית וגידול ורבייה של תאים. המגנזיום מסייע גם בשמירה על תקינות תפקודי העצבים והשרירים, על קצב לב ולחץ דם תקינים, על תפקוד מערכת החיסון, על בריאות העצם ורמות הגלוקוז בדם ומעודד ספיגת סידן. ניתן לקבל את המגנזיום מתזונה, ואם כמותו לא מספיקה, אפשר לצרוך אותו גם בתוסף מגנזיום. וכמה מגנזיום אנחנו צריכים? המלצת משרד הבריאות היא כ-320 מ”ג מגנזיום ליום לנשים וכ-420 מ”ג מגנזיום ליום לגברים. כאשר הגוף לא מקבל את כמות המגנזיום שלה הוא זקוק, הוא עלול לפתח חוסר במגנזיום, שעשוי להתבטא בתופעות שונות, בהן דופק לא סדיר, חולשה והתכווצויות שרירים. מגנזיום לספורטאים חשוב אף יותר,  משום שהם עלולים לאבד כמות גדולה יותר של מגנזיום בפעילות מאומצת.

כולנו משתמשים כל העת, לתהליכים שונים וחשובים בגופנו במגנזיום. ספורט, עם זאת, גורם לאיבוד מהיר יותר של מגנזיום מהגוף.

כשאדם מתעמל רמות המגנזיום בגופו יורדות מהר יותר – כיוון שהמגנזיום מופרש מהגוף דרך הזיעה והשתן, ובעת אימון גופני, בעיקר אם הוא נעשה בסביבה חמה, הגוף מייצר זיעה רבה יותר. במקביל, במהלך אימון אינטנסיבי (ריצה, רכיבה על אופניים וספורט הדורש כוח פיזי רב, דוגמת היאבקות) הדרישה האנרגטית גבוהה יותר וכך גם השימוש במגנזיום לתהליכים האנרגטיים בגוף. הגוף צריך את המגנזיום גם כדי לווסת את לחץ הדם ואת קצב הלב, וכן להתאוששות שאחרי הפעילות.

למה בעצם חשוב המגנזיום בספורט?

  1. המגנזיום מסייע לחילוף חומרים טוב יותר של חלבון, שגם הוא חשוב מאוד לשרירים ולביצועים. חוסר במגנזיום עלול לפגוע בייצור האנזימים המאפשרים סינתזת חלבון שרירים, דבר שעלול לפגוע באימונים ובהתאוששות השרירים.
  2. מחסור לאורך זמן במגנזיום עלול לפגוע בבריאות העצם ולהחליש את העצמות.
  3. המגנזיום חשוב גם לשינה טובה – וכל ספורטאי יודע ששינה טובה משמעותית מאוד לאימון טוב ביום המחרת. המגנזיום עוזר לגוף לישון טוב יותר, כיוון שהוא מפחית את רמות הקורטיזול, “הורמון הלחץ”, שמשבש את השינה.
  4. המגנזיום עשוי לתפקד גם כרכיב אנטי דלקתי, מה שהופך אותו לדרך טובה להפחתת כאבי מפרקים, התכווצות שרירים, ודלקות אחרות שעלולות לצוץ אחרי אימון אינטנסיבי.

חוסר במגנזיום אצל אדם שמבצע פעילות גופנית עלול לפגוע בביצועים, לגרום לעייפות, להוביל לפציעות  ולתחושה של שריפה בשרירים ולהתכווצויות שרירים.

תרפו: מגנזיום לשרירים

בין 300 התהליכים בגוף שהמגנזיום משתתף בהם, מגנזיום משחק תפקיד מפתח בויסות, בקרת עצבוב השרירים והרפייתם. למעשה המגנזיום הוא זה שמאפשר לשרירים לעבור ממצב של התכווצות למצב של הרפיה ורגיעה. כאשר הגוף סובל מחוסר במגנזיום, השרירים נשארים מתוחים לאורך זמן רב מדי ובמצב של התכווצות. רמות מדולדלות של מגנזיום יכולות לגרום להתכווצויות ברגליים ובקבוצות שרירים אחרות, ולהופעת כאב.

ספורטאי הסובל מחוסר במגנזיום עלול לחוש פגיעה ביכולת ההתקדמות שלו, פגיעה בביצועים ולסבול מהתכווצויות שרירים אחרי אימון או מ״היתפסויות״ שרירים במהלכו. הקפדה על צריכה נכונה של מגנזיום, דרך המזון, ואם יש צורך, גם בתוסף מגנזיום, תאפשר לשרירים לקבל את האנרגיה שהם צריכים, להיבנות ולהתחזק, לעבור למצב הרפיה יותר בקלות ופחות להתכווץ, וגם להתאושש מהר יותר אחרי אימון.

מקורות מומלצים למגנזיום

כדי למלא את מאגרי המגנזיום בגוף ולא לסבול מחוסר, בעיקר אצל ספורטאים, חשוב להקפיד על צריכת מזון עתיר במגנזיום או ליטול תוסף מגנזיום. מקורות טובים למגנזיום מהתזונה הם זרעי דלעת, שקדים, שעועית ועדשים, אגוזי קשיו, אגוזי ברזיל ואגוזי מלך, אורז וחיטה מלאים, ירקות ירוקים עליים, ובראשם תרד, שומשום ואפילו שוקולד מריר.

לספורטאים שמתקשים לקבל את כל המגנזיום שהם זקוקים לו דרך התזונה מומלץ לצרוך מגנזיום בתוסף.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    100 כמוסות
    25% הנחה
    מולטי ויטמין + Q10 לגילאי 50+ 100 מולטי ויטמין + Q10 לגילאי 50+ 100

    מולטי ויטמין בתוספת Q10 לגילאי 50+

    כמוסות רכות המכילות ויטמינים ומינרלים במינון מוגבר של Q10
     226.88 302.50
    60 קפליות
    25% הנחה
    מגנזיום ציטראט 60 מגנזיום ציטראט 60

    מגנזיום ציטראט

    קפליות המכילות מגנזיום ציטראט 200 מ״ג
     68.03 90.70
    130 כמוסות
    25% הנחה
    אלספה אומגה 3 130

    אלספה

    כמוסות המכילות 300 מ"ג אומגה 3 בכל כמוסה
     142.88 190.50
    25% הנחה
    מגנזיום B6 מגנזיום B6

    מגנזיום B6

    טבליות המכילות מגנזיום, סידן וויטמין B6
     49.05 65.40
    כתבה
    כל מה שחשוב על סידן

    נכנס לעצמות: כל מה שחשוב לדעת על סידן (קלציום)

    אם אתם רוצים עצמות חזקות, שיניים יפות וציפורניים שלא תתביישו לשלוף – כדאי שתתחילו לוודא שאתם צורכים מספיק סידן. למה הסידן כל כך חשוב, על מה הוא משפיע ואיך הכי יעיל לצרוך אותו?
    עינת ששון ·MSc, מנהלת מדעית והסברה
    כתבה
    חיידקים שיעזרו לכם לנצח

    מאחורי כל ספורטאי מצליח עומדת אוכלוסיית חיידקים משגשגת

    חיידקים, קראתם נכון. אומנם בדרך כלל שמם ידוע לשמצה והם מוזכרים בהקשרים פחות נעימים, אבל למעשה חיידקים הם חלק בלתי נפרד מאיתנו. מכיוון שנגזר עלינו לחיות זה לצד אלו, ככל שנלמד להכיר טוב יותר את השותפים שחולקים איתנו את אותו הגוף כך נוכל להיעזר בהם יותר – ותופתעו לגלות כמה יש להם לתרום, גם לאלו העוסקים בספורט!
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    כתבה
    שיעול טורדני

    שיעול טורדני: כשהשיעול מטריד אתכם

    שיעול טורדני, על פי ההגדרה הרפואית, הוא שיעול מציק שנמשך מעל שלושה שבועות. מהן הסיבות לשיעול טורדני, מתי כדאי לגשת לרופא ואיך אפשר להקל את השיעול באמצעים טבעיים?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    חלבון

    כל מה שרציתם לדעת על חלבון ולא העזתם לשאול

    אם אתם שוחרי בריאות או כושר, ודאי לא הצלחתם להתעלם מטרנד החלבון שצובר תאוצה והופך פופולרי יותר ויותר. מה שבעבר היה נחלתם של משוגעים לדבר הופך היום למוצר צריכה בסיסי הנמצא בתזונתם של כמעט כל מי שמתאמן או מנסה לרדת במשקל. אז בואו נכיר אותו טוב יותר; מה זה חלבון? מה הוא עושה? כמה ממנו צריך, מתי ואיך עוד אפשר לצרוך אותו?
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות