הכירו את האפלאפין – Aflapin – מיצוי חדש ופטנטי של שרף צמח הבוסווליה או בשם המוכר לנו יותר צמח הלבונה. השרף של צמח הבוסווליה (לבונה, כאמור), מוכר לנו יותר בצורתו הריחנית כבושם מקראי יוקרתי שתפס מקום של כבוד בשיירות "דרך הבשמים", וככל הנראה שמו נגזר מהצבע הלבן חלבי שלו.
במסורת הרפואית ההודית, האיורוודה, מקובל הצמח לטיפול בדלקות מפרקים. מסתבר שבמיצוי השרף של הבוסווליה קיימים חומרים ייחודיים המשרים הפחתת דלקת וכאב. חוקרים חיפשו וחיפשו כיצד ניתן לזקק ולמצות רק את החלק בשרף שמפחית כאבי מפרקים וכך הגיעו לאפלאפין (משווק בארצות הברית בשם ®5-LOXIN).
איך בדיוק פועל האפלאפין?
האפלאפין הוא תוסף תזונה המיוצר בתהליך פטנטי ייחודי, המעכב מסלול מסויים בתהליך הדלקתי המתרחש כשכואבים לנו המפרקים. התוצאה היא הקלה מהירה בכאבי מפרקים עם נטילתו.
עד כמה ההשפעה שלו מהירה? מהירה מאוד. מחקרים הוכיחו שכבר תוך 7 ימים מתחילה ההפחתה בכאב.
עד כמה הוא בטוח? בטוח מאוד. בקרב נבדקים שנטלו אותו לא ניצפו כל תופעות לוואי, כך שהאפלאפין עתיד להוות חלופה בטוחה, יעילה והגונה לנוגדי הדלקת המוכרים לנו על כל תופעות הלוואי שלהם. יתרה מזאת, ניתן בהחלט לשלבו עם תרופות מקבוצת ה NSAID's מכיוון שמנגנון הפעילות אחר.
רוצים הוכחה מחקרית? בבקשה
מחקר קליני כפול סמיות עם קבוצת פלצבו בדק השפעת אפלאפין על דלקת מפרקים ניוונית בברכיים ,Osteoarthritis OA, של הברך במשך 90 יום. קבוצה אחת קיבלה את האפלאפין והשנייה קיבלה תוסף פלצבו (אינבו). הערכת מצב המטופלים מבחינת כאב, נוקשות מפרקית ותפקוד התבצעה בכניסה למחקר ובימים 7, 30, 60 ו-90.
תוצאות עיקריות: הנבדקים בקבוצת ה-Aflapin הראו שיפור מובהק בכאב, הפחתת נוקשות מפרקית ושיפור תפקוד כבר לאחר שבעה ימים. אם כך, ניתן להסיק כי האפלאפין מהווה חלופה מוצלחת לנוגדי הדלקת המסורתיים. בעיקר בדלקת מפרקים ניוונית, אוסטיאוארת'ריטיס של הברך (Osteoarthritis OA).
לסיכום, צמח הלבונה נחשב בימי המקרא למתנה יקרה מפז, אותו הביאו כבושם וכמרפא לקיסרים ומלכים. מחקרים בימינו הצליחו להוכיח כי הרכיבים החשובים בשרף של הצמח, מביאים להקלה מהירה בכאבי מפרקים. אז בפעם הבאה שתרצו להביא תשורה לחברים שסובלים מכאבי ברכיים, תביאו להם אפלאפין במקום עציץ. הם יודו לכם.
המידע בכתבה שלעיל מהווה המלצות מניעה בלבד ואינו מהווה חוות דעת רפואית או תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. בכל מקרה יש להיוועץ בגורם רפואי מוסמך לצורך אבחון והתאמת טיפול. הכותבת הינה פיזיותרפיסטית מוסמכת לשיקום אורטופדי ונוירולוגי, וכן מרצה ומפתחת מערכי הדרכה במכללות ובתי ספר.