חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

כיצד דגים יעזרו לכם בשיפור הזיכרון

דייג אוהב דגים? גם המוח שלכם. מחקר מגלה, כי אכילה של דגי ים צפוניים, כמו סלמון ומקרל המכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3, עשויה להפחית סיכון לאלצהיימר ובעיות בזיכרון
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 02.07.2017
  • עדכון 04.12.2024
  • 3 דקות קריאה
דגים לשיפור הזיכרון

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    דגים מסוגים שונים הם המקור העיקרי לאומגה 3, אך מי שאינו מרבה באכילתם יוכל להשיג את אותו האפקט מתוספי תזונה מתאימים

  2. 2

    מחקרים מוכיחים שרמות גבוהות של אומגה 3 עשויות לתרום למניעת אלצהיימר

  3. 3

    נתונים חדשים מראים כי חומצת השומן אומגה 3 תורמת גם לבריאות הלב, הנפש וכלי הדם

אומגה 3 וזרימת דם מוחית

כידוע, דגים הינם מקור חשוב וכמעט בלעדי לחומצות השומן החיונית מסוג אומגה 3. חוקרים אמריקנים הצליחו להדגים באמצעות סריקות מוח, כי אכילת כמות גדולה של סלמון, מקרל וסרדינים עשויה למנוע התפתחות של מחלת אלצהיימר ולתרום לשיפור הזיכרון על ידי הגברת זרימת הדם למוח.

לדברי פרופ' דניאל אמן, ממרפאות אמן בקוסטה מסה, קליפורניה, שהיה ממובילי המחקר, מדובר במחקר חשוב מאוד. "המחקר שלנו מראה מתאם בין רמות של חומצות השומן אומגה 3 לבין זרימת דם מוחית לאזורים חשובים בהם מתרחשים תהליכי למידה וזיכרון, וכן תהליכים רגשיים כגון דיכאון". (1)

פרופ' אמן וצוות המדענים שערכו את המחקר סרקו את מוחותיהם של 166 גברים ונשים שהופנו למחקר ממרפאה פסיכיאטרית. במהלך הסריקה החוקרים אפיינו את  פעילות המוח על-ידי מדידה של זרימת הדם, בזמן שהנבדקים ביצעו משימות מחשב שונות. החוקרים גם מדדו את רמות חומצות השומן אומגה 3 של המשתתפים והעריכו את בריאותם הנפשית והרגשית באמצעות בדיקות סטנדרטיות. תוצאות המחקר התפרסמו בירחון הרפואי Journal of Alzheimer's Disease.

אומגה 3 ושיפור זיכרון

המשתתפים סווגו לשתי קבוצות בהתאם לכמויות של חומצות השומן שצרכו. החוקרים מצאו כי בקרב אנשים עם רמות גבוהות של אומגה 3 זרימת הדם לאזורי המוח הקשורים לזיכרון ולמידה, היתה מוגברת. כמו כן, הממצאים הראו כי בריאות הנפש הכללית והרגשית היתה טובה וחזקה יותר בקרב נבדקים עם רמות גבוהות של אומגה 3.

כידוע, ישנן עדויות רבות לכך שרמה גבוהה של אומגה 3 משפיעה לטובה על בריאות הלב ועל כלי הדם. על כן, חוקרים רבים סבורים כי יש להמשיך ולחקור את תפקידן של חומצות השומן ואת השפעתן על בריאות הנפש ועל תפקוד המוח, וכי המחקר הנוכחי מהווה התקדמות משמעותית בהוכחת השפעת התזונה על בריאות המוח ופותח פתח להבנת ההשפעה של שינויים תזונתיים פשוטים יחסית על התפקוד הקוגניטיבי ועל הזיכרון.

תוצאות המחקר מצטרפות לשורה של עדויות מחקריות המוכיחות כי אימוץ תזונה בריאה, הפחתת עישון, פעילות גופנית ושתיית אלכוהול מתונה עשויות לסייע לא רק בשמירה על בריאות הלב, אלא גם על תפקודים מוחיים וביניהם הזיכרון, ובפרט בגילאים מבוגרים יותר.

אך מה יעשו מי שאינם אוהבים או יכולים להרבות באכילת דגים? כפי הנראה, שימוש בתוספי תזונה שמכילים את חומצות השומן החיוניות עשויים להוות חלופה מתאימה.

כל הכתבות שלנו מבוססות על מחקרים מקצועיים ונכתבות על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    פלקסיטול משחה לשפתיים בצנצנת

    פלקסיטול משחה לשפתיים בצנצנת

    לטיפול אינטנסיבי בשפתיים יבשות וסדוקות
    המוצר אזל מהמלאי
    115 כמוסות
    25% הנחה
    אלספה MAX 115

    אלספה MAX

    כמוסות המכילות 850 מ"ג אומגה 3 בכל כמוסה
     181.43 241.90
    100 כמוסות
    25% הנחה
    לקטזין 100 לקטזין 100

    לקטזין

    כמוסות המכילות אנזים לקטאז המסייע לעיכול מוצרי חלב
     84.68 112.90
    210 כמוסות רכות
    25% הנחה
    אלספה אומגה 3 210 אלספה אומגה 3 210

    אלספה

    כמוסות המכילות 300 מ"ג אומגה 3 בכל כמוסה
     150.45 200.60
    כתבה
    גיל המעבר גברים

    כיצד ניתן לנסות למנוע בעיות בבלוטת הערמונית

    גברים רבים סובלים מבעיה בבלוטת הערמונית (פרוסטטה), לאחר גיל 40. מחקרים רבים מאשרים שנטילת מוצרים טבעיים עשויה לעצור את התהליך ולהוריד את הסיכון
    ד"ר סיגל טפר ·דיאטנית קלינית RD, יועצת לתוספי תזונה, אלטמן
    כתבה
    טיפול בדלקת מפרקים

    מהן השיטות הטבעיות לטפל בדלקת מפרקים?

    דלקת פרקים היא אמנם מחלה כרונית, אך בעזרת טיפול נכון ניתן לשפר את איכות החיים של הסובלים ממנה. האם טיפול טבעי הוא יעיל?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    חוסר תיאבון

    חוסר תיאבון

    תיאבון מוגדר כתשוקת האכילה, תחושתו והרגשתו של האדם בהיותו רעב. התיאבון הוא מנגנון פיזיולוגי שמטרתו הבטחת מזון, ועל כן, מהווה מימד חשוב בבחינת בריאות האדם. אובדן תיאבון יכול לנבוע ממגוון סיבות – חלקן פיזיות, חלקן פסיכולוגיות, חלקן יהיו זמניות וחלקן ממושכות. מהן הסיבות השכיחות לחוסר תיאבון? מתי כדי לפנות לרופא.ה? ומה ניתן לעשות בכדי לעודד תיאבון?
    דניאל בן חפר
    דניאל בן חפר ·דיאטנית קלינית וספורט M.Sc RD ומאמנת כושר
    כתבה
    חשיבות אומגה 3 בהריון והנקה

    אומגה 3 בהיריון ובהנקה – כל מה שכדאי לדעת

    היא חשובה להתפתחות העובר והיא משפיעה גם עליך, אימא שלו. כל השאלות שאת עשויה לשאול וכל התשובות הבדוקות והמוכחות הנוגעות לאומגה 3 במהלך ההריון וההנקה
    המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות