חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

כיצד דגים יעזרו לכם בשיפור הזיכרון

דייג אוהב דגים? גם המוח שלכם. מחקר מגלה, כי אכילה של דגי ים צפוניים, כמו סלמון ומקרל המכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3, עשויה להפחית סיכון לאלצהיימר ובעיות בזיכרון
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 02.07.2017
  • עדכון 04.12.2024
  • 3 דקות קריאה
דגים לשיפור הזיכרון

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    דגים מסוגים שונים הם המקור העיקרי לאומגה 3, אך מי שאינו מרבה באכילתם יוכל להשיג את אותו האפקט מתוספי תזונה מתאימים

  2. 2

    מחקרים מוכיחים שרמות גבוהות של אומגה 3 עשויות לתרום למניעת אלצהיימר

  3. 3

    נתונים חדשים מראים כי חומצת השומן אומגה 3 תורמת גם לבריאות הלב, הנפש וכלי הדם

אומגה 3 וזרימת דם מוחית

כידוע, דגים הינם מקור חשוב וכמעט בלעדי לחומצות השומן החיונית מסוג אומגה 3. חוקרים אמריקנים הצליחו להדגים באמצעות סריקות מוח, כי אכילת כמות גדולה של סלמון, מקרל וסרדינים עשויה למנוע התפתחות של מחלת אלצהיימר ולתרום לשיפור הזיכרון על ידי הגברת זרימת הדם למוח.

לדברי פרופ' דניאל אמן, ממרפאות אמן בקוסטה מסה, קליפורניה, שהיה ממובילי המחקר, מדובר במחקר חשוב מאוד. "המחקר שלנו מראה מתאם בין רמות של חומצות השומן אומגה 3 לבין זרימת דם מוחית לאזורים חשובים בהם מתרחשים תהליכי למידה וזיכרון, וכן תהליכים רגשיים כגון דיכאון". (1)

פרופ' אמן וצוות המדענים שערכו את המחקר סרקו את מוחותיהם של 166 גברים ונשים שהופנו למחקר ממרפאה פסיכיאטרית. במהלך הסריקה החוקרים אפיינו את  פעילות המוח על-ידי מדידה של זרימת הדם, בזמן שהנבדקים ביצעו משימות מחשב שונות. החוקרים גם מדדו את רמות חומצות השומן אומגה 3 של המשתתפים והעריכו את בריאותם הנפשית והרגשית באמצעות בדיקות סטנדרטיות. תוצאות המחקר התפרסמו בירחון הרפואי Journal of Alzheimer's Disease.

אומגה 3 ושיפור זיכרון

המשתתפים סווגו לשתי קבוצות בהתאם לכמויות של חומצות השומן שצרכו. החוקרים מצאו כי בקרב אנשים עם רמות גבוהות של אומגה 3 זרימת הדם לאזורי המוח הקשורים לזיכרון ולמידה, היתה מוגברת. כמו כן, הממצאים הראו כי בריאות הנפש הכללית והרגשית היתה טובה וחזקה יותר בקרב נבדקים עם רמות גבוהות של אומגה 3.

כידוע, ישנן עדויות רבות לכך שרמה גבוהה של אומגה 3 משפיעה לטובה על בריאות הלב ועל כלי הדם. על כן, חוקרים רבים סבורים כי יש להמשיך ולחקור את תפקידן של חומצות השומן ואת השפעתן על בריאות הנפש ועל תפקוד המוח, וכי המחקר הנוכחי מהווה התקדמות משמעותית בהוכחת השפעת התזונה על בריאות המוח ופותח פתח להבנת ההשפעה של שינויים תזונתיים פשוטים יחסית על התפקוד הקוגניטיבי ועל הזיכרון.

תוצאות המחקר מצטרפות לשורה של עדויות מחקריות המוכיחות כי אימוץ תזונה בריאה, הפחתת עישון, פעילות גופנית ושתיית אלכוהול מתונה עשויות לסייע לא רק בשמירה על בריאות הלב, אלא גם על תפקודים מוחיים וביניהם הזיכרון, ובפרט בגילאים מבוגרים יותר.

אך מה יעשו מי שאינם אוהבים או יכולים להרבות באכילת דגים? כפי הנראה, שימוש בתוספי תזונה שמכילים את חומצות השומן החיוניות עשויים להוות חלופה מתאימה.

כל הכתבות שלנו מבוססות על מחקרים מקצועיים ונכתבות על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    150 טבליות למציצה
    ויטמין B12 פלוס 150 ויטמין B12 פלוס 150

    ויטמין B12 פלוס

    טבליות למציצה המכילות ויטמין B12 1200 מק״ג וחומצה פולית
     110.80
    אלספה סופר אלספה סופר

    אלספה סופר

    כמוסות המכילות 600 מ"ג אומגה 3 בכל כמוסה
     239.90
    ויטמין B12 פלוס בד"צ 120 ויטמין B12 פלוס בד"צ 120

    ויטמין B12 פלוס בד"צ

    טבליות למציצה המכילות ויטמין 1200 B12 מק״ג וחומצה פולית
     110.80
    130 כמוסות
    אלספה אומגה 3 130

    אלספה

    כמוסות המכילות 300 מ"ג אומגה 3 בכל כמוסה
     190.50
    כתבה
    סוכרת היריון

    סוכרת היריון – האבחנה ודרכי טיפול

    תקופת המעבר להורות היא תקופה מלאה ברגשות שונים ועצימים יחד. לעיתים, במהלך התקופה הזאת ישנן נשים העלולות לפתח סוכרת היריון. ישנם גורמי סיכון שונים לסוכרת היריון שכדאי להכיר, היכרות עם אותם גורמי סיכון יכולה לעזור לאישה לקדם אורח חיים בריא שמפחית את הסיכון להתפתחותה של סוכרת היריון. מהם גורמי הסיכון? איך תדעי אם יש לך סוכרת? מה עושים כשמאובחנים עם סוכרת היריון? מהי התזונה המומלצת במצבים של סוכרת היריון ואיך אפשר להתמודד עם המצב החדש? בואו נעשה קצת סדר
    נעמה שונפלד ·דיאטנית קלינית RD B.Sc
    כתבה
    אומגה 3 והיריון

    הקשר בין הפרעות קשב וריכוז לבין תזונת האם ואומגה 3 בהיריון

    הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD) היא הפרעה נוירו-התפתחותית אשר בסיסה הוא נוירו-ביולוגי המבוסס על שינויים קטנים במבנה המוח ותפקודו(1). חלק קטן מן האוכלוסייה הכללית חווה קשיים כמו קושי בריכוז, קושי בהקשבה ממוקדת, או התנהגויות אימפולסיביות, שהם תסמיני הליבה של ADHD, בתדירויות ועוצמות רבות יותר(1). הקשיים הללו מפריעים למהלך החיים בשגרה בתחומים רבים. האם יש קשר […]
    הילה סקודוביץ ·דיאטנית קלינית
    כתבה
    מה אוכלים כשיש צרבת

    מה לאכול כשיש צרבת וממה להימנע?

    צרבת היא אחת מהפרעות העיכול הנפוצות ביותר בעולם המערבי. אין כמעט מי שלא נתקף לפחות פעם אחת בחייו בצרבת, תחושת צריבה עזה ושורפת בבית החזה, בבטן, בצוואר ואפילו בכתפיים. הסיבות להופעת הצרבת הן רבות וכיום אנו יודעים כי אורח החיים שלנו משפיע באופן מובהק על התסמינים. שינויים קטנים בהרגלי התזונה יכולים לעשות הבדל גדול בהתמודדות עם הצרבת. אז איך אפשר לחמוק מתחושת הצריבה?
    תמר לוי ·דיאטנית קלינית B.Sc.RD
    כתבה
    אומגה 3

    כיצד משפיעה אומגה 3 על בריאות המוח

    סובלים מבעיות בזיכרון או מרגישים שהיכולות המנטליות שלכם עוברות שינוי? מחפשים דרכים לשמור על התפקוד המוחי במשך השנים? קבלו שלל טיפים ועצות שיעזרו להתמודד עם הנטייה לשכוח
    המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות