חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

כיצד אומגה 3 משפרת הבריאות שלך ושל העובר שלך

60% ממשקל מוחו של העובר שלך הוא שומן, כאשר הרכיב השומני הנפוץ ביותר במוח הוא DHA מקבוצת אומגה 3. מדוע כדאי ליטול תוסף תזונה ומה קורה אם קיים מחסור באומגה 3?
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 16.12.2016
  • עדכון 17.03.2025
  • 4 דקות קריאה
אומגה 3 בהיריון

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    מחקרים מוכיחים שצריכת אומגה 3 בהיריון משפרת את התפתחות המוח ומערכת העצבים של העובר

  2. 2

    ניתן לספק את הקצובה המומלצת של אומגה 3 באכילת שתי מנות דגים בשבוע

  3. 3

    איגודים רפואיים ברחבי העולם ממליצים לנשים בהיריון על צריכת אומגה 3 במינון של 200 מ”ג DHA ביום

כבר שמעת וקראת כל מה שצריך על חשיבות החומצה הפולית בשלושת החודשים הראשונים להיריון, גם על כך שאת עלולה לסבול מאנמיה מחוסר ברזל במהלך ההיריון, אבל ייתכן שאת לא מכירה מספיק בחשיבותן של חומצות שומן מסוג אומגה 3 ובהשפעתן על תוצאות ההיריון שלך.

מהן חומצות שומן מסוג אומגה 3?

חומצות שומן מסוג אומגה 3 הן חומצות שומן בלתי רוויות. הגוף שלנו אינו יודע לייצר אומגה 3 בעצמו על כן יש להוסיף את חומצות השומן הללו לתפריט כמזון או ליטול אותן תוספי תזונה.

ישנם שלושה סוגים של חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3:

  1. α-linolenic acid – ALA
  2. Eicosapentaenoic acid – EPA
  3. Docosahexaenoic acid – DHA

ההנחיות המקובלות כיום לצריכה של אומגה 3 במהלך ההיריון וההנקה, הנחיות שמתבססות על איגודים רפואיים בארצות הברית ובאירופה ועל רופאי הנשים בישראל, הן ליטול מינון של לפחות 200 מ”ג DHA ביום.

אמנם אכילת שתי מנות דגי ים בשבוע יכולה לספק את הקצובה המומלצת, אלא שלא כל הנשים צורכות דגים בכמות כזו. DHA נמצאת בעיקר בדגי ים. מוצרי מזון נוספים המכילים אומגה 3, כמו שמן קנולה, שמן פשתן ואגוזי מלך מכילים רק את חומצת השומן ALA ואין בהם DHA. כידוע, משרד הבריאות מזהיר כי דגי ים גדולים עלולים להכיל כספית ברמה גבוהה, שתסכן את העובר. לעומת זאת, ניתן ורצוי לאכול דגים ממי הים התיכון, או שמגודלים בבריכות בארץ, לרבות טונה מקופסאות שימורים. אלא שחשוב להדגיש כי דגי בריכות אינם עשירים דיים ב-DHA.

מדוע העובר שלך זקוק לאומגה 3?

מחקרים רבים מצביעים על כך שאומגה 3 עוברת דרך חבל הטבור לעובר במהלך ההיריון ובחלב אם במהלך ההנקה. המחקרים מוכיחים גם שצריכת אומגה 3 בתקופה הזו משפרת את התפתחות וחדות הראייה ומפחיתה בעיות התפתחותיות. במחקרים נוספים הוכח כי ילדים שנולדו לאמהות שנטלו אומגה 3 במהלך ההיריון וההנקה, היו בעלי התפתחות טובה יותר של המוח ושל מערכת העצבים לעומת תינוקות לאמהות שלא נטלו את התוסף. כמו כן, מחקרים מדגימים כי תוספת של אומגה 3 לתפריט של נשים בהיריון מעלה בקרב ילדיהן את התוצאות במבחנים קוגניטיביים ובמבחני ריכוז, את רמת האינטליגנציה (IQ) ואת היכולות החברתיות, ומשפיעה על תבניות שינה, תפקוד של מערכת החיסון ועוד.

האם את זקוקה לתוסף תזונה מסוג אומגה 3?

כפי שציינו נטילת תוסף תזונה ייעודי המכיל חומצות שומן מסוג אומגה 3 עשויה לשפר את בריאות העובר שלך, אבל לא רק: היא מסייעת גם בשיפור הבריאות שלך, בפרט אם תמשיכי ליטול את התוסף לאחר הלידה, במהלך ההנקה ואף יותר.

חומצת שומן DHA חשובה לבריאות שלך משום שהיא חיונית לתפקוד תקין של כל רקמות הגוף שלך. אומגה 3 מהווה מרכיב חשוב במערכת העצבים המרכזית במוח, מבחינת הולכה עצבית, יש לה תרומה בהפחתת מצבי דלקת, היא מסייעת לקרישיות הדם, חיונית לתפקוד של רשתית העין ועוד. כמו כן, ישנן הוכחות מחקריות כי צריכת אומגה 3 (מדגים או מתוספי שמן דגים) מפחיתה את הסיכון ללידה מוקדמת ומשערים שהיא יכולה להפחית את הסיכון לדיכאון לאחר לידה.

לכן, אם את נמנעת מאכילת דגים, ההמלצה היא ליטול תוסף אומגה 3 ממקור דג/אצה המותאם להיריון ולהנקה, ומכיל לפחות 200 מ"ג DHA.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    ויטמין B-50 ויטמין B-50

    ויטמין B-50

    כמוסות המכילות קומפלקס ויטמיני B בשחרור מושהה
     120.98 161.30
    25% הנחה
    מארז 9 חודשים

    מארז 9 חודשים

    מולטי ויטמין לנשים בהריון
    ויטמינים ומינרלים לנשים לפני-בהריון-אחרי
    מכיל ברזל קל לעיכול

    אומגה 3
    אומגה 3 עשיר ב- DHA בתוספת חומצה פולית
    באריזת בליסטר לשמירה על איכות וטריות
     226.88 302.50
    200 כמוסות
    25% הנחה
    לקטזין 200 לקטזין 200

    לקטזין

    כמוסות המכילות אנזים לקטאז המסייע לעיכול מוצרי חלב
     136.05 181.40
    25% הנחה
    חומצה פולית 400 חומצה פולית 400

    חומצה פולית 400

    טבליות המכילות חומצה פולית 400 מק״ג
     63.45 84.60
    כתבה
    כאב גרון

    כואב לכם לבלוע? כל מה שצריך לדעת על כאב גרון

    הגרון כואב, שלא לומר צורב, הנזלת כבר עולה ובאה וכאב הגרון בבליעה רק הולך ומתגבר? תגידו שלום לכמה ימי מנוחה במיטה. מה גורם לכאבי הגרון הללו, מהם התסמינים האופייניים, מתי כדאי לפנות לרופא ואיזה טיפול בכאב גרון יכול להתאים לכם?
    עינת ששון ·MSc, מנהלת מדעית והסברה
    כתבה
    אפליקציות להיריון

    כיצד מתמודדים עם דלקות נרתיק במהלך ההיריון?

    שינויים באופי ובכמות ההפרשות האינטימיות ועלייה בשיעור הזיהומים הנם תופעה נפוצה מאוד בחיי האישה וגם בהיריון. האם דלקות נרתיק מסוכנות יותר בזמן היריון ומה ניתן לעשות?
    ד"ר עמוס בר ·גינקולוג, "המדריך הישראלי להיריון ולידה"
    כתבה
    ויטמין E לפנים לעור ולמערכת החיסון

    ויטמין E: לפנים, לעור ולמערכת החיסונית

    הוא נלחם ברדיקלים החופשיים, מחזק את המערכת החיסונית, ועוד לא התחלנו לדבר על מה שיעשה ויטמין E לעור הפנים שלכם, אם רק תדאגו לצרוך אותו בכמויות הנכונות. אז תתחילו לפצח אגוזים ולחתוך עלים ירוקים
    עינת ששון ·MSc, מנהלת מדעית והסברה
    כתבה
    הליכים רפואיים במהלך לידה

    הבנת הליכים רפואיים נפוצים במהלך לידה

    לידה היא חוויה אדירה מלאה בהתרגשות וחרדה כאחד. הבנת ההליכים הרפואיים הנפוצים שעשויים להתרחש במהלך הלידה יכולה לעזור להורים לעתיד להרגיש מוכנים יותר ובשליטה. מאמר זה נועד לספק מידע מקיף על הליכים שונים כגון אפידורל, טשטוש, זירוז לידה, חוקן, קטטר ותפרים. על ידי בחינת המטרה, היתרונות והחסרונות של כל הליך, כמו גם מתי הם מומלצים או לא, נשים בהיריון ובני זוגן יהיו מצוידים טוב יותר לקבל החלטות מושכלות לגבי הטיפול הרפואי שלהם בתקופה מכרעת זו
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות