חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

מתי כדאי לך לצאת לחדר הלידה?

כיצד את יכולה להיות בטוחה שהצירים החלו ואיך תדעי שהגיע הזמן לצאת לחדר הלידה? המיילדת ורד דלאל מסבירה מה כדאי ומה לא כדאי שלא לעשות
ורד דלאל · מיילדת בכירה, מומחית ללידות טבעיות, מלווה, מייעצת ומדריכה נשים בשלבי ההיריון והלידה
  • פרסום 18.12.2016
  • עדכון 23.01.2025
  • 4 דקות קריאה
מתי לצאת לחדר לידה

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    משך הצירים שונה מאישה לאישה, ויש הבדלים משמעותיים בין הלידה הראשונה לבאות אחריה

  2. 2

    ההמלצה היא להמתין ולא לצאת מיד עם התחלת הצירים, כדי לאפשר לצירים להתפתח, אבל כמובן לא להתמהמה יותר מדי

  3. 3

    הקשבה לגוף, בטחון בתחושותיך, רוגע ותמיכה מצד הקרובים לך יסייעו לדעת מתי הרגע הנכון לצאת לחדר לידה

9 חודשים, כמעט, חלפו, מאז שגילית שאת בהיריון. רגע האמת מתקרב: הצירים אמורים להתרחש בכל רגע, ואת אמורה לזהות אותם ולדעת בוודאות שהגיע הזמן לצאת לחדר הלידה.

את אמורה לדעת, אבל בפועל, בגלל החשש, בגלל הציפיה הדרוכה, בגלל אלף ואחת סיבות, את עלולה להתבלבל ולאבד ביטחון. החשש שלך הוא טבעי וחוסר הביטחון מאד מובן. אלה רגעים מלאי התרגשות, במיוחד בלידה הראשונה, אבל גם בבאות אחריה טוב מאד שאת קשובה לגוף שלך, אבל כדאי שתנסי להיות רגועה ככל האפשר. זה יקרה, בקרוב מאוד, ואת צריכה את כל האנרגיה שלך לדבר האמיתי. כדי שתהיי בטוחה בעצמך ובתחושותיך, ישנם כמה צעדים שאני ממליצה לך לנקוט, ועל אחרים לוותר.

מה כדאי לך לעשות?

נסי לגייס את כל תחושות הביטחון שלך, כדי לסמוך על עצמך, על תחושותיך וכדי שתהיי קשובה לגוף שלך.

קבלי תמיכה והקיפי את עצמך באנשים שמכירים אותך – בן.בת זוג, חברה, אחות, אמא, דולה. כל מי שיכול לתמוך ולפרגן לך. אנשים שאת סומכת עליהם, שאת אוהבת להתייעץ איתם, ושידעו מתי הרגע הנכון לתת חיבוק ועיסוי בגב הכואב.

השתדלי להיות רגועה, ככל שתוכלי. אמנם לא תמיד זה פשוט, אבל כדאי לך להכין לעצמך דברים שמרגיעים אותך: מוסיקה, תרגילי נשימות, חליטת צמחים, תכשיר טבעי להרגעה. כשאת רגועה הגוף שלך מפריש הורמונים כמו אוקסיטוצין, אדרנלין ואנדורפינים שעובדים בשבילך ומעניקים לך אמון בגופך, מרץ ובטחון.

הכיני הכול מראש, קבלי החלטה היכן את רוצה ללדת. החל מהשבוע ה-34 את יכולה להתחיל לברר אילו חדרי לידה פועלים בסביבתך וכדאי גם לצאת לסיור באחד או שניים מהם.

בנוסף, ארזי את התיק ובו כל מה שאת חושבת שתצטרכי: משמן לעיסוי הפרינאום, טראומיל משחה ועד זוג גרביים, מטליות לחות וסוכריות. את רשימת הציוד המומלצת המלאה תמצאי כאן.

מה לא כדאי שתעשי?

בפעם הראשונה שחווים צירים זה עלול להיות מבהיל אבל זה גם ממלא בהתרגשות. נסי לחשוב מחשבות חיוביות, משמחות ואופטימיות ככל שניתן כדי להוריד את מפלס הבהלה. הצירים עלולים להיות כואב – תנועה יכולה להקל ונסי לדמיין אותם מקדמים אותך לקראת הלידה. מוזיקה מרגיעה יכולה לעזור, נסי להפחית לחץ ומתח, אלה עלולים להפריע לצירים להתקדם.

נסי באופן יזום לחשוב מחשבות חיוביות ולהדוף מחשבות שליליות: בוודאי שמעת לאורך ההיריון סיפורים "מפחידים" על משך הצירים, על הכאב. זכרי שאלה סיפורים של נשים אחרות, ושזו את שמחליטה מה יהיה הסיפור שלך ויכולה להפעיל את כל כוחות הנפש והרגש כדי ליצור את הרגע האינטימי שלך. סמכי על גופך, הוא יודע ומסוגל להתמודד עם הכאב הזה.

נסי לא לבזבז אנרגיה ולהתעייף. ודאי קראת או שמעת שעלייה במדרגות, הליכה, קפיצה על כדור ופעילויות נוספות יכולים לזרז את הצירים. ובכן, זו טעות: אל תבזבזי אנרגיה עם תחילת הצירים. זה הזמן שלך לנוח ולאגור כוחות. במקום זאת, עדיף שתנוחי, תאכלי משהו, תצפי בטלוויזיה, תתקלחי או תתפנקי באמבטיה פושרת.

איך תדעי שהגיע הזמן לצאת לחדר הלידה?

ההמלצה שלי היא לא לצאת מיד עם תחילת הצירים לחדר הלידה, משום שהגוף שלך צריך זמן והצירים צריכים להתפתח.

בהתחלה, הצירים מגיעים כל 10 דקות ונמשכים 20 שניות, ואת צפויה להרגיש אותם בבטן התחתונה. בהמשך, הצירים מגיעים כל 3-4 דקות, נמשכים 40-50 שניות וכאילו "עוטפים" אותך מהגב לכיוון הבטן. כשמתחילים צירים בעלי אופי כזה, את יכולה להתחיל להתנועע. לאחר כשעה או שעה וחצי של צירים סדירים – זה הזמן המתאים לצאת לחדר הלידה, בלידה הראשונה. אם כבר ילדת בעבר צאי לאחר 20 דקות של צירים סדירים.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    קיוליק

    קיוליק

    קפליות המכילות תמצית שום מ Aged Garlic Extract TM
     151.20
    חומצה פולית פלוס חומצה פולית פלוס

    חומצה פולית פלוס

    חומצה פולית 400 מק"ג פלוס אבץ, ברזל קל לעיכול, יוד ורכיבים נוספים
     94.90
    יומי מולטי ויטמין ללא תוספת סוכר

    יומי מולטי ויטמין ללא תוספת סוכר

    דובונים במרקם ג'לי ללעיסה בטעם ענבים בשילוב ויטמינים ומינרלים
     85.60
    מולטי ויטמין COMFORT לנשים בהריון

    מולטי ויטמין COMFORT לנשים בהריון

    אבקה המכילה ויטמינים ומינרלים לנשים לפני-בהריון-אחרי
     160.30
    כתבה
    קואנזים Q10

    קואנזים Q10 (קיו 10) – כל מה שנחוץ לדעת

    לקואנזים Q10 יש מגוון השפעות חיוביות על הבריאות בכלל ועל בעיות לב ולחץ דם בפרט. באילו מזונות הוא נמצא, ומתי צריך לצרוך אותו בתוסף תזונה?
    דוד גבאי ·רוקח, B.Ph, אלטמן, וד"ר שרון גבריאל, דיאטנית קלינית, M.Sc,RD, יועצת אלטמן
    כתבה
    שבוע 35 להיריון

    שבוע 35 להיריון

    את מתקרבת בצעדי ענק לשבועות ההיריון האחרונים. כיצד תזהי ירידת מים וכיצד תזהי צירים המצדיקים יציאה לבית היולדות? לפנייך מספר טיפים שיעזרו לך לזהות לידה קרבה. העובר שלך כבר שוקל 2,500 ק"ג, ותופס את רוב חלל הרחם וייתכן שאת מרגישה ירידה בתנועות. ומה מצב ה- B12 שלך? השבוע יש לך גם מספר טיפים לשמירה על מאגרי ה- B12 בגופך
    פרופ' אייל שיינר ·רופא נשים מומחה, בי"ח סורוקה ולימור בן חיים, דיאטנית קלינית, קופ"ח כללית
    כתבה
    אהבה עצמית

    אהבה עצמית: מה זה, למה זה חשוב ואיך עושים את זה?

    אהבה עצמית נתפסת בעינינו לפעמים כנרקיסיזם או מותרות, ולהרבה מאיתנו היא לא פשוטה בכלל. למה היא כל כך חשובה, מה הקשר שלה לדיאטות, ואיך אפשר לשפר את היחסים שלנו עם עצמינו? נכתב באהבה
    טלי נחום
    טלי נחום ·דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
    כתבה
    שבוע 29 להיריון

    שבוע 29 להיריון

    יצר הקינון מגיע. אם דווקא לפני הלידה את פתאום חשה צורך לנקות באופן יסודי את כל הבית, את לא לבד, ואין בכך כול רע: ההכנה מרגיעה ומספקת צורך נפשי לקראת קבלת התינוק החדש לחייך. זה גם הזמן להתחיל להכניס הרגלי תזונה נכונה לבית, ובכך תעזור לך רשימת הקניות לסל הבריא. ועוד: איך תדעי לבחור בתוספי התזונה הטובים ביותר?
    פרופ' אייל שיינר ·רופא נשים מומחה, בי"ח סורוקה ולימור בן חיים, דיאטנית קלינית, קופ"ח כללית
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות