חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

מדוע כדאי לך לקחת – מולטי ויטמין לנשים בהיריון (פרנטל)

מהו מולטי ויטמין לנשים בהיריון, מדוע נשים בהיריון זקוקות למולטי ויטמין ייעודי השונה מסוגים אחרים של תוספי תזונה וכיצד נטילת מולטי ויטמין לנשים בהיריון משפיעה על העובר? כל התשובות לשאלות שמטרידות אותך
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 30.03.2020
  • עדכון 06.11.2024
  • 5 דקות קריאה
מולטי ויטמין בהיריון

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    במהלך ההיריון ולאחריו את יכולה לדאוג, להזין ולהשפיע על התפתחות המוח של העובר, התינוק, הילד, הנער, האיש או האישה שהתינוק שלך יגדל להיות

  2. 2

    מולטי ויטמין לנשים בהיריון מכיל את המינונים המדויקים של כל רכיבי התזונה שאת והעובר שלך צריכים

  3. 3

    ממחקרים רבים עולה שמחסור ברכיבים תזונתיים שונים עלול להזיק לא רק לעובר שלך, אלא גם לך

הידעת? אלף הימים הראשונים, שהם תשעה חודשים ועוד שנתיים – זו התקופה המשמעותית ביותר בחיי התינוק שלך. במהלך כאלף ימים יש באפשרותך לדאוג, להזין ולהשפיע על התפתחות המוח של העובר, התינוק, הילד, הנער, האיש או האישה שהתינוק שלך יגדל להיות.

מבחינה תזונתית, היריון הוא אתגר. מחד, את צריכה לדעת מה לאכול וכמה לאכול – שזו בפני עצמה משימה לא פשוטה בכלל. מאידך – לא תמיד יש לך מושג האם מה שאת אוכלת מספק את המינונים המדויקים של רכיבי התזונה החיוניים שעליך לצרוך מדי יום. מולטי ויטמין לנשים בהיריון מהווה השלמה תזונתית לצריכת המזון עבור רכיבי התזונה שאת והעובר שלך צריכים, זאת בהתאם להמלצות משרד הבריאות לתוספת ויטמינים ומינרלים ובהתאם לקצובה היומית המומלצת לנשים בהיריון.

מולטי ויטמין לנשים בהיריון מכיל מגוון רכיבים חיוניים בהיריון במינונים המומלצים לנשים בהיריון, לשמירה על הבריאות שלך במהלך ההיריון וכדי לספק לעובר שלך רכיבי תזונה חשובים לגדילה והתפתחות.

מחקרים רבים מוכיחים כי נטילת מולטי ויטמין לנשים בהיריון מסייעת במניעת סיבוכים שונים כגון משקל לידה נמוך, לידה מוקדמת ומומים מולדים.

יש שממליצים לנשים להתחיל ליטול  עוד לפני תחילת ההיריון וכמובן במהלכו, יש שממליצים ליטול את המולטי ויטמין גם לאחר הלידה, כדי לסייע לגוף להתאושש מבחינה תזונתית, כדי למנוע אנמיה ועייפות, נשירת שיער ותופעות נוספות וכמובן – כדי לספק את צרכיו של תינוק יונק.

מולטי ויטמין לנשים בהיריון – מה שהעובר שלך צריך

חומצה פולית, ברזל, חומצות שומן מסוג אומגה 3, יוד, ויטמין D – זו רק תחילת רשימת הרכיבים התזונתיים הנחוצים לך ולעובר שלך במהלך ההיריון. חומצה פולית, למשל, כפי שאת בטח יודעת, היא רכיב תזונתי שמומלץ שתתחילי לקחת עוד לפני שנכנסת להיריון, כבר בשלב התכנונים, אם יש כאלה.

המומחים קוראים לתקופה הזו “חלון הזדמנויות”, שכן במהלך ההיריון ולאחריו כל מה שאת אוכלת, שותה ועושה יכולים להשפיע על מימוש הפוטנציאל לחיים בריאים יותר. כשאת בהיריון, ולאחר הלידה אם החלטת להניק – תזונתו של התינוק שלך תלויה אך ורק בך. מה שאת תאכלי, כל הרכיבים התזונתיים הנהדרים שתצרכי – יעברו גם אליו. פירושו של דבר הוא שאת יכולה וצריכה לדעת ולשקול האם את צורכת את הרכיבים החשובים, וכיצד תנצלי את ההזדמנות הנפלאה הזו בצורה הטובה ביותר.

די מדהים לחשוב על זה: מוחו של התינוק שלך מתחיל להתפתח בשבוע הרביעי להיריון, בו מתחיל להיווצר מה שלימים יהיה מערכת העצבים והמוח של התינוק. עד השבוע ה- 28 המוח מסיים את שלב ההתפתחות העוברית שלו. 14 שבועות – זה מה שנדרש, אלא שתהליכי ההתפתחות לא נעצרים שם. בזכות הרכיבים התזונתיים שסיפקת לו, מוחו של התינוק שלך ימשיך לגדול ולהתפתח גם במהלך שנות הינקות והילדות.

חוסר של רכיבים תזונתיים מסוימים, עלול לגרום לשורה של בעיות בריאותיות והתפתחותיות, חלקן מסכנות חיים:

  • חוסר של חומצה פולית עלול לגרום למומים מולדים קשים, לתחלואה, לנכות לצמיתות ואף למות העובר
  • חוסר של חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 עלול להפריע להתפתחות מוח העובר, להזיק לחדות הראייה
  • חוסר של יוד עלול לגרום לנזק בלתי הפיך למוח ולמערכת העצבים, לעכב את הגדילה ולהפריע להתפתחות השכלית של העובר

חוסר של ויטמין D משפיע על גדילת עצמות ועל חוזקן, על תפקוד מערכת החיסון, מניעת זיהומים ועוד.

מולטי ויטמין לנשים בהיריון – כל מה שהגוף שלך צריך

ממחקרים רבים עולה שמחסור ברכיבים תזונתיים שונים עלול להזיק לא רק לעובר שלך, אלא גם לך.

אנמיה מחוסר ברזל, למשל, היא תופעה נפוצה וידועה במהלך ההיריון, שעלולה לגרום לך לתופעות רבות, כמו עייפות, חולשה, קשיי נשימה, האצה בדופק הלב, כאבי ראש ועוד תופעות.

אמנם ישנם מזונות רבים שמכילים ברזל, אך לא כל הברזל מהתזונה שלך מצליח להיספג במערכת העיכול שלך. ישנם שני סוגים של ברזל וההבדל בניהם הוא משמעותי, מבחינת ספיגת הברזל. כמו כן, ישנם מזונות שמפריעים לספיגת הברזל – כמו תה וקפה, חלב ומוצריו ועוד, וישנם מזונות שמסייעים בספיגה – בפרט מזון שמכיל כמויות גבוהות של ויטמין C כגון פירות וירקות.

אבל לא רק חוסר של ברזל עלול להיווצר. אומנם אנו חיים בעולם של שפע תזונתי אך סקרי תזונה שנערכים בישראל ובעולם מראים כי נשים בגיל הפוריות לא צורכות צורכות מגוון של ויטמינים ומינרלים בקצובה היומית הנדרשת.

במקרים רבים, ובפרט אם את צמחונית או טבעונית את עשויה להזדקק להשלמה תזונתית בעזרת תוספי תזונה המכילים למשל ברזל, יוד, ויטמין D , סידן, מגנזיום, אבץ ועוד. גם לכך יש פתרון בעזרתו האדיבה של מולטי ויטמין לנשים בהיריון המכיל את רכיבי התזונה שאת צריכה במינון היומי המומלץ לנשים בהיריון.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    גאמיס מולטי ויטמין ENERGY

    גאמיס מולטי ויטמין ENERGY

    ויטמינים ומינרלים עם ג׳ינסנג
    אשכולות במרקם ג'לי בטעם פירות יער
     79.90
    מולטי ויטמין לנשים בהריון 60 מולטי ויטמין לנשים בהריון 60

    מולטי ויטמין לנשים בהריון

    ויטמינים ומינרלים לנשים לפני-בהריון-אחרי
     115.90
    ויטמין D-400 טיפות ויטמין D-400 טיפות

    ויטמין D-400 טיפות

    טיפות המכילות ויטמין D 400 יחב"ל
     33.20
    מולטי ויטמין 9 חודשים בד"צ מולטי ויטמין 9 חודשים בד"צ

    מולטי ויטמין 9 חודשים בד"צ

    ויטמינים ומינרלים לנשים לפני-בהריון-אחרי
     115.90
    כתבה
    אשווגנדה מסייע בהרגעה

    אשווגנדה: צמח מרפא להרגעה שמסייע בהתמודדות עם סטרס

    עומס, מתח, לחץ, סטרס – לא משנה איך תקראו לתופעה, מדובר בבעיה שיכולה לשבש את הבריאות. מהו אשווגנדה וכיצד הוא מסייע בהתמודדות?
    אולגה אליהו ·דיאטנית קלינית MSc.Nurt
    כתבה
    שבוע 10 להיריון

    שבוע 10 להיריון

    תחילת ההיריון מאופינת בריבוי בחילות והקאות, אבל סביר שאלו יסתיימו בתום הטרימסטר הראשון. מהן הבדיקות המומלצות לתקופה זו, אילו אברים כבר התפתחו אצל עוברך, איך תכניסי סדר בתזונה שלך ולמה כל כך חשוב ליטול חומצה פולית
    פרופ' אייל שיינר ·רופא נשים מומחה, בי"ח סורוקה ולימור בן חיים, דיאטנית קלינית, קופ"ח כללית
    כתבה
    ג׳ימנמה סילבסטר

    ג׳ימנמה סילבסטר | Gymnema Sylvestre | Gurmar

    עלי ג׳ימנמה נחשבים ברפואה הודית מסורתית (איור וודה) לטיפול יעיל בסוכרת ולירידה במשקל. האם גם מחקרים קליניים מודרניים תומכים בהתוויות האלו? איך כדאי להשתמש בג׳ימנמה כדי להשיג את ההשפעות הרפואיות שלו? אילו חומרים פעילים בג׳ימנמה יכולים להפחית תשוקה למתוקים, ואיך הם עושים את זה? אספנו עבורכם כאן את התשובות.
    ברי גולדברג ·רוקח, אלטמן
    כתבה
    סידן בהיריון

    מי הוא מינרל הסידן? ומה חשיבותו של סידן בהיריון? כל מה שאולי לא ידעתן וחשוב שתכירו!

    מה סידן צריך לצרוך? הקצובה היומית המומלצת (DRI) של סידן עבור האוכלוסייה הרווחת נחשבת לגבוה באופן ניכר וזאת משום שלוקחת בחשבון כי לא כל הסידן הנצרך בתזונה היומיומית שלנו אכן נספג במערכת העיכול. מכאן, הצריכה המומלצת לפי DRI נעה בין 1000-1300 מ"ג ליום, כאשר המינון המומלץ משתנה בהתאם לגיל ולמין. בזמן הגדילה וההתפתחות המינית הדרישה […]
    דורין ענקי מרציאנו ·דיאטנית קלינית
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות