חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

גילית שאת בהיריון: אילו החלטות כדאי שתקבלי?

גילית שאת בהיריון ועכשיו העולם שלך עומד להשתנות. מהן הבדיקות, ההחלטות והשאלות שמציפות אותך?
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 20.03.2017
  • עדכון 04.12.2024
  • 5 דקות קריאה
גילית שאת בהיריון

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    הדבר הראשון שכדאי לך לעשות הוא לקבוע תור לרופא/ת הנשים שלך. נהוג לקיים את הבדיקה הראשונה בין השבוע ה-6 לשבוע ה-10 להריון

  2. 2

    האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה ממליץ להשתמש לאורך ההריון בתכשיר מולטי ויטמין המיועד לכל שלבי ההריון ומכיל את המינון המומלץ של חומצה פולית, יוד, ברזל וויטמין D

  3. 3

    כדאי לבצע שינוי תזונתי, כלומר להקפיד על אכילת מוצרי המזון החיוניים לך ולעובר ולנסות להימנע ככל האפשר ממה שאסור ופחות מומלץ

ייתכן שזהו ההיריון הראשון שלך, אבל גם אם כבר עברת אחד או שניים, סביר להניח שהתרגשות עצומה מציפה אותך כמו גם המון מחשבות ושאלות. ואם את שואלת את עצמך "מה עכשיו?", אנחנו כאן כדי לסייע. זו הרשימה שהכנו עבורך בעזרתה של ורד דלאל, מיילדת בכירה, מומחית ללידות טבעיות, מלווה, מייעצת ומדריכה נשים בשלבי ההיריון והלידה.

מה הדבר שראשון שכדאי לך לעשות?

לקבוע תור לרופא.ת הנשים. לפני הביקור אצל רופא או רופאת הנשים, כדאי שתבצעי גם בדיקת דם בקופת החולים. ניתן לבקש מרופא.ה המשפחה הפנייה לבדיקת בטא HCG. בעזרת הבדיקה הזו ניתן יהיה להעריך את שבוע ההיריון שלך ולהתחיל לחשב תאריכים.

נהוג לקיים את הבדיקה הראשונה אצל רופא.ת הנשים בין השבוע ה-6 לשבוע ה-10 להיריון, אם את יודעת את תאריך הוסת האחרונה שלך – זה היום ממנו מתחילים לספור את גיל ההיריון.

אם הביקור הראשון שלך יתקיים לאחר השבוע ה-6 ואילך, ייתכן שרופא.ת הנשים יערכו לך גם בדיקת אולטרה סאונד נרתיקי, הכרוכה בהחדרת מתמר לנרתיק. הבדיקה הזו חשובה גם כדי לוודא את קיומו של דופק עוברי.

במפגש הראשון שלך עם רופא.ת נשים תקבלי הפניה לבדיקת דם בה יבדקו מה סוג הדם שלך והאם את בעלת Rh שלילי או חיובי. Rh הוא מרכיב חלבוני (אנטיגן) שעלול לעורר תגובה חיסונית ויצירת נוגדנים.

המלצה של ורד דלאל:

"נסי לגבש עם עצמך החלטה מה נכון עבורך ומי תעדיפי שיעשה לך את מעקב היריון: רופא או רופאה? מול מי תרגישי בטוחה ומשוחררת ולא תתביישי לשאול את השאלות שהיית רוצה?".

בינתיים, את יכולה לחשב את שבוע ההיריון ותאריך הלידה המשוער במחשבון ההיריון של אלטמן.

איזה תוספי תזונה כדאי לך להתחיל לקחת?

מולטי ויטמין לנשים בהיריון (פרנטל): לאורך ההיריון מומלץ ליטול תכשיר מולטי ויטמין המיועד לנשים בהיריון. בנוסף על מגוון הוויטמינים והמינרלים להם את זקוקה, התכשיר מכיל את המינון המומלץ של חומצה פולית – 400 מק”ג ליום – למניעת מומים מולדים בעובר על פי משרד הבריאות.

המלצה מורד דלאל: "כדאי ליטול גם תוסף תזונה המכיל את חומצת השומן החיונית אומגה 3, שמשפיעה על התפתחות המוח ומערכת העצבים של העובר. על פי הנחיות איגודי הבריאות העולמיים יש לצרוך לפחות 200 מ"ג של אומגה 3 מסוג DHA ביום".

לאילו בדיקות את זקוקה במהלך ההיריון?

אמנם יש לך זמן לעכל, אבל חשוב שתדעי מהן: בדיקות דם, בדיקת שתן, אולטרה סאונד, סקר ביוכימי, סקירות מערכות, מעקב גדילה ועוד.

בשלב הראשוני, ההמלצה היא שתעברי בדיקות גנטיות, אם לא עשית זאת בעבר, על פי מוצאך ומוצאו של אבי העובר שברחמך.

איזה שינויים כדאי לך לבצע

  • התארגנות אישית: הקריירה שלך, הלימודים ואפילו הריהוט בבית – שווה להתחיל לעשות חשיבה כיצד ההיריון עשוי להשפיע עליהם. ובלי לחץ, יש לך את כל הזמן שבעולם. כלומר, לפחות 8 חודשים.
  • שינוי תזונתי: את אוכלת עכשיו בשביל שניים וחשוב שתביני מה עומד מאחורי הקלישאה. ובכן, לא מדובר בזה שתכפילי כמויות, חלילה, אלא שתקפידי לאכול תזונה מגוונת ומזינה בהתאם לצרכי הגוף בהיריון, ותימנעי ממזונות שאסורים בהיריון, בשל חשש לזיהומים. ההמלצה היא, שכל אחת מהארוחות שלך תכיל את כל אבות המזון: פחמימות, חלבונים ושומנים, וכן, שתעדיפי דגנים מלאים, פירות, ירקות, קטניות, עוף, בשר בקר רזה, ביצים ומוצרי חלב (5% שומן), שמנים ושומנים מהצומח (אבוקדו, שקדים, אגוזים ושמן זית). ישנם כמה מוצרי מזון שכדאי לך להימנע מהם: בשר נא, נקניקים, ביצים לא מבושלות (לדוגמה מיונז ביתי ומוס) דגים נאים (סושי, סביצ’ה) פירות וירקות לא שטופים, מוצרי חלב לא מפוסטרים, דגים העלולים להכיל כספית. כמו כן, כדאי להימנע משתיית אלכוהול ומעישון ולהגביל את כמות צריכת הקפאין.
  • פעילות גופנית: אם את עוסקת בפעילות גופנית – אל תפסיקי את מה שאת עושה, רק ידעי את המדריכים שאת בהיריון והתייעצי איתם ממה כדאי לך להימנע כדי לעשות התאמות. אם אינך מבצעת פעילות גופנית, כדאי לשקול להתחיל, בכל מקרה עדיף להצטרף לקבוצה של נשים בהיריון שמנוהלת על ידי מדריכי ומאמני כושר מוסמכים שידעו להשגיח עליך. את עשויה לפגוש שם נשים שחשות חלק מהתחושות שאת מרגישה וזו יכולה להיות קבוצת תמיכה שתלווה אותך לכל אורכו של ההיריון.

המלצה מורד דלאל: "עקרונית, את יכולה לעשות הכול, והפעילות תעזור לך להישאר חזקה, גמישה ובריאה במהלך ההיריון. פעילות גופנית המתאימה לך עשויה להקל על תהליך הלידה כמו גם החיבור שלך לגופך".


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    מולטי ויטמין לגבר מולטי ויטמין לגבר

    מולטי ויטמין לגבר

    קפליות המכילות ויטמינים ומינרלים בתוספת Q-10 וג'ינסנג
     110.33 147.10
    25% הנחה
    פרינאום פרוטקט פרינאום פרוטקט

    פרינאום פרוטקט

    תרסיס לסיוע בטיפול והקלת הכאב בעקבות תפרי לידה
     113.40 151.20
    115 כמוסות
    25% הנחה
    אלספה MAX 115

    אלספה MAX

    כמוסות המכילות 850 מ"ג אומגה 3 בכל כמוסה
    המוצר אזל מהמלאי
    25% הנחה
    מולטי ויטמין 9 חודשים בד"צ מולטי ויטמין 9 חודשים בד"צ

    מולטי ויטמין 9 חודשים בד"צ

    ויטמינים ומינרלים לנשים לפני-בהריון-אחרי
     86.93 115.90
    כתבה
    אטופיק דרמטיטיס ילדים

    הקשר בין אטופיק דרמטיטיס ואיכות השינה בילדים

    דווקא בלילה, רגע לפני שהם נרדמים, מתחזק הגירוד וטורף את שנתם של ילדים שסובלים מאטופיק דרמטיטיס. למה בלילה הכי מגרד ואיך אפשר להקל על הגרד ולהעניק לילדים שנת לילה רגועה?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    שבוע 34 להיריון

    שבוע 34 להיריון

    שתיים מהתופעות הבלתי נעימות בהיריון הן הופעת ורידים ובצקות ברגליים. האם הן מסוכנות, וכיצד ניתן להקל עליהן? וגם: על דימום וגינלי ומה הוא אומר, ואיך מסתדרים עם החשק למתוק ולפחמימות
    פרופ' אייל שיינר ·רופא נשים מומחה, בי"ח סורוקה ולימור בן חיים, דיאטנית קלינית, קופ"ח כללית
    כתבה
    מלון מר

    מלון מר

    הצמח אמנם הגיע אלינו מארצות רחוקות אך סגולותיו כה חשובות ונדרשות כאן בארצנו. במסורות רבות נהנים מסגולותיו ופירותיו הייחודיים מסקרנים בצורתם.
    יעל דונגי
    יעל דונגי ·הרבליסטית קלינית MIHA, Cl.H
    כתבה
    מה היא דיולה

    מהי דולה? והאם כדאי להיעזר בה בלידה?

    מהרגע שהתבשרת שאת בהיריון, גופך מתכונן לאירוע הכי משמעותי, הכי מרגש ומשנה חיים - הלידה. בין אם זו לידה ראשונה או לא, כדאי להגיע ממש מוכנה. לידה היא אירוע שכל אישה תרצה לעבור אותו באופן הכי בריא, הכי מותאם אישית והכי קל עד כמה שניתן. בדיוק בשביל המטרה הזו כדאי לדעת מהי דולה או תומכת לידה, מה התפקיד שלה בלידה וכיצד לבחור בכזאת שתתאים לך כיולדת ולכם כזוג.
    רות עוז שלם ·מקדמת בריאות האישה ומכינה ללידה
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות