חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

כל השיטות להתגבר על בחילות בהיריון

נשים רבות חוות בחילות בתחילת ההיריון, יש שיסבלו מהן יותר, אחרות כמעט שלא יחושו בהן בכלל. אמנם לא ברור מדוע הן מתרחשות, אבל ברור מאד כיצד להתמודד איתן. כל הטיפים והעצות
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 01.11.2021
  • עדכון 24.04.2025
  • 4 דקות קריאה
בחילות בהיריון

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    כ-50-80% מהנשים בהיריון חוות בחילות בתחילת ההיריון, אבל למרות שמדובר בתופעה שכיחה ונפוצה, עדיין אין הסבר מדעי מדוע הן בכלל מתרחשות

  2. 2

    אפשר להתמודד עם בחילות בוקר בעזרת תוספי תזונה המכילים את ויטמין 6B, בעזרת צמחי מרפא, שינוי תזונתי, נשימות, פעילות גופנית ועוד

  3. 3

    במצבים חמורים וקיצוניים של בחילות ושל הקאות, כדי למנוע התייבשות וחסרים תזונתיים, אפשר להיעזר גם בתרופות

בחילות בוקר הן הסימן הראשון, המדובר והמוכר ביותר להיריון. על אף שבכלל לא ברור מדוע הן מופיעות או מדוע ישנן נשים שסובלות מהן בצורה קשה בעוד שאצל אחרות הן חולפות בקלילות, או שלא מופיעות בכלל.

מתי מתחילות הבחילות בהיריון

בחילות בוקר מורגשת בסביבות השבוע הרביעי להיריון, ואצל מרבית הנשים הן נעלמות לאחר השבוע ה-12, אך ישנם מקרים שבהם הבחילות ימשיכו עד סוף ההיריון. הן יכולות להופיע מיד אחרי הקימה מהמיטה ולהתפוגג במהירות, אך יש נשים שעלולות לסבול מהן למשך כל היום, ויש נשים שאצלן הבחילות עלולות לגרור פרץ של הקאות.

מהי הסיבה לבחילות בהיריון?

"כ-50-80% מהנשים בהיריון חווות בחילות, אבל למרות שמדובר בתופעה שכיחה ונפוצה, עדיין אין הסבר מדעי מדוע הן בכלל מתרחשות. זו תופעה שיכולה לבוא לידי ביטוי כתחושת בחילה קלה, כצורך להקיא, ועד הקאות קשות – מצב שנקרא 'הקאות יתר בהריון' ושעלול ליצור בעיה באיזון הנוזלים והאלקטרוליטים, לחסרים תזונתיים ולאיבוד משקל", מסבירה עדן שהב, מיילדת ומדריכת הנקה, מהמרכז הרפואי וולפסון בחולון.

"יש נשים שחוות את הבחילות וההקאות בצורה קשה עד כדי צורך בטיפול רפואי. נשים שאינן סובלות מבחילות בוקר לפעמים מספרות לי שהיו רוצות להרגיש אותן, כמעין אישור לכך שהן באמת בהיריון. להן אני אומרת 'תגידו תודה שאתן לא מרגישות, זה לא כזה כיף'", עדן מוסיפה ומונה את שלל השיטות, הטיפים והעצות שיעזרו להתמודד עם בחילות והקאות בהיריון.

כיצד תתמודדו עם בחילות והקאות בהיריון?

שינויים בהרגלי תזונה:

עדיף לאכול ארוחות קטנות, לעיתים תכופות, כדי לא להעמיס על הקיבה. כמו כן, מומלץ להימנע ממזון מטוגן, מזון שומני או מתובל מאוד, מאלכוהול ומקפאין, וכן ממזון מעובד (מתועש).

לאכול על הבוקר:

לאכול משהו קטן, ועדיף שזה יהיה מזון יבש ועשיר בפחמימות, כמו טוסט, עוגייה או קרקר. מזונות נוספים שכדאי לנסות לאכול: קורנפלקס עם חלב, מלפפון וגבינה, פסטה, אורז או פירה, קרקרים עם יוגורט, פרי ושקדים, בייגלה עם גבינה, טוסט עם אבוקדו ולימון, ביצה קשה ופריכיות אורז.

להימנע מחשיפה לריחות:

לאתר אילו ריחות עלולים לעורר בחילה, לאוורר היטב את הבית, לוותר על שימוש במרככי כביסה בעלי ריח או להשתמש במרככים ללא בישום.

לנוח: 

חוסר בשעות שינה, עייפות ומתח עלולים לעורר ולהגביר בחילות, לכן חשוב להקפיד על שעות השינה בלילה ולנוח במהלך היום.

ויטמינים: 

ויטמין B6: האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה מציין בנייר העמדה כי תוסף במינון של 25 מ"ג כל 8 שעות מועיל כאמצעי מסייע לבחילות בוקר ויש להשתמש בו כקו ראשון. רמת הוכחה והמלצה גבוהה (I-A).
בישראל ויטמין B6 נמצא במספר רב של תכשירי מולטי ויטמין וגם בתכשיר בודד.

שתיית מים: 

שתיית מים לפני ואחרי האכילה עשויה למנוע בחילות והקאות. כדאי ללגום בלגימות קטנות, מים חמימים או קרים מאד, מה שנעים יותר.

נשימות עמוקות:

יעזרו להירגע, להפחית מתח וגם להסיח את הדעת מהבחילות.

פעילות גופנית: 

גם זו יכולה להיות הסחת דעת מתחושות של בחילה ושל צורך להקיא.

טיפול תרופתי: 

ישנם תכשירים שונים, במרשם רופא, שמקלים את הבחילות. השימוש בתרופות שמור למצבים בהם בחילות והקאות עלולות להיות מסוכנות, לגרום להתייבשות ולחסרים תזונתיים.

מזונות שיכולים לעזור

  • ג'ינג'ר (זנגוויל): שורש שעשיר באבץ והשימוש בו הוכח כמקל על בחילות וכמפחית הקאות. אפשר להוסיף ג'ינג'ר טרי לתה או למים חמים עם דבש. יש גם כמוסות ג'ינג'ר לבליעה.
  • לימון: חמיצות מפחיתה הקאות ומקלה על בחילות. אפשר להכין קוביות קרח עם לימון סחוט ולהשתמש כל פעם שיש בחילה, לאכול קרטיבים חמוצים, לשתות תה עם לימון, או לבלוע כף מיץ לימון עם דבש.
  • קמומיל (בבונג): צמח מרפא שמפחית את תחושת הבחילה ומרגיע את הקיבה. אפשר לקנות בחנויות טבע ובבתי מרקחת עלי קמומיל בתיונים או בתפזורת.
  • שמנים אתריים: ג'ינג'ר, הל, מנטה, נענע, אשכולית, מנדרינה, תפוז, קמומיל, או לימון. ישנם שמנים רבים שיכולים להועיל במקרה של בחילות.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    יומי WINTER ללא תוספת סוכר

    יומי WINTER ללא תוספת סוכר

    דובונים במרקם ג'לי ללעיסה בטעם פירות אדומים בשילוב ויטמין C, סמבוק שחור, פרופוליס, אכינציאה ופקעות ורדים.
     85.60
    מארז 9 חודשים

    מארז 9 חודשים

    מולטי ויטמין לנשים בהריון
    ויטמינים ומינרלים לנשים לפני-בהריון-אחרי
    מכיל ברזל קל לעיכול

    אומגה 3
    אומגה 3 עשיר ב- DHA בתוספת חומצה פולית
    באריזת בליסטר לשמירה על איכות וטריות
     302.50
    גאמיס ויטמין C500

    גאמיס ויטמין C500

    500 מ"ג ויטמין C
    אשכולות במרקם ג'לי בטעם תפוז
     80.60
    מולטי ויטמין לנשים בהריון 60 מולטי ויטמין לנשים בהריון 60

    מולטי ויטמין לנשים בהריון

    ויטמינים ומינרלים לנשים לפני-בהריון-אחרי
     115.90
    וידאו כתבה
    ויטמינים ומינקלים לילדים play

    אילו ויטמינים ומינרלים הילדים שלכם צריכים?

    הם לא אוהבים ירקות, ממעטים לאכול פירות, ואתם, ההורים, מודאגים, ובצדק. הוויטמינים והמינרלים שמכילים פירות וירקות חשובים להתפתחותם התקינה של ילדים ובני נוער. איך מגבירים את צריכתם?
    ד"ר שרון גבריאל ·דיאטנית קלינית RD
    כתבה
    בחילות בהיריון

    בחילות בהיריון? כך תתמודדי

    ארוחות קטנות, ויטמין B6, ג'ינג'ר, חליטות תה. כל הדברים שיסייעו לך להתגבר על מכת הבחילות של תחילת ההיריון. ולא לשכוח – סביר להניח שעוד כמה שבועות זה כבר מאחוריך
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    מערכת החיסון

    כיצד ניתן לספק תמיכה למערכת החיסון?

    צינון, התקררות ושפעת, כולן מחלות שהיינו מעדיפים להימנע מהן, וגם אם חלילה "חטפנו שפעת" היינו מעוניינים לקצר את משך המחלה ככל הניתן. מערכת החיסון שלנו נלחמת בגורמי המחלות לא רק בחורף אלא באופן יום יומי ולכן מומלץ להעניק לה תמיכה טבעית לתפקוד מיטבי. בכתבה הבאה נרחיב על כל מה שצריך לדעת, כדי שהחורף הבא יעבור כמה שיותר בשלום.
    נויה כחלון ·בעריכת חני בן חמו, דיאטנית קלינית, המחלקה המדעית
    כתבה
    שבוע 20 להיריון

    שבוע 20 להיריון

    הגעת למחצית ההיריון! והעובר שלך כבר שוקל 300 גרם. נראה שגופך עובר שינויים גם מבחינה חיצונית ולשם חיזוק הגוף שנושא את ההיריון יש להזינו היטב. מהי, אם כך, העלייה המומלצת במשקל בזמן ההיריון, ואיך תתאימי את התזונה לדרישות של הגוף שלך?
    פרופ' אייל שיינר ·רופא נשים מומחה, בי"ח סורוקה ולימור בן חיים, דיאטנית קלינית, קופ"ח כללית
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות