חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

כל השיטות להתגבר על בחילות בהיריון

נשים רבות חוות בחילות בתחילת ההיריון, יש שיסבלו מהן יותר, אחרות כמעט שלא יחושו בהן בכלל. אמנם לא ברור מדוע הן מתרחשות, אבל ברור מאד כיצד להתמודד איתן. כל הטיפים והעצות
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 01.11.2021
  • עדכון 24.04.2025
  • 4 דקות קריאה
בחילות בהיריון

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    כ-50-80% מהנשים בהיריון חוות בחילות בתחילת ההיריון, אבל למרות שמדובר בתופעה שכיחה ונפוצה, עדיין אין הסבר מדעי מדוע הן בכלל מתרחשות

  2. 2

    אפשר להתמודד עם בחילות בוקר בעזרת תוספי תזונה המכילים את ויטמין 6B, בעזרת צמחי מרפא, שינוי תזונתי, נשימות, פעילות גופנית ועוד

  3. 3

    במצבים חמורים וקיצוניים של בחילות ושל הקאות, כדי למנוע התייבשות וחסרים תזונתיים, אפשר להיעזר גם בתרופות

בחילות בוקר הן הסימן הראשון, המדובר והמוכר ביותר להיריון. על אף שבכלל לא ברור מדוע הן מופיעות או מדוע ישנן נשים שסובלות מהן בצורה קשה בעוד שאצל אחרות הן חולפות בקלילות, או שלא מופיעות בכלל.

מתי מתחילות הבחילות בהיריון

בחילות בוקר מורגשת בסביבות השבוע הרביעי להיריון, ואצל מרבית הנשים הן נעלמות לאחר השבוע ה-12, אך ישנם מקרים שבהם הבחילות ימשיכו עד סוף ההיריון. הן יכולות להופיע מיד אחרי הקימה מהמיטה ולהתפוגג במהירות, אך יש נשים שעלולות לסבול מהן למשך כל היום, ויש נשים שאצלן הבחילות עלולות לגרור פרץ של הקאות.

מהי הסיבה לבחילות בהיריון?

"כ-50-80% מהנשים בהיריון חווות בחילות, אבל למרות שמדובר בתופעה שכיחה ונפוצה, עדיין אין הסבר מדעי מדוע הן בכלל מתרחשות. זו תופעה שיכולה לבוא לידי ביטוי כתחושת בחילה קלה, כצורך להקיא, ועד הקאות קשות – מצב שנקרא 'הקאות יתר בהריון' ושעלול ליצור בעיה באיזון הנוזלים והאלקטרוליטים, לחסרים תזונתיים ולאיבוד משקל", מסבירה עדן שהב, מיילדת ומדריכת הנקה, מהמרכז הרפואי וולפסון בחולון.

"יש נשים שחוות את הבחילות וההקאות בצורה קשה עד כדי צורך בטיפול רפואי. נשים שאינן סובלות מבחילות בוקר לפעמים מספרות לי שהיו רוצות להרגיש אותן, כמעין אישור לכך שהן באמת בהיריון. להן אני אומרת 'תגידו תודה שאתן לא מרגישות, זה לא כזה כיף'", עדן מוסיפה ומונה את שלל השיטות, הטיפים והעצות שיעזרו להתמודד עם בחילות והקאות בהיריון.

כיצד תתמודדו עם בחילות והקאות בהיריון?

שינויים בהרגלי תזונה:

עדיף לאכול ארוחות קטנות, לעיתים תכופות, כדי לא להעמיס על הקיבה. כמו כן, מומלץ להימנע ממזון מטוגן, מזון שומני או מתובל מאוד, מאלכוהול ומקפאין, וכן ממזון מעובד (מתועש).

לאכול על הבוקר:

לאכול משהו קטן, ועדיף שזה יהיה מזון יבש ועשיר בפחמימות, כמו טוסט, עוגייה או קרקר. מזונות נוספים שכדאי לנסות לאכול: קורנפלקס עם חלב, מלפפון וגבינה, פסטה, אורז או פירה, קרקרים עם יוגורט, פרי ושקדים, בייגלה עם גבינה, טוסט עם אבוקדו ולימון, ביצה קשה ופריכיות אורז.

להימנע מחשיפה לריחות:

לאתר אילו ריחות עלולים לעורר בחילה, לאוורר היטב את הבית, לוותר על שימוש במרככי כביסה בעלי ריח או להשתמש במרככים ללא בישום.

לנוח: 

חוסר בשעות שינה, עייפות ומתח עלולים לעורר ולהגביר בחילות, לכן חשוב להקפיד על שעות השינה בלילה ולנוח במהלך היום.

ויטמינים: 

ויטמין B6: האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה מציין בנייר העמדה כי תוסף במינון של 25 מ"ג כל 8 שעות מועיל כאמצעי מסייע לבחילות בוקר ויש להשתמש בו כקו ראשון. רמת הוכחה והמלצה גבוהה (I-A).
בישראל ויטמין B6 נמצא במספר רב של תכשירי מולטי ויטמין וגם בתכשיר בודד.

שתיית מים: 

שתיית מים לפני ואחרי האכילה עשויה למנוע בחילות והקאות. כדאי ללגום בלגימות קטנות, מים חמימים או קרים מאד, מה שנעים יותר.

נשימות עמוקות:

יעזרו להירגע, להפחית מתח וגם להסיח את הדעת מהבחילות.

פעילות גופנית: 

גם זו יכולה להיות הסחת דעת מתחושות של בחילה ושל צורך להקיא.

טיפול תרופתי: 

ישנם תכשירים שונים, במרשם רופא, שמקלים את הבחילות. השימוש בתרופות שמור למצבים בהם בחילות והקאות עלולות להיות מסוכנות, לגרום להתייבשות ולחסרים תזונתיים.

מזונות שיכולים לעזור

  • ג'ינג'ר (זנגוויל): שורש שעשיר באבץ והשימוש בו הוכח כמקל על בחילות וכמפחית הקאות. אפשר להוסיף ג'ינג'ר טרי לתה או למים חמים עם דבש. יש גם כמוסות ג'ינג'ר לבליעה.
  • לימון: חמיצות מפחיתה הקאות ומקלה על בחילות. אפשר להכין קוביות קרח עם לימון סחוט ולהשתמש כל פעם שיש בחילה, לאכול קרטיבים חמוצים, לשתות תה עם לימון, או לבלוע כף מיץ לימון עם דבש.
  • קמומיל (בבונג): צמח מרפא שמפחית את תחושת הבחילה ומרגיע את הקיבה. אפשר לקנות בחנויות טבע ובבתי מרקחת עלי קמומיל בתיונים או בתפזורת.
  • שמנים אתריים: ג'ינג'ר, הל, מנטה, נענע, אשכולית, מנדרינה, תפוז, קמומיל, או לימון. ישנם שמנים רבים שיכולים להועיל במקרה של בחילות.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    חילבה + כרום חילבה + כרום

    חילבה + כרום

    מיצוי ייחודי מזרעי חילבה, כרום, תמצית ג'ימנמה וביוטין
     201.60
    מולטי ויטמין 9 חודשים בד"צ מולטי ויטמין 9 חודשים בד"צ

    מולטי ויטמין 9 חודשים בד"צ

    ויטמינים ומינרלים לנשים לפני-בהריון-אחרי
     115.90
    50 גרם
    טראומיל משחה 50 טראומיל משחה 50

    טראומיל משחה

    לעיסוי ומריחה, להרגשה טובה במצב של כאבי שרירים, כאבי מפרקים, חבלות ועקיצות
    מוצר זה נמכר רק בבתי המרקחת
    ברזל סידרל F30 ברזל סידרל F30

    ברזל סידרל F30

    כמוסות המכילות ברזל בתוספת ויטמין C
     151.20
    כתבה
    ערמונית מוגדלת תרופות סבתא וטיפול טבעי

    ערמונית מוגדלת – תרופות סבתא וטיפול טבעי

    בלוטת הערמונית (פרוסטטה) בעלת תפקיד חשוב בייצור נוזל הזרע ובפוריות הגבר. בגברים מבוגרים הגדלה של בלוטת הערמונית קיימת בשכיחות גבוהה. הגדלת הערמונית משפיעה על שלפוחית השתן ומשפיעה על איכות החיים. מדוע היא גדלה? מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם ערמונית מוגדלת? התשובות לשאלות אלה בכתבה שלפניכם.
    שרון צור
    שרון צור ·נטורופת ND, RNa מרצה, מטפל, מומחה לפטריות מרפא
    כתבה
    תופעות מעניינות בהיריון

    תופעות היריון מעניינות – 9 חודשים של התפתחות ושינוי

    תקופת ההיריון היא אחת התקופות המיוחדות והמרגשות בחיים. זהו פרק זמן שבו גם אם הכל סביב ממשיך לכאורה באופן שגרתי, משהו בך בפנים משתנה מדי יום. הנה כמה מתופעות ההריון המתחוללות בתוכך במהלך ההיריון שלך
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    בחירת תוסף פרוביוטיקה

    לא כל אחת: מה מומלץ לבדוק לפני שבוחרים תוסף פרוביוטיקה

    חיידקים פרוביוטיים תורמים לפעולות השונות שמבצע הגוף שלנו והם טובים לבריאות באופן כללי. אבל איך יודעים איזה תוסף פרוביוטיקה לבחור? קבלו את שלושת כללי הזהב שיסייעו לכם לבחור פרוביוטיקה איכותית
    ד"ר סיגל טפר ·דיאטנית קלינית RD ואפידמיולוגית, יועצת לתוספי תזונה, אלטמן
    כתבה
    שבוע 37 להיריון

    שבוע 37 להיריון

    הגעת לשבוע שבו אם תלדי העובר כבר לא ייחשב פג - הוא שוקל כעת כ-2,900 ק"ג. זכרי להיות קשובה לתנועות העובר. את צריכה להתחיל לחשוב על סידור תיק הלידה: מה כדאי לקחת ומה עדיף להשאיר בבית, ומה הם החטיפים שמומלץ להכניס לתוכו
    פרופ' אייל שיינר ·רופא נשים מומחה, בי"ח סורוקה ולימור בן חיים, דיאטנית קלינית, קופ"ח כללית
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות