לא כל אחת: מה מומלץ לבדוק לפני שבוחרים תוסף פרוביוטיקה

חיידקים פרוביוטיים תורמים לפעולות השונות שמבצע הגוף שלנו והם טובים לבריאות באופן כללי. אבל איך יודעים איזה תוסף פרוביוטיקה לבחור? קבלו את שלושת כללי הזהב שיסייעו לכם לבחור פרוביוטיקה איכותית
ד"ר סיגל טפר · דיאטנית קלינית RD ואפידמיולוגית, יועצת לתוספי תזונה, אלטמן
  • פרסום 15.12.2016
  • עדכון 14.01.2025
  • 3 דקות קריאה
בחירת תוסף פרוביוטיקה

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    בחרו תוספים הכוללים זני חיידקים מסווגים ומסומנים על ידי אותיות לועזיות וספרות

  2. 2

    בחרו תוספים המותאמים לגילכם ולתסמינים בהם אתם מבקשים לטפל (תסמיני מערכת העיכול, נרתיק ועוד)

  3. 3

    בחרו תוספי פרוביוטיקה שמיוצרים באמצעות טכנולוגיה המגינה על החיידקים

הפרוביוטיקה היא מונח גג שמתאר את המזון ותוספי המזון שמכילים חיידקים "טובים". הם קיימים בגוף שלנו אבל אורח החיים שאנחנו מנהלים פוגע בהם – כי אנחנו אוכלים מזון מעובד ונוטלים תרופות מסוימות שמשפיעות על אוכלוסיית החיידקים בגוף שלנו – כך שהמלצות להוסיף פרוביוטיקה לתזונה היומית הם כבר עניין שבשגרה.

תוספי הפרוביוטיקה שמשלימים לגוף שלנו את מה שנפגע זמינים כבר יותר מעשור אבל בראשיתם, לא הייתה היכולת לזהות אילו זנים ייחודיים נמצאים בכל תוסף. מחקרים שונים שבדקו את יעילותם של התכשירים העלו ממצאים סותרים והמיפוי הגנטי של החיידקים טרם הושלם. למעשה, באותן שנים ראינו רק את קצה הקרחון.

עם התרחבות הידע והמחקר התברר כי ישנם עשרות ואף מאות זנים בכל משפחת חיידקים פרוביוטיים שהייתה מוכרת לחוקרים. הזנים השונים נבדלו אלה מאלה מבחינה גנטית לכן השפיעו בצורות שונות על אנשים שונים. מחקר המיפוי הגנטי של החיידקים הפרוביוטיים גילה זני חיידקים שלא היו מוכרים עד אז, ובעקבותיו התפתח סימון שיטתי לבידול בין זני חיידקים שונים מאותה משפחה, באמצעות אותיות לועזיות וספרות. החיידק Bifidobacterium Lactis, למשל, מסומן BI-04 וכך אנחנו יודעים שזהו זן מזוהה ומוכר.

ההבנה שישנם זנים רבים ושיטת הסימון החדשה יצרו מהפכה של ממש בתעשיית הפרוביוטיקה. כיום, תוספי הפרוביוטיקה המתקדמים כוללים רק זני חיידקים מזוהים שהתועלת שלהם נבדקה במחקרים.

בשורה התחתונה: פרוביוטיקה מומלצת היא כזו הכוללת זני חיידקים פרוביוטיים מסווגים ומסומנים על ידי אותיות לועזיות וספרות.

אילו תנאים חיידקים פרוביוטיים צריכים?

חיידקים הם יצורים מפונקים במיוחד. כדי להתקיים הם זקוקים, בין היתר, לתנאי אור מסוימים ודרגת חומציות ספציפית. במעיים האנושיים ישנה אוכלוסייה מגוונת של חיידקים, כאשר זנים מסוימים מתקיימים בחלקים שונים של המעיים בהתאם לתנאים הסביבתיים הדרושים להם. כך למשל, חיידקים שהסתגלו לתנאי החומציות הגבוהה המאפיינת את הקיבה, לא יצליחו לשגשג באזור התריסריון הסמוך, המאופיין בחומציות נמוכה.

תוספי פרוביוטיקה המיועדים להפחתה של תסמיני מערכת העיכול יכילו בדרך כלל שילוב של זנים שמשגשגים באזורים שונים של המעיים ובכך יסייעו בהפחתה משמעותית של התסמינים. לעומת זאת, התכשירים הפרוביוטיים לנשים מכילים חיידקים שהתנאים הסביבתיים של הנרתיק נחוצים להם. מנגד, הפרוביוטיקה המיועדת לילדים ולתינוקות מכילה זנים ייחודיים שמתאימים לרמת החומציות של מערכת העיכול הצעירה.

בשורה התחתונה: מומלץ לבחור תוספי פרוביוטיקה המותאמים לגילכם ולתסמינים בהם אתם מבקשים לטפל (תסמיני מערכת העיכול, נרתיק ועוד).

איך מגנים על חיידקים פרוביוטיים?

חיידקים חיים מכפילים את עצמם ומתים תוך כ-10 דקות. אם ככה, איך הם "מחכים" על המדף במשך עשרות חודשים? ואיך הם יודעים לפעול רק כשהם נבלעים במערכת העיכול?

הסוד נעוץ בטכנולוגיה. אחרי שהתגלה כי ייבוש החיידקים מנוזלים מעביר אותם למצב קיפאון, נמצאה למעשה הדרך לשמר אותם. החיידקים נאספים כשהם בשלב הראשוני של חייהם, מוקפאים במהירות ומוגנים באמצעות פטנט ייחודי של סוכרים ופוספטים שמכניסים אותם למעין מצב של תרדמת. לאחר שהם נבלעים, החיידקים מגיעים לסביבה עתירת נוזלים שמעבירה אותם משלב ה"תרדמת" לשלב של פעילות תקינה.

בשורה התחתונה: בחרו תוספי פרוביוטיקה שמיוצרים באמצעות טכנולוגיה המגינה על החיידקים.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    יומי ויטמין C+D

    יומי ויטמין C+D

    סוכריות ג’לי ללעיסה עם ויטמין C+D
    כשר פרווה למהדרין
     73.50
    30 כמוסות
    פרוביוטיק Intense 30 פרוביוטיק Intense 30

    פרוביוטיק Intense

    פרוביוטיקה אינטנסיבית לשימוש יומיומי
     136.00
    סטילאר סטילאר

    סטילאר

    קרם מקומי לכאבי מפרקים, שרירים וגידים על בסיס 7.5% חומצות שומן אסטריות (CFA)
     86.60
    60 כמוסות
    פרוביוטיק ג'ארו דופילוס 60

    פרוביוטיק ג'ארו דופילוס

    פרוביוטיקה בטכנולוגיה מתקדמת
     292.40
    כתבה
    חומצות אמינו BCAA

    מי הן חומצות האמינו המסועפות (BCAA)?

    עולם הכושר והתזונה תופס תאוצה בשנים האחרונות, גדל ומתפתח בקצב מסחרר, ואיתו מושגים רבים שמלווים את המתאמן המתחיל. רובנו יודעים שצריכת חלבון חשובה ותורמת לפעילות גופנית אך מה בדיוק אמור לכלול החלבון? מה הופך אותו לאיכותי? בכתבה זאת, ננסה להבין את המושג BCAA - מה הוא בכלל אומר? למה הוא מועיל? כל התשובות בכתבה שלפניכם.
    נויה כחלון ·בעריכת חני בן חמו, דיאטנית קלינית, המחלקה המדעית
    כתבה
    דיאטת השמנה

    דיאטת השמנה: כך תעשו את זה נכון

    אנחנו שומעים ללא הרף על הסכנות הבריאותיות הנובעות מעודף משקל. התשובה של רוב האנשים לכך תהיה ״צמצום״ מקסימלי - צמצום אכילה, צמצום היקפים, צמצום משקל... עם זאת צמצום לא מבוקר יכול להביא לקיצון השני, שעלול להיות מסוכן לא פחות. גם לתת משקל יש השלכות בריאותיות, במיוחד כאשר הוא מלווה בחסרים תזונתיים. אז למרות שנראה לנו שהחיים מחייכים לאנשים הרזים שבינינו, חשוב לזכור שגם כאן קיימות סכנות, ושאולי הדשא של השכן לא תמיד ירוק יותר. אז מתי יש צורך בדיאטת השמנה? כיצד נבצע אותה? כל מה שחשוב לדעת - בכתבה שלפניכם.
    שלי שכמן ·דיאטנית קלינית BSc, RD
    כתבה
    שבוע 17 להיריון

    שבוע 17 להיריון

    דליות ובצקות עלולות להתחיל להופיע, מומלץ לא להרבות בעמידה ממושכת ולהימנע משעות רבות של הליכה ללא מנוחה. כמו כן, מומלץ למתוח את שרירי הרגליים כדי למנוע את ההתכווצויות שתוקפות בדרך כלל בשעות הלילה. ובינתיים, העובר שלך מתחיל להתאמן בנשימה. התחילי לצמצם בסוכרים: החליטי על "מתינות במתיקות", ונסי להתרגל לטעמים מתוקים פחות
    פרופ' אייל שיינר ·רופא נשים מומחה, בי"ח סורוקה ולימור בן חיים, דיאטנית קלינית, קופ"ח כללית
    כתבה
    הקשר בין הליקובקטר פילורי ותזונה

    הקשר בין הליקובקטר פילורי ותזונה – מה לאכול ומה לא?

    אנשים רבים סובלים מזיהום של הליקובקטר פילורי. בתור חיידק שחי במערכת העיכול, זה רק הגיוני שיהיה לו קשר לתזונה שלנו. אז למה חשוב לשים לב, במה כדאי להמעיט ומה מומלץ לאכול?
    טלי נחום
    טלי נחום ·דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות