חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

כאבי בטן ובעיות עיכול: מיתוסים שאתם חייבים להכיר

אוכל חריף באמת עושה אולקוס? פרוביוטיקה עוזרת לאחר אנטיביוטיקה? והאם באמת אין פתרון למעי רגיז? אספנו את המיתוסים הכי מוכרים על כאבי בטן ומערכת העיכול ובדקנו מה עומד מאחוריהם.
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 31.05.2018
  • עדכון 15.01.2025
  • 3 דקות קריאה
כאב בטן

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    נכון שמאכלים שונים משפיעים על מערכת העיכול שלנו אבל גם חיידקי המעי נמצאים שם ומשפיעים לא פחות

  2. 2

    כמעט כל האנשים סובלים או יסבלו מגזים, חלק מזה קשור דווקא לצורת האכילה ולא למה שאוכלים

  3. 3

    לקיחת אנטיביוטיקה עם פרוביוטיקה מורידה באופן משמעותי את כאבי הבטן המלווים את האנטיביוטיקה

מיתוס: אכילת מזון חריף עלולה לגרום לאולקוס

לא נכון. אולקוס או כיב קיבה נגרם לרוב מהחיידק היקובקטר או משימוש קבוע בתרופות נוגדות דלקת כמו אספירין או נורופן ומסטרס. גם לעישון יש השפעה על אולקוס ולעודף חומציות, כנראה מולדת. למזון שאנחנו אוכלים אין קשר לאולקוס אבל כיוון שאולקוס הוא פצע בדופן הקיבה או התריסריון, יש מזונות שיכולים להכאיב למי שכבר סובל מאולקוס.

מיתוס: מי שלוקח אנטיביוטיקה יסבול מכאבי בטן

נכון במידה רבה. אין ספק שהפניצילין הוא אחד ההמצאות ששינו את חיינו. לא ניתן לדמיין מה היינו עושים בלי אנטיביוטיקה, אבל אחרי שהאנטיביוטיקה משמידה את החיידקים הרעים כולנו מרגישים את ההשפעה שלה גם על החיידקים הטובים, שנמצאים במעי שלנו. ההשפעה מלווה בכאבי בטן ולעיתים שלשולים. לא חייבים לסבול, אפשר להחזיר לגוף ובעיקר למעי את החיידקים הטובים שהוא איבד. נטילת פרוביוטיקה תאזן את המעי ותשמור על כמות חיידקים טובה. כדאי כמובן להקפיד על נטילת פרוביוטיקה שעתיים לאחר נטילת האנטיביוטיקה.

מיתוס: אם לועסים היטב את המזון, יש פחות גזים בבטן

נכון. חצי ליטר גזים נוצרים במערכת העיכול שלנו בכל יום. ככל שנאכל מהר יותר כך יגדל הסיכוי שנבלע יותר אוויר וכתוצאה מזה נסבול יותר מגזים. בנוסף, אכילה איטית ולעיסה טובה של המזון עוזרת בפירוק שלו כבר בפה על ידי הלעיסה והרוק וכך עוזרת בעיכול.

מיתוס: שתיית משקאות מוגזים גורמת לגזים

נכון. בשתייה מוגזת יש גזים שנכנסים למערכת העיכול. בועות האוויר שהאדם בולע עוברת עם המזון את כל תהליך העיכול עד לספיגת כל מרכיבי המזון בגוף ונפלטת מהגוף יחד עם שאריות המזון, מה שגורם לגזים. שווה לחשוב על זה לפני שאתם בוחרים לשתות משקה מוגז.

מיתוס: קטניות גורמות לכאבי בטן

נכון חלקית. לא כולם סובלים מכאבי בטן וגזים לאחר אכילת קטניות, אבל אם אתם סובלים כדאי לדעת שהשרייה גורמת לאוליגוסכרידים להיות מופרשים למים וכך החומר הבעייתי קטן. אם אתם רוצים לעבור שלב, נסו להנביט את הקטניות, לאחר ההשריה עד להוצאת גבעול קטן. הנבטה עוזרת להם להיות קלות יותר לעיכול.

מיתוס: מזונות שומניים וקפה גורמים לצרבת

נכון חלקית.  בשורה פחות טובה לחובבי הקפה והאוכל השמן, אבל מזונות אלה מגבירים את ייצור חומצות הקיבה. צרבת מתרחשת כשתכולת הקיבה עולה חזרה במעלה צינור הוושט אל הגרון וחלל הפה. ככל שנגביר את יצור חומצות הקיבה, יש סיכוי לפגיעה ברפיון הקיבה ומאפשרת לתוכן הקיבה לעלות למעלה לכיוון הוושט.

מיתוס: אין למעי רגיז תרופה או פתרון?

נכון חלקי. מעי רגיז הוא מחלה של העולם המודרני ויותר נשים מתלוננות עליו. התלונות השכיחות הן כאבי בטן ותחושת אי נוחות, נפיחות בבטן, גזים, שלשול, עצירות ועם כל אלה גם עייפות וחוסר אנרגיה. נסו לסגל אורח חיים בריא הכולל ספורט ותזונה נכונה. מחקרים שנעשו הראו שתוספת של חיידק פרוביוטי מסוג לקטובצילוס אסידופילוס הקלו על הסימנים של הסובלים והפחיתו שלשולים, גזים וכאבי בטן. כדאי לנסות לקחת פרוביוטיקה מתאימה למשך זמן מה ולראות את השיפור.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    פרוטק סירופ לח פרוטק סירופ לח

    פרוטק סירופ לח

    סירופ תמציות צמחים
     30.15 40.20
    60 כמוסות
    30% הנחה
    פרוביוטיק intense 60 פרוביוטיק intense 60

    פרוביוטיק intense

    פרוביוטיקה אינטנסיבית לשימוש יומיומי
     162.33 231.90
    70 גרם
    25% הנחה
    פלקסיטול קרם ידיים 70 גרם

    פלקסיטול קרם ידיים לעור יבש מאוד

    קרם טיפולי לעור יבש, סדוק ומגורה
    המוצר אזל מהמלאי
    60 כמוסות
    25% הנחה
    פרוביוטיק ג'ארו דופילוס 60

    פרוביוטיק ג'ארו דופילוס

    פרוביוטיקה בטכנולוגיה מתקדמת
     219.30 292.40
    כתבה
    צרבות בהריון

    צרבת בהיריון – למה זה קורה ואיך מטפלים בזה?

    סיימת את השליש הראשון להריון, הבחילות סוף סוף מאחורייך, ופתאום זה מתחיל: צרבת. למה זה קורה ואיך אפשר להקל?
    טלי נחום
    טלי נחום ·דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
    כתבה
    מי גבינה מקור לחלבון

    מי גבינה (Whey): הכירו את מקור החלבון הפופולרי

    חלבון מי גבינה, או בשמו הלועזי whey, הוא הכוכב העולה של השנים האחרונות בתחום החלבון ותוספי החלבון, ומבין כל מקורות החלבון הקיימים בטבע הוא כנראה זוכה ליחסי הציבור הטובים ביותר. הגיע הזמן להכיר אותו לעומק ולענות אחת ולתמיד – האם יש הצדקה למהומה סביבו?
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    כתבה
    שמן קנאביס יתרונות

    שמן קנאביס: מה זה שמן קנאביס ומה הם היתרונות שלו?

    בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית בשימוש ובמחקר צמח הקנאביס והוא עשה את המעבר מהשוליים ללב השיח הציבורי. יש לכך מספר סיבות אשר הבולטות שבהן הן גילויים רבים ומפתיעים באשר לסגולותיו הרפואיות, שינויי חקיקה אשר הגדילו את הגישה אליו, עלייה במספרם של רישיונות השימוש בו ושגשוגן של חברות המפתחות מוצרי קנאביס איכותיים תחת תנאיי יצור קפדניים. שני מוצרי הקנאביס הבולטים ביותר הם תפרחות הקנאביס אשר נצרכות בעישון או באידוי ושמן הקנאביס אשר נצרך דרך הפה במתן תת לשוני
    אילת לוי ·רוקחת אחראית ורכזת תחום היענות תרופתית בשירותי בריאות כללית, מחוז ת"א
    כתבה
    טיפול בעצירות

    איך מטפלים בעצירות?

    חושבים שאתם סובלים מעצירות? אתם לא לבד. כמעט כל אחד עלול לסבול ממנה לפחות פעם אחת בחיים. קבלו סקירה קצרה שתעזור לכם להבין מדוע אתם סובלים מעצירות ואיך לטפל בה
    דוד גבאי ·רוקח, B.Ph, אלטמן, וד"ר שרון גבריאל, דיאטנית קלינית, M.Sc,RD, יועצת אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות