חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

כאבי בטן ובעיות עיכול: מיתוסים שאתם חייבים להכיר

אוכל חריף באמת עושה אולקוס? פרוביוטיקה עוזרת לאחר אנטיביוטיקה? והאם באמת אין פתרון למעי רגיז? אספנו את המיתוסים הכי מוכרים על כאבי בטן ומערכת העיכול ובדקנו מה עומד מאחוריהם.
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 31.05.2018
  • עדכון 15.01.2025
  • 3 דקות קריאה
כאב בטן

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    נכון שמאכלים שונים משפיעים על מערכת העיכול שלנו אבל גם חיידקי המעי נמצאים שם ומשפיעים לא פחות

  2. 2

    כמעט כל האנשים סובלים או יסבלו מגזים, חלק מזה קשור דווקא לצורת האכילה ולא למה שאוכלים

  3. 3

    לקיחת אנטיביוטיקה עם פרוביוטיקה מורידה באופן משמעותי את כאבי הבטן המלווים את האנטיביוטיקה

מיתוס: אכילת מזון חריף עלולה לגרום לאולקוס

לא נכון. אולקוס או כיב קיבה נגרם לרוב מהחיידק היקובקטר או משימוש קבוע בתרופות נוגדות דלקת כמו אספירין או נורופן ומסטרס. גם לעישון יש השפעה על אולקוס ולעודף חומציות, כנראה מולדת. למזון שאנחנו אוכלים אין קשר לאולקוס אבל כיוון שאולקוס הוא פצע בדופן הקיבה או התריסריון, יש מזונות שיכולים להכאיב למי שכבר סובל מאולקוס.

מיתוס: מי שלוקח אנטיביוטיקה יסבול מכאבי בטן

נכון במידה רבה. אין ספק שהפניצילין הוא אחד ההמצאות ששינו את חיינו. לא ניתן לדמיין מה היינו עושים בלי אנטיביוטיקה, אבל אחרי שהאנטיביוטיקה משמידה את החיידקים הרעים כולנו מרגישים את ההשפעה שלה גם על החיידקים הטובים, שנמצאים במעי שלנו. ההשפעה מלווה בכאבי בטן ולעיתים שלשולים. לא חייבים לסבול, אפשר להחזיר לגוף ובעיקר למעי את החיידקים הטובים שהוא איבד. נטילת פרוביוטיקה תאזן את המעי ותשמור על כמות חיידקים טובה. כדאי כמובן להקפיד על נטילת פרוביוטיקה שעתיים לאחר נטילת האנטיביוטיקה.

מיתוס: אם לועסים היטב את המזון, יש פחות גזים בבטן

נכון. חצי ליטר גזים נוצרים במערכת העיכול שלנו בכל יום. ככל שנאכל מהר יותר כך יגדל הסיכוי שנבלע יותר אוויר וכתוצאה מזה נסבול יותר מגזים. בנוסף, אכילה איטית ולעיסה טובה של המזון עוזרת בפירוק שלו כבר בפה על ידי הלעיסה והרוק וכך עוזרת בעיכול.

מיתוס: שתיית משקאות מוגזים גורמת לגזים

נכון. בשתייה מוגזת יש גזים שנכנסים למערכת העיכול. בועות האוויר שהאדם בולע עוברת עם המזון את כל תהליך העיכול עד לספיגת כל מרכיבי המזון בגוף ונפלטת מהגוף יחד עם שאריות המזון, מה שגורם לגזים. שווה לחשוב על זה לפני שאתם בוחרים לשתות משקה מוגז.

מיתוס: קטניות גורמות לכאבי בטן

נכון חלקית. לא כולם סובלים מכאבי בטן וגזים לאחר אכילת קטניות, אבל אם אתם סובלים כדאי לדעת שהשרייה גורמת לאוליגוסכרידים להיות מופרשים למים וכך החומר הבעייתי קטן. אם אתם רוצים לעבור שלב, נסו להנביט את הקטניות, לאחר ההשריה עד להוצאת גבעול קטן. הנבטה עוזרת להם להיות קלות יותר לעיכול.

מיתוס: מזונות שומניים וקפה גורמים לצרבת

נכון חלקית.  בשורה פחות טובה לחובבי הקפה והאוכל השמן, אבל מזונות אלה מגבירים את ייצור חומצות הקיבה. צרבת מתרחשת כשתכולת הקיבה עולה חזרה במעלה צינור הוושט אל הגרון וחלל הפה. ככל שנגביר את יצור חומצות הקיבה, יש סיכוי לפגיעה ברפיון הקיבה ומאפשרת לתוכן הקיבה לעלות למעלה לכיוון הוושט.

מיתוס: אין למעי רגיז תרופה או פתרון?

נכון חלקי. מעי רגיז הוא מחלה של העולם המודרני ויותר נשים מתלוננות עליו. התלונות השכיחות הן כאבי בטן ותחושת אי נוחות, נפיחות בבטן, גזים, שלשול, עצירות ועם כל אלה גם עייפות וחוסר אנרגיה. נסו לסגל אורח חיים בריא הכולל ספורט ותזונה נכונה. מחקרים שנעשו הראו שתוספת של חיידק פרוביוטי מסוג לקטובצילוס אסידופילוס הקלו על הסימנים של הסובלים והפחיתו שלשולים, גזים וכאבי בטן. כדאי לנסות לקחת פרוביוטיקה מתאימה למשך זמן מה ולראות את השיפור.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    פרינאום פרוטקט פרינאום פרוטקט

    פרינאום פרוטקט

    תרסיס לסיוע בטיפול והקלת הכאב בעקבות תפרי לידה
     113.40 151.20
    25 כמוסות
    25% הנחה
    פרוביוטיק Basic 25 פרוביוטיק Basic 25

    פרוביוטיק Basic

    זני פרוביוטיקה לשימוש יומיומי
     52.88 70.50
    50 מ"ל
    25% הנחה
    פרוטק תמצית 50 פרוטק תמצית 50

    פרוטק תמצית

    תמצית המכילה אכינצאה ופרופוליס בשילוב תמציות צמחים
     60.45 80.60
    30 כמוסות
    30% הנחה
    פרוביוטיק Intense 30 פרוביוטיק Intense 30

    פרוביוטיק Intense

    פרוביוטיקה אינטנסיבית לשימוש יומיומי
     95.20 136.00
    כתבה
    גיל המעבר גברים

    כיצד ניתן לנסות למנוע בעיות בבלוטת הערמונית

    גברים רבים סובלים מבעיה בבלוטת הערמונית (פרוסטטה), לאחר גיל 40. מחקרים רבים מאשרים שנטילת מוצרים טבעיים עשויה לעצור את התהליך ולהוריד את הסיכון
    ד"ר סיגל טפר ·דיאטנית קלינית RD ואפידמיולוגית, יועצת לתוספי תזונה, אלטמן
    כתבה
    תזונה לטחורים

    תזונה בזמן טחורים: מה כדאי ולא כדאי לאכול?

    אחד הגורמים העיקריים להיווצרות טחורים טמון בתזונה וקיימים מספר אמצעים מקדימים אותם חשוב לקחת בחשבון כדי להפחית את הסיכויים לסבול מטחורים, או לפחות לסייע בטיפול בהם. כאן בכתבה ריכזנו בשבילכם מידע על מה כדאי לאכול וממה כדאי להימנע בזמן טחורים
    עמית בלכר ·דיאטנית קלינית
    כתבה
    סרמידים לטיפוח העור

    סרמידים: מהם ומה תפקידם בטיפוח העור?

    אם את מתעניינת בטיפוח העור, ומחפשת דרכים שיסייעו בקבלת מראה עור צעיר וקורן, בטח כבר שמעת על תוספי קולגן וחומצה היאלורונית. קולגן וחומצה היאלורונית הם רכיבים שנמצאים בעור באופן טבעי, וחשובים לשמירה על המבנה שלנו. עם הגיל, חלה ירידה בתכולה שלהם בעור. מחקרים מראים, ששימוש בתוספי קולגן וחומצה היאלורונית עשוי להגביר את הלחות בעור, את האלסטיות שלו ואף לשפר מראה קמטים. מרכיב חשוב נוסף בעור שכדאי להכיר הם הסרמידים. מי הם, איך הם משפיעים על העור ומה קורה כשהם חסרים? כל התשובות בכתבה.
    טלי נחום
    טלי נחום ·דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
    כתבה
    אחוזי שומן

    כל מה שאתם צריכים לדעת על אחוזי שומן

    אחד המשתנים שנמצאים בדרך כלל בראש רשימת הנתונים המסקרנים ביותר שמתאמנים היו שמחים לדעת הוא כמה אחוזי שומן יש בגופם. שאלות רבות מתעוררות כשמדברים על אחוז השומן, כמו מדוע אנחנו צריכים בכלל שומן, מה הם אחוזי השומן, מה הוא הטווח התקין והאם וכיצד ניתן להשפיע עליהם. תשובות לשאלות אלה בכתבה שלפניכם.
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות