חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

מדוע פרוביוטיקה חשובה למערכת העיכול?

פרוביוטיקה תורמת לסביבה החיידקית הטבעית של הגוף ולפעילות תקינה של המעיים. ואולם ישנם לא מעט גורמים העלולים לפגוע באיזון ובהרכב שלה. כיצד מתמודדים?
עמית גנור · עמית גנור, דיאטנית קלינית R.D. MS.C
  • פרסום 17.12.2016
  • עדכון 15.01.2025
  • 2 דקות קריאה
פרוביוטיקה

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    ישנם כ- 400 סוגים של חיידקים "ידידותיים" (פלורה), במערכת העיכול האנושית. לחיידקים הללו יש חשיבות מכרעת בתהליכי הפירוק והספיגה של המזון

  2. 2

    ישנם גורמים שונים העלולים להפר את איזון החיידקים ולשנות את הרכבם. הבולטים שבהם הם שימוש באנטיביוטיקה ותזונה לא נכונה

  3. 3

    כדי שהחיידקים הפרוביוטיים ישרדו את התנאים הקיימים בקיבה ובמעיים, חשוב שתוספי התזונה המכילים אותם יהיו בטכנולוגיה מתקדמת/פטנטית

הידעתם? אוכלוסיית החיידקים (פלורה) של התינוק מתחילה להיווצר במערכת העיכול רק לאחר לידתו. תינוק נולד עם מערכת עיכול סטרילית, הפלורה נוצרת תוך שבוע, ומתבססת תוך 30 ימים.

ישנם כ- 400 סוגים של חיידקים "טובים" במערכת העיכול האנושית. לחיידקים הללו יש חשיבות מכרעת בתהליכי הפירוק והספיגה של המזון. כאשר אוכלוסיית החיידקים ה"טובים" נפגעת עלולים להתרחש שיבושים בתפקודה התקין של מערכת העיכול, מצב שיתבטא בשלשול, בנפיחות ובאי נוחות במערכת העיכול.

הרכב אוכלוסיית החיידקים שונה מאדם לאדם ותלוי במידה ניכרת בתזונה. אמנם קשה לשנות את הרכב אוכלוסיית החיידקים לאחר שהתבססה במעיים, ואולם ישנם גורמים שונים העלולים להפר את איזון החיידקים ולשנות את הרכבם. הבולטים שבהם הם שימוש באנטיביוטיקה ותזונה לא נכונה.

 מהי פרוביוטיקה?

פרוביוטיקה בהגדרתה המדעית היא תרבית חיידקים חיים, בעלת תועלות בריאותיות לגוף פירוש השם פרוביוטיקה: פרו=בעד, ביוטיקה=חיים.

החיידקים הפרוביוטיים יודעים לייצר רכיבים שונים, כגון ויטמין K וויטמינים מקבוצת B, התורמים לשיפור חילוף החומרים (התפקוד המטבולי) כמו כן, הם משתתפים ביצירת חומצות שומן חיוניות התורמות לתנועתיות המעי ועוזרות ולשחלוף תאים תקין במעי. חיידקים פרוביוטיים עשויים גם להשפיע על מערכת החיסון.

חשוב לציין כי כדי שהחיידקים הפרוביוטיים ישמרו על חיותם (Viability) וישרדו את התנאים הקיימים בקיבה ובמעי הדק, תוספי תזונה המכילים אותם צריכים להיות בטכנולוגיה מתקדמת/פטנטית.

הנה כמה טיפים על איך בוחרים פרוביוטיקה:


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    אלספה כשר

    אלספה כשר

    כמוסות המכילות 560 מ״ג אומגה 3
     249.00
    60 כמוסות
    פרוביוטיק Basic 60 פרוביוטיק Basic 60

    פרוביוטיק Basic

    זני פרוביוטיקה לשימוש יומיומי
     141.10
    קרנמיקס MAX קרנמיקס MAX

    קרנמיקס MAX

    כמוסות המכילות תמצית חמוציות פטנטית, ויטמין C וצמחים
     165.30
    60 כמוסות
    פרוביוטיק ג'ארו דופילוס 60

    פרוביוטיק ג'ארו דופילוס

    פרוביוטיקה בטכנולוגיה מתקדמת
     292.40
    כתבה
    נשירת שיער

    נשירת שיער: מדוע זה קורה?

    שינויים הורמונליים כמו לאחר לידה ושינויים בתזונה עלולים לגרום לנשים לחוות נשירת שיער לפני גיל 50. איך אפשר לנסות למנוע או לשפר את המצב?
    ד"ר סיגל טפר ·דיאטנית קלינית RD ואפידמיולוגית, יועצת לתוספי תזונה, אלטמן
    כתבה
    חילוף חומרים איטי למה זה קורה לכם

    חילוף חומרים איטי: למה זה קורה לכם?

    אוכלים כמו תמיד, אבל פתאום מתחילים לעלות במשקל? מרגישים עייפים יותר, אנרגטיים פחות וגם העור שלכם כבר לא מה שהיה? בהחלט ייתכן שחילוף החומרים שלכם האט. מה גורם לחילוף חומרים איטי, מה החסרונות שלו ואיך מטפלים בזה?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    חוסרים בויטמינים ומינרלים

    7 חוסרים נפוצים בויטמינים ומינרלים בעולם המודרני

    העולם המערבי צורך בעיקר אוכל מעובד ומתועש שמתאים לקצב החיים המהיר שבו אנחנו חיים. באורך החיים המודרני לפעמים מאתגר לשמור על תזונה מאוזנת ומגוונת, לכן ריכזנו עבורכם את החוסרים הנפוצים ביותר והמזונות שיעזרו לכם להשלים את החסר, לבריאות.
    דתיה יער ·דיאטנית קלינית
    כתבה
    כאבים בבטן התחתונה

    כאבים בבטן התחתונה אצל נשים: האבחון, הגורמים ודרכי הטיפול

    כנשים, כאבי בטן לא זרים לאף אחת מאיתנו. לפי סקר שנערך בארה"ב וכלל כ­־10,000 משתתפים ומשתתפות, נשים חוו יותר כאבי בטן כרוניים מגברים. חלק מן הסיבות לכך הן בעיות גניקולוגיות שונות שגורמות לכאבי בטן תחתונה והעובדה שנשים נוטות יותר לסבול ממעי רגיש ומדלקות בדרכי השתן, שגורמים גם כן לכאב באזור הבטן התחתונה. בדרך כלל הגורם לכאבי בטן אינו מצב המסכן חיים והכאבים חולפים מעצמם לאחר זמן קצר, אך הם בהחלט מהווים מטרד. מתי חשוב בכל זאת לראות רופא? מהן הסיבות האפשריות לכאבי בטן? כיצד ניתן לאבחן את המקור לכאבי הבטן? מהן דרכי הטיפול האפשריות? על כך ועוד בכתבה הבאה.
    ענבר שטיינברג ·דיאטנית RD MS.c
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות