חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

שלשול מטיילים: מהו ואיך מטפלים?

מהו שלשול מטיילים, מדוע הוא כל כך שכיח ולא רק בקרב הנוסעים למדינות העולם השלישי, וכיצד תוכלו למנוע את הפרעת העיכול שעלולה להרוס לכם את הטיול?
ד"ר שרון גבריאל · דיאטנית קלינית RD
  • פרסום 12.09.2018
  • עדכון 16.01.2025
  • 4 דקות קריאה
טיפול בשלשול מטיילים

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    מעל 60% מהמטיילים מדווחים כי לקו בהפרעת עיכול שזכתה לכינוי שלשול מטיילים, המתרחשת בקרב הנוסעים למדינות העולם השלישי, אך גם מטיילים ביבשות אירופה, אמריקה הצפונית ואוסטרליה עלולים לסבול ממנה

  2. 2

    כדי להימנע משלשול מטיילים כדאי להקפיד על כללי היגיינה ולבחור בתבונה את המקומות בהם אוכלים ושותים

  3. 3

    אפשר למנוע את התופעה גם באמצעות תכשיר פרוביוטיקה המכיל את השמר הפרוביוטיק SB, אשר הוכח במחקרים כמסייע במניעת שלשול במהלך נסיעות וטיולים

זו יכולה להיות קפיצה קטנה לאיי יוון או נסיעת תרמילים לטראקים בהימלאיה – כל מטייל ומטיילת יודעים שנסיעה מוצלחת לחו"ל מתחילה באריזה מדויקת של כל מה שעשוי לעזור ברגעי האמת ובפרט כשנוסעים עם ילדים. למשל משככי כאבים, משחה שתרגיע את העור במקרה של עקיצות, פלסטרים. אבל מה אפשר לקחת למקרה של בעיות עיכול ובפרט – שלשול מטיילים? זו שאלה מצוינת שיש לנו עליה תשובה: מוצר פרוביוטי חדש המכיל את הזן SB (סכרומיצוסבולרדי).

שלשול מטיילים במקום הראשון

שינוי בשעות השינה, מתח לקראת ותוך כדי נסיעה, שינוי בהרכב המים, חשיפה למזון חדש או לתבלינים חדשים, ישנם גורמים רבים שמשפיעים על מערכת העיכול ועל ה"חיידקים הטובים" שחיים בה ואחראיים במידה רבה על פעילות עיכול תקינה.  אבל הגורם המשמעותי ביותר, כך מתברר, הוא היגיינה לקויה.

בסקר שנערך בקרב מטיילים העידו מרבית הנשאלים (63%) כי במהלך הנסיעה או הטיול סבלו משלשול. על פי המחקרים והנתונים הרפואיים שלשול מטיילים הוא אחת הצרות הכי שכיחות שפוקדות מטיילים ברחבי העולם, ותתפלאו – לאו דווקא במדינות העולם השלישי. גם מטיילים באירופה, אמריקה הצפונית ואפילו באוסטרליה מעידים על כך.

אין ספק, כי כל התלונות האלה יכולות לשבש את הנסיעה, לקלקל תכניות ולהשאיר אתכם דואבים ומצוברחים בבית המלון, במקום להסתובב בחוץ, לחוות, ליהנות ולטעום שלל מאכלים חדשים.

מדוע סובלים משלשול מטיילים וכיצד מונעים אותו?

כידוע, במרבית המקרים שלשול הוא תוצאה של זיהום נגיפי או חיידקי. הגורמים השכיחים לשלשול מטיילים הם אכילה של מוצרי מזון שאינם מבושלים כראוי, כמו בשר, דגים ופירות ים, פירות, אכילת ירקות לא קלופים ולא שטופים, שתיית מי ברז או שימוש בקרח שיוצר מהם, אכילת ושתיית חלב ומוצרי חלב שאינם מפוסטרים. המקור העיקרי לזיהומים הללו הוא מזון הנמכר בדוכני רחוב, מרכולים ומסעדות קטנות. גם הקושי בשמירה על היגיינה אישית, למשל של רחיצת ידיים לפני אכילה, עלול לגרום להידבקות בזיהומים.

בדרך כלל, התופעות מתחילות כיומיים-שלושה לאחר החשיפה לגורם. התסמינים יכולים להיות לא קלים עד קשים. בהם: שלשול (6-4 יציאות מימיות ביום), התכווצויות ובחילה, לעתים חום נמוך.

הדרך הטובה ביותר להימנע משלשול מטיילים, היא להקפיד על כמה כללים:

  • לשתות רק מים מינרליים, משקאות קלים מבקבוקים סגורים או משקאות שהוכנו ממים רתוחים, ובכלל זה – קפה, תה ושאר משקאות חמים
  • לוותר על מזון ברחוב
  • לאכול פירות וירקות מקולפים או לחטא אותם במים וסבון
  • להימנע מבשר נא או מדגים נאים

הבשורה: פרוביוטיקה חדשה למניעת שלשול מטיילים

בבקשה תכירו: Saccharomyces boulardii או בשם החיבה שלו SB. מדובר בשמר פרוביוטי אשר התגלה בשנת 1920 על ידי מיקרוביולוג בשם הנרי בולרד, כשטייל בכפרים נידחים על גבול הודו סין. באותו הזמן התרחשה באזור מגפת כולרה – זיהום חיידקי של המעיים, שאחד מתסמיניו הבולטים הוא שלשול. החוקר הבחין כי התושבים נוהגים לטפל במחלה בשתייה של תה שנוצר מבישול עלי מנגו וליצ'י, שהפחית בצורה משמעותית את חומרת השלשול ושמכיל שמר מזן פרוביוטי שלימים נקרא SB על שמו של בולרד.

להבדיל מזנים פרוביוטיים אחרים, SB פועל בשלושה מנגנונים אפשריים שונים שמסייעים במניעה ובטיפול של שלשול. הזן SB נבדק במעל מ-50 מחקרים קליניים ונמצא כי הוא עשוי להפחית את הבעיה ב-30% שלשול מטיילים, כשההמלצה היא ליטול את הזן הפרוביוטי במינון המתאים 5 ימים לפני הנסיעה, ולהמשיך בנטילה במהלכה.

כיצד מטפלים בשלשול מטיילים?

במרבית המקרים, השלשול יחלוף ללא טיפול, אולם כדאי להקפיד על שתייה מרובה, בעיקר כשמדובר בילדים, קשישים ומי שסובלים ממחלה כרונית ידועה. ישנן תרופות שעוצרות את השלשול וניתן להשתמש בהן, במידת הצורך.  אם התופעות אינן מפסיקות, אם החום עולה, ההרגשה הכללית מידרדרת או ישנן חלילה סימנים של התייבשות – כדאי לפנות לטיפול רפואי.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    חומצה פולית 800 חומצה פולית 800

    חומצה פולית 800

    טבליות המכילות חומצה פולית 800 מק״ג
     43.80 58.40
    60 כמוסות
    30% הנחה
    פרוביוטיק intense 60 פרוביוטיק intense 60

    פרוביוטיק intense

    פרוביוטיקה אינטנסיבית לשימוש יומיומי
     162.33 231.90
    40% הנחה
    יומי אומגה 3 צמחי

    יומי אומגה 3 צמחי

    תוסף תזונה עם אומגה 3 צמחי
     52.56 87.60
    25 כמוסות
    25% הנחה
    פרוביוטיק Basic 25 פרוביוטיק Basic 25

    פרוביוטיק Basic

    זני פרוביוטיקה לשימוש יומיומי
     52.88 70.50
    כתבה
    hair care

    קשקשים או קשקשת: כל הגורמים, תסמינים ודרכי טיפול

    קשקשים מופיעים אצל כולנו כחלק מהתחדשות התאים הטבעית. ישנם מספר גורמים שיכולים לגרום להחרפת המצב באופן שיגרום לריבוי קשקשת שתפריע אסטטית ולפעמים גם בריאותית.
    אורטל ברובין-חן
    כתבה
    עיצרות בהיריון

    עצירות בהיריון: איך מונעים אותה?

    עצירות היא תופעה מטרידה ובמיוחד בשליש השלישי להיריון. מדוע עצירות נגרמת, האם ישנו קשר לתכשירי ברזל ומה כדאי לאכול כדי להתגבר על עצירות באמצעים טבעיים ופשוטים?
    אולגה אליהו ·דיאטנית קלינית MSc.Nurt
    כתבה
    סטיילינג בהיריון

    סטיילינג בהיריון: את הכי יפה כשנוח לך

    שוב אין לך מה ללבוש, אלא שהפעם – יש לך את כל הסיבות הנכונות לצאת לשופינג כדי לארגן לעצמך מלתחה שתשרת אותך בחודשים הבאים. הסטייליסטית שני זוהר, אמא טרייה לילד ראשון, ממליצה
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    מה לאכול כשכואבת הבטן

    מה לאכול כשכואבת הבטן?

    כאב בטן הוא שם כולל לתסמינים שונים ומעיקים הגורמים לתחושה לא נעימה באזור חלל הבטן. לכל סוג של כאב בטן יש המלצה תזונתית שונה ולעתים גם מנוגדת. מתי כדאי לנו לצרוך יותר סיבים? אילו מאכלים מומלצים ומתי עדיף להימנע מהם? מה מומלץ לשתות ולמה? למה החיידקים הטובים טובים? ומתי מומלץ לפנות לרופא? כל זאת בהמשך הכתבה.
    שיר אלפי ·דיאטנית קלינית והיריון, Bsc. MPH
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות