חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

שלשול מטיילים: מהו ואיך מטפלים?

מהו שלשול מטיילים, מדוע הוא כל כך שכיח ולא רק בקרב הנוסעים למדינות העולם השלישי, וכיצד תוכלו למנוע את הפרעת העיכול שעלולה להרוס לכם את הטיול?
ד"ר שרון גבריאל · דיאטנית קלינית RD
  • פרסום 12.09.2018
  • עדכון 16.01.2025
  • 4 דקות קריאה
טיפול בשלשול מטיילים

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    מעל 60% מהמטיילים מדווחים כי לקו בהפרעת עיכול שזכתה לכינוי שלשול מטיילים, המתרחשת בקרב הנוסעים למדינות העולם השלישי, אך גם מטיילים ביבשות אירופה, אמריקה הצפונית ואוסטרליה עלולים לסבול ממנה

  2. 2

    כדי להימנע משלשול מטיילים כדאי להקפיד על כללי היגיינה ולבחור בתבונה את המקומות בהם אוכלים ושותים

  3. 3

    אפשר למנוע את התופעה גם באמצעות תכשיר פרוביוטיקה המכיל את השמר הפרוביוטיק SB, אשר הוכח במחקרים כמסייע במניעת שלשול במהלך נסיעות וטיולים

זו יכולה להיות קפיצה קטנה לאיי יוון או נסיעת תרמילים לטראקים בהימלאיה – כל מטייל ומטיילת יודעים שנסיעה מוצלחת לחו"ל מתחילה באריזה מדויקת של כל מה שעשוי לעזור ברגעי האמת ובפרט כשנוסעים עם ילדים. למשל משככי כאבים, משחה שתרגיע את העור במקרה של עקיצות, פלסטרים. אבל מה אפשר לקחת למקרה של בעיות עיכול ובפרט – שלשול מטיילים? זו שאלה מצוינת שיש לנו עליה תשובה: מוצר פרוביוטי חדש המכיל את הזן SB (סכרומיצוסבולרדי).

שלשול מטיילים במקום הראשון

שינוי בשעות השינה, מתח לקראת ותוך כדי נסיעה, שינוי בהרכב המים, חשיפה למזון חדש או לתבלינים חדשים, ישנם גורמים רבים שמשפיעים על מערכת העיכול ועל ה"חיידקים הטובים" שחיים בה ואחראיים במידה רבה על פעילות עיכול תקינה.  אבל הגורם המשמעותי ביותר, כך מתברר, הוא היגיינה לקויה.

בסקר שנערך בקרב מטיילים העידו מרבית הנשאלים (63%) כי במהלך הנסיעה או הטיול סבלו משלשול. על פי המחקרים והנתונים הרפואיים שלשול מטיילים הוא אחת הצרות הכי שכיחות שפוקדות מטיילים ברחבי העולם, ותתפלאו – לאו דווקא במדינות העולם השלישי. גם מטיילים באירופה, אמריקה הצפונית ואפילו באוסטרליה מעידים על כך.

אין ספק, כי כל התלונות האלה יכולות לשבש את הנסיעה, לקלקל תכניות ולהשאיר אתכם דואבים ומצוברחים בבית המלון, במקום להסתובב בחוץ, לחוות, ליהנות ולטעום שלל מאכלים חדשים.

מדוע סובלים משלשול מטיילים וכיצד מונעים אותו?

כידוע, במרבית המקרים שלשול הוא תוצאה של זיהום נגיפי או חיידקי. הגורמים השכיחים לשלשול מטיילים הם אכילה של מוצרי מזון שאינם מבושלים כראוי, כמו בשר, דגים ופירות ים, פירות, אכילת ירקות לא קלופים ולא שטופים, שתיית מי ברז או שימוש בקרח שיוצר מהם, אכילת ושתיית חלב ומוצרי חלב שאינם מפוסטרים. המקור העיקרי לזיהומים הללו הוא מזון הנמכר בדוכני רחוב, מרכולים ומסעדות קטנות. גם הקושי בשמירה על היגיינה אישית, למשל של רחיצת ידיים לפני אכילה, עלול לגרום להידבקות בזיהומים.

בדרך כלל, התופעות מתחילות כיומיים-שלושה לאחר החשיפה לגורם. התסמינים יכולים להיות לא קלים עד קשים. בהם: שלשול (6-4 יציאות מימיות ביום), התכווצויות ובחילה, לעתים חום נמוך.

הדרך הטובה ביותר להימנע משלשול מטיילים, היא להקפיד על כמה כללים:

  • לשתות רק מים מינרליים, משקאות קלים מבקבוקים סגורים או משקאות שהוכנו ממים רתוחים, ובכלל זה – קפה, תה ושאר משקאות חמים
  • לוותר על מזון ברחוב
  • לאכול פירות וירקות מקולפים או לחטא אותם במים וסבון
  • להימנע מבשר נא או מדגים נאים

הבשורה: פרוביוטיקה חדשה למניעת שלשול מטיילים

בבקשה תכירו: Saccharomyces boulardii או בשם החיבה שלו SB. מדובר בשמר פרוביוטי אשר התגלה בשנת 1920 על ידי מיקרוביולוג בשם הנרי בולרד, כשטייל בכפרים נידחים על גבול הודו סין. באותו הזמן התרחשה באזור מגפת כולרה – זיהום חיידקי של המעיים, שאחד מתסמיניו הבולטים הוא שלשול. החוקר הבחין כי התושבים נוהגים לטפל במחלה בשתייה של תה שנוצר מבישול עלי מנגו וליצ'י, שהפחית בצורה משמעותית את חומרת השלשול ושמכיל שמר מזן פרוביוטי שלימים נקרא SB על שמו של בולרד.

להבדיל מזנים פרוביוטיים אחרים, SB פועל בשלושה מנגנונים אפשריים שונים שמסייעים במניעה ובטיפול של שלשול. הזן SB נבדק במעל מ-50 מחקרים קליניים ונמצא כי הוא עשוי להפחית את הבעיה ב-30% שלשול מטיילים, כשההמלצה היא ליטול את הזן הפרוביוטי במינון המתאים 5 ימים לפני הנסיעה, ולהמשיך בנטילה במהלכה.

כיצד מטפלים בשלשול מטיילים?

במרבית המקרים, השלשול יחלוף ללא טיפול, אולם כדאי להקפיד על שתייה מרובה, בעיקר כשמדובר בילדים, קשישים ומי שסובלים ממחלה כרונית ידועה. ישנן תרופות שעוצרות את השלשול וניתן להשתמש בהן, במידת הצורך.  אם התופעות אינן מפסיקות, אם החום עולה, ההרגשה הכללית מידרדרת או ישנן חלילה סימנים של התייבשות – כדאי לפנות לטיפול רפואי.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    פולאט 400 פולאט 400

    פולאט 400

    טבליות המכילות מתיל פולאט 400 מק״ג
     45.30 60.40
    25% הנחה
    פרוביוטיק Enzyme פרוביוטיק Enzyme

    פרוביוטיק Enzyme

    זני פרוביוטיקה ואנזימי עיכול
     119.40 159.20
    25% הנחה
    אבץ למציצה אבץ למציצה

    אבץ למציצה

    קפליות למציצה המכילות אבץ וויטמין C בטעם לימון
     60.45 80.60
    60 כמוסות
    25% הנחה
    פרוביוטיק Basic 60 פרוביוטיק Basic 60

    פרוביוטיק Basic

    זני פרוביוטיקה לשימוש יומיומי
     105.83 141.10
    כתבה
    תרופות סבתא לשיעול

    שיעול יבש – תרופות סבתא לשיעול שיקלו עליכם

    מהו שיעול יבש, מדוע הוא מתרחש, אילו תופעות וכאבים עלולים להיגרם בגלל שיעול יבש, אילו תרופות יעילות כנגדו ומהן תרופות סבתא לשיעול יבש שעשויות להקל על המטרד?
    נועה ברקוביץ
    נועה ברקוביץ ·דיאטנית קלינית RD M.Sc. המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    אי סבילות ללקטוז

    רגישות ללקטוז – למה היא נגרמת וכיצד תתמודדו איתה?

    כולנו מכירים אותו, לרוב בהקשרים פחות מחמיאים. למרות השם הרע שיצא לו הגיע הזמן להכיר את סוכר החלב – לקטוז. לקטוז הוא בעצם "דו-סוכר"; שתי יחידות של "חד סוכרים", גלוקוז וגלקטוז, המחוברות זו לזו. לרוב נמצא אותו בחלב ומוצריו כמו יוגורטים, גבינות ומעדנים, אך לעיתים הוא ימצא גם במזונות אחרים המבוססים על חלב דוגמת שוקולד חלב, תערובת מוכנה לפנקייקים ועוד. אז מה הסיפר איתו? בכתבה שלפניכם.
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    כתבה
    ויטמין D והגנה מקורונה

    האם ויטמין D הוא שחקן חשוב בהגנה מוירוס הקורונה?

    ויטמין D מוכר בשל תפקידו בספיגת סידן ובבריאות העצם, אך יש לו עוד מגוון תפקידים בגוף. הוא חשוב לתפקוד מערכת החיסון, ומחקרים מצביעים על תפקידו בהגנה מוירוסים נשימתיים. כתבה שמרכזת את כל ההסברים וההמלצות.
    טלי נחום
    טלי נחום ·דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
    כתבה
    סיבים

    על פרה ביוטיקה, פרוביוטיקה ומה שביניהם

    היום כבר ידוע שקיים קשר הדוק בין אוכלוסיית החיידקים המתקיימים אצלנו בגוף המכונים "מיקרוביום" לבין מצב הבריאות שלנו. חוסר איזון בחיידקי המעי, המכונה דיסביוזיס, בו ישנה רמה גבוהה של חיידקים מזיקים בהשוואה לחיידקים "טובים" מעלה את הסיכון למחלות כרוניות דלקתיות שונות דוגמת סוכרת סוג 2, כבד דלקתי, סרטן המעי הגס ואפילו סיכון להשמנה. מתוך הידיעה הזאת עולה השערה שהקפדה על תזונה איכותית וטובה, אורח חיים בריא המשלב פעילות גופנית והפגת מתחים וצריכת תוספי תזונה יעזרו יחד לשמור על אוכלוסיית חיידקים טובה במערכת העיכול שלנו וכך יסייעו לנו לשפר את בריאותנו ולהפחית את הסיכון לתחלואות שונות.
    המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות