חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

כדאי לדעת: מתי לוקחים פרוביוטיקה?

אומרים לכם שחשוב לקחת אותה עם אנטיביוטיקה, שהיא טובה לכאבי בטן, לדלקות בנרתיק, לבעיות מעיים, וזו רק רשימה חלקית... למה כדאי לקחת פרוביוטיקה, איך היא פועלת בגוף, למה היא חיונית במצבים בריאותיים שונים ומתי לוקחים פרוביוטיקה?
נועה ברקוביץ
נועה ברקוביץ · דיאטנית קלינית RD M.Sc. המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 10.04.2018
  • עדכון 15.01.2025
  • 6 דקות קריאה
מתי לוקחים פרוביוטיקה

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    פרוביוטיקה היא תוספת חיידקים טובים שתורמים לבריאותו של מי שנוטל אותה

  2. 2

    מתי לוקחים פרוביוטיקה? במגוון מצבים, למשל במקביל לשימוש באנטיביוטיקה, לסיוע בתסמיני מערכת העיכול ועוד

  3. 3

    נטילת פרוביוטיקה תורמת לאיזון החיידקי, שפעמים רבות משתבש בעקבות נטילת אנטיביוטיקה

זה עתה סיימתם טיפול באנטיביוטיקה, נפטרתם מהבעיה שלשמה התחלתם את הטיפול ואתם מרגישים כבר טוב יותר. מצוין! הבעיה היא שהטיפול האנטיביוטי, זה שהרג את החיידקים המזיקים שחוללו את הזיהום בגופכם, לא חס בדרך על החיידקים הטובים, אלה שאתם ממש זקוקים להם כדי לחזק את הגוף. הוא חיסל אותם יחד… אז מה עכשיו, תשאלו. עכשיו, כדי שהפגיעה במאזן החיידקים הטובים לא יביא עליכם צרות חדשות, אתם צריכים לתמוך במערכת העיכול עם חיידקים טובים. רוצים לדעת מתי כדאי לקחת פרוביוטיקה? בכתבה לפניכם

400 זנים של חיידקים טובים

החיידקים הטובים משגשגים בגוף שלנו הודות לתזונה תומכת המבוססת בין היתר על מזון צמחי וגם לתוספי תזונה תרומה לאיזון החיידקי שבגופינו. רוב החיידקים נמצאים במערכת העיכול שלנו – שם קיימים כ-400 זנים של חיידקים טובים, אשר חשובים מאוד לתהליכי פירוק וספיגה של המזון. חיידקים פרוביוטיים מצויים גם בנרתיק האישה, בריריות חלל הפה, שם הם מסייעים למנוע התפתחות של פטריות, למשל, קנדידה בלשון. החיידקים הללו עוזרים ליצירת חומצות שומן קצרות שרשרת, וכן ויטמינים, דוגמת ויטמין B12 וויטמין K, ולצד זה מונעים התפתחות של חיידקים מזיקים ופטריות. החיידקים יוצרים עבורם סביבה שאינה ידידותית לשגשוגם של מזיקים, למשל, משנים את רמת החומציות באזור, או מייצרים רכיבים שהורסים אותם. פגיעה בחיידקים הידידותיים שבמעיים, משמעה הפרת האיזון החיידקי שבפלורת המעיים, ומכאן הסיכוי לשיבוש בתפקודים שונים של מערכת העיכול הולך וגדל. גזים, נפיחות בבטן ושלשולים יהיו לא פעם בין התסמינים שאתם עלולים לחוות במצבים כאלה. מחקר קליני התערבותי שבדק את השפעת הפרוביוטיקה על הרכב חיידקי מעי במשתתפים בריאים שנטלו פרוביוטיקה המכילה חיידקי לקטובסילוס וביפידובקטריום, הראה עלייה בכמות החיידקים הטובים ושיפור בפלורת המעי לאחר חודש.

הנה כמה טיפים על איך בוחרים תוסף פרוביוטיקה:

מתי לוקחים פרוביוטיקה?

מאחר שבחיידקים טובים עסקינן, לקיחה רציפה יומיומית של פרוביוטיקה יכולה להועיל לגוף שלנו באופן כללי. אך בואו נתמקד במצבים הבריאותיים שבהם לוקחים פרוביוטיקה כדי לתמוך בגוף, לחזק אותו ולעזור לו להתמודד עם הפרת האיזון של החיידקים הידידותיים או חולשה של מערכת החיסון.

  • לוקחים אנטיביוטיקה? תמיכה פרוביוטית חשובה מאוד לגוף שלכם כעת. האנטיביוטיקה הורגת חיידקים מזיקים ואת מחוללי הזיהום, אך היא מחסלת גם כמות גדולה של חיידקים ידידותיים, שהגוף ממש זקוק להם. התוצאה, לא פעם, תהיה התפתחות של מצבים בריאותיים לא נעימים הנובעים מחסר בחיידקים ידידותיים, למשל, שלשולים, קנדידה בלשון, קנדידה במעיים או פטרייה בנרתיק. מתי לוקחים פרוביוטיקה? מתחילים לקחת את הפרוביוטיקה עם תחילת הנטילה של האנטיביוטיקה, בהפרש של שעתיים, ומומלץ להמשיך כחודש לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי, לשם שיקום פלורת המעי והשבת האיזון החיידקי.
  • משלשלים? שלשול חריף עלול לפגוע בפלורת המעיים ובאוכלוסיית החיידקים הידידותיים, שממלאים תפקיד חשוב בהגנה על המעיים מפני וירוסים וחיידקים מזיקים. במצב של שלשול חריף, יש פגיעה גם בחיידקים הידידותיים, והמאזן החיידקי במערכת העיכול נפגע. וכך, בשל המחסור בחיידקים ידידותיים למערכת העיכול קשה להתגבר על הווירוסים או החיידקים המזיקים שזה עתה פלשו אליה, ונוצר מעגל שמשבש את יכולת ההחלמה של המעיים. נטילת פרוביוטיקה תומכת בהשבת החיידקים הידידותיים למעיים ומאפשרת למערכת העיכול להילחם בפולשים הזרים.
  • חולים הרבה לאחרונה? ייתכן שמערכת החיסון שלכם נחלשה. זנים פרוביוטיים רבים הוכחו כחשובים לתפקוד מערכת החיסון ומסייעים במניעת זיהומים שכיחים, כגון הצטננות ושפעת. בסקירה שיטתית ומטה אנליזה הראו החוקרים כי בקרב ילדים ומבוגרים עם זיהומים חריפים בדרכי הנשימה, השימוש בחיידקים פרוביוטיים מזני לקטובצילוס וביפידובקטריום, בהשוואה לפלצבו, היה קשור עם פחות ימי מחלה. מחקר נוסף מצא כי השימוש בפרוביוטיקה, בהשוואה לפלצבו, הפחית את הסיכון ללקות בזיהומי הצטננות נפוצים והפחית באופן משמעותי את התסמינים.
  • בעיות מעיים? ישנן עדויות טובות לכך שסוגים מסוימים של פרוביוטיקה יכולים לסייע בטיפול בתסמונת המעי הרגיש, קוליטיס, ובמצבים של מחלות חיידקיות, דוגמת הליקובקטור וקלוסטרידיום דיפיציל. כאשר סובלים מאחת המחלות הללו, ישנה ירידה של כמות החיידקים הידידותיים בפלורת המעי, מאחר שהן מפריעות לחיידקים הידידותיים לשגשג במעיים. נטילת פרוביוטיקה יכולה לסייע לחיזוק פלורת המעי ולהפחית את תדירות ורמת התופעות שגורמות המחלות הללו. מטה אנליזה שנערכה בקנדה הראתה יעילות לשימוש בפרוביוטיקה במצבים של מחלות שונות במערכת העיכול.
  • אקנה ודלקות בעור? פרוביוטיקה נמצאה יעילה לטיפול באקנה הן בנטילה דרך הפה והן על ידי מריחתה על העור. החיידקים הפרוביוטיים עוזרים לחיזוק מערכת החיסון ונלחמים בחיידקים המזיקים שגורמים לאקנה. נמצא גם שלפרוביוטיקה יש השפעה חיובית על דלקות בעור ואף שהיא יכולה לסייע בהקלה על תסמיני אטופיק דרמטיטיס.
  • סובלים מגזים ונפיחויות? פעמים רבות הסיבה להיווצרות גזים ונפיחות בטנית היא שינוי בפלורה במעי הגס, החיידקים הידידותיים, שתפקידם לפרק את המזון. כאשר הפלורה לא מאוזנת ונוצר שינוי במאזן החיידקים הטובים, ייתכנו תופעות כמו גזים ונפיחויות. מה עושים? לוקחים פרוביוטיקה.
  • סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן וזיהומים בנרתיק? פרוביוטיקה נמצאה מסייעת במניעה ובטיפול בבעיות וגינליות. מתי מומלץ לקחת פרוביוטיקה? סקירה שנערכה בפורטוגל בשנת 2013 הראתה כי פרוביוטיקה המכילה חיידקים ממשפחת הלקטובצילוס יכולה להיות יעילה במניעת זיהומים בנרתיק, דלקות בדרכי השתן ופטרייה חיידקית, וכן בטיפול בבעיות אלה. מחקר אחר, שבדק את השפעת כמוסות פרוביוטיקה וגינליות על פטרייה או דלקת חיידקית בנרתיק, מצא כי הן סייעו להגביר את חומציות הנרתיק, להפחית את התסמינים וסייעו לטיפול התרופתי, ככל הנראה על ידי שפעול המערכת החיסונית, השמדת החיידקים המזיקים ואיזון הסביבה החיידקית בנרתיק.

כל הכתבות שלנו מבוססות על מחקרים מקצועיים ונכתבות על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    ויטמין D-400 טיפות ויטמין D-400 טיפות

    ויטמין D-400 טיפות

    טיפות המכילות ויטמין D 400 יחב"ל
     24.90 33.20
    25% הנחה
    פרוביוטיק VEGAN פרוביוטיק VEGAN

    פרוביוטיק VEGAN ׁ

    כמוסות המכילות 10 זני פרוביוטיקה
     138.38 184.50
    30% הנחה
    מולטי ויטמין TEENS

    גאמיס מולטי ויטמין TEENS

    ויטמינים ומינרלים לנוער
    אשכולות במרקם ג'לי בטעם פטל-לימון
     59.92 85.60
    60 כמוסות
    25% הנחה
    פרוביוטיק ג'ארו דופילוס 60

    פרוביוטיק ג'ארו דופילוס

    פרוביוטיקה בטכנולוגיה מתקדמת
     219.30 292.40
    כתבה
    ככה מטפלים ב B12 נמוך

    חוסר בוויטמין B12? ככה מטפלים ב-B12 נמוך

    עייפות, עצבנות ואפילו בחילות יכולות להעיד על חוסר בוויטמין B12. בדיקה פשוטה תגלה לכם מהי רמת ה-B12 שלכם, אבל בינתיים קבלו את הסיבות לוויטמין B12 נמוך, את התסמינים וגם את הערכים שאתם רוצים שיהיו לכם
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    כמה קלוריות צריך לצרוך ביום?

    כמה קלוריות צריך לצרוך ביום?

    בדיחה ישנה מספרת ש"קלוריות הם יצורים קטנים המגיעים בלילה לארון הבגדים ומקטינים אותם..." אבל האמת לגבי קלוריות היא הרבה יותר פשוטה, וכשמכירים את הנושא לעומק מבינים שהתורה לא כל כך מסובכת. אז הנה חלק ממה שצריך לדעת- מהי קלוריה? מאיפה אנחנו מקבלים אותה? כמה ממנה אנחנו צריכים ומה יקרה במחסור או בעודף? כל התשובות בכתבה שלפניכם.
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    כתבה
    טיפול טבעי בחרדות

    תרגיעו: כל הדרכים לטיפול טבעי בחרדות

    מרגישים שהסטרס מתחזק לאחרונה וכבר קשה יותר להתגבר עליו לבד? חושבים שאתם סובלים מחרדה, אבל מעדיפים לנסות טיפול טבעי בחרדות? קבלו: משינוי תזונתי, דרך ויטמיני B ועד טכניקות הרפיה – שלל דרכים לטיפול בחרדות ללא תרופות
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    גירעון קלורי

    גירעון קלורי – הסוד הגלוי שעומד מאחורי כל דיאטה מוצלחת לירידה במשקל

    מנסים לרדת במשקל? נהדר. נותר לכם "רק לבחור" איך תעדיפו את הגירעון הקלורי שלכם - דיאטות צום לסירוגין, קטוגנית, דיאטת הלחם, ללא גלוטן או כל טרנד אחר שבדיוק נתקלתם בו בטיקטוק. כך או כך, בסוף המטרה היא אחת – לעזור לכם להגיע לגירעון קלורי, הלוא הוא הדרך היחידה לרדת במשקל.
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות