חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

מה הקשר בין אנזימי עיכול ובריאות טובה?

אנזימי העיכול הינם בעלי חשיבות רבה למערכת העיכול ואולם עם עלולים להיהרס בתהליכי בישול ועיבוד. מה ניתן לעשות כדי להחזיר אותם לגוף?
ד"ר סיגל טפר · דיאטנית קלינית RD, יועצת לתוספי תזונה, אלטמן
  • פרסום 15.12.2016
  • עדכון 01.12.2024
  • 2 דקות קריאה
אנזימי עיכול ובריאות

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    הגוף שלנו זקוק לאנזימים שונים ומגוונים כדי לעכל את המזון

  2. 2

    לעתים גם הקפדה על תזונה נכונה ואורח חיים בריא אינם מספיקים לשימור רמת אנזימים תקינה: בגלל נטייה גנטית, הפרעה מולדת, וכדומה

  3. 3

    תוספי אנזימים לעיכול בשילוב שינויים תזונתיים שונים עשויים לסייע

האם אתם סובלים מבעיות עיכול כגון גזים, או רפלוקס? סביר להניח שהתשובה שלכם חיובית, גם אם רק חלקית. אלה הן הפרעות עיכול שכיחות מאד, שייתכן שהסיבה להן היא מזון מעובד והשפעותיו על מערכת העיכול. הבעיה מתחילה בכך שכשאוכלים מזון מעובד או מזון שבושל בטמפרטורות גבוהות, האנזימים שיש במזון נהרסים. במצב כזה, הגוף שלנו צריך לעבוד קשה יותר על מנת לייצר את אנזימי העיכול הדרושים לנו.

מהם אנזימי עיכול?

אנזימים הינם רכיבים חלבוניים המצויים בכל תא בצומח ובחי. הגוף האנושי מכיל כ-3,000 סוגי אנזימים, שלכל אחד מהם פעילות אחרת. האנזימים משתתפים בתהליכים רבים בגוף האנושי. מבחינת מערכת העיכול, אנזימים מסייעים לגוף לספוג את רכיבי התזונה השונים שיש בו ולנצל אותם.

חלק מהאנזימים שפועלים במערכת העיכול מיוצרים בגוף, אחרים נמצאים במזונות שונים. יכולת ייצור של אנזימים בגוף נפגעת במהלך החיים כתגובה למחלות, ככל שעולה הגיל, בגלל לחץ וסיבות נוספות. למרבה הצער, לעתים גם הקפדה על תזונה נכונה ואורח חיים בריא אינם מספיקים לשימור רמת אנזימים תקינה: בגלל נטייה גנטית, הפרעה מולדת, וכדומה.

ישנם רבים הסובלים מבריאות לקויה בגלל מחסור באנזימים שמקשים על תהליך העיכול התקין. כשהגוף אינו מייצר אנזימים בכמות מספקת או כשהאנזימים המיוצרים אינם  בעלי יכולת פעילות מספקת (Activity Levels), יש לקבלם ממקור חיצוני.

מתי כדאי לשקול נטילה של אנזימי עיכול?

הבשורות הטובות הן, כי ישנם מצבי בריאות שניתן לשפר בעזרת נטילת האנזים החסר. הוספת אנזימי עיכול לתזונה, בשילוב שינויים תזונתיים שונים, עשויה לסייע בהגברת ספיגת רכיבי המזון, בהפחתת הפרעות העיכול, וכך בעקיפין לתרום לחיזוק מערכת החיסון ואפילו לסייע בהפחתת עייפות ושיפור של רמות האנרגיה. לא מדובר רק בהקלה על התסמינים באופן זמני אלא גם בשיפור הבריאות הכללית ואיכות החיים.

נטילת תוספי אנזימים לעיכול עשויה להשלים חלק מהאנזימים הנהרסים בתהליכי הבישול ועיבוד המזון, כך שהגוף יפיק יותר רווחים תזונתיים מהמזון, ומערכת העיכול תצטרך להשקיע פחות בעיכול ותשמר אנרגיה לבריאות הגוף.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    מגנזיום 520 מגנזיום 520

    מגנזיום 520

    כמוסות המכילות מגנזיום במינון גבוה 520 מ"ג
     83.10 110.80
    25% הנחה
    זים Gaz זים Gaz

    זים Gaz

    טבליות המכילות אנזים המסייע לעיכול קטניות וירקות
     63.45 84.60
    25% הנחה
    ויטמין B-50 ויטמין B-50

    ויטמין B-50

    כמוסות המכילות קומפלקס ויטמיני B בשחרור מושהה
     120.98 161.30
    200 כמוסות
    25% הנחה
    לקטזין 200 לקטזין 200

    לקטזין

    כמוסות המכילות אנזים לקטאז המסייע לעיכול מוצרי חלב
     136.05 181.40
    כתבה
    טיפוח כפות רגליים סוכרתיות

    כיצד מטפחים כפות רגליים סוכרתיות?

    חולי סוכרת מועדים לבעיות בכפות הרגליים. מניעת יובש בכפות הרגליים, ניקיון וטיפול נכונים עשויים למנוע צרות. כיצד עושים זאת ומתי יש לשקול פנייה לרופא?
    ברי גולדברג ·רוקח, אלטמן
    כתבה
    הליקובקטר פילורי

    הליקובקטר פילורי: תסמיני המחלה ודרכי טיפול

    נדבקתם בהליקובקטר פילורי? אתם לא לבד. מה זה החיידק הזה, איך הוא הגיע לקיבה שלכם, מה הוא עושה שם, והכי חשוב – איך נפטרים ממנו? כל התשובות בכתבה.
    טלי נחום
    טלי נחום ·דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
    כתבה
    כלורלה

    כל מה שכדאי לדעת על כלורלה

    מהי כלורלה, כיצד התגלתה, היכן היא גדלה, מדוע היפנים (וגם האמריקנים) משוגעים עליה, וגם - מהן הסגולות התזונתיות שלה ומהן הסגולות הבריאותיות ובאילו מצבים היא עשויה להועיל?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    אי סבילות ללקטוז

    רגישות ללקטוז – למה היא נגרמת וכיצד תתמודדו איתה?

    כולנו מכירים אותו, לרוב בהקשרים פחות מחמיאים. למרות השם הרע שיצא לו הגיע הזמן להכיר את סוכר החלב – לקטוז. לקטוז הוא בעצם "דו-סוכר"; שתי יחידות של "חד סוכרים", גלוקוז וגלקטוז, המחוברות זו לזו. לרוב נמצא אותו בחלב ומוצריו כמו יוגורטים, גבינות ומעדנים, אך לעיתים הוא ימצא גם במזונות אחרים המבוססים על חלב דוגמת שוקולד חלב, תערובת מוכנה לפנקייקים ועוד. אז מה הסיפר איתו? בכתבה שלפניכם.
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות