האם אתם סובלים מבעיות עיכול כגון גזים, או רפלוקס? סביר להניח שהתשובה שלכם חיובית, גם אם רק חלקית. אלה הן הפרעות עיכול שכיחות מאד, שייתכן שהסיבה להן היא מזון מעובד והשפעותיו על מערכת העיכול. הבעיה מתחילה בכך שכשאוכלים מזון מעובד או מזון שבושל בטמפרטורות גבוהות, האנזימים שיש במזון נהרסים. במצב כזה, הגוף שלנו צריך לעבוד קשה יותר על מנת לייצר את אנזימי העיכול הדרושים לנו.
מהם אנזימי עיכול?
אנזימים הינם רכיבים חלבוניים המצויים בכל תא בצומח ובחי. הגוף האנושי מכיל כ-3,000 סוגי אנזימים, שלכל אחד מהם פעילות אחרת. האנזימים משתתפים בתהליכים רבים בגוף האנושי. מבחינת מערכת העיכול, אנזימים מסייעים לגוף לספוג את רכיבי התזונה השונים שיש בו ולנצל אותם.
חלק מהאנזימים שפועלים במערכת העיכול מיוצרים בגוף, אחרים נמצאים במזונות שונים. יכולת ייצור של אנזימים בגוף נפגעת במהלך החיים כתגובה למחלות, ככל שעולה הגיל, בגלל לחץ וסיבות נוספות. למרבה הצער, לעתים גם הקפדה על תזונה נכונה ואורח חיים בריא אינם מספיקים לשימור רמת אנזימים תקינה: בגלל נטייה גנטית, הפרעה מולדת, וכדומה.
ישנם רבים הסובלים מבריאות לקויה בגלל מחסור באנזימים שמקשים על תהליך העיכול התקין. כשהגוף אינו מייצר אנזימים בכמות מספקת או כשהאנזימים המיוצרים אינם בעלי יכולת פעילות מספקת (Activity Levels), יש לקבלם ממקור חיצוני.
מתי כדאי לשקול נטילה של אנזימי עיכול?
הבשורות הטובות הן, כי ישנם מצבי בריאות שניתן לשפר בעזרת נטילת האנזים החסר. הוספת אנזימי עיכול לתזונה, בשילוב שינויים תזונתיים שונים, עשויה לסייע בהגברת ספיגת רכיבי המזון, בהפחתת הפרעות העיכול, וכך בעקיפין לתרום לחיזוק מערכת החיסון ואפילו לסייע בהפחתת עייפות ושיפור של רמות האנרגיה. לא מדובר רק בהקלה על התסמינים באופן זמני אלא גם בשיפור הבריאות הכללית ואיכות החיים.
נטילת תוספי אנזימים לעיכול עשויה להשלים חלק מהאנזימים הנהרסים בתהליכי הבישול ועיבוד המזון, כך שהגוף יפיק יותר רווחים תזונתיים מהמזון, ומערכת העיכול תצטרך להשקיע פחות בעיכול ותשמר אנרגיה לבריאות הגוף.