איך מתמודדים עם רגישות למוצרי חלב?

ישנם רבים המפתחים רגישות לחלב ולמוצריו, תופעה שקיבלה את השם הרפואי אי סבילות ללקטוז ושנגרמת בגלל חסר באנזים לקטאז. כיצד מתמודדים? נסו את העצות הבאות
ד"ר שרון גבריאל · דיאטנית קלינית RD
  • פרסום 17.12.2016
  • עדכון 04.12.2024
  • 2 דקות קריאה
מוצרי חלב

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    ישנם מוצרי חלב בהם כמות הלקטוז נמוכה, יחסית

  2. 2

    שילוב של פרוביוטיקה בתזונה עשויה להעלות את רמות הלקטאז במערכת העיכול

  3. 3

    נטילת תוסף תזונה המכיל לקטאז, עשויה להקל על התופעות לאחר ארוחה חלבית

אם אתם סובלים מכאבי בטן, נפיחות, גזים ושלשול אחרי ששתיתם חלב או אכלתם ממוצריו ייתכן שאתם סובלים מתופעה שזכתה לשם הרפואי אי סבילות ללקטוז. זהו מצב בו הגוף אינו מסוגל לעכל כמויות גדולות של לקטוז, שהוא סוכר המצוי בחלב ומוצריו בכמויות שונות. כדי לספוג ולעכל את סוכר החלב, הגוף זקוק לאנזים לקטאז, המיוצר בדופן המעי הדק.

אם אתם אוהבים מוצרי חלב, ולא רוצים לוותר עליהם? אתם לא חייבים.

כך תאכלו מוצרי חלב מבלי לסבול מתופעות לוואי

  • כשאתם צורכים חלב ניגר (מוצרי חלב נוזליים ניגרים/נשפכים לדוגמא: חלב, לבן, אשל, יוגורט, מעדנים.להבדיל מגבינות רכות וקשות), השתדלו שהוא יהיה מופחת לקטוז.
  • איכלו מוצרי חלב כמו גבינת קוטג' וגבינות קשות המכילות לקטוז בכמות קטנה יחסית לגבינות לבנות וחלב ניגר.
  • כאשר אתם אוכלים מוצרי חלב – שלבו בארוחה מזונות מוצקים נוספים.
  • למרות שהמקור הטבעי היחיד ללקטוז הוא חלב ומוצריו, חשוב לדעת כי לעתים קרובות משתמשים בלקטוז במהלך הכנת מיני מזון מעובד או מוכן, כגון: לחם ודברי מאפה, דגני בוקר, משקאות או מרקי אינסטנט, נקניקים מסוימים, רטבים לסלט, ממתקים וחטיפים, תערובות מוכנות להכנת פנקייק, ביסקוויטים ועוגיות.
  • מומלץ לעיין בתכולת מוצרי המזון בעיון רב ולבדוק לא רק אם המוצר מכיל חלב ולקטוז, אלא גם לחפש מונחים כגון מי גבינה (whey), קום (curd), מוצקי חלב ואבקת חלב.
  • מומלץ לשלב פרוביוטיקה. לחיידקים פרוביוטיים ישנה יכולת להעלות את רמות הלקטאז במערכת העיכול, ובנוסף לסייע בשמירה על עיכול תקין ועל מערכת עיכול בריאה.
  • טבליות לקטאז: נטילת תוסף תזונה המכיל לקטאז, האנזים החסר, עשויה להקל על התסמינים הנובעים מחסר בלקטאז. כדאי ליטול את התוסף בתחילת ארוחה חלבית.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    כורכום 360 Active

    כורכום 360 Active

    קפליות המכילות מיצוי כורכום פטנטי בתוספת ביופרין
    המוצר אזל מהמלאי
    25% הנחה
    זים קל זים קל

    זים קל

    כמוסות המכילות אנזימי עיכול. לעיכול פחמימות, חלבונים ושומנים
    המוצר אזל מהמלאי
    60 קפליות
    25% הנחה
    סידן ציטראט 60 סידן ציטראט 60

    סידן ציטראט

    קפליות המכילות סידן ציטראט בתוספת ויטמין D
     65.70 87.60
    200 כמוסות
    25% הנחה
    לקטזין 200 לקטזין 200

    לקטזין

    כמוסות המכילות אנזים לקטאז המסייע לעיכול מוצרי חלב
     136.05 181.40
    כתבה
    סוכרת היריון

    סוכרת היריון – האבחנה ודרכי טיפול

    תקופת המעבר להורות היא תקופה מלאה ברגשות שונים ועצימים יחד. לעיתים, במהלך התקופה הזאת ישנן נשים העלולות לפתח סוכרת היריון. ישנם גורמי סיכון שונים לסוכרת היריון שכדאי להכיר, היכרות עם אותם גורמי סיכון יכולה לעזור לאישה לקדם אורח חיים בריא שמפחית את הסיכון להתפתחותה של סוכרת היריון. מהם גורמי הסיכון? איך תדעי אם יש לך סוכרת? מה עושים כשמאובחנים עם סוכרת היריון? מהי התזונה המומלצת במצבים של סוכרת היריון ואיך אפשר להתמודד עם המצב החדש? בואו נעשה קצת סדר
    נעמה שונפלד ·דיאטנית קלינית RD B.Sc
    כתבה
    איך להשיג חלבון

    חלבון – כמה אנחנו צריכים וכיצד נשיג אותו?

    אז מי מכם שביקר בחדר הכושר מתישהו ב20-30 שנים האחרונות, בטח יודע שלא מדובר בטרנד חדש. ולמרות זאת, אי שם ב 2016 הגיח למדפי הסופר שלנו מוצר חדש – יוגורט מועשר בחלבון. מאז ועד היום יצאו כל כך הרבה מוצרים מועשרים בחלבון שכבר קשה לעקוב. יוגורטים, מעדנים, חלב, דגני בוקר, חטיפים, לחמים ועוד. איך קרה שפתאום החלבון מופיע בכל מקום? מהו בכלל חלבון ומה תפקידו? וכמה ממנו אנחנו באמת צריכים? כל התשובות בכתבה שלפניכם
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    כתבה
    רדיקלים חופשיים

    רדיקלים חופשיים

    בטח יצא לכם לשמוע עליהם ועל הנזק שהם עושים, כמו שבטח גם שמעתם איך כדאי להילחם בהם ומה כדאי לאכול כדי להפחית את השפעתם. אז הגיע הזמן לקשר בין המושגים ולהבין אחת לתמיד – מה הם רדיקלים חופשיים? מהו נזק חמצוני? ואיך סלט ירקות קשור לזה?
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    כתבה
    טיפול בעצירות

    איך מטפלים בעצירות?

    חושבים שאתם סובלים מעצירות? אתם לא לבד. כמעט כל אחד עלול לסבול ממנה לפחות פעם אחת בחיים. קבלו סקירה קצרה שתעזור לכם להבין מדוע אתם סובלים מעצירות ואיך לטפל בה
    דוד גבאי ·רוקח, B.Ph, אלטמן, וד"ר שרון גבריאל, דיאטנית קלינית, M.Sc,RD, יועצת אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות