חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

איך מתמודדים עם רגישות למוצרי חלב?

ישנם רבים המפתחים רגישות לחלב ולמוצריו, תופעה שקיבלה את השם הרפואי אי סבילות ללקטוז ושנגרמת בגלל חסר באנזים לקטאז. כיצד מתמודדים? נסו את העצות הבאות
ד"ר שרון גבריאל · דיאטנית קלינית RD
  • פרסום 17.12.2016
  • עדכון 04.12.2024
  • 2 דקות קריאה
מוצרי חלב

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    ישנם מוצרי חלב בהם כמות הלקטוז נמוכה, יחסית

  2. 2

    שילוב של פרוביוטיקה בתזונה עשויה להעלות את רמות הלקטאז במערכת העיכול

  3. 3

    נטילת תוסף תזונה המכיל לקטאז, עשויה להקל על התופעות לאחר ארוחה חלבית

אם אתם סובלים מכאבי בטן, נפיחות, גזים ושלשול אחרי ששתיתם חלב או אכלתם ממוצריו ייתכן שאתם סובלים מתופעה שזכתה לשם הרפואי אי סבילות ללקטוז. זהו מצב בו הגוף אינו מסוגל לעכל כמויות גדולות של לקטוז, שהוא סוכר המצוי בחלב ומוצריו בכמויות שונות. כדי לספוג ולעכל את סוכר החלב, הגוף זקוק לאנזים לקטאז, המיוצר בדופן המעי הדק.

אם אתם אוהבים מוצרי חלב, ולא רוצים לוותר עליהם? אתם לא חייבים.

כך תאכלו מוצרי חלב מבלי לסבול מתופעות לוואי

  • כשאתם צורכים חלב ניגר (מוצרי חלב נוזליים ניגרים/נשפכים לדוגמא: חלב, לבן, אשל, יוגורט, מעדנים.להבדיל מגבינות רכות וקשות), השתדלו שהוא יהיה מופחת לקטוז.
  • איכלו מוצרי חלב כמו גבינת קוטג' וגבינות קשות המכילות לקטוז בכמות קטנה יחסית לגבינות לבנות וחלב ניגר.
  • כאשר אתם אוכלים מוצרי חלב – שלבו בארוחה מזונות מוצקים נוספים.
  • למרות שהמקור הטבעי היחיד ללקטוז הוא חלב ומוצריו, חשוב לדעת כי לעתים קרובות משתמשים בלקטוז במהלך הכנת מיני מזון מעובד או מוכן, כגון: לחם ודברי מאפה, דגני בוקר, משקאות או מרקי אינסטנט, נקניקים מסוימים, רטבים לסלט, ממתקים וחטיפים, תערובות מוכנות להכנת פנקייק, ביסקוויטים ועוגיות.
  • מומלץ לעיין בתכולת מוצרי המזון בעיון רב ולבדוק לא רק אם המוצר מכיל חלב ולקטוז, אלא גם לחפש מונחים כגון מי גבינה (whey), קום (curd), מוצקי חלב ואבקת חלב.
  • מומלץ לשלב פרוביוטיקה. לחיידקים פרוביוטיים ישנה יכולת להעלות את רמות הלקטאז במערכת העיכול, ובנוסף לסייע בשמירה על עיכול תקין ועל מערכת עיכול בריאה.
  • טבליות לקטאז: נטילת תוסף תזונה המכיל לקטאז, האנזים החסר, עשויה להקל על התסמינים הנובעים מחסר בלקטאז. כדאי ליטול את התוסף בתחילת ארוחה חלבית.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    כורכום C3 כורכום C3

    כורכום C3 ׁ

    קפליות המכילות מיצוי כורכום פטנטי 1000 מ״ג בתוספת ביופרין
     181.43 241.90
    25% הנחה
    זים קל זים קל

    זים קל

    כמוסות המכילות אנזימי עיכול. לעיכול פחמימות, חלבונים ושומנים
    המוצר אזל מהמלאי
    25% הנחה
    לוטאין לוטאין

    לוטאין

    לוטאין 20 מ״ג בתוספת זיאקסנתין
     123.98 165.30
    25% הנחה
    לקטזין MAX לקטזין MAX

    לקטזין MAX

    קפליות המכילות אנזים לקטאז המסייע לעיכול מוצרי חלב
     98.25 131.00
    כתבה
    סוגי לידות

    לידה טבעית או ניתוח קיסרי? הכירי את כל סוגי הלידות

    עם אפידורל או בלי, בבית או בחדר לידה והאם ניתן ללדת במים? יש כמה סוגי לידות שכל יולדת יכולה לפגוש – חלקן מתוכננות וחלקן משנות כיוון מאילוצים שבמקום. כדאי שתנסי להבין איזו לידה מתאימה לך ושווה לדעת למה לצפות מכל לידה. המיילדת ורד דלאל מסבירה וממליצה
    ורד דלאל ·מיילדת בכירה, מומחית ללידות טבעיות, מלווה, מייעצת ומדריכה נשים בשלבי ההיריון והלידה
    כתבה
    אכיניציאה ומחלות חורף

    כיצד פרוביוטיקה משפיעה על הבריאות האינטימית שלך?

    כמעט כל אישה תסבול במהלך חייה מדלקת או פטרת בנרתיק, ואיתם סבל ואי-נוחות. איך מטפלים בזיהומים נרתיקיים, ומהי חשיבות הפרוביוטיקה בהשבת האיזון לאזור?
    ד"ר סיגל טפר ·דיאטנית קלינית RD ואפידמיולוגית, יועצת לתוספי תזונה, אלטמן
    כתבה
    היתרונות של המגנזיום

    לא רק ללב: היתרונות של מגנזיום

    מגנזיום הוא מינרל חיוני שהכרחי לתפקוד תקין של הגוף ושל מגוון מערכות בו, כמו מערכת הלב וכלי הדם, מערכת החיסון, מערכת העצבים, העצמות והשרירים. אבל לפני שנצלול אל שפע היתרונות של המגנזיום, קצת מספרים: בגופו של אדם בוגר יש כ-25 גרם מגנזיום, מה שממקם אותו בתור המינרל הרביעי הכי שכיח בגוף. כ-50% מהמגנזיום בגוף נמצא בעצמות, והיתר בעיקר ברקמות הרכות. רק פחות מ-1% ממנו נמצא בדם.
    טלי נחום
    טלי נחום ·דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
    כתבה
    מה לאכול כשכואבת הבטן

    מה לאכול כשכואבת הבטן?

    כאב בטן הוא שם כולל לתסמינים שונים ומעיקים הגורמים לתחושה לא נעימה באזור חלל הבטן. לכל סוג של כאב בטן יש המלצה תזונתית שונה ולעתים גם מנוגדת. מתי כדאי לנו לצרוך יותר סיבים? אילו מאכלים מומלצים ומתי עדיף להימנע מהם? מה מומלץ לשתות ולמה? למה החיידקים הטובים טובים? ומתי מומלץ לפנות לרופא? כל זאת בהמשך הכתבה.
    שיר אלפי ·דיאטנית קלינית והיריון, Bsc. MPH
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות