חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

אי סבילות ללקטוז: האם אתם רגישים למוצרי חלב?

אם בכל פעם שאתם אוכלים או שותים חלב ומוצריו אתם חווים תחושות כגון נפיחות, גזים, כאבי בטן, ואפילו שלשול, ייתכן שאתם סובלים מרגישות ללקטוז. מדוע זה קורה?
דנה כהן · נטורופתית, אלטמן
  • פרסום 17.12.2016
  • עדכון 29.10.2024
  • 2 דקות קריאה
מוצרי חלב לקטוז

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    ישנם רבים המפתחים רגישות לחלב ולמוצריו, מצב שבו הגוף אינו מסוגל לעכל כמויות גדולות של לקטוז (סוכר החלב) ובשמו הרפואי אי סבילות ללקטוז

  2. 2

    כדי לספוג ולעכל את סוכר החלב, הגוף זקוק לאנזים לקטאז, שמפרק את הלקטוז לחומרים הניתנים לספיגה. כאשר אין בגוף כמות מספקת של לקטאז, מצטבר לקטוז במערכת העיכול וגורם לאי נעימות רבה ולאי נוחות

  3. 3

    לא חייבים לוותר על מוצרי החלב החיוניים לגוף, הפתרון המומלץ הוא שימוש בתוספי אנזימים לעיכול המסייעים לגוף לעכל את הלקטוז

אוהבים חלב ומוצריו אבל מתקשים לעכל אותם או חשים אי נוחות אחרי אכילתם? מוצרי חלב הם מהאהובים ומהחשובים שבמאכלים, אך לא מעט אנשים מתקשים ליהנות מהם. הסיבה היא רגישות שקיבלה את השם הרפואי אי סבילות ללקטוז. האם הסובלים מכך חייבים לוותר על מוצרי חלב? ממש לא. הפתרון בהמשך.

מדוע זה קורה?

הלקטוז הינו דו סוכר המצוי בחלב ומורכב משני חד סוכרים: גלוקוז וגלקטוז. גוף האדם מסוגל לספוג מהמעיים אך ורק חד סוכרים, ולכן הוא חייב כמות מספקת של האנזים לקטאז, המיוצר בדופן המעי הדק, שמפרק את הלקטוז לחומרים הניתנים לספיגה. כאשר אין בגוף כמות מספקת של לקטאז, מצטבר לקטוז במערכת העיכול וגורם לאי נעימות רבה ולאי נוחות.

מתברר שאנשים רבים סובלים בתקופות שונות בחייהם מתופעות במערכת העיכול שנגרמות כתוצאה של אכילת מוצרי חלב, אך לא כולם מודעים לכך שהגורם להן הוא תופעת האי סבילות ללקטוז, ושאפשר למנוע אותה.

מהם התסמינים לרגישות ללקטוז?

התסמינים השכיחים ביותר הם:

חומרת התסמינים שונה מאדם לאדם ולתלויה במידת הרגישות האישית והיכולת לעכל לקטוז.

איך מתפתחת אי סבילות ללקטוז? 

במרבית המקרים מחסור בלקטאז הוא מצב שמתפתח באופן טבעי עם השנים. בדרך כלל, חלה ירידה בכמות הלקטאז המיוצרת בגוף, החל מגיל שנתיים. עם זאת, במקרים רבים התסמינים יופיעו רק בגיל מבוגר. בנוסף, קיימים מספר גורמים נוספים לאי סבילות ללקטוז, ביניהם מחלות שונות של מערכת העיכול, שמתאפיינות בפגיעה ברירית המעי.

כיצד מטפלים במצב של רגישות ללקטוז?

לכאורה, אפשר לחיות גם ללא מוצרי חלב. עם זאת, חלב ומוצריו הם מקור חשוב של סידן, ויטמינים וחלבונים. לכן, מומחי בריאות בעולם ממליצים לא לוותר על צריכת מוצרי חלב, גם במצבים של אי סבילות ללקטוז. הפתרון המומלץ הוא שימוש בתוספי אנזימים לעיכול המסייעים לגוף לעכל את הלקטוז שבחלב ולהתמודד עם תופעות הלוואי. המלצות נוספות תוכלו לקרוא כאן.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ברזל פלוס ברזל פלוס

    ברזל פלוס

    טבליות המכילות ברזל קל לעיכול, חומצה פולית, ויטמין B12 וויטמין C
     112.90
    200 כמוסות
    לקטזין 200 לקטזין 200

    לקטזין

    כמוסות המכילות אנזים לקטאז המסייע לעיכול מוצרי חלב
     181.40
    יומי ויטמין C בטעם תפוז

    יומי ויטמין C בטעם תפוז

    סוכריות ג'לי ללעיסה עם ויטמין C
    כשר פרווה למהדרין
     90.70
    100 כמוסות
    לקטזין 100 לקטזין 100

    לקטזין

    כמוסות המכילות אנזים לקטאז המסייע לעיכול מוצרי חלב
     112.90
    כתבה
    מגנזיום סוכרוזומלי

    למה מגנזיום חשוב לבריאות שלנו?

    מגנזיום הוא מינרל חיוני המשתתף בכ-300 תהליכים ביולוגיים בגוף האדם, כולל תפקוד השרירים והעצבים, ויסות לחץ הדם, ויסות רמות הסוכר (גלוקוז) ובריאות העצם. רוב המגנזיום נמצא בעצמות שלנו (כ-50%-60%), כ-1% בדם והשאר בתאי הגוף השונים [1]. חסר במגנזיום שכיח באוכלוסייה בישראל, אומנם לא מדובר בחסר קליני חריף אבל בהחלט כזה שעלול לגרום לתסמינים שונים הפוגעים באיכות החיים.
    נגה לוי ·סטודנטית למדעי התזונה B.Sc באוניברסיטה העברית ונועה ברקוביץ, דיאטנית M.Sc. RD, המחלקה המדעית אלטמן
    כתבה
    פרוביוטיקה לא רק לשלשולים

    פרוביוטיקה לא רק לשלשולים

    החורף מתקרב ומביא אתו את עונת המחלות והאנטיביוטיקה. למרות ההבנה הרפואית שיש להמעיט בנטילת תרופות אלה, מטעמים ידועים, השימוש באנטיביוטיקה עדיין בלתי נמנע במצבים רבים. ובמיוחד כשמדובר במבוגרים ובילדים
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    ויטמין-D

    השמש מסוכנת? קחו ויטמין D

    קרינת שמש עלולה להיות מסוכנת, לכן ההמלצה היא להימנע ככל האפשר מחשיפה, ובפרט כשמדובר בתינוקות ובילדים. ואולם התוצאה עלולה להיות חסר של ויטמין D. איך מתמודדים?
    דוד גבאי ·רוקח, B.Ph, אלטמן, וד"ר שרון גבריאל, דיאטנית קלינית, M.Sc,RD, יועצת אלטמן
    כתבה
    אכילה רגשית

    לחוצים? מה שצריך לדעת על אכילה רגשית

    מחקרים רבים מראים שרגשות משפיעים על היכולת לעכל ולספוג שומן מהמזון. אכילה רגשית יכולה להשפיע על חילוף החומרים, על השמנה ועל הבריאות. איך אפשר להתמודד?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות