חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

אי סבילות ללקטוז: האם אתם רגישים למוצרי חלב?

אם בכל פעם שאתם אוכלים או שותים חלב ומוצריו אתם חווים תחושות כגון נפיחות, גזים, כאבי בטן, ואפילו שלשול, ייתכן שאתם סובלים מרגישות ללקטוז. מדוע זה קורה?
דנה כהן · נטורופתית, אלטמן
  • פרסום 17.12.2016
  • עדכון 29.10.2024
  • 2 דקות קריאה
מוצרי חלב לקטוז

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    ישנם רבים המפתחים רגישות לחלב ולמוצריו, מצב שבו הגוף אינו מסוגל לעכל כמויות גדולות של לקטוז (סוכר החלב) ובשמו הרפואי אי סבילות ללקטוז

  2. 2

    כדי לספוג ולעכל את סוכר החלב, הגוף זקוק לאנזים לקטאז, שמפרק את הלקטוז לחומרים הניתנים לספיגה. כאשר אין בגוף כמות מספקת של לקטאז, מצטבר לקטוז במערכת העיכול וגורם לאי נעימות רבה ולאי נוחות

  3. 3

    לא חייבים לוותר על מוצרי החלב החיוניים לגוף, הפתרון המומלץ הוא שימוש בתוספי אנזימים לעיכול המסייעים לגוף לעכל את הלקטוז

אוהבים חלב ומוצריו אבל מתקשים לעכל אותם או חשים אי נוחות אחרי אכילתם? מוצרי חלב הם מהאהובים ומהחשובים שבמאכלים, אך לא מעט אנשים מתקשים ליהנות מהם. הסיבה היא רגישות שקיבלה את השם הרפואי אי סבילות ללקטוז. האם הסובלים מכך חייבים לוותר על מוצרי חלב? ממש לא. הפתרון בהמשך.

מדוע זה קורה?

הלקטוז הינו דו סוכר המצוי בחלב ומורכב משני חד סוכרים: גלוקוז וגלקטוז. גוף האדם מסוגל לספוג מהמעיים אך ורק חד סוכרים, ולכן הוא חייב כמות מספקת של האנזים לקטאז, המיוצר בדופן המעי הדק, שמפרק את הלקטוז לחומרים הניתנים לספיגה. כאשר אין בגוף כמות מספקת של לקטאז, מצטבר לקטוז במערכת העיכול וגורם לאי נעימות רבה ולאי נוחות.

מתברר שאנשים רבים סובלים בתקופות שונות בחייהם מתופעות במערכת העיכול שנגרמות כתוצאה של אכילת מוצרי חלב, אך לא כולם מודעים לכך שהגורם להן הוא תופעת האי סבילות ללקטוז, ושאפשר למנוע אותה.

מהם התסמינים לרגישות ללקטוז?

התסמינים השכיחים ביותר הם:

חומרת התסמינים שונה מאדם לאדם ולתלויה במידת הרגישות האישית והיכולת לעכל לקטוז.

איך מתפתחת אי סבילות ללקטוז? 

במרבית המקרים מחסור בלקטאז הוא מצב שמתפתח באופן טבעי עם השנים. בדרך כלל, חלה ירידה בכמות הלקטאז המיוצרת בגוף, החל מגיל שנתיים. עם זאת, במקרים רבים התסמינים יופיעו רק בגיל מבוגר. בנוסף, קיימים מספר גורמים נוספים לאי סבילות ללקטוז, ביניהם מחלות שונות של מערכת העיכול, שמתאפיינות בפגיעה ברירית המעי.

כיצד מטפלים במצב של רגישות ללקטוז?

לכאורה, אפשר לחיות גם ללא מוצרי חלב. עם זאת, חלב ומוצריו הם מקור חשוב של סידן, ויטמינים וחלבונים. לכן, מומחי בריאות בעולם ממליצים לא לוותר על צריכת מוצרי חלב, גם במצבים של אי סבילות ללקטוז. הפתרון המומלץ הוא שימוש בתוספי אנזימים לעיכול המסייעים לגוף לעכל את הלקטוז שבחלב ולהתמודד עם תופעות הלוואי. המלצות נוספות תוכלו לקרוא כאן.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    פלקסיטול תרחיץ לעור רגיש ויבש

    פלקסיטול תרחיץ לעור רגיש ויבש

    תרחיץ נטול סבון המנקה באופן יסודי את העור מבלי להסיר את שכבת השומנים הטיבעית שלו. בעל תכונות מרגיעות ומעניק לחות ומותיר את העור רך, גמיש וחלק
     43.80 58.40
    25% הנחה
    זים קל זים קל

    זים קל

    כמוסות המכילות אנזימי עיכול. לעיכול פחמימות, חלבונים ושומנים
    המוצר אזל מהמלאי
    25% הנחה
    רוטס HR לאישה Minis רוטס HR לאישה Minis

    רוטס HR לאישה Minis

    קפליות המכילות ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו ו-MSM
     102.00 136.00
    25% הנחה
    זים Gaz זים Gaz

    זים Gaz

    טבליות המכילות אנזים המסייע לעיכול קטניות וירקות
     63.45 84.60
    כתבה
    גירודים בגוף

    גירודים בגוף? כל הסיבות ואיך מטפלים

    גירודים בגוף הם חלק מהחיים, אבל לעתים הם עלולים להיות ביטוי למחלה או לאלרגיה. מהן הסיבת השכיחות לגרד, כיצד ניתן לטפל לבד ואיך הקרם החדש מסדרת פלקסיטול יעזור לכם?
    ברי גולדברג ·רוקח, אלטמן
    כתבה
    הקשר בין הליקובקטר פילורי ותזונה

    הקשר בין הליקובקטר פילורי ותזונה – מה לאכול ומה לא?

    אנשים רבים סובלים מזיהום של הליקובקטר פילורי. בתור חיידק שחי במערכת העיכול, זה רק הגיוני שיהיה לו קשר לתזונה שלנו. אז למה חשוב לשים לב, במה כדאי להמעיט ומה מומלץ לאכול?
    טלי נחום
    טלי נחום ·דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
    כתבה
    שבוע 39 להיריון

    שבוע 39 להיריון

    מהו ניתוח קיסרי? מהם התהליכים בניתוח ואחריו? למי יתאים הניתוח ומהם סוגי הניתוח הקיסרי השונים? הכול על ניתוח קיסרי ועל סוגי לידות נוספים. וגם: רגע לפני שאת יוצאת מהבית לבית החולים פרגני לעצמך ארוחה טובה שתכיל פחמימות מורכבות, מעט חלבונים ומשקה מעט ממותק, שיחזקו אותך בלידה. בהצלחה!
    פרופ' אייל שיינר ·רופא נשים מומחה, בי"ח סורוקה ולימור בן חיים, דיאטנית קלינית, קופ"ח כללית
    כתבה
    קנדידה בלשון

    קנדידה בלשון: הפטרייה הלבנה

    צריבה בלשון, כתמים לבנים וטעם רע בפה? נראה שאורחת לא קרואה, העונה לשם קנדידה בלשון, התיישבה לכם בפה. מהי קנדידה בלשון, איך נפטרים ממנה ולמה היא באה לבקר דווקא אצלכם?
    עינת ששון ·MSc, מנהלת מדעית והסברה
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות