חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

אי סבילות ללקטוז: האם אתם רגישים למוצרי חלב?

אם בכל פעם שאתם אוכלים או שותים חלב ומוצריו אתם חווים תחושות כגון נפיחות, גזים, כאבי בטן, ואפילו שלשול, ייתכן שאתם סובלים מרגישות ללקטוז. מדוע זה קורה?
דנה כהן · נטורופתית, אלטמן
  • פרסום 17.12.2016
  • עדכון 29.10.2024
  • 2 דקות קריאה
מוצרי חלב לקטוז

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    ישנם רבים המפתחים רגישות לחלב ולמוצריו, מצב שבו הגוף אינו מסוגל לעכל כמויות גדולות של לקטוז (סוכר החלב) ובשמו הרפואי אי סבילות ללקטוז

  2. 2

    כדי לספוג ולעכל את סוכר החלב, הגוף זקוק לאנזים לקטאז, שמפרק את הלקטוז לחומרים הניתנים לספיגה. כאשר אין בגוף כמות מספקת של לקטאז, מצטבר לקטוז במערכת העיכול וגורם לאי נעימות רבה ולאי נוחות

  3. 3

    לא חייבים לוותר על מוצרי החלב החיוניים לגוף, הפתרון המומלץ הוא שימוש בתוספי אנזימים לעיכול המסייעים לגוף לעכל את הלקטוז

אוהבים חלב ומוצריו אבל מתקשים לעכל אותם או חשים אי נוחות אחרי אכילתם? מוצרי חלב הם מהאהובים ומהחשובים שבמאכלים, אך לא מעט אנשים מתקשים ליהנות מהם. הסיבה היא רגישות שקיבלה את השם הרפואי אי סבילות ללקטוז. האם הסובלים מכך חייבים לוותר על מוצרי חלב? ממש לא. הפתרון בהמשך.

מדוע זה קורה?

הלקטוז הינו דו סוכר המצוי בחלב ומורכב משני חד סוכרים: גלוקוז וגלקטוז. גוף האדם מסוגל לספוג מהמעיים אך ורק חד סוכרים, ולכן הוא חייב כמות מספקת של האנזים לקטאז, המיוצר בדופן המעי הדק, שמפרק את הלקטוז לחומרים הניתנים לספיגה. כאשר אין בגוף כמות מספקת של לקטאז, מצטבר לקטוז במערכת העיכול וגורם לאי נעימות רבה ולאי נוחות.

מתברר שאנשים רבים סובלים בתקופות שונות בחייהם מתופעות במערכת העיכול שנגרמות כתוצאה של אכילת מוצרי חלב, אך לא כולם מודעים לכך שהגורם להן הוא תופעת האי סבילות ללקטוז, ושאפשר למנוע אותה.

מהם התסמינים לרגישות ללקטוז?

התסמינים השכיחים ביותר הם:

חומרת התסמינים שונה מאדם לאדם ולתלויה במידת הרגישות האישית והיכולת לעכל לקטוז.

איך מתפתחת אי סבילות ללקטוז? 

במרבית המקרים מחסור בלקטאז הוא מצב שמתפתח באופן טבעי עם השנים. בדרך כלל, חלה ירידה בכמות הלקטאז המיוצרת בגוף, החל מגיל שנתיים. עם זאת, במקרים רבים התסמינים יופיעו רק בגיל מבוגר. בנוסף, קיימים מספר גורמים נוספים לאי סבילות ללקטוז, ביניהם מחלות שונות של מערכת העיכול, שמתאפיינות בפגיעה ברירית המעי.

כיצד מטפלים במצב של רגישות ללקטוז?

לכאורה, אפשר לחיות גם ללא מוצרי חלב. עם זאת, חלב ומוצריו הם מקור חשוב של סידן, ויטמינים וחלבונים. לכן, מומחי בריאות בעולם ממליצים לא לוותר על צריכת מוצרי חלב, גם במצבים של אי סבילות ללקטוז. הפתרון המומלץ הוא שימוש בתוספי אנזימים לעיכול המסייעים לגוף לעכל את הלקטוז שבחלב ולהתמודד עם תופעות הלוואי. המלצות נוספות תוכלו לקרוא כאן.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    Bio Dream תמצית Bio Dream תמצית

    Bio Dream תמצית

    שילוב 6 תמציות צמחים מרוכזות כולל ולריאן, קמומיל ופסיפלורה
     85.60
    זים Gaz זים Gaz

    זים Gaz

    טבליות המכילות אנזים המסייע לעיכול קטניות וירקות
     84.60
    פלקסיטול משחה לשפתיים פירות יער פלקסיטול משחה לשפתיים פירות יער

    פלקסיטול משחה לשפתיים פירות יער

    לטיפול אינטנסיבי בשפתיים יבשות וסדוקות
    בטעם פירות יער
     38.20
    לקטזין MAX לקטזין MAX

    לקטזין MAX

    קפליות המכילות אנזים לקטאז המסייע לעיכול מוצרי חלב
     131.00
    כתבה
    ברזל בדם

    ברזל בדם – למה בעצם זה נחוץ?

    למה נחוץ לשמור על רמה תקינה של ברזל בגוף, מהיכן מגיע ברזל לדם, מהם המאכלים שעשירים בברזל ומה עלול להעיד על חוסר ברזל בדם?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    מה לאכול כשיש שלשול play

    כשהבטן מתהפכת: מה לאכול כשיש שלשול?

    תשכחו מאלכוהול, קפה ומוצרי חלב, ותגידו שלום לבננות, אורז לבן ומחית תפוחים. השלשול תקף, ועכשיו אתם צריכים לעזור לגוף שלכם להתאושש. תזונה מתאימה תהיה התחלה מצוינת. אז מה אוכלים כשיש שלשול?
    עינת ששון ·MSc, מנהלת מדעית והסברה
    כתבה
    שבוע 21 להיריון

    שבוע 21 להיריון

    מחצית ההיריון כבר מאחוריך, העובר שוקל כ- 360 גרם ואת מרגישה כבר את תנועות העובר שבתוכך. חושיו ממשיכים להתפתח והוא מודע לשינויי אור ורעש מהסביבה החיצונית. ומה קורה אצלך? מומלץ שתשלבי צריכת דגים בתפריטך לצורך אספקת אומגה 3 וויטמין D שחשובים להתפתחות העובר ולתוצאות היריון.
    פרופ' אייל שיינר ·רופא נשים מומחה, בי"ח סורוקה ולימור בן חיים, דיאטנית קלינית, קופ"ח כללית
    כתבה
    טיפים לחיטוב הגוף

    טיפים לחיטוב הגוף

    חיטוב הגוף מתייחס ליחס בין מסת השריר למסת השומן בגופנו. כלומר, ככל שמסת השריר תהינה גבוה יותר, קווי המתאר של השרירים יבלטו החוצה, מסת הגוף הרזה תגדל ומסת השומן תקטן. סיבה מרכזית בגינה רבים מאיתנו יכנסו לחדר הכושר היא – חיטוב הגוף. אומנם אין הדבר מספיק, יש לשלב אורח חיים תזונתי מתאים לצד תוכנית אימונים מוקפדת. הכנו לכם 10 טיפים שיעזרו בביצוע תהליך חיטוב מוצלח.
    דניאל בן חפר
    דניאל בן חפר ·דיאטנית קלינית וספורט M.Sc RD ומאמנת כושר
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות