חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

אי סבילות ללקטוז: האם אתם רגישים למוצרי חלב?

אם בכל פעם שאתם אוכלים או שותים חלב ומוצריו אתם חווים תחושות כגון נפיחות, גזים, כאבי בטן, ואפילו שלשול, ייתכן שאתם סובלים מרגישות ללקטוז. מדוע זה קורה?
דנה כהן · נטורופתית, אלטמן
  • פרסום 17.12.2016
  • עדכון 29.10.2024
  • 2 דקות קריאה
מוצרי חלב לקטוז

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    ישנם רבים המפתחים רגישות לחלב ולמוצריו, מצב שבו הגוף אינו מסוגל לעכל כמויות גדולות של לקטוז (סוכר החלב) ובשמו הרפואי אי סבילות ללקטוז

  2. 2

    כדי לספוג ולעכל את סוכר החלב, הגוף זקוק לאנזים לקטאז, שמפרק את הלקטוז לחומרים הניתנים לספיגה. כאשר אין בגוף כמות מספקת של לקטאז, מצטבר לקטוז במערכת העיכול וגורם לאי נעימות רבה ולאי נוחות

  3. 3

    לא חייבים לוותר על מוצרי החלב החיוניים לגוף, הפתרון המומלץ הוא שימוש בתוספי אנזימים לעיכול המסייעים לגוף לעכל את הלקטוז

אוהבים חלב ומוצריו אבל מתקשים לעכל אותם או חשים אי נוחות אחרי אכילתם? מוצרי חלב הם מהאהובים ומהחשובים שבמאכלים, אך לא מעט אנשים מתקשים ליהנות מהם. הסיבה היא רגישות שקיבלה את השם הרפואי אי סבילות ללקטוז. האם הסובלים מכך חייבים לוותר על מוצרי חלב? ממש לא. הפתרון בהמשך.

מדוע זה קורה?

הלקטוז הינו דו סוכר המצוי בחלב ומורכב משני חד סוכרים: גלוקוז וגלקטוז. גוף האדם מסוגל לספוג מהמעיים אך ורק חד סוכרים, ולכן הוא חייב כמות מספקת של האנזים לקטאז, המיוצר בדופן המעי הדק, שמפרק את הלקטוז לחומרים הניתנים לספיגה. כאשר אין בגוף כמות מספקת של לקטאז, מצטבר לקטוז במערכת העיכול וגורם לאי נעימות רבה ולאי נוחות.

מתברר שאנשים רבים סובלים בתקופות שונות בחייהם מתופעות במערכת העיכול שנגרמות כתוצאה של אכילת מוצרי חלב, אך לא כולם מודעים לכך שהגורם להן הוא תופעת האי סבילות ללקטוז, ושאפשר למנוע אותה.

מהם התסמינים לרגישות ללקטוז?

התסמינים השכיחים ביותר הם:

חומרת התסמינים שונה מאדם לאדם ולתלויה במידת הרגישות האישית והיכולת לעכל לקטוז.

איך מתפתחת אי סבילות ללקטוז? 

במרבית המקרים מחסור בלקטאז הוא מצב שמתפתח באופן טבעי עם השנים. בדרך כלל, חלה ירידה בכמות הלקטאז המיוצרת בגוף, החל מגיל שנתיים. עם זאת, במקרים רבים התסמינים יופיעו רק בגיל מבוגר. בנוסף, קיימים מספר גורמים נוספים לאי סבילות ללקטוז, ביניהם מחלות שונות של מערכת העיכול, שמתאפיינות בפגיעה ברירית המעי.

כיצד מטפלים במצב של רגישות ללקטוז?

לכאורה, אפשר לחיות גם ללא מוצרי חלב. עם זאת, חלב ומוצריו הם מקור חשוב של סידן, ויטמינים וחלבונים. לכן, מומחי בריאות בעולם ממליצים לא לוותר על צריכת מוצרי חלב, גם במצבים של אי סבילות ללקטוז. הפתרון המומלץ הוא שימוש בתוספי אנזימים לעיכול המסייעים לגוף לעכל את הלקטוז שבחלב ולהתמודד עם תופעות הלוואי. המלצות נוספות תוכלו לקרוא כאן.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    יומי חורף - בטעם פירות

    יומי חורף - בטעם פירות

    סוכריות ג'לי ללעיסה עם ויטמין C, סמבוק שחור, אכינציאה ופקעות ורדים.
    כשר פרווה למהדרין
     85.60
    זים Gaz זים Gaz

    זים Gaz

    טבליות המכילות אנזים המסייע לעיכול קטניות וירקות
     84.60
    100 כמוסות
    מולטי ויטמין + Q10 לגילאי 50+ 100 מולטי ויטמין + Q10 לגילאי 50+ 100

    מולטי ויטמין בתוספת Q10 לגילאי 50+

    כמוסות רכות המכילות ויטמינים ומינרלים במינון מוגבר של Q10
     302.50
    200 כמוסות
    לקטזין 200 לקטזין 200

    לקטזין

    כמוסות המכילות אנזים לקטאז המסייע לעיכול מוצרי חלב
     181.40
    כתבה
    טיפולים טבעיים לנשירת שיער

    כל מה שכדאי לך לדעת על טיפולים טבעיים ותרופות סבתא לנשירת שיער

    בוקר אחד את מתעוררת ומוצאת על הכרית קווצת שערות. את מנערת את הכרית, אולי מחליפה ציפית ושוכחת מהעניין. אבל כשהשערות ממשיכות לקדם את פניך מדי בוקר, כשהמברשת שלך מתמלאת שיער מדי ערב – את מתחילה לחשוד שמשהו לא תקין קורה. נשירת שיער היא תופעה מוכרת בקרב נשים ויכולה להופיע לאחר הלידה, כאשר התזונה לקויה או […]
    אוסנת עופר
    כתבה
    יומן אכילה

    "יומני היקר…" – מה רושמים ביומן אכילה ואיך הוא יכול לעזור לנו לרדת במשקל?

    "יומן אכילה" משמש ככלי בתחום הבריאות והתזונה לצורך מעקב ותיעוד אחר האכילה שלנו. בין אם המטרה היא אורח חיים בריא יותר, ירידה במשקל או שיפור המצב הבריאותי בכלל - יומן אכילה מאפשר לנו ללמוד רבות על הרגלי התזונה ודפוסי האכילה שלנו ובעזרתו נוכל לדעת מה ניתן לייעל. אם הרעיון לתעד את כל מה שאנחנו אוכלים נשמע מרתיע, תופתעו לגלות שמעבר ליתרונות הבריאותיים זה הרבה יותר קל משנדמה.
    שלי שכמן ·דיאטנית קלינית BSc, RD
    כתבה
    דגים לשיפור הזיכרון

    כיצד דגים יעזרו לכם בשיפור הזיכרון

    דייג אוהב דגים? גם המוח שלכם. מחקר מגלה, כי אכילה של דגי ים צפוניים, כמו סלמון ומקרל המכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3, עשויה להפחית סיכון לאלצהיימר ובעיות בזיכרון
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    מה אוכלים כשיש עצירות

    נפטרים מהנפיחות: מה אוכלים כשיש עצירות?

    היא מנפחת, גורמת לכאבי בטן ועוד לא התחלנו לדבר על הכאבים בזמן היציאות. עצירות, נחלתה של כחמישית מהאוכלוסייה, יכולה להיפתר עם שינויים באורח החיים, ובעיקר בתזונה. רוצים לדעת מה לאכול כשיש לכם עצירות? קבלו
    עינת ששון ·MSc, מנהלת מדעית והסברה
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות