חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

אי סבילות ללקטוז: האם אתם רגישים למוצרי חלב?

אם בכל פעם שאתם אוכלים או שותים חלב ומוצריו אתם חווים תחושות כגון נפיחות, גזים, כאבי בטן, ואפילו שלשול, ייתכן שאתם סובלים מרגישות ללקטוז. מדוע זה קורה?
דנה כהן · נטורופתית, אלטמן
  • פרסום 17.12.2016
  • עדכון 29.10.2024
  • 2 דקות קריאה
מוצרי חלב לקטוז

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    ישנם רבים המפתחים רגישות לחלב ולמוצריו, מצב שבו הגוף אינו מסוגל לעכל כמויות גדולות של לקטוז (סוכר החלב) ובשמו הרפואי אי סבילות ללקטוז

  2. 2

    כדי לספוג ולעכל את סוכר החלב, הגוף זקוק לאנזים לקטאז, שמפרק את הלקטוז לחומרים הניתנים לספיגה. כאשר אין בגוף כמות מספקת של לקטאז, מצטבר לקטוז במערכת העיכול וגורם לאי נעימות רבה ולאי נוחות

  3. 3

    לא חייבים לוותר על מוצרי החלב החיוניים לגוף, הפתרון המומלץ הוא שימוש בתוספי אנזימים לעיכול המסייעים לגוף לעכל את הלקטוז

אוהבים חלב ומוצריו אבל מתקשים לעכל אותם או חשים אי נוחות אחרי אכילתם? מוצרי חלב הם מהאהובים ומהחשובים שבמאכלים, אך לא מעט אנשים מתקשים ליהנות מהם. הסיבה היא רגישות שקיבלה את השם הרפואי אי סבילות ללקטוז. האם הסובלים מכך חייבים לוותר על מוצרי חלב? ממש לא. הפתרון בהמשך.

מדוע זה קורה?

הלקטוז הינו דו סוכר המצוי בחלב ומורכב משני חד סוכרים: גלוקוז וגלקטוז. גוף האדם מסוגל לספוג מהמעיים אך ורק חד סוכרים, ולכן הוא חייב כמות מספקת של האנזים לקטאז, המיוצר בדופן המעי הדק, שמפרק את הלקטוז לחומרים הניתנים לספיגה. כאשר אין בגוף כמות מספקת של לקטאז, מצטבר לקטוז במערכת העיכול וגורם לאי נעימות רבה ולאי נוחות.

מתברר שאנשים רבים סובלים בתקופות שונות בחייהם מתופעות במערכת העיכול שנגרמות כתוצאה של אכילת מוצרי חלב, אך לא כולם מודעים לכך שהגורם להן הוא תופעת האי סבילות ללקטוז, ושאפשר למנוע אותה.

מהם התסמינים לרגישות ללקטוז?

התסמינים השכיחים ביותר הם:

חומרת התסמינים שונה מאדם לאדם ולתלויה במידת הרגישות האישית והיכולת לעכל לקטוז.

איך מתפתחת אי סבילות ללקטוז? 

במרבית המקרים מחסור בלקטאז הוא מצב שמתפתח באופן טבעי עם השנים. בדרך כלל, חלה ירידה בכמות הלקטאז המיוצרת בגוף, החל מגיל שנתיים. עם זאת, במקרים רבים התסמינים יופיעו רק בגיל מבוגר. בנוסף, קיימים מספר גורמים נוספים לאי סבילות ללקטוז, ביניהם מחלות שונות של מערכת העיכול, שמתאפיינות בפגיעה ברירית המעי.

כיצד מטפלים במצב של רגישות ללקטוז?

לכאורה, אפשר לחיות גם ללא מוצרי חלב. עם זאת, חלב ומוצריו הם מקור חשוב של סידן, ויטמינים וחלבונים. לכן, מומחי בריאות בעולם ממליצים לא לוותר על צריכת מוצרי חלב, גם במצבים של אי סבילות ללקטוז. הפתרון המומלץ הוא שימוש בתוספי אנזימים לעיכול המסייעים לגוף לעכל את הלקטוז שבחלב ולהתמודד עם תופעות הלוואי. המלצות נוספות תוכלו לקרוא כאן.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    משחת ארניקה משחת ארניקה

    משחת ארניקה היל

    משחה רב שימושית להרגעת העור
    מוצר זה נמכר רק בבתי המרקחת
    100 כמוסות
    25% הנחה
    לקטזין 100 לקטזין 100

    לקטזין

    כמוסות המכילות אנזים לקטאז המסייע לעיכול מוצרי חלב
     84.68 112.90
    25% הנחה
    גינקו בילובה גינקו בילובה

    גינקו בילובה

    תמצית עלי גינקו בילובה 40 מ"ג
     128.48 171.30
    פרוביוטיק Enzyme פרוביוטיק Enzyme

    פרוביוטיק Enzyme

    זני פרוביוטיקה ואנזימי עיכול
     159.20
    כתבה
    ספירולינה

    ספירולינה: כל מה שכדאי לדעת

    מה זה ספירולינה (אצה, אבל אחרת), מדוע היא נחשבת למזון על (בגלל החלבון, אבל לא רק), מדוע היא חשובה לספורטאים ואיך היא קשורה לשיקום שרירים (בשתי מילים: אומגה 3)
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    סיבים תזונתיים

    סיבים תזונתיים – מה הם עושים והאם הם חיוניים לבריאותנו?

    כשמדברים על תזונה נכונה ההמלצה לצריכת סיבים תזונתיים עולה פעמים רבות. מוצרים רבים שנמצאים על המדף בסופר אף מתהדרים בתוויות מודגשות דוגמת "עשיר/בתוספת סיבים תזונתיים", האם יש בסיס להמלצה?
    נועה ברקוביץ
    נועה ברקוביץ ·דיאטנית קלינית RD M.Sc. המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    זרעי צ'יה

    זרעי צ'יה – האוצר שבזרע

    כשחושבים על זרעים, לרוב עולה מחשבה על זרעי דגנים כמו חיטה, שעורה, שיבולת שועל ועוד. בכתבה הזו נעסוק בסוג נוסף של זרעים - זרעי צ'יה. הזרעים הקטנים האלו בסלט, שלפעמים נתקעים בשיניים או שאולי הכנת מהם פודינג בעבר - לא ממש ברור מה כל כך מיוחד בהם, למרות שנראה שכולם מסביבך אוכלים אותם. אז בואו נצלול ביחד לעולמם המרתק של הזרעים הייחודיים האלו.
    גילי פז · דיאטנית קלינית, מטפלת בנשים עם אנדומטריוזיס ואדנומיוזיס
    כתבה
    כמה קלוריות צריך לצרוך ביום?

    כמה קלוריות צריך לצרוך ביום?

    בדיחה ישנה מספרת ש"קלוריות הם יצורים קטנים המגיעים בלילה לארון הבגדים ומקטינים אותם..." אבל האמת לגבי קלוריות היא הרבה יותר פשוטה, וכשמכירים את הנושא לעומק מבינים שהתורה לא כל כך מסובכת. אז הנה חלק ממה שצריך לדעת- מהי קלוריה? מאיפה אנחנו מקבלים אותה? כמה ממנה אנחנו צריכים ומה יקרה במחסור או בעודף? כל התשובות בכתבה שלפניכם.
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות