חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

התוספת שתופסת: חיידק ידידותי שכדאי לך להוסיף לכל דיאטת הרזיה

קיימות אין ספור דיאטות הרזיה, בעיקר משום שאין אחת שמתאימה לכולן. בכל מקרה, לא משנה באיזו דיאטה תבחרי, כדאי שתוסיפי לתפריט את החיידק הידידותי ™B-420 שמסייע לרדת במשקל ואף לשמור עליו
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 21.04.2020
  • עדכון 04.12.2024
  • 4 דקות קריאה
חיידק ידידותי ™B-420

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    דיאטת פליאו, דיאטה דלת פחמימות, צום לסירוגין – לכל אחת מהדיאטות ישנם חסרונות ויתרונות. תוספת של פרוביוטיקה עשויה להקל על החסרונות ולהגביר את היתרונות.

  2. 2

    בשנים האחרונות נמצא קשר ישיר בין אוכלוסיית החיידקים במעי (מיקרוביום) לבין השמנה. מתברר כי קיימים הבדלים בין מיקרוביום של שמנים לעומת רזים.

  3. 3

    במחקר שנערך בקרב אנשים הסובלים מעודף משקל והשמנה נמצא כי תוספת של החיידק הידידותי ™B-420 חודשים הובילה להפחתה של 300 קלוריות ליום, הפחיתה את היקף המותניים ומנעה עלייה במשקל ובמסת השומן.

בשוק קיימות אין ספור דיאטות הרזיה. חלקן מתמקדות בהפחתת התיאבון, בעוד שאחרות מגבילות קלוריות, פחמימות או שומן. אלא שאין דיאטה אחת שמתאימה לכולם ומה שעובד בשבילך אולי לא יעבוד עבור מישהו אחר. בכל מקרה, לא משנה באיזו דיאטה תבחרי – כדאי להוסיף לתפריט את החיידק הידידותי ™B-420 שמסייע לרדת במשקל ואף לשמור עליו.

איזו דיאטה מתאימה לך?

דיאטת הפליאו

על פי עקרונות דיאטת הפליאו עליך לאכול את אותם מאכלים שאכלו אבות אבותייך הציידים (מהתקופה הפליאוליטית), לפני שהתפתחה החקלאות והאדם החל לצרוך דגנים. התיאוריה שעומדת ביסודה של דיאטת הפליאו היא שמרבית המחלות המודרניות כגון סוכרת, יתר לחץ דם ומחלות לב קשורות לתזונה המערבית ולצריכת דגנים, חלב ומזון מעובד.

מה אוכלים: מזונות מלאים, חלבון רזה, ירקות, פירות, אגוזים וזרעים.

ממה נמנעים? ממזונות מעובדים, סוכר, חלב ודגנים.

ישנן גרסאות גמישות יותר של דיאטת הפליאו המאפשרות גם חלב גבינה וחמאה, וכן ירקות עשירים בפחמימות, כגון תפוחי אדמה ובטטות, אך בכמות מעטה.

דיאטות דלות בפחמימות

דיאטות דלות בפחמימות, בעיקר לירידה במשקל, הן פופולריות מזה עשרות שנים. ישנם כמה סוגים של דיאטה דלת פחמימות: דיאטת אטקינס, דיאטת דוקאן, דיאטה קטוגנית ועוד. כל הדיאטות דלות הפחמימות כרוכות בהגבלת צריכת הפחמימות ל-150-20 גרם ליום.

הדיאטה הקטוגנית, למשל, נועדה בראשיתה, לפני כמאה שנה לטיפול, במחלת האפילפסיה ונמצאה יעילה מאוד בטיפול בקרב ילדים הסובלים מהמחלה.

התיאוריה שעומדת בבסיס הדיאטה: בתזונה מאוזנת הגוף משתמש בפחמימות כחומר דלק עיקרי, אולם המחסור בפחמימות מאלץ את הגוף להשתמש ברקמת השומן, במקום בפחמימות, כמקור אנרגיה עיקרי לגוף. לכן, הגוף מתחיל לפרק את מאגרי השומן. כתוצאה מפירוק השומן נוצרים רכיבים הידועים בשם קטונים – המוכר ביותר הוא האצטון, שמאפיין את הבל הפה של אנשים המצויים בצום, של מי שלא אוכלים פחמימות ואפילו של סוכרתיים לא מאוזנים.

מעבר להיותה דיאטה דלה מאוד בפחמימות, הדיאטה הקטוגנית עשירה מאוד בשומנים שמסייעים בייצור הקטונים ותורמים גם לתחושת השובע.

מה אוכלים: בשר שמן, גבינות שמנות, ביצים, חמאה.

ממה נמנעים? מכל מה שמכיל פחמימות – ירקות, פירות, דגנים ועוד.

צום לסירוגין

בצום לסירוגין, במקום להגביל את סוג המזון שאוכלים, בדומה לדיאטות אחרות, מגבילים את שעות האכילה. יש כמה סוגים של צום:

  •  16:8- בצורה כזו צמים במשך 16 שעות ומגבילים את שעות האכילה ל-8 שעות ביום
  • יום צום – פעם או פעמיים בשבוע צמים למשך יום שלם
  • 5:2 – בשני ימים לא עוקבים בשבוע מגבילים את צריכת הקלוריות ל-600-500 כשביתר חמשת הימים אין הגבלה על כמות הקלוריות

צום לסירוגין משפיע על הירידה במשקל כיון שהוא מגביל את כמות הקלוריות הנצרכת. השיטה מובילה לירידה של 8-3% מהמשקל ב-24-3 שבועות.

דיאטה ופרוביוטיקה

בשנים האחרונות נמצא קשר ישיר בין אוכלוסיית החיידקים במעי (מיקרוביום) לבין השמנה. במחקרים מתברר כי ישנו הבדל בהרכב ובסוג החיידקים במעיים של אנשים רזים ואנשים שמנים, וכתוצאה מכך גם בתפקוד המעיים.

המיקרוביום של אנשים שמנים מגביר את תחושת הרעב, שכן הרכב החיידקים במעיים מדכא הפרשת הורמונים אשר תורמים לתחושת שובע, ומוביל לתהליכים פרו-דלקתיים שמעודדים אגירת שומן. המיקרוביום של אנשים רזים מגביר את תחושת השובע, בכך שהוא מעודד הפרשת הורמונים אשר תורמים לתחושת שובע, ומדכא תהליכים פרו-דלקתים.

במחקר שנערך בקרב אנשים הסובלים מעודף משקל והשמנה נמצא כי תוספת של החיידק הידידותי ™B-420 למשך 6 חודשים הובילה:

  •  להפחתה של 300 קלוריות בצריכת הקלוריות היומית
  •  לירידה של 1.4 ס”מ בהיקף המותניים
  • מנעה עלייה במשקל ובמסת השומן

כיצד ™B-420 עושה זאת?

החיידק מעלה את הפרשת ההורמון GLP1 שגורם בין השאר לתחושת שובע, ולכן תורם להפחתה של הצריכה הקלורית. נוסף על כך, החיידק מונע אגירת שומן בגוף ובמיוחד מסביב למותניים, משום שהוא מעכב חדירה של רכיבים מעוררי דלקת לזרם הדם.

לא משנה איזה סוג דיאטה מתאימה לאורח החיים שלך, כדאי לשלב יחד איתה את הזן הפרוביוטי B-420™ שיסייע לך לרדת במשקל ואף לשמור על המשקל החדש.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    25% הנחה
    ויטמין C500 ליפוזומלי ויטמין C500 ליפוזומלי

    ויטמין C500 ליפוזומלי

    500 מ"ג ויטמין C ליפוזומלי עם הרכיב הנחקר ®PureWay-C
     94.50 126.00
    25% הנחה
    פרוביוטיק Shape (שייפ) פרוביוטיק Shape (שייפ)

    פרוביוטיק Shape (שייפ)

    כמוסות המכילות זן פרוביוטי ™B-420
     110.33 147.10
    25% הנחה
    יומי ברזל - בטעם ענבים

    יומי ברזל - בטעם ענבים

    סוכריות ג’לי ללעיסה עם ברזל וויטמינים
    כשר פרווה למהדרין
     60.45 80.60
    25% הנחה
    חומץ תפוחים חומץ תפוחים

    חומץ תפוחים

    כמוסות המכילות 450 מ״ג חומץ תפוחים בתוספת כרום ותמצית ג׳ימנמה
     90.68 120.90
    כתבה
    תפריט בריא לחיים

    תפריט בריא לחיים בריאים

    אם הייתם נשאלים מה הרכב הטוב ביותר, מה הייתם עונים? או אם הייתם נשאלים מה הפעילות הגופנית האידיאלית, באיזו פעילות הייתם בוחרים? ניתן להניח שהתשובה הראשונה הייתה "תלוי". מלבד קווים כלליים נכונים, התשובה תלויה במשתנים נוספים כמו למי, לאיזו מטרה, מתי ועוד. אז ככה גם לגבי תפריט תזונתי; ההגדרה "בריא" עשויה להשתנות מאדם אחד לאחר, אבל הקווים התזונתיים הכלליים עליהם כדאי לשמור – בכתבה שלפניכם.
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    כתבה
    כאבי בטן גורמים לאי-נוחות

    כאב בטן זה ממש כאב ראש: הגורמים לאי-נוחות בטנית וכיצד ניתן להקל

    כאבים בבטן, אי נוחות בטנית – כולל התכווצויות בבטן – לרוב לא נמשכים זמן רב או נגרמים מגורמים מדאיגים. יחד עם זאת יש סיבות שמחייבות התייחסות רפואית.
    ד"ר שרון גבריאל ·דיאטנית קלינית RD
    כתבה
    מפרקים

    איך לשמור על מפרקים בריאים?

    אם עברתם את גיל 40, סביר להניח שחוויתם לא אחת כאבי מפרקים. ובכן - אתם לא לבד. אז למה לא להצטייד במספר טיפים שיסייעו לכם לשמור על המפרקים?
    ד"ר בנימין בנדר ·אורתופד מנתח מומחה למפרקים-ברך וירך ולהחלפות מפרקים, בית חולים אסותא תל-אביב
    כתבה
    הקשר בין הליקובקטר פילורי ותזונה

    הקשר בין הליקובקטר פילורי ותזונה – מה לאכול ומה לא?

    אנשים רבים סובלים מזיהום של הליקובקטר פילורי. בתור חיידק שחי במערכת העיכול, זה רק הגיוני שיהיה לו קשר לתזונה שלנו. אז למה חשוב לשים לב, במה כדאי להמעיט ומה מומלץ לאכול?
    טלי נחום
    טלי נחום ·דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות