חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

כמה מים צריך לשתות ביום?

הם המרכיב העיקרי בגוף שלנו, וחשובים לכל כך הרבה תהליכים. מחקרים מראים על החשיבות המשמעותית שלהם לבריאות. אבל בעצם, כמה מים צריך לשתות ביום?
טלי נחום
טלי נחום · דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
  • פרסום 28.04.2022
  • עדכון 16.03.2025
  • 4 דקות קריאה
כמה מים לשתות ביום

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    גוף האדם עשוי מכ-60% מים והם חשובים למגוון תהליכים

  2. 2

    צריכה לא מספקת של מים עלולה לגרום להתייבשות בטווח הקצר, וקשורה בסיכון מוגבר למחלות בטווח הארוך

  3. 3

    ההמלצות לשתיית מים משתנות, אך עומדות על כ-8-9 כוסות לנשים, ו-10-13 כוסות לגברים

שתיית מים מרובה – כל הסיבות הבריאותיות לשתות יותר מים

גוף של אדם בוגר מכיל כ-60% מים. כך למשל, בגופו של אדם ששוקל 70 ק"ג, יש כ-42 ליטרים של מים. המים בגוף חשובים למגוון תהליכים: לחילוף החומרים, למעבר חומרים בין תאי הגוף, לשמירת התפקוד של תאי הגוף, לוויסות טמפרטורה ולהולכה של חומרים במערכת הדם.

במהלך היום, הגוף מאבד נוזלים כל הזמן – בשתן, בזיעה ואפילו בנשימה. ולכן חשוב לשתות מים כדי למנוע התייבשות. במידה ולא שותים בצורה מספקת, עלולים להגיע למצב של התייבשות שיכולה להתבטא בעייפות, סחרחורות בלבול וירידה בתפקוד הקוגניטיבי. מי שנמצא בסיכון להתייבשות אלו בעיקר ילדים קטנים וקשישים, וגם אנשים במצב של הקאות או שלשולים – הגורמים לאבדן מוגבר של נוזלים בגוף.

במצב בו הגוף לא מקבל מספיק מים, הוא מפעיל מנגנונים כדי לחסוך. כך למשל, הוא מרכז את השתן (ולכן צבע השתן יהיה כהה יותר, לעומת שתן שקוף שמאפיין לרוב שתייה מספקת). בנוסף, הגוף יספוג בחזרה יותר מים ממערכת העיכול ומהמעי הגס. כתוצאה מכך, הצואה תעשה קשה וזה עלול להוביל לעצירות. לכן, צריכה מספקת של מים חשובה לתפקוד תקין של מערכת העיכול, ריכוך הצואה ומניעת עצירות. אבל ההשלכות של שתיית מים מועטה הן לא רק בטווח הקצר. מחקרים אפידמיולוגיים מצביעים על כך שיש קשר בין צריכה נמוכה של מים באופן כרוני, לבין השמנה, אבנים בכליות, ומחלות כמו מחלות לב כלי דם, סוכרת וסרטן. ולכן חשוב להקפיד על צריכה מספקת של מים, כדי לשמור על תפקוד תקין של הגוף ועל בריאות, הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך. כמו כן, המים מכילים גם כמות קטנה של מינרלים החשובים בתזונה שלנו, כמו מגנזיום, ברזל, אבץ וסידן. אמנם את רוב המינרלים אנו מקבלים מהמזון עצמו, אך גם למים יש תרומה קטנה.

אז כמה מים צריך לשתות ביום?

זו נשמעת כמו שאלה כל כך פשוטה, אבל האמת היא שהתשובה מעט מורכבת. הרי אם נחשוב על עצמינו, נצטרך כמות שונה של מים בסיטואציות שונות. למשל, אם נשב בחדר נעים, לא נזוז יותר מידי ולא נזיע, נרגיש פחות צמאים. לעומת זאת, אם נצא לטיול במזג אוויר חם – כנראה שנרצה לשתות יותר.

ואכן, ב-2004, האקדמיה הלאומית האמריקאית לרפואה (NAM) פרסמה דו"ח שמסקנותיו היו שכמות המים שצריך לצרוך ביום יכולה להשתנות במידה רבה מיום ליום, בהתאם לשינויים בפעילות הגופנית, במזג האוויר ועוד. ומכאן שאין המלצה ספציפית לכמה מים צריך לשתות ביום. בדו"ח ניתנו המלצות לצריכת נוזלים שאמורות להוות מינימום שיספיק לרוב האנשים. ההמלצות הן – לגברים 3.7 ליטר ולנשים 2.7 ליטרים של מים ביום. מדובר בסך הנוזלים – הן משתיה והן מהמזון. בהמשך גופי בריאות שונים בעולם פרסו הנחיות שונות לכמות המים המומלצת ביום. למשל, המכון הלאומי לרפואה בארה"ב (IOM), ממליץ על צריכה של 2.6 ליטר נוזלים לגברים, ו-1.8 ליטר לנשים (משתיה בלבד, לא מהמזון). לעומתו, מנהל בטיחות המזון של האיחוד האירופאי (EFSA) ממליץ על 2 ליטר מים לגברים, ו-1.6 ליטר מים לנשים (משתיה).

אז כמה כוסות מים צריך לשתות ביום?

אם נתרגם את ההנחיות הנ"ל לכוסות, אז מדובר על כמות של 10-13 כוסות מים לגברים, ו-8-9 כוסות מים לנשים (כאשר נפח הכוס הוא כ-200 מ"ל). הכמות מתייחסת לסך המשקאות ששותים, אך מומלץ שרוב השתיה תהיה מים. כדאי להפחית במשקאות ממותקים.

לרוויה!

כל הכתבות שלנו מבוססות על מחקרים מקצועיים ונכתבות על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    פרוטק סירופ לח פרוטק סירופ לח

    פרוטק סירופ לח

    סירופ תמציות צמחים
     44.20
    60 כמוסות
    פרוביוטיק ג'ארו דופילוס 60

    פרוביוטיק ג'ארו דופילוס

    פרוביוטיקה בטכנולוגיה מתקדמת
     292.40
    מולטי ויטמין לנשים בהריון 60 מולטי ויטמין לנשים בהריון 60

    מולטי ויטמין לנשים בהריון

    ויטמינים ומינרלים לנשים לפני-בהריון-אחרי
     115.90
    220 טבליות
    סופרלס 220 סופרלס 220

    סופרלס

    טבליות המכילות שילוב צמחים ומיצויי צמחים בתוספת ברומלאין לפעילות סדירה
     158.80
    כתבה
    סופר פוד גוג'י ברי

    גוג'י ברי – פוד או סופר פוד?

    ליסיום ברברום או בשמו המוכר יותר גוג'י ברי, הוא אחד מהסופר-פודס היותר מוכרים ויציבים שישנם בעשור האחרון (בעיקר) בארץ ובעולם, עם עשרות מחקרים שנערכו עליו. מה הופך אותו לכזה? הרי בסופו של מדובר בפרי. כל התשובות בכתבה.
    גילי פז · דיאטנית קלינית, מטפלת בנשים עם אנדומטריוזיס ואדנומיוזיס
    כתבה
    גיל המעבר מנופאוזה

    איך לעבור את גיל המעבר (מנופאוזה)?

    מהם השינויים שחלים בגופך בגיל המעבר, אילו תסמינים צפויים לך ואיך תוכלי להתגבר עליהם או לפחות להפחית אותם בעזרת תזונה נכונה, אורח חיים בריא ותוספי תזונה
    נועה ברקוביץ
    נועה ברקוביץ ·דיאטנית קלינית RD M.Sc. המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    חשיבות אומגה 3 בהריון והנקה

    אומגה 3 בהיריון ובהנקה – כל מה שכדאי לדעת

    היא חשובה להתפתחות העובר והיא משפיעה גם עליך, אימא שלו. כל השאלות שאת עשויה לשאול וכל התשובות הבדוקות והמוכחות הנוגעות לאומגה 3 במהלך ההריון וההנקה
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    אפליקציות להיריון

    כיצד מתמודדים עם דלקות נרתיק במהלך ההיריון?

    שינויים באופי ובכמות ההפרשות האינטימיות ועלייה בשיעור הזיהומים הנם תופעה נפוצה מאוד בחיי האישה וגם בהיריון. האם דלקות נרתיק מסוכנות יותר בזמן היריון ומה ניתן לעשות?
    ד"ר עמוס בר ·גינקולוג, "המדריך הישראלי להיריון ולידה"
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות