חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

הסוף לנדודי השינה: טיפים שיעזרו לכם להירדם מהר

אם אתם סובלים מנדודי שינה, אתם לא לבד. מדובר בבעיה שכיחה בעולם המערבי. למה זה קורה, ומה אפשר לעשות כדי להירדם מהר? כל המידע בכתבה.
טלי נחום
טלי נחום · דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
  • פרסום 21.04.2021
  • עדכון 04.12.2024
  • 3 דקות קריאה
נדודי שינה

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    מתח וסטרס מאפיינים את אורח החיים בעולם המערבי, ועלולים להביא לנדודי שינה

  2. 2

    פעילויות שמפיגות מתח כמו מדיטציה, יוגה ותרגול נשימות, יכולות לסייע בהירדמות מהירה

  3. 3

    דברים נוספים משפיעים על השינה, כמו תזונה, סדר יום, היגיינת שינה ועוד

אנחנו חיים בעולם שעובד בקצב מהיר, ורגילים לג'נגל בין משפחה, קריירה, לימודים ועוד. לאורח החיים התובעני הזה יש השפעה על השינה שלנו, ולא פעם אנחנו מוותרים על שעות שינה כדי להספיק יותר. ואם כבר החלטתם להיכנס למיטה בשעה סבירה, אולי מצאתם את עצמיכם מתגלגלים מצד לצד ומתקשים להירדם. למה זה קורה? הצורך לעמוד בכל המשימות יכול להביא למתח וסטרס, אשר מפריעים להירדמות מהירה ועלולים להביא לנדודי שינה.אז בהנחה שאתם לא מתכננים לארוז תרמיל ולעבור לגור בכפר שקט בהודו, הנה כמה טכניקות שתוכלו לתרגל לפני השינה כדי להפיג מתחים ולהירדם מהר:

  • מדיטציה –למשל מדיטציית מיינדפולנס, שבמהלכה צופים במחשבות ורגשות שעולים, ללא שיפוט. מדיטציה זו נמצאה כמפחיתה רמות סטרס ומסייעת בשינה.
  • תרגול נשימות – נשימות עמוקות ואיטיות יכולות להביא להרגעה. כדי לתרגל זאת, תוכלו להניח יד על הבטן ולשאוף לאט. הרגישו את הבטן עולה, ואז עצרו והחזיקו את האוויר בפנים לרגע. לאחר מכן נשפו באיטיות.
  • יוגה – פעילות גופנית המשלבת מדיטציה ונשימה מודעת, יכולה לסייע בהפחתת סטרס ובשיפור השינה.

מעבר לפעולות הללו שתוכלו לעשות ממש לפני השינה, יש דברים נוספים שיכולים לעזור במניעה של נדודי שינה ולהביא להירדמות מהירה. הנה כמה טיפים:

  • הימנעו ממסכים לפני השינה – האור המוקרן ממכשירים אלקטרוניים כמו טלפונים ניידים ומסכי טלוויזיה יכול לעכב את הפרשת ההורמון מלטונין, הורמון החשוב לויסות השינה. לכן לא כדאי לגלול בנייד במיטה, או לצפות בטלוויזיה עד שנרדמים. מעבר להשפעה של האור, גם התכנים שתחשפו אליהם יכולים לעורר אתכם ולהפריע לשינה. אם בכל זאת בחרתם במסך, מומלץ להפעיל 'מסנן אור כחול' דרך הגדרות המכשיר כדי להפחית את ההשפעה הזו.
  • ארגנו את חדר השינה – שינה טובה והירדמות מהירה יקרו בסביבה נעימה. לכן, דאגו שיהיה לכם נעים ונוח. בחרו כרית ומזרן נוחים, חממו או קררו את החדר לטמפרטורה נעימה, והקפידו על שקט ועל חושך מוחלט.
  • הקפידו על שינה בשעות קבועות – מכירים את זה שאתם מתפנקים על יקיצה טבעית מאוחרת ביום שבת, ואז משלמים על זה בנדודי שינה בלילה? אז נכון, מאוד מפתה לישון עד מאוחר בסופ"ש, אבל שינה בשעות קבועות תסייע בסנכרון השעון הביולוגי ובהירדמות מהירה יותר.
  • הימנעו מקפאין החל משעות אחה"צ – קפאין מעורר, ולכן יכול לפגוע בהירדמות מהירה. מומלץ להפסיק לשתות משקאות המכילים קפאין (כמו קפה ותה) החל משעות אחר הצהריים.
  • אכלו ארוחת ערב קלה – מעבר לכך שארוחה גדולה עלולה להכביד ולהקשות עליכם בהירדמות, לתזונה יש גם השפעה על סנכרון השעון הביולוגי. מומלץ לאכול ארוחת ערב קלה בשעה יחסית מוקדמת.
  • שלבו פעילות גופנית מתאימה – מחקרים מראים שפעילות גופנית קבועה יכולה לשפר את איכות ומשך השינה, ולסייע בהירדמות מהירה יותר. שימו לב שמומלץ להימנע מפעילות מאומצת כ-3 שעות לפני השינה. בשלב הזה של היום, מומלץ לבצע יוגה ותרגילי גמישות.

לילה טוב ושינה מתוקה!


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    כורכום Soft Gel C3 כורכום Soft Gel C3

    כורכום Soft Gel C3

    כמוסות רכות המכילות 500 מ"ג מיצוי כורכום פטנטי בתוספת ביופרין
     241.90
    אשווגנדה Balance אשווגנדה Balance

    אשווגנדה Balance

    כמוסות המכילות תמצית אשווגנדה
     221.80
    כורכום C3 כורכום C3

    כורכום C3 ׁ

    קפליות המכילות מיצוי כורכום פטנטי 1000 מ״ג בתוספת ביופרין
     241.90
    ביו-קאלם ביו-קאלם

    BioCalm

    כמוסות ולריאן, פסיפלורה ותמציות צמחים נוספות בתוספת חומצות אמינו וויטמיני B
     78.60
    כתבה
    סובלים מקנדידה במעיים נסו פרוביוטיקה

    סובלים מקנדידה במעיים? נסו פרוביוטיקה ושינוי תזונתי

    פטריית הקנדידה חיה לרוב בגוף שלכם בשקט ובשלווה, אבל מספיקים כמה שינויים קטנים כדי שהיא תפרוץ ותהפוך את החיים ללא נעימים בכלל. מהי קנדידה במעיים, איך תדעו אם אתם סובלים ממנה ואיך נלחמים בה?
    נועה ברקוביץ
    נועה ברקוביץ ·דיאטנית קלינית RD M.Sc. המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    נרוקסן טיפול טבעי בדיכאון

    איך לצאת מדיכאון בדרכים טבעיות

    מרגישים שלאחרונה אין לכם חשק לכלום ודברים רבים הופכים פתאום קשים לביצוע? זה בדיוק הזמן לטפל בעצמכם. איך לצאת מדיכאון באופן טבעי?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    פרוביוטיקה לבעיות עיכול

    סובלים מבעיות במערכת העיכול? אולי תנסו פרוביוטיקה?

    עצירות, שלשול, צרבת, אפטות בפה או תסמונת המעי הרגיז, עלולים להיגרם בגלל שיבוש במאזן החיידקים ה"טובים". כיצד ניתן להחזיר את האיזון בעזרת שינוי תזונתי ופרוביוטיקה
    כתבה
    אורח חיים בריא

    אורח חיים בריא – איך מכניסים את זה לחיי היום יום שלנו?

    החלטתם שממחר מתחילים עוד דיאטה? מבטיחים לעצמכם שהיום בערב תצאו לריצה? כדי לעשות שינוי אמיתי צריך לאמץ אורח חיים בריא המקדם את הבריאות הגופנית והנפשית שלנו
    המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות