חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

אורח חיים בריא – איך מכניסים את זה לחיי היום יום שלנו?

החלטתם שממחר מתחילים עוד דיאטה? מבטיחים לעצמכם שהיום בערב תצאו לריצה? כדי לעשות שינוי אמיתי צריך לאמץ אורח חיים בריא המקדם את הבריאות הגופנית והנפשית שלנו
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 06.04.2021
  • עדכון 04.12.2024
  • 3 דקות קריאה
אורח חיים בריא

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    אורח חיים בריא הוא שילוב הוליסטי של גוף ונפש המשפיעים אחד על השני

  2. 2

    הרגלים המקדמים אורח חיים בריא משלבים בתוכם צריכת מזון איכותי ובריא, הפחתת רכיבים מזיקים, ארוחות מתונות ומאוזנות, פעילות גופנית, שינה טובה, הפחתת מתחים ועוד

  3. 3

    כדי לחיות חיים בריאים יש לבצע שינויים ארוכי טווח בהרגלים שלנו, זו לא משימה חד פעמית. עם זאת, גם לשינויים קטנים והדרגתיים ישנה השפעה גדולה על איכות החיים שלנו, על מניעת מחלות והארכת תוחלת החיים הבריאים

אורח חיים בריא – מה זה אומר?

אורח חיים בריא הוא מושג ששומעים הרבה, אבל לא תמיד ברור מה זה בדיוק ואיך מיישמים אותו בחיי היום יום. בפועל מדובר בשילוב גורמים המקדמים את בריאותנו: תזונה נכונה – מה אנחנו מכניסים לגוף, צורת האכילה, הפעילות הגופנית שלנו, ובריאות נפשית – הפחתת לחצים, שינה טובה ועוד.

כדאי לדעת שההשפעה של אורח חיים בריא, מעבר להרגשה הטובה ושיפור במדדים בריאותיים, היא גם במניעת מחלות כרוניות, הארכת תוחלת החיים ואפילו הארכת שנות החיים הבריאות, ז”א השנים שנוסיף לחיות ללא הופעת מחלות כרוניות.

אז איך מתחילים ליישם את זה?

לפני הכל מתחילים בקבלת החלטה לשנות. אל תחכו לזמן המתאים ביותר. אם תחכו – סביר להניח שהוא פשוט לא יגיע. לאחר שהחלטתם הציבו לעצמכם מטרות ריאליות, כולל יעדי ביניים. כך קל יותר להתמיד ולסמן ניצחונות קטנים בדרך.

תזונה נכונה ואורח חיים בריא

מה השינויים שמומלץ לעשות כדי לקדם אורח חיים בריא? 

  • אכילת מזונות בעלי עושר תזונתי: ירקות ופירות במגוון סוגים ובמגוון צבעים, קטניות, דגנים מלאים וחלבונים רזים שיעשירו את התפריט בוויטמינים ומינרלים, בסיבים ובנוגדי חמצון.
  • הפחתת מזונות מעובדים בעלי תכולה גבוהה של סוכר, מלח ושומנים מזיקים.
  • שינויים בהרכב הארוחה: שילוב של מזונות משלוש קבוצות עיקריות – ירקות, חלבונים (עוף, דגים ,טופו, גבינות רזות, ביצים ועוד) ודגנים מלאים (לחם מלא, גריסים, שיבולת שועל ועוד).
  • נשנושים בריאים: מה מנשנשים? כאן הרבה פעמים מגיעות הנפילות שמקלקלות את מה שהשגנו. לכן, חשוב להתכונן גם לזה על ידי הכנה מראש של נשנושים בריאים, שיהיו זמינים לנו כשנצטרך: אגוזים או שקדים בכמות אישית, ירקות ופירות חתוכים, כדורי תמרים, יוגורט, אדממה או חטיף בריאות ביתי.

טיפים נוספים לאימוץ אורח חיים בריא

  • פעילות גופנית: חשוב שתמצאו סוג ספורט שתאהבו ותוכלו להתחבר אליו וכך להתמיד בו. למי שאינו חובב ספורט ניתן לצבור צעדים לאורך היום. ההמלצה היא להגיע ל-10,000 צעדים ביום.
  • אכילה מודעת: כמה פעמים אכלתם יותר מדי או סתם חטפתם משהו בלי לשים לב ואחר כך התחרטתם? כדי למנוע עליה במשקל ואכילה מיותרת חשוב לשים לב לכל מה שנכנס לפה. לכן חשוב להיות מודעים וקשובים ולהקדיש לאוכל את תשומת הלב הראויה. לדוגמא: ישיבה ליד שולחן בכל פעם שאוכלים, אכילה ללא מסכים והתרכזות במזון עצמו.
  • שתיה: רצוי להרבות במים ולהגיע לכ-2 ליטר ביום. ניתן לגוון עם תה ירוק וחליטות עם עשבי תיבול שונים. כדאי להימנע משתיה מתוקה ומצריכת אלכוהול מוגזמת.
  • שינה טובה: רצוי לפחות שבע שעות שינה כדי להבטיח קיום תהליכים חשובים המתרחשים בזמן השינה, כולל אפילו מניעת הסיכון להשמנה וסוכרת.
  • גישה חיובית: מהם הדברים (חוץ מאוכל) שגורמים לכם לסיפוק והנאה? מה יעזור לכם גם ליהנות מהדרך? ומה אפשר לעשות כדי להירגע כשאתם בלחץ?
  • הימנעות מעישון

לסיום, גם אם זה נשמע הרבה אל דאגה דווקא שינויים קטנים ומדורגים הם אלו שיעזרו לנו להגיע בצורה בטוחה ונכונה להשגת המטרות שלנו.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    פלקסיטול משחה לשפתיים פפאיה פלקסיטול משחה לשפתיים פפאיה

    פלקסיטול משחה לשפתיים פפאיה

    משחה לשפתיים יבשות וסדוקות מועשרת בפפאיה
     39.90
    ביו-קאלם ביו-קאלם

    BioCalm

    כמוסות ולריאן, פסיפלורה ותמציות צמחים נוספות בתוספת חומצות אמינו וויטמיני B
     78.60
    יומי ברזל COMFORT

    יומי ברזל COMFORT

    אבקה המכילה ברזל בתוספת ויטמין C
     137.60
    אשווגנדה Balance אשווגנדה Balance

    אשווגנדה Balance

    כמוסות המכילות תמצית אשווגנדה
     221.80
    כתבה
    מערכת החיסון

    כיצד ניתן לספק תמיכה למערכת החיסון?

    צינון, התקררות ושפעת, כולן מחלות שהיינו מעדיפים להימנע מהן, וגם אם חלילה "חטפנו שפעת" היינו מעוניינים לקצר את משך המחלה ככל הניתן. מערכת החיסון שלנו נלחמת בגורמי המחלות לא רק בחורף אלא באופן יום יומי ולכן מומלץ להעניק לה תמיכה טבעית לתפקוד מיטבי. בכתבה הבאה נרחיב על כל מה שצריך לדעת, כדי שהחורף הבא יעבור כמה שיותר בשלום.
    נויה כחלון ·בעריכת חני בן חמו, דיאטנית קלינית, המחלקה המדעית
    כתבה
    נדודי שינה

    הסוף לנדודי השינה: טיפים שיעזרו לכם להירדם מהר

    אם אתם סובלים מנדודי שינה, אתם לא לבד. מדובר בבעיה שכיחה בעולם המערבי. למה זה קורה, ומה אפשר לעשות כדי להירדם מהר? כל המידע בכתבה.
    טלי נחום
    טלי נחום ·דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
    כתבה
    כאבים בעצמות

    "כואב לי כל הגוף": הכל על כאבים בעצמות

    כאבי עצמות מתבטאים באי נוחות גדולה ובתחושה שכל הגוף כואב. מדוע זה קורה ומהם הטיפולים הטבעיים המרכזיים להתמודדות עם כאבי עצמות בכל הגוף? כל מה שחשוב לדעת
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    ויטמינים – מדוע הם חשובים, ומה אוכלים כדי להשיגם

    ויטמינים – מדוע הם חשובים, ומה אוכלים כדי להשיגם?

    הידעתם? למרות שהגוף שלנו צריך ויטמינים, את רובם הוא אינו יכול לייצר בעצמו, לכן אספקתם לגוף היא חשובה. מהם מקורות המזון השונים להשגת כל ויטמין? על איזה תהליכים שונים בגופנו אחראים הוויטמינים ואילו בעיות נגרמות ממחסור בוויטמינים?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות