הגעתם לגיל שאפשר להתחיל. כן, עבור רבים הגיל השלישי הוא פרק חדש ומלא הפתעות והנאות: סוף סוף יש זמן בשפע לפעילות גופנית, לטיולים, ללימודים ולתחביבים ועד התנדבות במגוון תחומים.
כידוע, בעשורים האחרונים עלתה תוחלת החיים בצורה משמעותית בעולם המערבי, בזכות שיפור ברמת התברואה, התזונה, שירותי הבריאות, ובהתנהגות מקדמת בריאות. כיום, וזה מוכח גם סטטיסטית, אנחנו מעשנים פחות, מקפידים יותר על תזונה נכונה, מבינים שפעילות גופנית תורמת לבריאות, וכך גם החיסונים, התרופות ותוספי התזונה להם אנחנו זקוקים. בקיצור, מודעים לכך שהבריאות שלנו היא במידה רבה באחריותנו.
חשוב להדגיש, כי אם אתם נוטלים תרופות על בסיס קבוע, לטיפול במחלות ידועות או במצבי רפואיים המחייבים השגחה, כגון יתר לחץ דם, פרופיל לקוי של שומני הדם או רמת סוכר גבוהה, התייעצו עם הרופא המטפל אודות אפשרויות הטיפול הטבעיות והמשלימות המקובלות עליו, וודאו שלא קיימת התנגשות בין התרופות לתוספי התזונה שאתם נוטלים.
מה מצלמים בכלל
אם כך, כיצד אנחנו יכולים לדאוג לעצמנו ולחיות בצורה בריאה ופעילה בגיל השלישי?
לעבור את גיל המעבר
גלי חום הם בדרך כלל התסמין הראשון המעיד על הכניסה גיל המעבר, שנקרא בלועזית מנופאוזה.
מלבג גלי חום, נשים רבות מדווחות כי הן חוות תסמינים נוספים, כגון דיכאון, מתח, דלקות בנרתיק ודלקות בדרכי השתן, הפרעות בשינה, עלייה במשקל ועוד.
מה אפשר לקחת?
למניעת גלי החום: ההמלצה היא לנסות להקל על התופעות בעזרת תכשירי סויה, המכילים איזופלאבונים.
להקלה על דלקות בנרתיק: פרוביוטיקה המיועדת ם לאיזון הרכב החיידקים בנרתיק, לבריאות אינטימית ולטיפול בגרד, באי נוחות ובריחות לא נעימים, עשויה להועיל.
להעצים את העצמות
נשים וגברים בגיל השלישי חשופים לסיכון ללקות באוסטיאופורוזיס, מחלת דלדול העצם שנגרמת בגלל פגיעה במשק הסידן. משום כך, קצובות הסידן המומלצות בגיל השלישי הן גבוהות יותר וקשה מאד להשיג אותן באמצעות תזונה בלבד.
מה אפשר לקחת?
תוסף סידן או מולטי-ויטמין: המכיל כמויות גבוהות של סידן, בהתייעצות עם רופא או דיאטנית כמובן. כמו כן, חשוב מאד להעלות את רמת ויטמין D בגוף, על ידי חשיפה מבוקרת לשמש או על ידי נטילה של תוסף תזונה.
פעילות לפעילים
כידוע, פעילות גופנית חיונית בכל גיל ואין שום סיבה להפסיק אותה בגיל השלישי, נהפוך הוא. אם לא מצאתם לכך זמן לפני היציאה לפנסיה מומלץ שתמצאו כזו שמתאימה לכם עכשיו, כשזמנכם בידכם.
פעילות גופנית מסייעת לשמירה על החיונית ועל הבריאות באופן כללי, מונעת מחלות, משפרת את מצב הרוח ועוזרת לשמור על משקל תקין. רק מה, לעתים הברכיים ומפרקים נוספים מאותתים לנו שצריך לדעת מתי לנוח או להפחית עומס. על פי המחקרים, כ-50% מבני החמישים ומעלה יסבלו מדרגה זו או אחרת של שחיקת סחוס, מתברר כי נשים סובלות פי 2 מגברים.
מה אפשר לקחת?
מחקרים מצביעים על כך שישנם תוספי תזונה שמסייעים בהפחתת כאבים ומאטים את קצב התקדמות הפגיעה במפרקים. הרכיבים המקובלים כיום בתוספי התזונה הם גלוקוזמין, אחד מאבני הבניין של הסחוסים, וכן אפלפין – מיצוי של שרף המופק מצמח בשם בוסווליה (לבונה) המכיל חומרים ייחודיים המסייעים לבעיה.
כואב, אבל פחות
הגב שנתפס לעתים קרובות יותר, הרגליים שמתעייפות והשרירים שמתכווצים. בגיל השלישי הגוף מגיב בצורה שונה, ולעתים קרובות התוצאה היא כאב. לעיתים מנוחה עשויה לגרום לכאב לחלוף מעצמו, ואולם במקרים רבים התחושה היא שהכאב מצריך בדיקה של רופא. אבל מי אמר שבינתיים חייבים לסבול?
מה אפשר לקחת?
ישנם תכשירים הומיאופתיים המתאימים לעיסוי, למריחה ולהרגשה טובה במצב של כאבי שרירים או חבלות כמו נקע בקרסול, כאבי כתף, גב תחתון, צוואר או ברכיים.
*המידע בכתבה שלעיל מהווה המלצות מניעה בלבד ואינו מהווה חוות דעת רפואית או תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. בכל מקרה יש להיוועץ בגורם רפואי מוסמך לצורך אבחון והתאמת טיפול.