חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

כיצד ניתן לספק תמיכה למערכת החיסון?

צינון, התקררות ושפעת, כולן מחלות שהיינו מעדיפים להימנע מהן, וגם אם חלילה "חטפנו שפעת" היינו מעוניינים לקצר את משך המחלה ככל הניתן. מערכת החיסון שלנו נלחמת בגורמי המחלות לא רק בחורף אלא באופן יום יומי ולכן מומלץ להעניק לה תמיכה טבעית לתפקוד מיטבי. בכתבה הבאה נרחיב על כל מה שצריך לדעת, כדי שהחורף הבא יעבור כמה שיותר בשלום.
נויה כחלון · בעריכת חני בן חמו, דיאטנית קלינית, המחלקה המדעית
  • פרסום 19.06.2022
  • עדכון 31.10.2024
  • 3 דקות קריאה
מערכת החיסון

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    מערכת החיסון משמשת ככלי ההגנה של הגוף מפני מחלות ומושפעת מגורמים רבים

  2. 2

    רכיבים מסוימים כמו ויטמין D ,C ואבץ נקשרו כמסייעים לתפקוד תקין של מערכת החיסון שלנו

  3. 3

    שילוב של שלושת הרכיבים מביא לתמיכה במערכת חיסון והגנה טבעית

מה היא מערכת החיסון?

מערכת החיסון היא כלל מנגנוני ההגנה של הגוף נגד גורמים זרים, מחוללי מחלות ואפילו כנגד גורמים עצמיים כגון תאים סרטניים. תפקידה המרכזי הוא לזהות גורם זר הנכנס לגוף, ובהמשך להביא לתקיפה שלו וסילוקו מהגוף.

מערכת החיסון מורכבת מרכיבים רבים וסוגי תאים רבים הפועלים במישורים שונים. החל מהעור עצמו, הן על פני רקמות ואפילו ברמת הגנום – לייצור רכיבי מערכת חיסון. כך שכלל הרקמות והתאים השונים מהווים הגנה חיסונית.

ישנה חשיבות רבה גם לעוצמת התגובה של מערכת החיסון. מחד, מצב של עודף פעילות יכול לגרום לתקיפה של הגוף עצמו או עצמים שאינם פתוגנים (אלרגיות ומחלות אוטואימוניות). מנגד, תת פעילות של מערכת החיסון מביאה את הגוף למצב שאין ביכולתו להילחם כנגד גורמי מחלה, ולכן חשוב לשמור על מערכת חיסון מאוזנת ויציבה.

השפעת רכיבים שונים על מערכת החיסון שלנו

מערכת החיסון היא מערכת  גדולה ומורכבת וישנם גורמים רבים המשפיעים על התפקוד התקין שלה.

ויטמין C

ויטמין C הנקרא גם חומצה אסקורבית, הוא בעל תפקידים רבים ומגוונים בגוף, ביניהם גם תפקוד תקין של מערכת החיסון. במטה אנליזה נמצא כי תיסוף ויטמין C אצל אנשים שסבלו מהתקררות קיצר את משך המחלה ביום בקרב מבוגרים וביום וחצי בקרב צעירים, כמו כן נצפתה גם הטבה ברמת תסמיני ההתקררות.

ויטמין D

ויטמין D הידוע בכינויו "ויטמין השמש", גם הוא ויטמין קריטי לתפקוד התקין של מערכת החיסון ורובו נוצר בגוף לאחר מפגש קרני שמש (קרינת UV) עם העור.

במדינת ישראל על אף היותה ארץ שטופת שמש ברוב ימות השנה, נמצא כי יש חוסר משמעותי של ויטמין די באוכלוסייה, חוסר זה עשוי להחמיר בעיקר בחורף כשהשמש לא מצויה וכן ביגוד ארוך המונע את מפגש קרני השמש עם העור כלומר מונע את תהליך יצירת הוויטמין. מחקר ישראלי שנעשה בתקופת הקורונה מצא כי אנשים שהיו בחוסר ויטמין D היו בעלי סיכון גבוה יותר לחלות בקורונה וסיכון כפול להיות באשפוז בהשוואה לאנשים עם רמת ויטמין D תקינה.

אבץ

אבץ הוא מינרל נפוץ וחיוני, המצוי בכל תאי הגוף. הוא קריטי לסינתזת DNA וכן לתהליכי התמיינות וגדילת תאים. במחקרים נמצא כי אבץ הוא אמצעי יעיל הן למניעה של התקררות והן לטיפול בהתקררות. נמצא כי נטילת 9-24 מ"ג של אבץ הביאה לקיצור משך מחלת ההתקררות ב-1.6 ימים וכן הפחתה בסימפטומים.

חשוב לציין, כי שילוב של שלושת הרכיבים הנ"ל עשוי לתרום בצורה משמעותית לתמיכה במערכת החיסון. מערכת חיסונית שמתפקדת ביעילות מהווה את החלק הארי בהגנה מפני מחלות, נוסף על כך היא עשויה להביא לקיצור ימי מחלה והקלה בסימפטומים.

כל הכתבות שלנו מבוססות על מחקרים מקצועיים ונכתבות על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ויטמין D- 1000 כמוסות רכות ויטמין D- 1000 כמוסות רכות

    ויטמין D- 1000 כמוסות רכות

    כמוסות רכות המכילות ויטמין D3 1000 יחב"ל
     61.40
    גאמיס ויטמין C500

    גאמיס ויטמין C500

    500 מ"ג ויטמין C
    אשכולות במרקם ג'לי בטעם תפוז
     80.60
    פלקסיטול קרם לעור יבש מאוד פלקסיטול קרם לעור יבש מאוד

    פלקסיטול קרם לעור יבש מאוד

    קרם אינטנסיבי להזנת לחות מירבית המסיר בעדינות עור יבש בזרועות,רגליים, מרפקים וגב
     73.50
    פרוטק ספריי פרוטק ספריי

    פרוטק ספריי

    פרופוליס, אכינצאה, תימין ומרווה
     56.00
    כתבה
    זיכרונות

    סוגי זיכרון

    איפה הייתם כששמעתם על אסון התאומים? רובנו נצליח לענות על השאלה הזו די בקלות למרות הזמן הרב שחלף, אבל האם תצליחו לזכור גם מה לבשתם באותו יום? אולי אתם זוכרים מה אכלתם אתמול לארוחת ערב ואולי לא, אבל אתם בטח זוכרים את המנה המצוינת שהזמנתם כשהייתם במסעדה החביבה עליכם. אז למה אנחנו זוכרים רק חלק? הסיבה לשוני נעוצה בסוגי הזיכרון ובמאגרי הזיכרון השונים שבמוחנו ובדרך בה אנו הופכים פרטי מידע אקראיים לזיכרונות.
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    כתבה
    חיזוק מערכת חיסון

    חיזוק מערכת החיסון

    בכל רגע אנחנו שואפים, בולעים, ומארחים על ובתוך גופינו אינספור מיקרואורגניזמים – יצורים קטנטנים שניתן לראותם באמצעות מיקרוסקופ בלבד. לקבוצת המיקרואורגניזמים משתייכים יצורים רבים שהמפורסמים שבהם הם חידקים, פטריות ונגיפים (וירוסים). לא כל המיקרואורגניזמים מזיקים וחלקם אף מועילים, אבל מערכת החיסון שלנו עומדת על המשמר כדי שנהיה תמיד על הצד הבטוח. אז מה היא עושה […]
    בן-אל ברקוביץ
    בן-אל ברקוביץ ·דיאטן קליני וספורט RD M.Sc
    כתבה
    לחץ דם נמוך

    לחץ דם נמוך: מה מרגישים ואיך מטפלים?

    אמרו לכם שיש לכם לחץ דם נמוך, אבל אתם לא ממש יודעים מה לעשות עם זה? אז קבלו: למה אתם מרגישים סחרחורת ועייפות, איך אפשר להקל על הסימפטומים, והאם זה מסוכן?
    עינת ששון ·MSc, מנהלת מדעית והסברה
    כתבה
    חשיבות ויטמין סי

    ויטמין C: מדוע הוא כל כך חשוב לבריאות שלנו?

    האם וכיצד ויטמין C מונע מחלות, מה עלול לקרות למי שנמנעים מאכילת פירות וירקות שמכילים אותו, מהי הקצובה הנדרשת של ויטמין C והאם כדאי לקחת אותו בכמויות גדולות?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות