מדברים בריאות
עם כל כך הרבה מידע ברשת, איך אפשר לדעת מה נכון?
המומחים והמומחיות שלנו כאן בשבילך עם כל המידע שיעשה לך סדר
-
עשב חיטה – על מה כל הרעש הזה?
בשנים האחרונות שומעים לא מעט את צמד המילים "עשב חיטה", והיום נסקור את יתרונותיו הגדולים. -
הסגולות והיתרונות הבריאותיים של שמן אורגנו פראי
בעבר שמענו לא מעט על אורגנו, בעיקר ברוטב לפסטה או כתיבול לפיצה. בעצם מדובר כאן בצמח שאולי נראה "סתמי" אבל האמת היא שהוא טומן בחובו סגולות רבות ועוצמתיות. כנראה שלא בכדי עשו בו שימוש לרפואה בעת העתיקה, למאכל עוד. -
זרעי צ'יה – האוצר שבזרע
כשחושבים על זרעים, לרוב עולה מחשבה על זרעי דגנים כמו חיטה, שעורה, שיבולת שועל ועוד. בכתבה הזו נעסוק בסוג נוסף של זרעים - זרעי צ'יה. הזרעים הקטנים האלו בסלט, שלפעמים נתקעים בשיניים או שאולי הכנת מהם פודינג בעבר - לא ממש ברור מה כל כך מיוחד בהם, למרות שנראה שכולם מסביבך אוכלים אותם. אז בואו נצלול ביחד לעולמם המרתק של הזרעים הייחודיים האלו. -
ג'ינג'ר: הסגולות והיתרונות הבריאותיים של שורש הג'ינג'ר
ג'ינג'ר (Ginger), בעברית זנגביל, מוכר כתבלין בכל רחבי העולם. השימוש בו נפוץ בעולם הקולינריה, הקוסמטיקה וכצמח מרפא כמעט בכל רפואה טבעית מסורתית, מרפואות המזרח ועד לנטורופתיה ולרפואה המערבית המודרנית. רכיביו הייחודיים נחקרים בשל סגולותיהם הרפואיות. על כל אלה ועוד במאמר. -
גוג'י ברי – פוד או סופר פוד?
ליסיום ברברום או בשמו המוכר יותר גוג'י ברי, הוא אחד מהסופר-פודס היותר מוכרים ויציבים שישנם בעשור האחרון (בעיקר) בארץ ובעולם, עם עשרות מחקרים שנערכו עליו. מה הופך אותו לכזה? הרי בסופו של מדובר בפרי. כל התשובות בכתבה. -
פרטין נמוך: תסמינים ודרכי התמודדות
ערכי פרטין נמוכים מעידים על חסר בברזל, לכן לרוב יינתן טיפול שיכלול תוספי ברזל כחלק מתזונה מאוזנת וטיפול רפואי מתאים. כל המידע על פרטין נמוך בכתבה הבאה. -
למה מגנזיום חשוב לבריאות שלנו?
מגנזיום הוא מינרל חיוני המשתתף בכ-300 תהליכים ביולוגיים בגוף האדם, כולל תפקוד השרירים והעצבים, ויסות לחץ הדם, ויסות רמות הסוכר (גלוקוז) ובריאות העצם. רוב המגנזיום נמצא בעצמות שלנו (כ-50%-60%), כ-1% בדם והשאר בתאי הגוף השונים [1]. חסר במגנזיום שכיח באוכלוסייה בישראל, אומנם לא מדובר בחסר קליני חריף אבל בהחלט כזה שעלול לגרום לתסמינים שונים הפוגעים באיכות החיים. -
מה לאכול כשכואבת הבטן?
כאב בטן הוא שם כולל לתסמינים שונים ומעיקים הגורמים לתחושה לא נעימה באזור חלל הבטן. לכל סוג של כאב בטן יש המלצה תזונתית שונה ולעתים גם מנוגדת. מתי כדאי לנו לצרוך יותר סיבים? אילו מאכלים מומלצים ומתי עדיף להימנע מהם? מה מומלץ לשתות ולמה? למה החיידקים הטובים טובים? ומתי מומלץ לפנות לרופא? כל זאת בהמשך הכתבה.