אנזימי עיכול
אנזימי עיכול הם סוג של חלבונים המיוצרים בגוף ופועלים במערכת העיכול לפירוק המזון לאבני בניין, כשלב מקדים לספיגתם אל זרם הדם. עמילנים וסוכרים מורכבים מתפרקים לסוכרים פשוטים, חלבונים לחומצות אמינו, ושומנים לחומצות שומן. כך למשל סוכר החלב – לקטוז, המורכב משתי יחידות של סוכרים פשוטים המחוברות יחדיו, מתפרק במערכת העיכול על ידי האנזים לקטאז. חסר באנזימי עיכול עלול לנבוע כתוצאה ממצבים שונים כמו מחלה, לחץ או הזדקנות. מצב זה עשוי להביא לכך שהמזון לא מתפרק בצורה מלאה, ולבוא לידי ביטוי בתסמינים כמו נפיחות, גזים ושלשולים.
-
כיצד שומרים על איזון נכון של אנזימי עיכול?
מערכת עיכול בריאה מסייעת לבריאות כללית טובה יותר. מחקרים הראו כי הוספת אנזימי עיכול לארוחה עשויה להפחית כאבי בטן וגזים. כיצד הם עושים זאת? -
איך מתמודדים עם רגישות למוצרי חלב?
ישנם רבים המפתחים רגישות לחלב ולמוצריו, תופעה שקיבלה את השם הרפואי אי סבילות ללקטוז ושנגרמת בגלל חסר באנזים לקטאז. כיצד מתמודדים? נסו את העצות הבאות -
אי סבילות ללקטוז: האם אתם רגישים למוצרי חלב?
אם בכל פעם שאתם אוכלים או שותים חלב ומוצריו אתם חווים תחושות כגון נפיחות, גזים, כאבי בטן, ואפילו שלשול, ייתכן שאתם סובלים מרגישות ללקטוז. מדוע זה קורה? -
מה הקשר בין אנזימי עיכול ובריאות טובה?
אנזימי העיכול הינם בעלי חשיבות רבה למערכת העיכול ואולם עם עלולים להיהרס בתהליכי בישול ועיבוד. מה ניתן לעשות כדי להחזיר אותם לגוף? -
אנזימי עיכול: כיצד שומרים על איזון נכון של אנזימי עיכול?
מהם אנזימי עיכול, מדוע הם מתדלדלים ולמה זה גורם, וכיצד אפשר להחזיר למערכת העיכול? -
כאבי בטן אחרי אוכל – איך מתמודדים עם כאבי בטן וגזים אחרי האוכל?
ארוחות גדולות מסתיימות לעתים בתחושה של נפיחות, כבדות ועייפות. איך מתמודדים ואיזה תוסף תזונה יכול לעזור?
- 1
- 2