מחשבון ביוץ – כלי למעקב אחרי הביוץ שלך
רוצה לדעת מתי מתרחש הביוץ שלך? בין אם את מנסה להיכנס להריון ובין אם את פשוט רוצה לעקוב אחרי הגוף שלך ולהכיר את הימים הפוריים שלך – מחשבון הביוץ שלנו כאן כדי לעזור. הזיני את תאריך הווסת האחרונה שלך ואת אורך המחזור – וקבלי תוך שניות את מועד הביוץ הצפוי וימים חשובים במחזור החודשי שלך.
בואי לחשב את מועד הביוץ הצפוי שלך
-
איך מחשבון הביוץ עובד?
מחשבון הביוץ שלנו מבוסס 2 נתונים שתזיני במחשבון:
• תאריך היום הראשון של הווסת האחרונה שלך
• מספר הימים הממוצע בין ווסת לווסת (משך המחזור החודשי הממוצע שלך)
למשל מועד הווסת האחרונה שלך היה 20.5 (יום קבלת הווסת) ולרוב בין 2 מחזורים שלך עוברים 28 ימים בממוצע. בהתאם לנתונים האלה המחשבון מחשב את תאריך הביוץ המשוער. -
למה כדאי שאדע את מועד הביוץ שלי?
המידע לגבי מועד הביוץ המשוער עוזר לזהות את הימים שבהם הסיכוי להיכנס להריון הוא הגבוה ביותר וכך מגדיל את הסיכוי להפריה. כשאת יודעת את מועד הביוץ המשוער את למעשה יודעת מהו חלון ההזדמנויות להפריה. בנוסף, זה מאפשר לך להבין טוב יותר את הגוף שלך ולעקוב אחר דפוסי המחזור החודשי.
-
למה להשתמש במחשבון ביוץ?
• תכנון הריון: היכרות עם חלון הפוריות שלך, עם מועד הביוץ המשוער, יכולה להגדיל את הסיכוי לכניסה להיריון ומעבר לכך זה בהחלט צעד חשוב בתכנון הריון מודע ומושכל.
• תמיכה בקבלת החלטות: אם את שוקלת טיפולי פוריות או מעקב רפואי, המידע מהמחשבון יכול להיות שימושי.
• מעקב אחרי המחזור: המחשבון עוזר לך להבין את הדפוסים של המחזור החודשי שלך. כי כשאת יודעת מתי מתרחש הביוץ, את מבינה טוב יותר את המחזור החודשי, ההורמונים והתסמינים שמופיעים סביבו (כמו שינויים במצב הרוח, הפרשות או כאבים). -
איזה תסמינים גופניים אופייניים לימי הביוץ?
חלק מהנשים יודעות לזהות את מועד הביוץ שלהן דרך תסמינים גופניים כמו כאב קל בצד אחד של הבטן, רגישות בשדיים או שינוי בהפרשה הנרתיקית (שקופה-לבנבנה מעט נוזלית אך מתוחה במרקם דומה לחלבון ביצה נא). הסימנים האלה נובעים מהשינויים ההורמונליים שמתרחשים בגוף סביב הביוץ.
-
איזה דרכים נוספות יכולות לעזור לי להבין מהם ימי הביוץ?
לצד השימוש במחשבון הביוץ, יש נשים שעושות מעקבים אחרי סימני ביוץ דוגמת אלה שכתבנו למעלה או שינוי בטמפרטורת הגוף. אם את מנסה להיכנס להיריון מומלץ להיעזר בבדיקות ביוץ ביתיות ולפנות לרופא/ת הנשים שלך להתייעצות לגבי בדיקות כלליות שניתן וכדאי לעשות לפני הכניסה להיריון.
-
איך עובדות בדיקות הביוץ הביתיות?
בדיקות ביוץ ביתיות מזהות את העלייה בהורמון LH שמהווה את האות לגוף לשחרר ביצית, תהליך שמתרחש בערך 24-36 שעות לאחר העלייה של ההורמון. למי שיש צורך במעקב הדוק יותר מומלץ להשתמש בבדיקות הביתיות מספר ימים לפני מועד הביוץ הצפוי, בשעות אחר הצהריים, כדי לתזמן בצורה מדויקת את חלון הפוריות.
-
איך עובדות בדיקות הביוץ הביתיות?
אם את מתכננת להיכנס להריון, זה בדיוק הזמן להתחיל בנטילת תוספי תזונה של חומצה פולית ו-יוד שהוכחו כרכיבים חשובים להתפתחות תקינה של העובר עוד לפני ההפריה. בנוסף, מומלץ לבצע השלמה תזונתית רחבה כולל ויטמין D, ברזל ורכיבים נוספים בעזרת מולטי ויטמין ייעודי לתקופה זו . כבר בשלב הזה של ה"לפני…" כדאי להפחית בצריכת הקפאין ולהימנע ככל שניתן משתיית אלכוהול ששניהם עלולים להשפיע על הפוריות ואיכות הביציות.
רפרנסים:
עולם ההיריון של אלטמן
צרו קשר עם המומחיות שלנו
תוספי תזונה זו המומחיות שלנו, מוזמנים להתייעץ איתנו.