חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

פסיפלורה

"שעונית נאכלת" המוכרת בשמה - פסיפלורה היא צמח מטפס בעל פירות סגולים מרהיבים ופרחים מרהיבים המקשט גינות רבות. פירותיו המתוקים - חמצמצים בעלי ערך תזונתי עשיר ומזין. מעבר לקינוח טעים הוא מרגיע ומחזק את הגוף והנפש.
שרון צור
שרון צור · נטורופת ND, RNa מרצה, מטפל, מומחה לפטריות מרפא
  • פרסום 17.06.2021
  • עדכון 25.11.2024
  • 5 דקות קריאה
פסיפלורה

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    קיימים כ- 500 זני פסיפלורה הגדלים ברחבי העולם, עץ הפסיפלורה מקשט גינות ואת הצלחת שלנו

  2. 2

    הפרי עשיר בוויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ומעל ל-110 רכיבים שונים התורמים לבריאותנו

  3. 3

    חליטה של עלי הפסיפלורה המכילה את הרכיב ארמנו מרגיעה ומעניקה תחושת שלווה

מהו צמח פסיפלורה (שעונית נאכלת)?

צמח הפסיפלורה הוא צמח מטפס הגדל ומתפשט במהירות, הוא ירוק כל השנה ובישראל מגודל למטרות נוי ולמטרות מאכל. פרחיו מזכירים בצורתם שעון קיר והעלי הנמצא במרכז הפרח דומה למחוגים ומכאן שמו העברי "שעונית נאכלת" כינוי נוסף הוא "פרי התשוקה" (Passion Fruit).

תכונות ומאפיינים של צמח הפסיפלורה

השיח גדל במהירות ומניב פירות כבר בשנתו הראשונה. מספיק לשתול שתיל או שניים בצמוד לגדר ולהשקות. נופה של הפסיפלורה ירוק ורענן במשך כל השנה, וכל שהצמח צריך זה אדמה, מים ושמש. צמח הפסיפלורה מניב פירות פעמיים בשנה: בחורף (מפברואר ועד מאי) ובמועד הקיץ (מיולי ועד ספטמבר). פרי הפסיפלורה עלי קליפה חלקה בגוון ירוק ההופך למקומט וסגול אדמדם כשהוא מבשיל. החלק הפנימי האכיל של הפרי במרקם ג’ל בגוון כתום ויש בו גרעינים שחורים קטנים.

מקורו של הצמח ושימושיו הקולינריים

מקורו של הצמח באמריקה הלטינית, באזור ברזיל, פרגוואי וצפון ארגנטינה ומשם הגיע לאירופה על ידי הכובשים הספרדים שכבשו את דרום אמריקה. כיום מגודלים זנים מסחריים של הפסיפלורה בארצות הברית, בהודו, באוסטרליה, בסין, בדרום אפריקה ובישראל.

המראה האקזוטי, טעמו המתוק חמצמץ של הפרי וערכיו התזונתיים תרמו לשילובו של הפרי במטבחים ברחבי העולם. את פירות הפסיפלורה אוכלים טריים (פשוט לחצות ולאכול עם כפית), בקינוחים, כריבות, מוסים, קרמים, נעשה בהם שימוש בציפוי לעוגות, לפתנים, כמחית, גלידות, בקוקטיילים וכמיץ.

מהם הערכים התזונתיים של פסיפלורה?

לפרי הפסיפלורה ערכים תזונתיים מרשימים! 100 גרם פרי מכיל:

  • 50-100 קק"ל
  • 30 מ"ג ויטמין C
  • 64 מק"ג ויטמין A
  • 29 מ"ג מגנזיום
  • 14 מק"ג פולאט (ויטמין B9)
  • 12 מ"ג סידן
  • ויטמיני B נוספים
  • ברזל, אבץ, סיבים תזונתיים
  • פוליפנולים (רכיבים צמחיים) בעלי פעילות נוגדת חמצון. פירות ועלי הפסיפלורה מכילים רכיב ייחודי בשם ארמנו (Armano) בעל השפעה מרגיעה ונוגדת עוויתות

פסיפלורה והרפואה המסורתית

שימושים מסורתיים בפירות ובעלי צמח הפסיפלורה מתועדים בסין, דרום אמריקה והודו. פירות ומיץ פסיפלורה שימשו כטוניק לחיזוק הגוף והרגעת הנפש, לשיפור השינה ובמצבי מתח, לחץ וחרדה. בנוסף נעשה בהם שימוש לתמיכה במערכת העיכול במצבים של גזים, עצירות, שיעול וכאבי מפרקים.

המחקר המודרני מצא עושר של רכיבים נוגדי חמצון בפירות ובעלי פסיפלורה כגון: קראטונואידים, פנולים, פלבנואידים וויטמין C המסייעים לגוף להתמודד עם רדיקלים חופשיים ותהליכי חמצון.

חליטה ומיצוי של עלי פסיפלורה מכילים פלבנואידים וארמנו המרגיעים את מערכת העצבים ומרפים שרירים, רכיבים אלה מסייעים להרגעה, מסייעים להתמודד במצבי לחץ ומתח, יכולים לשפר את איכות השינה ולהפחית תסמינים של חרדות, דיכאון, עוויתות במערכת העיכול ובמצבים של מעי רגיז. בנוסף, לרכיבים אלה פעילות נוגדת דלקת המסייעת במצבי דלקת שונים ולהפחתת כאבים. האפקט המרגיע של הפסיפלורה בשילוב נוגדי חמצון ממשפחת הפנולים והרכיבים נוגדי הדלקת מסייעים במצבים של יתר לחץ דם.

פסיפלורה ואיזון רמות הסוכר בדם

צמח הפסיפלורה עשוי לסייע באיזון רמות הסוכר (גלוקוז) בדם. במחקר בו השתתפו 43 נחקרים עם סוכרת סוג-2, הנחקרים נטלו תוספת תזונתית המופקת מקליפות פרי הפסיפלורה במינון של 30 גרם ליום משך חודשיים. בקבוצת המחקר אשר נטלה תוספת של פסיפלורה נצפתה ירידה של עד 25.7% בממוצע ברמות סוכר הגלוקוז בצום כעבור חודשיים בהשוואה לרמות בתחילת המחקר.

כמה פסיפלורה מותר לאכול ביום?

הפסיפלורה כל כך טעימה שלפעמים כמו מאכלים טעימים נוספים קשה לנו לווסת את האכילה ואנחנו מוצאים את עצמנו אוכלים עוד ועוד. אז כמה מומלץ לאכול ממנה? האם יש דבר כזה "יותר מדי" כשמדובר במאכל כל כך טוב ובריא? התשובה היא כן! יש דבר כזה "יותר מדי". פירות עשירים בוויטמינים, סיבים תזונתיים ורכיבי תזונה נוספים בעלי סגולות בריאותיות אבל פירות מכילים גם סוכר. אומנם רבים תופסים את הסוכר של הפרי כ"סוכר טבעי" ומפרשים זאת כסוכר בריא אבל סוכר הוא סוכר הוא סוכר. צריכה גבוהה של סוכר לא מומלצת ולכן ההמלצה היא לצרוך פירות במתינות, לרוב כ-2-3 מנות פרי ביום לאנשים בריאים ללא מחלות רקע. כך נוכל ליהנות מהעושר התזונתי שקיים בפרי אבל לא נצרוך כמות גבוהה מדי של סוכר. מנת פרי נחשבת כזו המספקת כ-15 גרם פחמימה וכ-60 קלוריות (או ליתר דיוק – קק"ל). כשמדובר בפסיפלורה אז כל יחידה בינונית מכילה כ-2 גרם סוכר וכ-17 קק"ל ליחידה, לכן צריכה של 7 יחידות פסיפלורה בינוניות בערך יחשבו כמנת פרי. אבל (וזה אבל חשוב אז שימו לב) צריך לזכור שפסיפלורה היא פרי עשיר בסיבים תזונתיים מסיסים ובלתי מסיסים, סיבים תזונתיים אלה אומנם תורמים לבריאות שלנו באופנים רבים אבל עלולים לגרום לתסמינים במערכת העיכול כשהם נצרכים בבת אחת בכמות גדולה. תסמינים שעלולים להופיע במצב של צריכה מוגברת של סיבים תזונתיים כוללים גזים, נפיחות וריבוי יציאות. כך שכשמדובר באוכלוסייה הבריאה מומלץ לא לעבור את ה-3-4 יחידות ביום (במיוחד "לבטן שלא מורגלת בסיבים") ולהימנע מצריכה של 7-8 יחידות ביום.

כל הכתבות שלנו מבוססות על מחקרים מקצועיים ונכתבות על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר.

הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    120 כמוסות
    25% הנחה
    רוטס HR לגבר 120 רוטס HR לגבר 120

    רוטס HR לגבר

    כמוסות ויטמינים, מינרלים וצמחים
    המוצר אזל מהמלאי
    25% הנחה
    חומץ תפוחים חומץ תפוחים

    חומץ תפוחים

    כמוסות המכילות 450 מ״ג חומץ תפוחים בתוספת כרום ותמצית ג׳ימנמה
     90.68 120.90
    50 מ"ל
    פרוטק תמצית 50 פרוטק תמצית 50

    פרוטק תמצית

    תמצית המכילה אכינצאה ופרופוליס בשילוב תמציות צמחים
     80.60
    100 טבליות
    25% הנחה
    סופרלס 100 סופרלס 100

    סופרלס

    טבליות המכילות שילוב צמחים ומיצויי צמחים בתוספת ברומלאין לפעילות סדירה
     56.63 75.50
    כתבה
    לידה קלה

    איך לעבור את הלידה בצורה הטובה ביותר

    לידה היא אירוע שיא, מצב קיצון של הגוף מלא בחוסר וודאות וחוסר שליטה. מה בכל זאת נמצא יעיל ומסייע להתמודדות שלך בזמן אמת? הכי חשוב שתבואי עם ידע מקדים ותהיי שותפה מלאה בכל שלב של הלידה שלך. כך תהיה לך חווית לידה בריאה. אז הנה סיכום יעיל של כל מה שיכול לסייע לך ללדת בצורה הטובה ביותר
    רות עוז שלם ·מקדמת בריאות האישה ומכינה ללידה
    כתבה
    סמבוק שחור

    סמבוק שחור (Sambucus Nigra)

    ברחבי היערות באירופה גדל עץ יפיפה הנישא עם פרחים לבנבנים ריחניים ופירות סגולים חמצמצים בשם סמבוק שחור. מימי קדם מיוחסים לסמבוק השחור יכולות מיסטיות ובריאותיות שונות. האם הוא יכול להגן עלינו? מה הסגולות הבריאותיות שלו?
    שרון צור
    שרון צור ·נטורופת ND, RNa מרצה, מטפל, מומחה לפטריות מרפא
    כתבה
    סובלים מקנדידה במעיים נסו פרוביוטיקה

    סובלים מקנדידה במעיים? נסו פרוביוטיקה ושינוי תזונתי

    פטריית הקנדידה חיה לרוב בגוף שלכם בשקט ובשלווה, אבל מספיקים כמה שינויים קטנים כדי שהיא תפרוץ ותהפוך את החיים ללא נעימים בכלל. מהי קנדידה במעיים, איך תדעו אם אתם סובלים ממנה ואיך נלחמים בה?
    נועה ברקוביץ
    נועה ברקוביץ ·דיאטנית קלינית RD M.Sc. המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    יתרונות שורש ג'ינג'ר

    ג'ינג'ר: הסגולות והיתרונות הבריאותיים של שורש הג'ינג'ר

    ג'ינג'ר (Ginger), בעברית זנגביל, מוכר כתבלין בכל רחבי העולם. השימוש בו נפוץ בעולם הקולינריה, הקוסמטיקה וכצמח מרפא כמעט בכל רפואה טבעית מסורתית, מרפואות המזרח ועד לנטורופתיה ולרפואה המערבית המודרנית. רכיביו הייחודיים נחקרים בשל סגולותיהם הרפואיות. על כל אלה ועוד במאמר.
    שרון צור
    שרון צור ·נטורופת ND, RNa מרצה, מטפל, מומחה לפטריות מרפא
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות