חנות

עולמות התוכן

כלים ומחשבונים

אודות

יצירת קשר

כדורי כורכום: ליהנות מכל היתרונות הבריאותיים שיש בתבלין הזהוב

כורכום הוא תבלין נפוץ במטבח האסיאתי, וגם ברפואה הסינית וההודית, בזכות החומר הפעיל שבו, כורכומין. כדי ליהנות מההשפעה צריך להשתמש בכמויות גדולות של התבלין. מה עושים? כדורי כורכום הם הפתרון
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 28.07.2019
  • עדכון 14.01.2025
  • 3 דקות קריאה
יתרונות הכורכום

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    כורכום הוא תבלין שמכיל רכיבים פעילים, כגון כורכומין, ממשפחת הכורכומינואידים, שנבדקו והוכחו כיעילים למגוון מחלות ומצבים דלקתיים

  2. 2

    כדי ליהנות מהיתרונות וההשפעות יש לצרוך כ-6 כפיות של התבלין מדי יום

  3. 3

    נטילת כדורי כורכום שמכילים את המינון המומלץ הם דרך יעילה, בטוחה ומבוקרת להשתמש ולקבל את החומר הפעיל

הוא זהוב, הוא ריחני, אחראי לטעמם המיוחד של אינספור מאכלים, במיוחד במטבח האסיתי, ויש בו כ-100 רכיבים פעילים שהופכים אותו לא רק ללהיט קולינארי, אלא גם לכוכב בריאותי. כורכום הינו תבלין צהוב המופק משורש הצמח Curcuma Longa. ברפואה הסינית וברפואה ההודית משתמשים בכורכום להקלה ולמניעה של מחלות ובעיות בריאות רבות. בעולם המערבי החלו להכיר בסגולותיו של צמח התבלין, ובעיקר במה שניתן להפיק מן השורש שלו, רק בשנים האחרונות.

הבשורה האחרונה בתחום תוספי התזונה הם כדורי כורכום שעשויים לפתור מגוון גדול של מצוקות. מה היתרונות שלהם ומדוע כדאי לקחת כדורי כורכום במקום להשתמש בתבלין עצמו?

מהם כורכומינואידים?

שורש הכורכום, ממנו מפיקים את התבלין היבש, זכה לשם הציורי "זעפרן הודי" בזכות הצבע הזהוב והדומיננטי שלו. ברפואה ההודית כורכום נחשב לתבלין קדוש, המיועד לטיפול במחלות ולריפוי פצעים, ברפואה הסינית הוא נחשב כ"תבלין מחמם". חומר הצבע הוא גם החומר הפעיל העיקרי שיש בכורכום – כורכומין, שמו. מלבדו, יש בשורש עוד כמה עשרות חומרים פעילים, שנקראים כורכומינואידים.

עד היום פורסמו אלפי מחקרים על ההשפעות הבריאותיות של הכורכומינואידים. התחום הראשון שנבדק היה כיצד ניתן להשתמש בכורכום להפחתת מצבים דלקתיים, כמו מחלות מעיים דלקתיות, דלקת מפרקים, דלקת עיניים כרונית ועוד. זאת משום שיש בכורכומינואידים רכיבים אנטי-דלקתיים טבעיים. התזונה המזרח אסיאתית, ובמיוחד זו שמקורה במטבח ההודי על נגזרותיו השונות, נחשבת לאחת הבריאות ביותר שיש, בזכות הרכיבים האנטי דלקתיים שיש בתבלין.

התזונה המערבית, לעומת זאת, נחשבת לעשירה ברכיבים שעלולים לעודד מצבים דלקתיים ומכאן הצורך הדחוף למצוא מקורות אנטי דלקתיים שאינם תרופה, ומה טוב יותר מאשר מוצר טבעי, זמין ואפילו טעים, כמו תבלין נפוץ ככורכום?

מחקרים נוספים קושרים לכורכומינואידים תכונות יעילות בהקלת כאבים במניעת התפתחותם של גידולים, וכן השפעות הנוגעות לפעילות המוח, ובמיוחד על אלצהיימר ודיכאון.

מדוע כדורי כורכום נחוצים? 

מתברר כי מבחינה בריאותית, כדי לקבל כמות שיעילה של חומרים פעילים, צריך לצרוך כמויות אדירות של התבלין – כ-6 כפיות כורכום ביום. זאת משום שכמות החומר הפעיל, כלומר הכורכומינואידים, בכפית תבלין כורכום יבש המוערכת כ-150-250 מ”ג ושכדי להגיע להשפעה טיפולית משמעותית של התבלין, כזו שבה השתמשו באותם מחקרים, יש לצרוך בין 500-3,000 מ”ג תבלין ליום. זוהי כמובן כמות גדולה שקשה להתמיד בה, על כן, כדורי כורכום הם אפשרות זמינה ויעילה.

על פי הערכות שונות, שוק כדורי כורכום מגלגל עשרות מיליוני דולרים וצפוי להמשיך להיות הרכיב המוביל בתחום המחלות הדלקתיות. כיום ניתן למצוא על המדפים מגוון תכשירים, כדורי כורכום או כמוסות כורכום, שמכילים מיצוי של החומרים הפעילים בכמויות המומלצות של כ-1 גרם חומר פעיל, השווה, כאמור, לכ-6 כפיות תבלין כורכום. בנטילה של כדורי כורכום אפשר לעקוב באופן מבוקר אחרי הצריכה ולדעת בודאות שמקבלים את המינון המומלץ.

יתרון נוסף לכמוסות כורכום הוא יעילות הספיגה של כורכומין וכורכומינואידים נוספים. ישנם תכשירים שמכילים מלבד כורכומינואידים גם מיצוי המופק מפלפל שחור, וזאת משום שספיגת שילוב של החומרים הפעילים מהמעיים לדם משתפרת פי 20.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    כורכום 360 Active

    כורכום 360 Active

    קפליות המכילות מיצוי כורכוםפטנטי בתוספת ביופרין
     162.30
    אלספה מיני אלספה מיני

    אלספה מיני

    כמוסות קטנות המכילות 300 מ"ג אומגה 3 בכל כמוסה
     125.96
    כורכום C3 כורכום C3

    כורכום C3 ׁ

    קפליות המכילות מיצוי כורכום פטנטי 1000 מ״ג בתוספת ביופרין
     241.90
    כתבה
    מולטי ויטמין מעל גיל 50

    מולטי ויטמין מעל גיל 50

    כולנו רוצים לשמור על הבריאות ולספק לגוף את מיטב התנאים לתפקוד תקין. לצד היתרונות הרבים שקיימים כשחוצים את גיל 50, קיים גם חשש מירידה בכמות המזון הנצרכת ומבעיות ספיגה. מהו מולטי ויטמין ומדוע מומלץ לשקול להוסיף אותו לשגרת החיים בגיל הזה? כל זאת ועוד בכתבה שלפניכם.
    נויה כחלון ·בעריכת חני בן חמו, דיאטנית קלינית, המחלקה המדעית
    כתבה
    דלקת מפרקים ניוונית

    אוסטאוארטריטיס – דלקת מפרקים ניוונית

    בשנת 2020 אוסטאוארטריטיס, דלקת המפרקים הניוונית, תהיה המחלה הרביעית בשכיחותה בעולם, היא גוררת נכות וכאב בגיל המבוגר, אך למרות שעדיין לא נמצא ריפוי מלא למחלה, קיימות מספר דרכים לשיכוך הכאבים ולהקלה עליהם כגון פעילות גופנית, תרופות לשיכוך כאבים ואפילו ניתוח. דלקת מפרקים ניוונית: כדאי להכיר
    ד"ר אמיר אורון ·מומחה בכיר לאורתופדיה וכירורגיה של היד במסגרת המרכז הרפואי קפלן ברחובות, ומרצה בבית הספר לרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים
    כתבה
    טיפוח פנים

    טיפוח פנים: סודות לעור פנים מושלם

    טיפים לטיפוח הפנים שיעזרו לכן להשיג מראה זוהר ובריא לעור הפנים
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    גלי חום בגיל המעבר

    גלי חום בגיל המעבר: כל השיטות שיעזרו להתמודד עם התופעה

    גלי חום הם אחד הסימנים הראשונים והעיקריים לגיל המעבר. מדוע וכיצד הם מתרחשים, האם כל אישה עלולה לסבול מהם ואיך מתמודדים עם התופעה המציקה?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות